Ben 3dil biliyorum Alanya'da hotellerde çalıştım iyi para var ama sunuda tavsiye ederim okul kazanınca muhakkak açık öğretimden ikinci üniversite kaydı yaptırman bir abla tavsiyesi
Çünkü açıktan okumak hem kolay hem günümüzde geçim sıkıntısına girip bir türlü üniversite bitiremeyen insan tanıyorum ne yazık ki hem iki üniversite bitirmiş olursun hem garantide mezunlugun olur... Almanca İspanyolca Arapça
O maaşı baya iyiymiş benim turizm işletmeciliği okuma sebebim ailem normal turizm otelcilik okutmaz bende turizm işletmeciliği secicem o yüzden bide turizm işletmeciliğinde daha çok iş imkanı var diye duydum
Ve neden bilmiyorum ama benim ablam bu yıl üniversiteye gidicek ablama zorla kibris yaz dediler kibrisi çok istiyorlar orada akrabalar var ama bana karismazlar o akrabalr
Kıbrıs tavsiye ederim Akdeniz üniversitesi bir adı var ama Alaattin Keykubat üniversitesinin bulunduğu yer cennet gibi yani Alanya başka ülkede gibi hissettiriyor
Belkide beni kisitladiklari için turizm seçip gezmek istiyorum bilmiyorum ama bana göre ne kadar uzak o kadar iyi ve calismazsam her şey daha kötü olur üniversite okuyup buraya gelirsem evlenmemi isterler baskı yaparlar
Ben kimya mühendisliği kazanıp okutulmadim... İkinci üniversite kaydimi online yaptığım için şu an hemsirelik okuyorum ve çalışıyorum.. o zamanlar milli eğitimi arayıp aglayarak yardım istemiştim onlarda bunu önermişti
Yani calinan hayatımda kendimi geliştirmekten başka bir şey yapamadım bir diplomam olacak ama az kaldı ve seneye yurt dışına yerlesiyorum. Kendine değer ver sadece ve ne istiyorsan onu yap
Abla evlilik bana göre değil bak abla ben 16 yaşındayım bu yıl üniversite sınavına giricem benim ne flortum ne sevgilim hiç bir şeyim olmadı ablamın oldu annem öğrendi hicbirsey demedi ben olmayan sevgilimin azarini işittim evlilik bana göre değil ben sıkılırım biliyorum kendimi ruh halim çabuk değişiyor bide ben biraz küfür ediyorum ben insanların kalbini kirarim biliyorum ben kendimi boşansam annemler laf eder evlenmek dert boşanmak dert ya çocuk isterse ben istemiyorum ya bende o çocuğa ailem gibi davranirsam olmaz işte bende sigara var alkol var kumar var şimdi diyeceksin ailen nasıl baskıcı o zaman geçen yıl dershaneye gittim surekli içiyordum kumar evde gizli gizli oynuyorum
Evet ailemle 6senedir gorusmuyorum ve sigara dışında kötü aliskanligim yok bunları secebilirsin sadece kendini geliştirmeye bakman lazım kendine değer vermeye başlarsan çok daha iyi yerlerde çok daha iyi bir insan olursun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Antalya'da geldi oku mutlaka iş buluruz merak etme melis
Nasıl bir bilgi istiyorsun ki melis
İzmire gelme bizim burada kampüsü var üniversite hayatını yaşayamazsın
Oku ama sonrasını düşün
Tavsiye etmiyorlar
bi düşünelim
okuma otelde yatak toplarsın
Tavsiye etmem.
Niye
Turizm için üniversite diplomana kimse bakmıyor dil bilip bilmediğine bakarlar boşuna okuma
Ben turizim çok uzun süre yaptım dil biliyorsan hepsi
Ama bu işletmenin turizm versiyonu
Yani normal turizmden farklı
Zaten hazırlık okuyacagim
Siz ne turizminde calistiniz
Ben 3dil biliyorum Alanya'da hotellerde çalıştım iyi para var ama sunuda tavsiye ederim okul kazanınca muhakkak açık öğretimden ikinci üniversite kaydı yaptırman bir abla tavsiyesi
Zaten okul kazanınca ikinci üniversite otamatik hak kazaniyorsun ve Anadolu üniversitesi mavi diploma
Niye ikinci üniversiteye kayıt yaptirmaliyim
Hangi dilleri biliyorsun
Ve maaş ne kadar yani sen ne kadar alıyorsun ve otelde yaptığın iş neydi
Yani çok soru soruyorum kusura bakma lutfen
Çünkü açıktan okumak hem kolay hem günümüzde geçim sıkıntısına girip bir türlü üniversite bitiremeyen insan tanıyorum ne yazık ki hem iki üniversite bitirmiş olursun hem garantide mezunlugun olur... Almanca İspanyolca Arapça
Ooo ikinci üniversite olarak ne okumalıyım sence
O zamanının maaşıyla asgari ucretin 6kat fazlasını aliyordum
Engelli bakımı ve rehabilite okuyabilirsin geçiş yaparak veteriner ya da hemşire olabiliyorsun
O maaşı baya iyiymiş benim turizm işletmeciliği okuma sebebim ailem normal turizm otelcilik okutmaz bende turizm işletmeciliği secicem o yüzden bide turizm işletmeciliğinde daha çok iş imkanı var diye duydum
Bizimkiler izin vermez ben üniversitesi okumadan hiç birsey yapamam benim ailem beni hiç biryere cikarmiyor
Hiç arkadaşlarımda dışarıda bulunmadım ben
Peki üniversite okuyunca gönderecekler mi
O yüzden okumak zorundayim
Çünkü bende aynı şeyleri yaşamış biriyim
Ben İzmir'de yaşıyorum burada üniversite önermiyorum her şey çok pahalı oldu bu bir kaç ayda 1+1 eve 12bin 15bin istiyorlar
Yani buraya dönmeyi düşünmüyorum orada iş bulup çalışmak istiyorum zaten o yüzden antalya kibris istiyorum bence iş imkanı en çok orada var
Izmirdense antalya ve kibrisi daha çok istiyorum
Antalya yerine alanyayi öneririm sana
Çok seversin orayi
Ve neden bilmiyorum ama benim ablam bu yıl üniversiteye gidicek ablama zorla kibris yaz dediler kibrisi çok istiyorlar orada akrabalar var ama bana karismazlar o akrabalr
Ben akdeniz üniversitesinde okumak istiyroum ya da kibrista bir üniversite sence hangisi
Bizimkiler belki Makedonya ya da gönderebilir sence hangisi
Kıbrıs tavsiye ederim Akdeniz üniversitesi bir adı var ama Alaattin Keykubat üniversitesinin bulunduğu yer cennet gibi yani Alanya başka ülkede gibi hissettiriyor
Adını hiç duymamıştım onu da arastirayim
Peki abla bir şey daha sorucam sen bende aynı şeyleri yaşadım dedin peki şimdi karışıyorlar mi sana çünkü bana ilerde de karisacaklarmjs gibi geliyor
Hayır çünkü hiç biriyle gorusmuyorum kurtardım kendimi
Üniversite de turizm seçmene bir şey demediler mi
Seni bilememde ben kanserli kolu kestim attım bütün bedenime yayilmasin diye
Peki pişman mısın gorusmedigine
Hayır olması gerekeni yapmisim
Belkide bize böyle davranmasalar bambaşka bir hayatımız olurdu
Senin aile yapini yaşadıklarını bilmiyorum yanlış örnek olmak istemem
Belkide beni kisitladiklari için turizm seçip gezmek istiyorum bilmiyorum ama bana göre ne kadar uzak o kadar iyi ve calismazsam her şey daha kötü olur üniversite okuyup buraya gelirsem evlenmemi isterler baskı yaparlar
Yanlış örnek olmuyorsun
Abla sen üniversitesi de tam olarak ne okudun
Turizm otelcilik mi
Kisitlarsalar yalan söylersin, yanlış yaparsın, yanlış insanlara guvenirsin hayatını mahvediyorlar işte
Ben kimya mühendisliği kazanıp okutulmadim... İkinci üniversite kaydimi online yaptığım için şu an hemsirelik okuyorum ve çalışıyorum.. o zamanlar milli eğitimi arayıp aglayarak yardım istemiştim onlarda bunu önermişti
Yani calinan hayatımda kendimi geliştirmekten başka bir şey yapamadım bir diplomam olacak ama az kaldı ve seneye yurt dışına yerlesiyorum. Kendine değer ver sadece ve ne istiyorsan onu yap
Abla evlilik bana göre değil bak abla ben 16 yaşındayım bu yıl üniversite sınavına giricem benim ne flortum ne sevgilim hiç bir şeyim olmadı ablamın oldu annem öğrendi hicbirsey demedi ben olmayan sevgilimin azarini işittim evlilik bana göre değil ben sıkılırım biliyorum kendimi ruh halim çabuk değişiyor bide ben biraz küfür ediyorum ben insanların kalbini kirarim biliyorum ben kendimi boşansam annemler laf eder evlenmek dert boşanmak dert ya çocuk isterse ben istemiyorum ya bende o çocuğa ailem gibi davranirsam olmaz işte bende sigara var alkol var kumar var şimdi diyeceksin ailen nasıl baskıcı o zaman geçen yıl dershaneye gittim surekli içiyordum kumar evde gizli gizli oynuyorum
Abla sende iyi azim varmış 3 dil öğrenmek gerçekten kolay degil
Evet ailemle 6senedir gorusmuyorum ve sigara dışında kötü aliskanligim yok bunları secebilirsin sadece kendini geliştirmeye bakman lazım kendine değer vermeye başlarsan çok daha iyi yerlerde çok daha iyi bir insan olursun
İnşallah abla sadece birazcık da olsa özgür olmak istiyroum
Bu arada eyvallah abla inşallah bu yıl kazanırsam burdan tekrar yazarım sana eğer yollarlarsa
Eğer sende derdini anlatmak istersen yazarsın burdan ben buradayim
İnşallah en iyi en güzel şekilde olur hayatın
İnşallah sende çok güzel yerlerde özgür olursun Allah yar ve yardımcın olsun çok dikkat et kendine
Eyvallah abla
Abla kazandım üniversiteyi
Bu hesabım telefonu değiştirince gitti bu yeni hesabım Kıbrısta tıbbi laboratuvar teknikleri kazandım zaten Kıbrıs istiyordum inşallah gidicem
Aklıma geldin söyleyeyim istedim
Selam ablacim