12. Sınıfım mühendislik okumak istiyorum hangi alan olacağına daha karar vermedim, özel sektörü düşündüm ama iş bulsam bile düzgün muamele alamayacağımı düşündüm.
Bu konu hakkında çevremden düşünmeyi çalışıyorum mühendis olan bir yengem bir de kuzenim var, yengem ziraat müh. normal bir üni den mezun 2019 da atandı çalışma şartları mükemmel ama sık atanma yok beni cezbeden kısmı çalışmadan fazla para alabilmesi tabii o bölgeye göre değişiyo. Kuzenimse 77k da idi yks de ist. da yarı özel bi üniversitede okuyor makine mühendisliği için. Daha mezun olmadan bayraktar da çalışmaya çağırdılar üniversitenin ilk sıralamasıyla girdiği için, fakat o kadar şanslı olur muyum bilmem yani o üniversitedeki alınmayanlardan olursam özelde sürünürüm devlete geçmeye çalışırım, artı olarak yurt dışında dayım var onun yanına gidip lisans falan da yapabilirim çevremden birisi tokatta okuyup almanyada lisans yapmış yani ben neden yapamiyim öyle bi imlanım da varken.
İşte asıl sorum şu memur mu olayım yoksa özelde mi çalışayım memur olursam atanma olarak en iyi alan hangisi?
Bu konu hakkında çevremden düşünmeyi çalışıyorum mühendis olan bir yengem bir de kuzenim var, yengem ziraat müh. normal bir üni den mezun 2019 da atandı çalışma şartları mükemmel ama sık atanma yok beni cezbeden kısmı çalışmadan fazla para alabilmesi tabii o bölgeye göre değişiyo. Kuzenimse 77k da idi yks de ist. da yarı özel bi üniversitede okuyor makine mühendisliği için. Daha mezun olmadan bayraktar da çalışmaya çağırdılar üniversitenin ilk sıralamasıyla girdiği için, fakat o kadar şanslı olur muyum bilmem yani o üniversitedeki alınmayanlardan olursam özelde sürünürüm devlete geçmeye çalışırım, artı olarak yurt dışında dayım var onun yanına gidip lisans falan da yapabilirim çevremden birisi tokatta okuyup almanyada lisans yapmış yani ben neden yapamiyim öyle bi imlanım da varken.
İşte asıl sorum şu memur mu olayım yoksa özelde mi çalışayım memur olursam atanma olarak en iyi alan hangisi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Memur olmak için en iyi mühendislik bölümü, kişisel tercihlerinize ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak değişebilir. Ancak, Türkiye'de kamu kurumlarına mühendis olarak girmek için, Mühendislik Fakülteleri'nden mezun olmak gerekmektedir.
Mühendislik Fakülteleri'nde birçok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler arasında en popüler olanları şunlardır:
1. **Makine Mühendisliği**: Makine mühendisliği, makine ve sistemlerin tasarımı, üretimi ve bakımı ile ilgilenir. Makine mühendisleri, otomotiv, havacılık, enerji ve savunma sanayi gibi birçok sektörde çalışabilirler.
2. **Elektrik-Elektronik Mühendisliği**: Elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi ve bakımı ile ilgilenir. Elektrik-elektronik mühendisleri, telekomünikasyon, enerji, savunma sanayi ve otomotiv gibi birçok sektörde çalışabilirler.
3. **Bilgisayar Mühendisliği**: Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarımı, yazılım geliştirme ve donanım üretimi ile ilgilenir. Bilgisayar mühendisleri, yazılım şirketleri, teknoloji firmaları ve savunma sanayi gibi birçok sektörde çalışabilirler.
4. **Endüstri Mühendisliği**: Endüstri mühendisliği, işletmelerin verimliliğini artırmak için sistemlerin tasarımı ve yönetimi ile ilgilenir. Endüstri mühendisleri, üretim tesisleri, lojistik şirketleri ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler.
5. **İnşaat Mühendisliği**: İnşaat mühendisliği, yapıların tasarımı, inşası ve bakımı ile ilgilenir. İnşaat mühendisleri, inşaat firmaları, müteahhitlik şirketleri ve kamu kurumlarında çalışabilirler.
Bu bölümler arasında hangisinin size uygun olduğuna karar vermek için kendi ilgi alanlarınızı ve kariyer hedeflerinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
Umarım bu bilgiler işinize yarar!
Bilgisayar mühendisliği bence
bilgisayar oku