Mühendislikler eskiden çok saygın mesleklerdi ancak günümüzde herkesin potansiyel mühendis haline gelişiyle demode oldular. Sadece iki dalı hariç diğer tüm mühendisler lise mezunlarından farksız diyebilirim. Biri makine mühendisliği diğeriyse İnşaat mühendisliği ben bu iki mesleğin yıldızının söneceğine inanmıyorum ancak diğer dalları kıyaslandığında ayda 900 liraya çalışan mühendislere de rastlamak mümkün. Mimarlık çok güzel bir seçim olur ancak mezun olur olmaz dolgun bir maaşla çalışacağım umudu olanlar daha sonrasında halay kırıklığına uğrayabiliyorlar. Çok fazla mimar olduğu söylenebilir ancak diğer rakiplerinizden ek yönleriniz olursa ayrıcalıklı olursunuz.(Yabancı dil, yüksek dereceler ve yeterlilik sınavlarında kadroya alınabilecek puanlar.)
Mekatronik mühendislerinin şu an konserve kutuları üzerinde çalıştığını duyuyorum bence o alana hiç girme çoğu işsiz sayılabilecek iş sahipleridir. Elektronik ve haberleşme mühendislerinin sadece harp okulu çıkışlılarının dolgun maaşlara çalıştıklarını biliyorum. Genellikle askeri alanlarda çalışan ve eğitim görenler iyi iş imkanları elde ediyorlar. Bence askeri alanlarda çalışanlarda o kadar yıl aldıkları eğitimin hakkını alamıyorlar bu meslek için 4000 TL'yi küçümserim. Endüstri mühendisleri çok iyi eğitim alan ya da başarılı olandan ziyade orta yaş üstü ağzı iyi laf yapan dolgun maaşlara çalışıyorlar kalanlar sanayilerde sürünüyor.
Mühendislik kesinlikle küçümsenemeyecek onurlu bir meslektir ancak ülkemiz şartlarında değerlendirildiğinde sadece ihtiyaç duyulan alanlarda ve beceridekileri saygı görüyor görmese bile dolgun maaşlara çalışıyorlar. Benim şahsi yorumlarım bu kadar başka alan tavsiye etmemi isterseniz;
İç Mimarlığı öneririm!12 Yorumla- +1 yıl
En iyi bilgilendirme kesinlikle. Çok araştırdım ve tamamen paralel açıklamışsın herşeyi. Zaman ayırıp açıkladığın içinde ayrıca teşekkürler
En İyi Cevaplar
Kardesim orda yazdiklarindan ucu en acik ve parlak olan bolumler
Mekatronik
Elektronik ve haberlesme muh.
Bunlarla her turlu is yaparsin yildizin parlak olur
Ancak;
Sunu unutma ki universite sana hicbirsey vermez
Tipki bir AVM gibi nasil sen AVM'ye gidersin de kimse senin eline ihtiyaclarini doldurmazsa aynen oylede univ kendiliginden senin kafana bisey doldurmaz
Orasi bilimin tezgah actigi envai cesit ilimlerin sergilendigi alicisina sunuldugu bir cesit carsi gibidir
Sen tercig ettigin bolumun bitirdikten sonra senden neler isteyecegini belirle ondan sonra 5 yil boyunca butun eksiklerini karsila ondan sonra gel konusalim ;)
Dip not: ne yap et mutlaka yurtdisina cik hatta her firsatta gidebildigin kadar cok ulkeye git gez sakin pasaportsuz mezunlardan olma!
Bahtin acik olsun simdiden basarilar03 Yorumla- +1 yıl
İnşaat ingilizce yazıp büyük ihtimal de yurt dışını kovalayacağım. Temenni için çok teşekürler. Evet üniversitenin sadece insanın ufkunu açan yer olduğunu çoğu kişi söylüyor.
- +1 yıl
Çok teşekkürler :D
+1 yılBir bilgisayar mühendisi adayı olarak, meslek derslerinde stajda ve mesleki kariyerinde hiçbir işine yaramayacak saçma sapan dersleri sırf öğrenciyi zorlamak amacıyla eklendiğini eklerim.
Lisede matematiği yapabiliyor olman mühendislikteki calculusu yapabileceğini göstermez. Fiziği hiç saymıyorum bile. Ne yazık ki mühendislik matematik ve fiziksiz olmuyor. Genel mühendisliklerde de eğitim müfredatının içinde.
Zorluk derecesi
Mekatronik / elektronik / inşaat / endüstri / mimarlık tır
Sana önerim ise ucu açık bir meslek istiyorsan kesinlikle ingilizce endüstri mühendisliğidir. Açıktan da bir uluslararası ilişkiler, öğrenciyken birde erasmus ( italya veya ispanya ) seni zirveye taşır.
Bol şans.00 Yorumla
Dedigin kriterlere uygun olanlar bence Insaat Mühendisligi ve Mekatronik Mühendisligi. Mimarlik da kesinlikle cok güzel bence en güzeli ama maasin o kadar yüksek degil ve cabuk yükselemezsin cok cok iyi olman gerek, ama saydigim öbür iki mühendislik iyidir iyi kazanirsin ve isinde iyiysen yükselirsin de. Yabanci dil önemli tabi, ingilizceni ilerletmen iyi olur, imkanin varsa fransizca da ögrenebilirsin ingilizcenin yaninda.
Ama karar verirken en önemli sey, SENIN hangi bölümü okumak istedigin, hangi bölüm en cok ilgini cekiyor ve sence hangi bölüme daha yatkinsin bunlari sor kendine istedigin sevdigin bölüm olmasi önemli.
Basarilar dilerim simdiden :)01 Yorumla- +1 yıl
En çok para mimarlıkta eğer iyi mimar olursan trilyonluk hayata sahip olursun ama dediğin gibi mi yükselmek zor mu bilmiyorum zor ise niye zor
+1 yılElektrikle ilgili olanlara ve insaat bu ikisi cok güzel yıldız teknik cok güzel elektrik fakultesi davutpasa kampuste yemekhaneyede yakin okulun üst kisimarinda ortamida harika içindeki kafelerde on numara. kampus buyuklugu güzelliği acisindan davutpasa cok güzel gelin gelin bekleriz güzel okulumaaa <3 insaatta davutpasada ama elektirik daha iyi gibi ben genel olarak okulu övdüm oldu. insaallah hayirlisiyla en güzel bölümü secersin istedigin bölümün derslerine. bak sevdiğin ilgini çekecek seylermi
01 Yorumla- +1 yıl
Böyle seçecegin bölümü insanlara sorarak karar verme istediğin bölümün ya da okulun tanitimi merak edili sorulurda böyle hangisi daha iyi diye sormak saçma anliyo musun herşey sana kalmış kendin gönlünün yatkin olani seç.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
+1 yılElbette ki mekatronik, gelişen teknoloji ile bu bölüm geleceği çok ama çok parlak... robotlaşan teknoloji karşısında elektrik, elektronik, ve makina mühendisleri tek branş ile robot teknlojisine oldukça yabancı kalıyorlar. Bizim ülke olarak teknolojide atılım yapmamız gerek amerikanın ya da avrupanın teknolojisini copy paste yapmaktan ziyade mekatronik alanında ilerlemeye ihtiyacımız var. Diğer mühendislikler zaten oldukça sıradanlaştı. Benim zamanımda mekatronik olsaydı tek tercihim o olurdu...
00 YorumlaElo, hab. bölümlerini mekatronik elektrik eleoktronik bilgisayar okumak yerine Elektirk okumanı tavsiye ederim. Elektrik ölmez ve sadece 4 üniversitede var bu bölüm mezunu az. İmzası çok değerli ve İmza atma yetkisi sadece bu bölümde okuyan mühendislere ait. Diğer müh. ler gelipte elektrik işlerinde imza atamaz, ama sen bu saydıgım bölümlerin hepsnin işini rahatlıkla yapabilrsin.. Elektrik okuyupta yazılıma kayarsan yazlımcı olabilrsin bilgisyarcının işini kaptın.. elektrik okurken telekom ilgini cekerse burada uzmanalaabilrsin elohabcınınişini de kaptın.. robota ilgi duyarsan ondada yogunlasabilrsin mekatronikcinin işini de kaptın.. AMA ELEKTRİĞE YÖNELİRSEN ELEKTRİK İŞİ ŞAKAYA GELMEZ 154BİN VOLTTA KİMSE SENDEN BASKA İMZA ATAMAZ.. SADECE SENİN YETKİN VARDIR.. HANGİ BÖLÜM GELİPTE ELEKTRİKÇİNİN İŞİNE KARIŞABİLİR ŞUDURUMDA?
05 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın. Ama liseden beri elektriğe tavım üstad. Hani elohab'da en azndan haberleşme kısmı belki ilgimi ceker ve yönelirim de saf elektrik çekemem sanırım :D
- +1 yıl
tamam elektrik yazacam :D
- +1 yıl
getirirsin boş kağıt abi. imzalarız sıkntı yok :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla para istiyorsan mühendislik düşünme tamam inşaatçının iyi alanı alıyorda yüzde kaçı alabiliyor ki o kadar mezunun içinde? Zamanın da ilk 3000 e girip heba ettik güzelim puanı. Nyemş idealistmişim fizik matematik seviyormuşum. Sokaım o kafaya. Para istyorsan tıbba gireceksin arkadaş. Mühendislerin binde biri adam gibi para kazanıyor. Piyangonun bize vuracağı ne malum. O işler matematik sorularını iyi çzömeyle bilg programlarını iyi bilmeyle olmuyor varsa torpilin arkadan da destek gir bu sektöre.
12 Yorumla- +1 yıl
:)) Çok içerlenmişsin usta. Tıp okumam okuyamam biliyorum. O yüzden 1. olsam da yazmam. Kendimi biliyorum yani. Sen keşke yazsaymışsın
Cevap sahibi+1 yılBende aynen öyle dedim 4 sene öncede fikirler değişiyor işte :D Keşke mühendislik odtü ytü itü bilkent boğaziçi ktü gai ie filan sınırlı kalsaydı boku çıktı iyice :D
+1 yılArtık elinizi sallasanız bilgisayar ya da makine mükendisine çarpıyorsunuz zaten, endüstri mühendisliği çok yükselişte bu sıralar ve ucu oldukça açık bir bölüm onu tavsiye edebilirim aynı zamanda Türkiye şu an kentsel dönüşüm sürecinde olduğu için özellikle büyük kentlerde, inşaat müh de düşünülebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
İstanbul'da inşaat mühendisi kendini ve çevresini geliştirebilirse. + Dil falan. Yürür diyorlar. Sanırım onu düşünüyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafanın mf kafası olması her mühendislik dalında başarılı olabileceğin manasına gelmiyor. Belki birinci ve ikinci sınıfta mf kafası işine yarar. Sonrası farklılaşıyor biraz.
Basamakları hızlı tırmanma işi ise bölümle ilgili değil. Sana bağlı. Yandal, çift anadal olayı ise gerçekten zor. Benim çap vardı. Bıraktım mesela.
Listede mimarlık da var. Aslında onun mühendislikle çok alakası yok.
Bu mühendisliklerden mezun arkadaşlarım var, ama işteki başarıları kişisel. Bölümle ilgili değil. Yani şunu seç daha iyi deme şansım yok. Fakat mekatronik olayı biraz yeni. Onu düşünüyorsan dikkatli ol derim. Piyasayı araştır. Sistem mühendisliği gibi olmasın o da02 Yorumla- +1 yıl
Mekatroniği araştırdım da öneren de var yazma diyen de.
Cevap sahibi+1 yılOdtüde bu bölüm makineye yandal gibi başlamıştı. Daha evvel başlayan üniversite var mı bilmiyorum. Odtüde hala yandal. Bölümü açılmadı. Bir iki üniversite bunu açtı bölüm olarak. şu an ne kadar bu mühendise ihtiyaç var türkiyede, bunu öğrenmek lazım. Yoksa aldıkları dersler filan baya iyi. Herşey biliyor elemanlar.
Sen daha ideallerini belirlememişsin. Meslekte bir çok başarısız olanlar da mevcuttur.
En kısa yol para kazanmak için İnşaat Müh. tabi kendini geliştirip biraz çevre ve kendini işinin patronu olma imkanın olabilir. Tabi seni etkilemek istemem. Sistem bu alanda para kazanmaya müsait yeter ki açıkları bulmalısın. :) Diğer dallar için mesleğinde fark yaratmak gerekip ön plana çıkmalısın. Ama severek yapacağın bir mesleği seçmelisin! KESİNLİKLE05 Yorumla- +1 yıl
Aslında ben 2 yıldır inşaat istiyordum ama forumlarda okuyorum 1500 TL'ye afedersin köpek gibi calıstırıyorlarmıs basta özelde falan. Caydırdır biraz ama katlanarak arttıgını ve cevre yapmayı da sevdiğim için inş yazacam sanırım. Teşekkürler
- +1 yıl
Aynen 2 -3 yıl'da mesleğe soğumasam iyi. Devamını getirirm ama mezun olduktan sonra bir zıt kaptım mı kolay kolay da düzeltemem. Bakalım yolumuzu yapmaya çalışacaz. Sağol
- +1 yıl
Hayatta zorluklar olmazsa yaşanmaz, soğuma konusunda kendi geliştirecek her türlü biriki öğrencilik hayatında yapmalısın. Sonradan fırsatın olmayabilir. Sen mezun olduğunda farklı olmasın herkesten seni ayıran bir niteliğin olmalı faydasını göreceksin hiç bir bilgi boş yere değildir.
- +1 yıl
kesinlikle. bu bilgi havuzundan bir bardak su alsak kâr.
endüstri müh revaçta bu yüzden seçebilirsin. Bana kalsa yapılaşma mimari hızla gelişiyor ve barınma ihtiyacından dolayı sürekli gelişmesi de gerekiyor diye düşünüyorum. bundan dolayı mimarlık diyorum illa mühendislik diyorsan inşaat mühendisliğide olabilir. Elektronik ve haberleşme mühendisliğide güzel. ytü iyi bir üni iş bulursun muhtemelen Allah yardımcın olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkürler. Aslında biraz bakınca hepsi güzel. Bu yüzden bu kadar şık arasında kaldım. :)
Teknik Lise Makine mezunuyum piyasa büyük firmalarda teknisyen olarak çalıştım fabrikalarda. Sana şunu diyeyim geleceğin en büyük ve en iyi gelirli mesleği Mekatronik Müh. eğer sayısalın çok iyiyse tam senlik. robotik ağırlıklı üretim yapan teknolojik fabrikalarda çalışırsın yabancı dil sayesinde yurt dışında büyük maddi kazançlar elde edebilirsin. Ucu son derece açık teknoloji ile uyumlu sürekli gelişmekte bir sektör. Çoğu firmalar insan gücünden robotik sistemlere geçiyor artık.
10 Yorumla
+1 yıliki dil de düşünüyosan en iyisi endüstridir yabancı dil ister işletme gibi bir nevi ama daha üstü nerede çalışmak istediğine bağlı olarak de mesleğine yön vermelisin insan ne söyleyeceğini bilemiyo sonuçta kendi eğilimini zevkini sen daha iyi bilirsin hayırlısı inş ben de mimarlık la diyetisyenlik arasında gidip geliyorum :/
00 Yorumlamühendislik mezunu biri olarak konularını ve müfredatını araştırdıktan sonra seçmeni öneririm. mf bölümü olman her mühendislikten keyif alacağın anlamına gelmez. seçeceğin mühendisliğin türüne göre yaşam tarzının şekilleneceğini unutma. yapılan en kritik hata sadece maaşına göre mühendislik seçmektir. iyice araştırdıktan sonra ileride yaşamak istediğin yaşam tarzına en uygun mühendisliği seçmeni öneririm. yolun açık olsun.
00 Yorumlabence mekatronik mühendisliğini seç. kesinlikle geleceğin mesleği iyi de para kazanırsın. makine-elektrik elektronik birleşimi bir mühendislik dalı iyi iş bulursun linke bakmanı tavsiye ederim. sıralaman süper heba etme:)
www.kariyerpenceresi.com/.../...nik-muhendisi.html00 Yorumla
+1 yılMakina mühendisi olarak, ilk tercih elektronik haberleşme ya da mekatronik olurdu benim, mimarlıkta tasarım yeteneğin varsa düşün okul bittikten sonra kendini yetiştirmek zorunda olmayacağın okuldan hazır olarak çıkabileceğin bir bölümdür mimarlık. inşaat hmm pek emin değilim.
00 Yorumla
+1 yılElektrik Müh. bak Elek. Elekt. demiyorum Elek. Müh. eskiden şu an kaç fakülte bu direkt Elek. Müh. mezunu veriyor bilmiyorum ama halen sayıları az olsa gerek bir elin parmağını geçmiyordur.
Nedenleri üzerine ciddi bir merakın varsa internete bakın tatmin olmazsan bulduklarından mesaj yazarsan cevap yazarım00 Yorumla
+1 yılİnşaat mühendisi olarak söylüyorum hiç tavsiye etmem şu an stajdayım ve itü okuyorum şantiye yüzünden başıma gelmeyen kalmadı zor iş işçilere laf anlatmak zor iş elektik elektronik oku ömü açık çok sektör var özellikle sağlık sektöründen pişman olmazsın iyi düşün bence ama bence ASLA İNŞAAT YAZMA
00 YorumlaBen mekatronik mühendislik derdim arkadaş. Biraz pis bir iş yağın kirin içinde olman insanlarla sürekli etkileşim içinde olacağın geleceği parlak ve maaşı dolgun bir meslek. En az 2 yıllık çalışma geçmişi olan bir mekatronik mühendisi 2 bin beşyüz TL maaş alırken bu rakam 50 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.
İnşaat mühendisliğini ve mimarlığı geç derim ortalık hepsinden fazla fazla kaynıyor. Sen 4 yıl da bitirene kadar bu sayı daha kaç artar da yani.00 Yorumla
+1 yılsafsatalarla doldurulmuş aşagısı.
puanına yazık etme!
1. Elektrik mühendisliği (elektrik elektronik değil)
2. mimarlık
alternatif olarak kendini geliştireceksen endüstri veya inşaat da alternatifler arasında.
o o ilk ikisi az ve çok kıymetli.01 Yorumla- +1 yıl
iki dil kesin öğrenirim diyorsan Endüstri mühendisliği yaz, işte o zaman ucu çok acık olur.
Uzun vadeli düşünmelin. Hangi bölümü seçtiğin önemli değil. Bu seçimin önündeki eğer yaşayabilirsek 50 yılını etkileyecek. O yüzden hangi işi severek yapabileceksin onu düşün. Çalışma şeklin ve mesain kiminle geçsin? ustabaşılarla mı? kınamıyorum ama amelelerle mi? yoksa ofis ortamında daha düzeyli bir iş çevresiyle mi? sevdiğin işi yaparsan hiç yorulmazsın. Tecrübe :)))))
01 Yorumla- +1 yıl
Eyw usta. Bu dediğin sorunlarının hepsini düşündüm ve İnşaata karar verdim. Sanıyorum ki hiç bitmeyecek bir alan. Ve kesinlikle ofiste çalışmak istemiyorum. Mesai saatlerinin uçukluğu bana zevk verebilir sevdikten sonra. Zaten sabahları çok sevmem geceye kalayım komaz. Gezerken eğlenmek için inşaat diyorum :)
Mekatronik seç bana güven ben bu sene giremedim ama seneye mekatronik için yardıracam. Her mühendislikten biraz öğreniyosn geleceğin mühendisliği. Para olarakta uygun başlangıç için 2300 falanla başlıyosun ki bu hiç bir mühendislikte yok diye biliyorum. bide dil öğrenirsen açıkta kalma şansın yok...
12 Yorumla- +1 yıl
Kardeş arkadaşımın babasıyla konustum. Onlar çok araştırıyorlar böyle şeyleri. Mekatronikten uzak dur dedi. Çok kısıtlı ve kaç yıldır geleceğin mesleği olarak görülüyor. Gelecek gibi değil dediler bilmiyorum ama yazmam yani D:
- +1 yıl
Ya kardeş azcık intenette araştırma yaparsan işin aslını görürsün öyle kulaktan duyma bilgilere kapılma büyük firmalar deli gibi mekaronik mühendisi arıyor şimdi sadece makine müh ya da sadece elektirik mühendisi istemiyolar haklılarda. Ya kurslarına gitmiş makine müh ya da elektirik müh. alıyorlar ya da mekatronik müh. bu yüzden mektronik müh. bir adım önde.
+1 yılArkadaşlarım yıldızda ve zorlansalar da memnunlar ama madem seviyorsun yan dal çift dal yapabilirsin hatta fazla çalışığ itü odtü'ye geçiş de yapabilirsin. Endüstrinin önü açık ama herkes şu an ona yığılıyor. Bide sana tavsiyem yazmadan önce sweçeceğin bölümlerdeki dersler nasılmış bir bak ilerde anlarsın ne demek istediğimi. Başarılar.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen bir arkadaşta ben derslere bakıp yazdım sen de bak sonra pişman olma falan diyor. İnşaat düşünüyorum daha bakmadım ama fizik mat olsun yeter bana :D sağol
- +1 yıl
Tamam
+1 yılMimarlık tavsiye ederim çizim yeteneğim yok diye ön yargı ile yaklaşma çizim tekniklerini öğretiyorlar zaten iş hayatında pc kullanacaksın genelde. Mimarlıkta kendini geliştirmenin sonu yok çok başarılı mimar olup yüksek maaşlar alabilirsin kendi işini kurabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Mimarlık düşündüm de bir kaç mimarla konuştum onlar da inşaat yaz falan dedi. Daha geniş alanı ve daha çok ilerleyebiliyosun dediler. Mimarlıkta çok başarılı bir mimar olmak için çok çalışman ve çevrenin çok geniş olması gerekiyor. Standart bir mimar da bürolarda 2.5 - 4 arası calısıyor. Baya uğraştırıcı :)
- +1 yıl
Sen bilirsin
teknoloji denen birşey var..
ve bence yıldız teknik falan diye düşünme bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak kesinlikle ve kesinlikle yazılım ya da bilgisayar diyorum..
sektör boş... ve inan herkese ekmek var ki azcık ilgin varsa bilgisayar başında oturmayı araştırmayı seviyorsan tamamdır bu iş..00 Yorumla
+1 yılHerkez atıp tutmuş ,
Arkadasim mimarli insaat muhendisligini o isters 10 dil dil bir kimse seni takmaz.. buyuk sirketleer zaten yeni mezunlarida almaź , kucuklukten sirketler ya tanidiklarin aliyolar ya da düşük maasla muhendisler i aliyolar , hersey tozpempe olmadigi icin gercek bu maaglesef00 Yorumla
+1 yılendüstri mühendisliği alanı en geniş mühendislik. kendi mesleğimdir diye demiyorum baya memnunum halimden. şirketten şirkete uçabilir asla açıkta kalmazsın her sektörde çalışabilceğin bir meslek. alternatif olarak inşaat mühendisliği ya da mimarlık düşün diğer kalan mühendislikler de iş yapamama riskin var
00 YorumlaŞahsi fikrim insaat ya da mimarlık bence olmeyecek bitmeyecek sektör
03 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle
- +1 yıl
Eyvallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılYTÜ okuyacaksan makineyi de düşünebilirsin çünkü ülkenin en iyi makine mühendisliği bildiğim kadarıyla. Bunun dışında şu an söylediklerin arasında en iyisi Elektronik ve Haberleşme yani herkes öyle söylüyor. Daha sonra mimarlık ve mekatronik. En son endüstriyi seç derim. :)
02 Yorumla- +1 yıl
Dostum E. Haberleşme ve İnşaat arasındayım şu an :D Diğerlerini eledim. E. Haberleşme de çok iyi ama inşaat'da çevren olunca çok yükseliosun diyorlar. Bizzat inşaatçılarla konustum
Cevap sahibi+1 yılİnşaat mezunu çok ama? :D çevren vs. olsa da yine de mezunu çok fazla. Benim de tanıdığım okuyan ve inşaat müh. olan çok kişi var onlar da aynı şeyi söylüyor ama mezunu çok fazla olan bir bölüm. Ben elektronik haberleşmeyi seçerdim. Ya da mühendislik istiyorsan mekatronik ve endüstri de çok iyi. Öncelikli olarak onları da düşünebilirsin. :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılYıldız teknik ise işler değişir , inşaatı seç neden dersen dekanlıpın gözüne giren öğrencilerin işlerini üniversite kendisi buluyor. ben İ. T. Ü. Makinadayım ingilizceyi seçip okusaydım öyle olcaktı. olmadı neyse İnşaat , Gıda , Jeofizik , Elektronik diyorum ben sana.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler.
endüstri mühendisliğini çok söyleyen arkadaşlar olmuş şunu baştan söyleyeyim nitelikli ve kolay iş bulabilecek endüstri mühendisinin en az 2 dili anadili gibi bilmesi gerekir ve yazılım konusunda kendini hatrı sayılır düzeyde (sql e hakim olmalı) bilmelidir üniversite boyunca çeşitli sertifikalar almalıdır bende bir endüstri mühendisiyim bu dediklerim işe 1500 lirayla başlamak istemeyenler içindir
00 YorumlaBeni dinlersen yazılım mühendisligi oku sanirim onun devleti yok ama gercekten harika bir bolum işsiz kalma oranin 0 ve gercekten deli paralar kazaniliyor bu meslekten kendini ilerlettigin takdirde yurt disina da gonderiyor sirketler ote yandan doktordan fazla para kazanabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben ytüde okuyorum. seçeceklerini değilde seçmeyeceklerini söylreyim. endüstriyi kesinlikle salla. ben olsam mimarlık inşaat ya da elektronik seçerdim.
https://www.yildizz.com/ bak bu siteyi bizim okulun öğrencileri kullanıyor. üye olup sor en doğru cevabı burada bulacaksın00 Yorumla
+1 yılYtü inşaatı yazma çünkü okulun en zor bölümü şu anda inşaat , hatta genel laf şu :ytü de lisans okuyup itü de yüksek yapan malın önde gidenidir denir.. o yüzden ytü inşaat yazıp kasılma git balka yerde inm oku
05 Yorumla- +1 yıl
Zor olsun sevdikten sonra çok da etkilemez sanırım :) İnşaat ingilizce okuyacam bide. Hayırlısı :D
- +1 yıl
Wala ben kücüklüğümden beri inşaat istiyordum ve çok da seviyordum ama yıldıza geldikten sona bölümün o kadar kolay olmadıgını hele bizim üninin inşaatının aşırı zor oldugunu gördüm.. bizim üninin en zor bölümü.. bide usis belası var simdiden sövmeye başlayabilirsin :D
- +1 yıl
Lise'de yattık üni'de sövelim bari :D Zoru seviyorum hele ki sevdiğim bişeyse. Bilgi için teşekkürler :D
- +1 yıl
Hahaha benm laflarımı söylüyosun :D
- +1 yıl
ahaha :D
bu site yardımcı olur belki
https://universiteli.anlatsin.com/11 Yorumla- +1 yıl
Baya baktım burdan. Çok okuyosun. O kadar şık varki hep kafan karışıyor okuduğunu da unutyosun hangisi iyi hangisi kötü :) ama inşaatta karar kıldım sanırım. Teşekkürler yine de
değerli kardeşim bir makina mühendisi olarak dil konusundaki yorumlarının doğru olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla, önümüzdeki yıllarda da türkiye ye arge yaptırmıyacaklar bunu unutma yurt dışına gitmeyi ve orya yerleşmeyi de düşün.
Makina ve mimarlık asla ölmez, ama haberleşme ve yazılım patlayacak bence.00 Yorumlaelektrik mühendisliğini seç inşaat okuyan bir sürü sey var bir yerden sonra kentsel dönüşümde durur. Ama teknoloji gelişiyor ve daha çok elektrikli elektronik şeyler ortaya cıkıyor para bakımından da işinin iyisi olursan bir inşaat mühendisi kadar kazanabilirsin.
00 Yorumlamimarlık ve inşaat müh. inşaat sektörü yerleşim alanlarınında daralması ile devamlı gelişen bir sektördür diğer mühendisliklere göre de daha kolaydır, ama teknolojiye meraklıysan diğerlerini de seçebilirsin...
00 Yorumla
+1 yılEğer arzuladığın çok istediğin bir bölüm değilse mimarlığa sakın gitme. Yapamazsın çünkü. benim sıralamam yine de şöyle
1. mimarlık
2. endüstri mh
3. mekatronik
4. elektronik ve haberleşme ( bir bilgim olmadığı için son sırada )00 Yorumla
+1 yılben lise öğrencisiyim mekatronik bölümü ve mesleğime simdiden aşığım elektroniktede öyle mekatroniği bir arastır istersen hem makina hem elektronik hem yazılım hem bilgisayar var daha yeni açıldı 2. mezunlarını verdi benim hedefimde yıldız teknik mekatronik eğer robot yapmak ilgini çekerse hiç durma deriim :D yıldız teknikte 1. liğim var lise 3 öğrencisi olmama rağmen :)
01 Yorumla- +1 yıl
tebrikler :)
+1 yılinşaat.. sana en uçuk parayı kazandıracak o gidersin yeni gelişmekte olan bir şehre kentsel dönüşüm projeleri falan inşaattan inşaata akar gidersin...
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler. aynı kafadayız :)
Insaat muh. tabiki. Insaat sektörü hep yenilen her zaman işçiye ve yönetene ihtiyaç duyan bir sektör ve bu kolay kolay değişmez. Mezun olduğun uni yildiz teknikse eğer özel sektorde bile havada kaparlar seni
13 Yorumla- +1 yıl
Cevap için teşekkürler. İnşaat mühendisi bir tanıdıkla konustum ve aynı bunları dedi. E. haberleşme ile inşaattan biri seç ama. Ofis mi yoksa sosyal bir çevrede sürekli gezerekmi iş yapmak istersin dedi. Tabi 2. si daha cazip geldi. İnşaat yazacağım.
- +1 yıl
İnşaat nedir okumus amele bilfiğt
Mekatronik bolum baskaniyla konusmustum sakin secme dedim secersen makina elektrik ya da bilg sec sonra mekatronikte yuksek lisans yap dedi aklinda olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen benim de bu işleri çok araştıran bir tanıdığım söyledi. Mekatronik çok kısıtlıymış aslında. Sürekli geleceğin mesleği diyorlar ama biraz daha yolu var sanırım :) en azından TR'de
sen zaten böyle gelişime açıksan ve ytü yü yazacaksan insaat makina ya da mimarlık yaz derim.. bende cukurova otomotiv müh. deyim... banada geliyordu bu dediklerin 17 bindeydm. şimdi son senem cukurovada
00 Yorumla
+1 yılbence puanın iyi ve yıldız tenikte mimarlık ya elektrik elektronik ve haberleşmeyi yazabilirsin iş imkanı güzel meslekler okulda iyi zarten bence bunları yaz
01 Yorumla- +1 yıl
E. haberleşme ve inşaat arasındayım ama. İnşaat daha ağır basıyor ve büyük ihtimal yazacağım. Teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılkim ne derse desin en baba müh. end. dir,
en yüksek konuma onlar gelir geneli yönetici, planlama konumunda,
en fazla maaşıda onlar alır,
heleki boğaziçi mezunuysa.
yıldız teknik end. yaz hiç düşünme bile,
bir tavsiye daha inşaat sakın ha sakın yazma,
insanlar inşaat müh. çok kazanıyo sanıyo halbuki yok öyle bişey,
mütayitler kazanıyo bu sektörde.03 Yorumla- +1 yıl
Düzgün bir üniversiteden mezun inş mühendisi, düzgün bir firmada sanırım iyi kazanabilir. Endüstri mühendislerinin en olumsuz tarafı makinecilerin onların yerine çalışabilmeleri. Çok kişi bunu söylüyor. Hatta annemin bir arkadaşıyla konustum Aydın doğan'ın yeğeniyle evli kız. Mimarlık yapıyor. Sana en önerebileceğim şey makine dedi. Makine + işletme master yapıp çok yerde yöneticilk yapan arkadaşım var dedi. Ve cv'lerde bu yönde baya fazlaymış. Ama inşaatta karar kıldım usta. Eyw
Cevap sahibi+1 yıltanıdıkların yoksa inşaata hiç giirme 5 yıl sonra beklentini karşılayamassın,
bu arada end.+işletme master ın yerini makina tutmaz,
sonra demedi deme.- +1 yıl
Tabi canım. Ama endüstri mühendisliğinde insanlarla çok uğraşıyorsun. Ha inşaatta'da çok fazla uğraşıyorsun ama yöneticilik bana göre değil. Biliyorum kendimi.
+1 yılkuzenim kontrol ve otomasyon mühendisliği okuyor İstanbul'da önü açık bir alan demişti kazandığı zaman. Zormuş ama uzattı okulunu yani normalde çalışkan biriydi.
00 Yorumla
+1 yılhepsi güzel mühendislikler, bölümler fakat asıl soru bu değil. ve o soruyu kendine sorman lazım.'hangisini istiyorum ve gerçekten hangisinde en iyi olabilirim?'
00 YorumlaSenn ilgi alanin belirleyici olacaktir eger teknik manada uzmanlasmk keyifli geliyorsa somut sonuclardan keyif aliyorsan mekatronik veya haberlesme ancak daha cok yonetici vasfini kullanmayi istiyorsan teknik analizlerden organizasyon yonetim surecinin icinde yer almak keyifli geliyorsa o zaman endustri diyorum
00 Yorumla
+1 yılYa mekatronik seç ya da elektrik-elektronik veya elektronikle ilgili herhangi bir mühendislik dalı... Endüstri mühendisliği hiç bir işe yaramaz, doğru dürüst iş bulamazsın. İnşaat mühendisi her yerde iş bulur ama ev yüzü göremezsin şantiye tek yaşama alanın olur. Makine mühendisliği de iyi ama Türkiye'deki iş olanaklarını tam bilmyorum bir araştır bence. Hakkında hayırlı olur umarım...
00 Yorumla
+1 yılendustri muhendisligi olmali diyorum ben bir muhendislik ogrencisi olarak. saydfn kndni gelistreblme ve yenilikci ise yarar bir bilim alani. insaat secme geen yillarda sektore cok fazla ilgi oldugu icin artik is olanagi kisitli ve insaat sektru gelisime acik degil bisey uretme istegni karsilamaz
00 Yorumla- YKS2026 konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yılBence İnşaat Mühendisliği seçmelisin. Yabancı dillere çok ihtiyaç olan bir sektör. Sen de hevesliysen sektörün sana ihtiyacı var :) Hem de sürekli gelişen bir sektör, iyi para kazanabilirsin.
00 Yorumla Genel olarak hep insaat muhendisligi denmis bu kadar insaat muhendisi ulkede nasil is bulacak? Ayni makine muhendisleri gibi onlarinda yavas yavas sonu geliyorr.. ben elektronik haberlesmeden yanayim revacta olacak bir meslek olabilir ileride ;)
00 Yorumla
+1 yılMimarlik daha mantikli. Kardesim bak soyle dusun dunyada yasayan insan sayisi gittikce artiyor insan sayisi arttikca konut sayisi dogru orantida artiyor. imzalayacagin bir projeden alacagin para en az 5000 tl. zaten yildiz teknigi kazanmissin issiz kalma ihtimalin bile yok. Ayda 3 proje imzalasan temiz 15000 tl cebinde. benim onerim kesinlikle mimarlik.
00 Yorumla- YKS2026 konusunda 716 cevap paylaştı.
+1 yılya mühendislik ölü meslek tonlarca mezunu var niye diş filan yazmıyosun
24 Yorumla- +1 yıl
Tabi 5 10 yıllık devlette çalışan mühendislerin 3.5 polisin 3 aldığı düşünülürse bu ülkede mühendis olunmaz fikrine kapılabiliyor insan ama büyük holdinglerimiz de var. Birine kapı atıp birşey verebilirsen 5 verip 10 alıyosun :D bakalım hayırlısı. Diş almıyor mf-3 27bin
- +1 yıl
devlette mühendis çok yüksek puanla alınıyor ama. bence sağlıktan şaşma derim ama senin seçimin tabii. illa mühendislik yazcaksan endüstri , eğer çevren varsa inşaat yaz ya da mimarlık da olabil, r çevren varsa. bilgisayarla elektrik yazma derim çok pişman olan tanıdığım var. teknik okulda okuyacaksan kendini de geliştir o şekilde şirketler kapar seni
endistrü ve mekaktronik kafadan ele, inşaat mimarlık ya da elektronik haberleşme seç, ancak ben sana itü mezunu bir elo hab mühendisi olarak, mimarlık ya da elektronik haberleşme arasından seçim yapmanı öneririm.
00 YorumlaBen elektrik elektronik mühendisiyim , bölümü mü seviyorum sana hangisi yakinsa onu seç bence burdakiler ne bilecek ben sana en fazla elektrik elektronik Mühendisligini ovebilirim. Diğer bölümleri bilemem yorum yapamam
00 Yorumlaherkeste bu ne böyle mühebdislik sevdası ya. ülkenin yarısı hangi üniversite olursa olsun ya mühendislik ya inşaat yazıyor. başka bir bölüm yok mu arkadaş?
04 Yorumla- +1 yıl
Her bölüm doluyor. TM'si de MF'si de YD'si de. MF ci adam zaten ya sağlıkda ya da mühendislikte ilerliyor. Üniversitelerin bölüm çeşidiyle alakalı bişe. :)
- +1 yıl
Biliyorum hocam ama çoğy zaman diğer bölümler sırf puanı mühendisliğe, hukuka yetmediği için tercih edenler sayesinde doluyor :D sana diyicek yok mf4 puaniyla tercih yapıyorsun ve mühendislik 19 binde olan biri için normal istemesi ama 200 binde olupta mühendislik için ağlayanlar biliyorum :D hele sözelden onca seçebileceği bölüm varken anca hukuk olsun diyenler cabası :)
- +1 yıl
O konuda kesinlikle hak veriyorum. Bu egomdan değil ama 200binlik adamın mühendislik yapacak yeteneği olduğunu düşünmüyorum. Tm için de dediğin şey geçerli :)
+1 yılmühendis olma arkadasım BBG evıne katıl bak ben muhendıs oldum sabah 6 aksam 19 00 arası ıse gıdıyor zamanım BBG evıne katılırsan para kaldırır ıs yerı acar emrınede 3 muhendıs alırsın:D
01 Yorumla- +1 yıl
düşünecem. D
Telekominikasyon müh. de bir araştır. Malum günümüz uzaktan iletişim. Benim aklımda bir de uçak müh. vardı. sebep havayolu ulaşımı rövanşta özellikle ülkemizde ama uçaklarımızı üretemiyoruz gerçi. ve uçakları severim
01 Yorumla- +1 yıl
Uçak müh. alıyor THK %75 burslu ama garanti iş olsun ve alanını da tam bilmiyorum. Araştırıyosun ama 1. ağızdan kişiyle konuşmadıktan sonra diğerleri seni çok caydırabiliyor. Forumlarda o kadar tezat ibareler dolaşıyor ki hangisine inanacagın belli değil. Eyvallah
+1 yılYazını okumadım :dd ama sana söyleyeyim eğer makine mühendisliği varsa onu seç ama maceracı ve gezmeyi seven biriysen :)
00 Yorumlamakineciler cok iş bulamıyor onun yerine mekatronik oku ebnce. veya mimarlık.
cevreyle ilgili birşeyde olabilir :)00 YorumlaDostum bence harita mühendisliği seç benim apçolu harita mühendisi baya iş var diyolar millet keşfetmeden bu dalı sen atla
00 Yorumlamekatronik bence çünkü iş seçeneği çok olan bir dal ve yeni yeni mezun vermeye başladığı için kolay iş bulursun eğlencelidir ayrıca
00 Yorumla- Devamını Gör (156)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat