Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 9 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen yönetmeliğe göre ilkokullarda sınavların kaldırıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 9 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen yönetmeliğe göre ilkokullarda sınavların kaldırıldığını açıkladı.
Grizekalılıkta son seviye artık budur. Her sene kurcaladıkları, Amerika'da pedogoji kursu aldı diye uzman kesilen beyinsizlerin fikirleriyle ters yüz ettikleri ülke çocuklarına vurdukları son şamar da budur herhalde
Neye bakarak başarı ölçeceksin sınav kaldırırsan? Bütün sistemin Öss mekaniği üezrineyken 5 sene hiç sınava girmeyen genci lisede nasıl sınav psikolojisine sokacaksın?
Bunların sorumlusu hep Kılıçdaroğlu denen teres işte, şu rezil ülkede bile muhalefet yapamıyor başkasına da yaptırmıyor
Nasıl ortaokul/lise öğrencileri 8. sınıfın/12. sınıfın sonunda LGS/YKS girip sınav sonucuna göre liselere/üniversitelere yerleşiyorsa aynı sınav sistemi ilkokul öğrencileri içinde olmalı 4. sınıfın sonunda sınav yapılıp sonucuna göre ortaokullara yerleştirilmeli
Yanlış bir karar alınmış.
Öğrenciye sınav hakkı tanımayan bir eğitim sistemi çöker.
En yakın zamanda sınav tarihlerinin tekrardan eğitim sistemine dahil olması dileğiyle
AA hoş geldin 😀
Ya niye kafalarına göre böyle büyük değişimler yapıyolar bu hakkı nasıl görüyorlar? Arsızlık bu ya hu. Okul içindeki başarısına bakarlar da yani bence kalkmamalı
Cevap
9Cevap
Yanlış bir karar
Biz enayi miydik tonla zor yazılı sınavlara girdik zamanında….
İyice eğitimden bi haber kötü nesil yetiştirin. Artık matematik netleri eksi değerlere düşer. Sınav olmazsa bu millet ders çalışmaz, önem vermez şunu idrak edecek dahi eğitim bilginiz yok ama bu ülkede söz sahibi bakan vs oluyorsunuz vallahi yazık
MEB her sene ayrı saçmalıyor.
Bir saçmalık da bu. He çok iyi eğitim planları var da bu yüzden sınava bile ihtiyaç duymazsın anlarım ama bu kadar bktan skten bi eğitim sistemi nedeniyle herkes devlete dava açsa yeridir. Tabi hukukun işlediği ülkede olur ama burada o da yok.
Çok iyi olmuş. Bir öğrencinin başarısı sadece bir sınav kağıdına bağlı değil. Öğretmenleri onları her açıdan değerlendirecek. Sınav kağıdına bağlı olarak zaten kopya vb. şeyler oluyordu ve üst sınıfa geçiyorlardı.
Onu geçtim hayatında hiç sınav olmamış olacak bu çocuklar geçiş sınavlarına girdiklerinde süre ayarı nasıl yapacaklar🤔 Yine mükemmel berbat bir sistem uydurmasyonu yapmayı başarmışlar tebrikler.
Eğitim seviyesi en düşük ülkelerden biriyiz. Cidden eğitimin içine ettiler artık.
Yani sınav olmaması doğru bir şey değil zaten insanlar ilkokul döneminden bu yana sınavı olacak eğitim almaya başlar
Test değil yazılı şeklinde olacaktır. Sınavların kaldırılması imkansızdır. O zaman yks sınavınıda kaldırsınlar.
Eğitim sistemi git gide çöküyor gereksiz bence sınav sisteminin kaldırılması çünkü iyi ögrenci kötü öğrenci nasıl ayırt edilecek?
3-4 seneye geri gelir. Nasılsa neden kaldırıldı veya geri getirildiği konuşulmuyor. Maksat bir şeyler yapmak olsun.
Çok iyi olmuş sevindim. El kadar bebeleri strese sokmaya gerek yok sonra hep sınav sınav sınav zaten
Çocuğu geliştirmekten ziyade gerileten bir sistem. Sınav aynı zaman da bir denemedir.
Vallahi ne yaptıklarını anlamadım ama umarım iyi bir şey yapıyorlardır
ortaokula gecince sinav var onu kaldirsinlar yok proje okuluymus bilmemneymis sacma sapan.
İlkokulda her sınavdan 100 alan bir kız vardı psikolojimi bozmuştu
Zaten bomboş geçiyorlardı ortaokula şimdi okumayı sökmeden geçirirler artık
İyice sığır yetistirmeye basladilar. Zaten egitim yoktu simdi hic olmayacak. Bombos okuyup mezun olacaklar yalan yere. Su ankinden bile beter.
Bence direkt 5. siniftan baslatsinlar nasıl olsa eğitimin bir önemi kalmadı verin diplomaları olsun bitsin 😄
ilkokul da sınav saçmalıktı ödev yapma gayrete göre değerlendirme yapılır zaten küçük çocuğa zayıf not vermekte olmaz ödüllendirme stiker ile yapılmalı
Bence iyi olmuş özgüven düşüren gereksiz bir durumdu hocaların alay edercesine söylemesi öğrencilerin alayları zorbalıkları ortadan kalkmış olur stres deposu gibi
Yapılan sınavların bilgiyi ve öğrenmeyi iyi bir şekilde ölçtüğünü düşünmüyorum. Kaldırılması iyi olmuş çünkü yetersiz.
Ben okurken yani 17 sene önce 1-2 ve 3. sınıfta ödev yoktu öğretmen normal ödevlere, performans ödevlerine ve uyuma göre puan veriyordu. Şu an ilkokul dediğimiz 1, 2,3 ve 4 yani çok bir değişim yok
Harika olmuş. Küçük çocuklar için sınav gereksizdi zaten
Norveçte not diye bir şey yok çocuklar büyüyene kadar. Hayır niye hakaret ediyorsunuz anlamadım, kendinizi küçük düşürmekten başka bir şey değil şu yaptığınız.
Derse katılım ve dinleme anlama gelişim oranına göre belirlenir.
Burası Türkiye, şaşırmıyorum.
Sınav varken de değerlendiremiyorlardı ki.
Tuh nasıl kacırdık boyle bı sansı
neye bakacaklar şimdi adam kayırırlar artık
Harika fikir hayat bir sınav zaten
Gayet mantıklı bir karar bence
B*kunu çıkarıyorlar artık
Eğitim sistemiyle bu kadar oynanmaz
Vardir bildikleri
İyice eğitimi oyuncak ettiler
Yaptıkları sınavlar kişiye göre olsaydı herkes kendi yapabildiği şeyde ilerleseydi yanlış derdim ama yaptıkları sınav bi işe yaramıyor maleseffff
Bu eğitim ızdırabını da biz çektik
eğitim git gide çöp oldu yazık durum çok vahim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?