Gitme imkanım var düşünüyorum sürekli aklımda iki yönlü kariyer planı var 1. Si Amerika ya gidip oraya yerleşip hayatımı kurup sıradan meslek de çalışıp hayatı geçindirmek var 2. Si ise Türkiye de kpss memurluk hayatı düşüncem var ya da yeniden üniversite okuyup lisans diploması alıp çalışma yeni kariyere atılma fikrim var ama ben 1. Fikre daha sıcak bakıyorum ve şöyle düşüncem var Amerika'ya gideceğim ama kural şart gereği 3 yıl ülkeme dönmeyeceğim o sıra da ailemle sorun yaşamak istemiyorum ya da ailem hastalandı önemli olay oldu aklım onlarda sürekli kalsın istemiyorum bu konuda çok düşünceliyim lütfen yardım edin
Güncellemeler
+1 yıl
Ya hadi be şu soruya bir cevap verin düşünmekten yoruldum artık
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ailenede ne düşündüklerini sor tabi ancak Amerikada daha iyi bir hayata sahip ola bilirsin sonra ailenede yardım edersin ya da gelip Türkiyede iş kurarsın
Amerika'ya gittiğim zaman ise Türkiye'ye dönme gibi niyetim yok sadece tatil zamanlarında dönerim belki 50-60 yaşlarımda elimde para geçerse Norveçe yerleşir çiftlik kurar takılırım
3 yıl dönmeme durumu düşündürücü okadar uzun süre dayanabilirmisin hani git vi dene istersen denemeden de fayda var eğer burada kalirsan gangi bölümü okumak istiyorsun ve okurken gecimini basil sagliycakain yaşın 30 mu
Yaşım 23 burada ise bilgisayar mühendisliği bölümünü isterim ve İstanbul da tabiki
İstanbul'da mi yasiyorsun hani geçimini saglamak seni zorlar mi ailen arkanda durur mu diye sorugkrum
İstanbul da yaşıyorum Amerika'yı seviyorum geçim sağlamak zorlar mı sorusuna ise yaptığım işe göre değişir eğer asgari ücretle çalışırsam evet zorlar beni
Ailem ise ben istersem arkamda durur ama bunu istemem zaten
Yani burada okuyup bu riski göze alabilmek var bide yurt dışına çıkıp yeni bi düzen kurmak yani oraya alışmak bilmiyorum orada tanıdığın var mı
2-3 ABD li arkadaşım var
Ama onların bana yardımcı olacağını sanmıyorum her konuda yardım etmezler sadece buluşuruz konuşuruz takılırız bu şekilde gider hayatımız
İstiare namazima yat bence dhsj
Müslüman değilim
3 sene o kadar da fazla değil, gerçi dünya bu ne olacağı belli olmaz fakat imkân varsa bence değerlendir.
Sokakta ac yatan cok var tamamen sans eseri senin orada is bulman ama şansını dene
Neden ki orada istihdam daha fazla değil mi?
Dıştan görünen oranın parasının değerli olduğu ve orada zengin olunduğu. Ama orada ABD kendi insanına bile iş vermiyor bazen. Yani şans diyelim.
Bu nasıl iş ya koskoca ABD de iş bulamazsam orada durmanın bir mantığı yok
Evet, orada parayı su gibi harcayacaksin tek yasayacaksan. Ebeveynleri zengin işi iyi olan kişiler zengin oluyorlar ABD de bence daha çok kore gibi ülkelerde parayı kolay kazanırsın.
Ama gitme hayalin varsa aklında kurduysan nerde çalışacağını dusunduysen eğer şimdiden vizeyi halletmelisin ebeveynlerinin de fikri önemli tabi.
Tek yaşayacağım ama aylık 2000$ kazanacaksam 500 oda parası 50$ alışveriş 300$ da aylık yemek bana kalan 1150 $ olacak
İşte ebeveynlerim istemiyor onlar İstanbul'dan ayrilmıyım dizlerinden ayrılmiyim istiyor ama ben İstanbul'u sevmiyorum
Yani aslında İstanbul'u çok seviyorum ama çok kalabalık o yüzden sevmiyorum
Vizeyi hallet o zaman. Nerde çalışacaksın ve lüks bir sehirde yasayacaksan eger bu fiyatlari ikiye katla
Yalnız ABD vatandaşı gibi olucaksin oraya gidince, vatandaşlık süresi vsssss o sırada ailene bişey olursa napacaksin aklın onlarda kalmaz mı.
ABD de de kalabalık var ve sana gül gibi davranmazlar ırkçılık zirvedir.
Ya diyelim gideceğim yer oregon eyaleti hani çok bilindik lüks yer değil. Ya işte aklım onlarda kalır bende sürekli onu düşünüyorum aslında onlar izin verse çok aklım kalmaz görüntülü arayıp konuşuruz ama onay verseler bende rahat edeceğim
Vize için başvur aileni ikna et
Kalacağım eyalette 4 milyon insan olacak ırkçılık umrumda değil kimse nereli olduğumu bilmicek Soran olursa da Almanya İtalya İngiltere derim
Ya ailemi nasıl ikna ederim bu birincisi. İkincisi ise vize alma sürecini düşünmem lazım çünkü ret yemek istemiyorum
Kaçak gitmeyecendemi
Hayır yasal yolla gitmek istiyorum
Büyük ihtimal red yersin ABD'li bul evlen gut abdye 5sene sonra ayrıl
Vizeyi hallet işte
Ya nerden karı bulim şimdi Allah aşkına herkes evlen diyor da nasıl bulayım zaten kadınlarla iletişimim iyi değil olmaz bu ya
Evlilik olmadan gitmem lazım
Evlilik olunca gitme ihtimali yüksek yani 😂 vizeyi de rahat vermiyo ABD çok şartları var
Biliyorum orasını ama evlilik olmadan gitmek istiyorum
Konsolosluk, onay süreci, red yeme ihtimali vsvs kafayı yersin
İşte sağlam gerekçe bulmam lazım ya da üniversiteden work and trawel yapacağım bu da 2 sene sürecek offffff
Sokakta aç kalırsan kimse ekmek vermez ona göre karar ver
Neden sokakta kalayım ki New York a ya da prestijli elit bölgelere gitmeyeceğim ki
Yanımda aylık barınma ve beslenme parası olsa bile iyi sonra işe girip kendimi geçindiririm herhal