Güncellemeler
+1 yıl
Ek olarak şu an ingilizcenin yanında İspanyolca ya da Almanca öğrenmeyi düşünüyorum
Teknolojisi gelişmiş olduğu için ya Güney Kore'ye ya da Amerika'ya gitmek istiyorum, sizce kabul edilir miyim? İngilizce eğitimi alıyorum ve az çok Korece hakkında araştırma yaptım türk dil ailesinden olduğu için Türklerin öğrenme olasılığı yüksek bir dil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
ne guzel hayaller. onlarda kollarini acmis 3. dunya ulkesi premsesi gelsin bize yazilim ogretsin diyordu
Abim de böyle düşünüyordu ama kendisi şu an Amerika'da yazılım şirketinde çalışıyor bende zaten onun izinden gitmeye çalışıyorum 😊
hadi ya beni de aldirir mi yanina ben de gitmeye calisiyom :)
O özel bir şirkette yazılım mühendisi olarak çalışıyor. çalıştığı yer şu an çalışmak için birini aramıyor benim arkadaşım da istiyordu ama yanına alamadı.😊 Ama iş başvurusu için bir çok sitede ve bir adamla çalıştı isterseniz araştırın ve bakının Almanya'dan bir şirket acil bir mühendis arıyordu ve abim Almanca bilemediği için gidememisti
Ahah cevap için teşekkür. Utandım valla adam yerine pek koymuyor kızlar normalde. Abd ye gidemem gitmek çok zor. Pandrmi döneminde açık vardı bir şekilde alıyorlardı da şimdi iyicr imkansız. Green card çıkacak ya da bi şirket sponsor olacak. Uzun hikaye. Legal olarak gitmek çok zor.
Almanya aslında çok iş için insan arıyor eğer Almanca öğrenirseniz çok iyi bir şekilde gidebilirsiniz 😊 ben İspanyolca ve İngilizce öğrenmeye ve gitmeye çalışıyorum. okulumda olduğu için biraz zor ama kendime hedef koydum 6 ayda ingilizcemi geliştirip sonrasında İspanyolca öğrenmek istiyorum eğer sizde istiyorsanız kendinize hedef koyun ve öğrenmeye çalışın sonrası kolay bence 😊 isterseniz bilgisayar programcılığı okuyun açıktan öyle giden de çok oluyor
Yazılımcıyım zaten yabancı firmaya çalışıyorum ing var. Zorlasam belki almanya ofisine de çekerler ama tercihim okyanus ötesi. O da zor işte. Bakalım kanada işlerine başvuruyorum. Belki çağırorlar mülakata falan.
Kanada çok güzel ama iş alımı nasıl pek bilmiyorum çünkü daha yolun başındayım. Ama hedefim ya Güney Kore'ye ya da Amerika'ya gitmek bunun için çalışıyorum ve kendimi geliştirmek istiyorum 😊 Arkadaşımın annesi İsviçre vatandaşı ama arkadaşım türk vatandaşı o da gitmek istiyor üstelik yüksek lisans mezunu ama kabul etmiyor İsviçre
Şu an nerede yaşıyorsun
İstanbul'da
hmmm geliştir kendını
Abim bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor, kendisi yazılım şirketinde çalışıyor Amerika'da bende onun gibi yapmaya çalışıyorum 😊
Okuduğun üniversitenin akreditasyonu var mı?
Devlet üniversitesi ama ders notlarımı yüksek tutmaya çalışıyorum, birde belki Yatay geçiş sınavına girip iyi bir üniversiteye geçmeyi düşünüyorum. (Vakıf vb.)
Akreditasyon ne biliyor musun
Araştırmıştım ama pek ne demek olduğunu anlamadım