- Arkadaşlar matamatigim çok kötü en temelden başladım öğrenme ye çarpma yi bile tam yapamıyorum sıfırdan öğrenmeye başladım ama sizce bu meslekler den hangisi iyi hırslı biriyim aklıma koyduğu mu yaparım dizelim çok iyidir hukuk zormu dur veya siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkiler hangisi sizce
HUKUK
Siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkiler
Biyo sistem mühendislik
Felsefe
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba,
Hukuk bölümünü en üste ve büyük harflerle yazdığına göre gönlünden geçenin hukuk olduğunu varsayıyorum.
Gönlünden geçen neyse o bölümü seçmelisin. Fakat yurtdışında iş imkanı dediğin anda işler biraz değişiyor.
Öncelikle Hukuk fakültesi yukarıda yazdığın bölümlere göre en zor yurt dışında iş yapabilecek bir meslektir. Sebebi ise, anayasasının ve medeni hukuk kanunlarının her ülkeye özel olmasıdır... Türkiye'de Uluslararası Hukuk eğitimini sadece Galatasaray Üniversitesi veriyor diye biliyorum. Araştırmanı öneririm. Eğer Hukuk okumak istiyorsan ve yurt dışında çalışmak istiyorsan, uluslararası hukuk (international law) okumak zorundasın.
Ayrıca AB Parlamentosu Fransa - Belçika - Lüksemburg üçgeninde dönmektedir. Bu üç ülkenin en büyük ortak noktası da Fransızcadır. Dolayısıyla AB Hukuku için Fransızca önemlidir. Fransızca konusunda kendini geliştirmelisin, çünkü AB hukuku anadili Fransızcadır. İngilizce de sonradan dahil edilmiştir.
Kısacası hukuk fakültesi yurt dışı kariyeri için meşakkatli bir meslektir.
Başarılar dilerim, sevgiler
Teşekkürler zaman ayırıp yazdığınız için aslında siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkiler hep kendine çekmiş tır beni siz siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz
Rica ederim, açıkçası alanında uzman bir hukukçu bu sorulara cevap verirse daha net ve sağlıklı olacaktır. Hadsizlik etmek istemem.