Eşit ağırlığa geçmeli miyim?

Arkadaşlar merhaba ben bu sene bölüm seçtim ve dil bölümünü seçtim. Hedefim tercümanlıktı ama ani bir kararla eşit ağırlık bölüme geçiş yapmaya karar verdim. Sebebi ise sınıfımın ortamı. Ben bir Müslümanım ve herkesin dinine karşı saygım sonsuz. Sorsanız kimsenin dinine ağzımı bile açmamışımdır çünkü beni gram alakadar etmez. Ama bazı kişiler var ki sınıfım da, Allah'a ve benim dinime saçma sapan şaka adı altında laflar edip gülüyorlar kimse de buna sesini çıkarmıyor. Ve bunu yapan tek kişi de değil, bütün sınıf bunu yapıyor. Ne kadar yapmayın desem de bunun önüne geçmiyorum. Ben bu tür insanlarla 2 yılımı aynı ortam da geçirmek istemiyorum. Her şeyi geçtim sınıf öğretmenimiz değişti ve kendini bilmez, derslerden haberi olmayan, öğrencileri başı boş bırakan bir öğretmen geldi. Ve ben bu tür olaylar yüzünden belki de geleceğim için önem arz eden bir şey yaparak başka bir mesleğe yönelmeye karar verdim. Kafama çok takıldığı için size de sormak istedim, sizce dil bölümünde kalmalı mıyım yoksa eşit ağırlık bölümüne geçmeli ve hukuk için mi çabalamalıyım?

Eşit ağırlığa geçmeli miyim?