Bir akraba aracılığı ile olacak bir lojistik şirketinde tır şoförü olarak çalışacağım.
Bir takım almam gereken evraklar, ehliyet ve sertifika falan var. Bu süre zarfında 2-3 ay çalışmadan duracağım. Yaklaşık uçak biletleri, orada kurs ücreti falan derken bana 50.000-55.000 arasına bir masraf açacak şu an zaten 45.000 birikim yaptım. Akrabada yardımcı olacağını söyledi. İngilizcemde falan sıkıntı yok ileri seviyede. Şirketin şoför maaşları 4500 - 6000 dolar arası değişiyor.
şu an ise İstanbul'da bir şirkette insan kaynakları uzmanıyım. Aldığım maaş 4.800. Yaşım 28. Sizce bu işin peşinden gitmeli miyim?
Bir takım almam gereken evraklar, ehliyet ve sertifika falan var. Bu süre zarfında 2-3 ay çalışmadan duracağım. Yaklaşık uçak biletleri, orada kurs ücreti falan derken bana 50.000-55.000 arasına bir masraf açacak şu an zaten 45.000 birikim yaptım. Akrabada yardımcı olacağını söyledi. İngilizcemde falan sıkıntı yok ileri seviyede. Şirketin şoför maaşları 4500 - 6000 dolar arası değişiyor.
şu an ise İstanbul'da bir şirkette insan kaynakları uzmanıyım. Aldığım maaş 4.800. Yaşım 28. Sizce bu işin peşinden gitmeli miyim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
hem kendin için hem geleceğe yatırım için kesinlikle gitmelisin
Çok teşekkür ederim
Ben olsam tirda ki çaydanlık bile olmayı kabul ederdim edin bence
O kadar da değil :)
Hiç durma kaç git buralardan. Gidersen Anıl Güler le tanışmayı unutma.
Anıl Güleri tanıyamadım.
Hayatımda hiç tır sürmedim. Bundan endişeliyim. Birde yeni bir kültür alışabilir miyim diye içimde korku var. Gerçi akrabamızla konuştuğumda tecrübesiz onlarca şoför var bakmıyorlar ona diyor.
Oyuncu Tolga Karel de şu an amerikada TIR şöförlüğü yapıyor alışırsın YouTube da bununla ilgili videolar var amerikada izleyebilirsin. Anıl güler de Los angeles da yaşayan YouTuber
Muhakkak bakacağım teşekkür ederim. Benim gideceğim yer colorado biraz uzak kalıyor :)
Bende düşünüyorum gitmeyi değişiklik iyidir 1 yıla ayak uydurursun kendi tırını bile alablirsin
Bakalım inşallah çok teşekkür ederim
Rica ederim
Ordaki tırcılar burdaki cerrahlardan iyi kazanıyordur mk
Çok daha fazlasını kazanıyorlar.
Kesin git sonra da vatandaşlık almaya bak
İnşallah bir gideyim de onun araştırmasını yapacağım
İmkanın varsa vakit kaybetmeden git
Temmuz sonu gibi gidebileceğim. Tır ehliyeti için kurs Ağustos ayının 3ünde başlayacakmış. Yani şu an gitsem para ve zaman kaybı. Zaten burada istifa işleri ve evi boşaltmam lazım. Arabayı ve bazı eşyaları memlekete götüreceğim. Temmuz 26-27 gibi konuştuk gidiş zamanını. Buradan da bir kaç evrak işleri var onlarda 2-3 hafta kadar sürüyor zaten yarın o işlemlere başlayacağım evrakları toparlıyorum 2 gündür.
Anladım kolay gelsin
Teşekkür ederim.
Rica ederim
Dusunmene gerek bile yok yolun acik olsun 😅
Teşekkür ederim :) Burada beni bağlayan bir şey olmaması, aldığım maaş ile sadece 10 gün geçinebilmem gibi sebepler en büyük etken. Ama diğer yerde yeni kültür, yeni dil, yeni yerler, farklı hava koşulları ve koskoca bir tır. Acaba yapabilir miyim :)
Inanirsan yaparsin eline imkan gelmis binlerce insan green card bekliyo ve cikmiyo ancak senin firsat ayagina gelmis yaparsin dil de sorunun da yok daha ne 1 ay bile sürmez belki de alisman
Çok haklısın. İnsan bazı şeyleri dışardan duymak istiyor işte. Çok teşekkür ederim.
Ne demek ilerde insallah bende bu yollardan gecmek istiyorum yardimci olabildiysem ne mutlu bana 😁
O zaman bir ustadan fikir almışım :) İnşallah bana söylediklerini sen kendin yaparsın gerçekten yardımcı oldun çok teşekkür ederim :)
Keşke bana da böyle bir fırsat çıksa inan düşünmeden giderim
Teşekkür ederim benim tek düşüncem yapabilir miyim işte. Sonuçta koca tır bilmediğim yollar ülke.
lan git tabi,1 ayda verdigin parayi cikarion ztn
Ya sorun orada değil. Ben yapamamaktan biraz çekiniyorum. Sonuçta iki senelik birikimimi vereceğim. Koca bir tır hayatımda sürmedim. Başka ülke başka dil.
alisirsin kardes
İnşallah bakalım
Orada 2 3 ayda harcadığı çıkarıyorsun
6000 dolar aldığımı düşünsen tek ayda çıkıyor
Doların hâlâ bu kadar uçtuğuna inanamıyorum da
İnşallah düzelir. Ama bir gelecek göremiyorum burada.
Bence gitmelisin
Teşekkür ederim.
Git bence
Teşekkür ederim.
Rica ederim
Git kesinlikle bende gideceğim bi şekilde
Temmuz sonunda gittiğimde yaşadığım tecrübeleri dilerseniz aktarırım
Çok sevinirim
Şu anda şirket vize için işlemleri başlattı mı?
Vizeye ben kendim başvuru yaptım zaten şartlarda sorun yok önceden başvurmuştum. şu an şirket ile ben sadece çalışma izin belgesi için görüştüm. Onu almak daha önemli şu an.
Kesinlikle en önemlisi oraya gitmekten öte orada yasal çalışma hakkına sahip olup rahatça kalmak. Ben her yolu deneyeceğim, şirket aracılığı, dil okulu, turistik vize ile orada bi yoluna bakmak, ya da anlaşmalı evlilik. vb. Buradan ne yapıp edip gitmek gerek
Düşünmen hata
Teşekkür ederim tek düşüncem yapabilecek miyim düşüncesi.
Onu düşünmen de hata bence neden yapamayasın senin şu fırsatı yakalayan biri ehliyeti olmasa bile gider ehliyet alır
Ehliyeti Amerikada sınava girip almak gerekiyor. Onun eğitimi zaten 2 ay sürüyormuş. Yani ömrümde kullandığım en büyük araç transporter. Kendi aracım hb bir araba yani zorlanır mıyım diye korku var.
Bence zorlanmazsın zaten eğitimini alacaksın korkacak hiç bişey yok keşke benim de böyle bi fırsatım olsaydı
Başvur bununla ilgili yerlere. Tanıdığım sadece bana iş yerini ayarlıyor. Bir sürü şirket var. Amerikada tır şoförü bulamıyorlarmış çalışmak için.
Benjde al src 3 src 4 ce ehliyetim var yaş 24