AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
135Cevap
Mekatronik iyidir onu acik demiyorum kapanmaz diyeyim ama makine muhendisligini yazmamissin cok ayip.
İstediğine en uygun kesinlikle Endüstri mühendisliği şu an abim o bölümü okuyor. dersleri biraz ağır ama en kral bölümdür.
elektronik ve haberleşme ya da mekatornik. bunların ingilizcelerini okursan sırtın yere gelmez
doğrudur. eyw
Enerji Sistemleri Mühendisliğini seç derim. Elazığ'da çok kral okursun.
Maksat kanka oluruz xdd
ahaha :) yatay geçiş yap ytü ye bro :D
Elektronik yazma da hangisini yazarsan yaz. Sebebine gelince, üniversiteye başladığın zaman elektronikçilerin içinde bulundukları durumu gözlemle. Ondan sonra bu bölümü tercih etmediğin için şükredeceksin. :)
Eğer çok para kazanmak istiyorsan inşaat seç. Eğer elektonik cihazlarla aran iyiyse elektronik haberleşmeyi seç. Mekanik birşeyler yapmak istiyorsan mekatronik seç. Her daldan azcık bileyim ama ne olduğumu kimse bilmesin diyosan da endüstri seç
Ben Makine Mühendisiyim Ama İnşaata Gitmende Fayda Var. Auto Cad Biliyomusun Solid Filan?
Onları okurken öğrenmeyi düşünüyorum. Hatta 4 sene boyunca onlarla uğraşmak istiyorum diyebilirim.
Dediklerimle Uğraşmak İstiyosan Ya Yapı Okumalısın ya da Makina.
Bence Yapı Oku Derim Ama Kötü Bişey Olursa Bana Gelme.
Başarabileceğine Git.
elektrik okuyorum 6 snedir idealist değilsen uzak dur derim elektrik ve türevlerinden. mimarlık okuyup bitiren arkdşlarım çok mutlu bnden sölemesi. şimdiden başarılar:)
Mekatroniğin önü baya açık, bence güzel de geliri var.
Bence elektronik ve haberleşme. Kendini bilgisayar alanında geliştirirsen ek olarak o da iyi olur. Bence piyasa inşaat mühendisine doydu
Bence en sevdgın mesleği secmelısın ısını severek yaptgn her muhendıslk guzeldır
Seçmek istediğin meslekler kadar sektörleri de önemli. Hangi sektörde çalışmak istediğine karar verdin mi?
Mekanik oku Elektronik oku ve Bilgisayar oku
Mekatronik candır :P
inşaat ve mimarlık haricindekileri yapacağına gel çay ocağı açalım beraber.
Araştır ve calışırken sıkılmayacağın bir bölüm seç. İyi diye yapamayacagın bir bölüme gitme
ama mühendis kafasıyla mimar kafası çok farklıdır baştan söyleyeyim :)
Endüstri ya da Mekatronik Müh. tavsiye ederim gelişmeye açıksan özellikle de. İnşaat işiyle uğraşan yakınların varsa onu da düşünebilirsin.
Elektronik ya da inşaat iyidir, makine mühendisliği bitti
Elektronik ya da inşaat iyidir, makine mühendisliği bitti, puanları bile yerlerde.
inşaat veya mimarlık oku bide şirket adı alıp ofis aç senden rahatı yok üniversitende iyi italya ve ingilizce seç bence.
Teşekkürler
İnşaat mühendisliği okuyorum. Tavsiye ederim. Makine yazma okurken yaşlanırsın
Aynen :) Zoru severim ama üniversiteden yıpranmış olarak çıkmak en son isteyeceğim şey
İtü nün kimyasına gitsen daha iyi, mekatronik derim erkeğe yakıştırıyorum
Kimyayı severim ama itü kimya'dan cıkıp da ne yapacam bilmiyorum. İlaç mı yapayım illa. Breaking Bad'de mi oyniyim yani. Walter'ı işsiz bırakmak istemiyorum
İlaç değil de gıda, lastik, boya gibi alanlara kayabilirsin, ben itü olsun ve puanın tutsun diye düşününce orası geldi, Walter a bir şey olmaz ;)
İtü'de gemi inşaatı ve gemi mak. mühendisliği alıyor alsında. Kazandığı paralar da gayet uçuk ama sosyal hayat 0 :) zor iş yani. Kimya'da güzeldir tabi. Sağol yine de.
Mekatronik erkeksi diyosun yani
İnşaatı boşver-Gider ali ağaoğlunun yanında çalışırsın. Mekatronik ya da elektronik haberleşme. Teknoloji çağındayız. Geleceği düşün. İnşaat sana göre değil.
ilk üçünü okuyan arkadaşlarım boşta kalmadı özelde hemen işe girdiler. çevren varsa insaatta fena iş yaparsın
Aynen arkadaşın annesi inş mühendisi. onunla konuştum ist gibi şehirde çevre yaparsan düşük maaşla başlıosun ama katlanarak artıyor diyor. En geniş insan havuzu inşaatta her türlü insanla muhattap olursun. Ve ben biraz daha ofisten ziyade gezerek çalışmayı istiyorum. İnş tam bana göre büyük ihtimal onu yazacagım
yıldız inşaattaki arkadaşlarım memnun benim de sıralamam böyle sayılırdı ben ankarada kalmak istedim gene inşaat ama yıldızı seçmediğime okul hayatımda pişmanım. iş hayatında kendini geliştirirsen yıldız ile iyi yol katedebilirsin
Büyük ihtimal onu yazacam zaten. Sağol
Arkadaşım herkes mühendis zaten uçak genetik falan yenibölümler seç
inşşat ya da mimarlık :) bence onlar karizmatik oluyolar :) :D
haha bir salak gördüm sanki
karizmatik oluyolarmıs hahah
Mimarlık boş iş , inşaata saygım sonsuz
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, senin yerinde olsam direk bunu seçerim.
polimer mühendisliği
hammadde sıkıntısı çekecek dünyada aranılan adam olursun
Keşke uçak mühendisliğinide düşünseydin, ben olsam uçak müh tercih ederdim. Hem önü açık hemde maaşı gayet iyi
Mühendislik alanında en gecerli olan ve is bulma olanağı bakımından Endüstri Mühendisliği. Onu tercih etmelisin bence
Bence kesinlikle makina ya da elektrik elektronik derim
e. elektronik yok ytü'de. e. haberleşme var sadece ama 2. sini de yazmayacağım sanırım. Teşekkürler
Peki neden sadece ytu?
Oldu mu teknik üniversite olsun. Odtü itü yaş zaten. Bursa'yı da yazasım yok. zaten trabzondayım gitmek istiyorum burdan. Ktü'de yaş. Başka kalmadı zaten :D ytü :)
Himm anladim bildigim en iyi muhendislik o ikisiydi onun icin dedim ben :)
senın saydıklarının içlerinde inşaat ama mühendislik genelınde bilgisayar en ıyısı bana sorarsan
Hepsi iyi ya :) ne biliyim inş yazacam galiba
hayırlısı :)
Ben inşaattan yan dal yapıyorum , gelecek inşaatta...
İnşaat sürekli vardı ve bitmeyecek sanırım :) teşekkürler
Hayatini zindan etkmek iatemiyosan mekatronikten uzak dur. Yok ben ders kolihim yda mezun olunca para saymayi unutmak istiyorum kopek gibi abanirim gerekirse dersen udeal bir bolum tavsiye ederim.
Endüstri Mühendisliği ya da mimarlık ama çok farklı dallar senin özelliğin hangisinde etkin ise onu seçmende fayda var... Bunu yazan bir tekstil mühendisidir :D
İTÜ ye hiç kafaya koymadın mı , oranın eğitim sosyal faaliyetleri en iyisi. Türkiyenin en iyi teknik üniversitesi. Sıralaman tutuyo mu ki bir düşün derim
Tutmmaz o sırayla
hımm üzüldüm. ilk senende mi kazandın merak ediyorum, bende bu sene girdim sınava
yani kazandın derken bu puanı yaptın :D
ilk sene 35bindi. 2. sene denedm 19 olduk :D
ooo tebrik ederim. Bende seneye hazırlanıcağım ama sıralamam üç rakamlılar. Çalışmadığımdan ötürü :D Nasıl bir planla çalıştın yardımcı olur musun? Bana sıralamanı çekemezsin çeksen ne kadar çekçeksin gibi hikayeler söylüyolar, pek takmıyorum ama insanın içine yine bir tedirginlik düşüyo
Elektrik-Elektroniği seç, Elektrikte uzmanlaş, aç kalmazsın.
Endüstri Mühendisliği bu yıl revanşta bu yüzden seçimlerinizi yaparken bunu dikkate almanızı öneririm. Diğerleri geçmişte daha çok tercih edilen dallardı.
end. mühendisinin yerine makine mühendislerinin çalışabilmesi çok büyük bir olumsuzluk onlar için. ama temel mühendislikler her zaman yürür diyorlar konuştuğum mühendisler
Benim tanıdığım endüstri mühendisi ve kendisi şu an yurt dışında, çalışma alanı geniş ve gördüğüm kadarıyla gayet rahat ve sen hangisine yakın hissediyorsan onu seç ama seçtiğin ne olursa olsun kendini geliştir hepsi ayrı zorlukta ne de olsa :)
İnşaat mühendisliği veya Makine Mühendisliği seç derim ben.. Ancak en iyisi inşaat..
eyvallah
Bişey değil her zaman burdayız :)
bence içinden geçen en çok istedgn önemli her insan kendine yakın olanı seçer bunlardan ama önemli olan senin hangisini çok istedigindir
geleceğini başkalarının eline bırakıyorsun sen okusan ne olur okumasan ne olur.
bu da farklı bir düşünce. Haklısın boş adamız :)
TÜRK HAVA KURUMU VEYA NECMETTİN ERBAKAN (33.000) ÜNİVERSİTESİ'NDE UÇAK MÜHENDİSLİĞİNİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM..!
Bizim de hedef ytu`ydu olmadi seneye artik insaat diyorum kardesim :)
Sağol :) İnş. seninde gönlüne göre bir sonuç gelir :)
Eyw :)
odyoloji oku bence. ben olsam kesnlkle odyoloji okurdum. konuyla alakasız ama söylim dedim
inşaat ve Endsütri mühendisliğinde açıkta kalmazsın kardeşim :D
sermayen varsa inşaat iyidir. sonuçta 50 koy 100 al felsefesi çok iyi işliyor...
mf 3 de böyleyse ben olsam fizyoterapi yazardım ama tabi ben olsam
İnşaat seçmede ne seçersen seç..,
Şimdiki kafam olsa E haberleşme seçerdim sanırsam..
bende kocaeli elektronik haberleşme yazdım o bölüm daha mantıklı onu yaz :)
benm bir ark kocaeli elo hab'da. aradım konustum falan kanka nasıl dedim. dedi kanka hazırlık bitirdim daha bölüm nasıl bilmiyorum hiçbişe. D
ordan mezun tandığım var gayet memnundu hatta akbankta baya yüksek bir konumda şu an. bende baya araştrdm ve aklıma yattı.
Yalnız hocam mühendislikte kız yok bunu da göz önünde bulundur mühendislik okuyan arkadaşları görünce halime şükrediyorum :)
Elektronik ve haberleşmeyi seç, mimarlık için çizimle ilgileniyo olman gerek bence seçme onu
Çizim çok koymaz da içimden gelmiyo mimarlık. Biraz zaman geçti araştırma fırsatım oldu. Yazasım yok yani. E. haberleşme ve inşaat arasındaym ama inşaata biraz daha kayıyor sanırım. Teşekkürler
Ben de tercih dönemindeyim, rica ederim
Belki çizemle ilgilencek cocuk niye hevesini kaçırıyosun
Belki tabi de, bilerek seçsin istedim, hevesi varsa zaten çizim kursuna gider vs problemi ortadan kaldırır :)
Elektronik güzel birde işletme mhdsliği var araştır.
işletme ytü'de yok. itü'de de 7 8bin civarıydı sanırım. Yüksek yani. Mühendislik oldumu da teknik üni olsun. teşekkürler
Birşey değil bol şans sana.
Ben bilgisayar mühendisliği oku derim üniversiteyi çokta takıntı haline getirmeye terk yok devir yazılım ve programlama devri.. oturduğun yerden bile para kazanabilirsin.
babadan zenginsen inşaat mühendisliği.
çok zengin değişiz ama idare eder diyorsan ve deli doluysan mimarlık
ikiside yok ama iyi bir yerlere gelmek istiyorsan makina mühendisliği
bu sıralamayı ne kadar süre çalışmayla elde ettin, ilk senemi yaptın, okul kaç puan getirdi?
Metalurji tabi bizim sektoru yapabıleceksen zor dur ama kazancı ıyı
Mekatronik ya da İnşaat. Endüstri seçmemelisin bence
knk merak etme sen kendi kafandakini yazcan da.. makine yazma.. ben şu an pişmanım..
Abim insaat muh cokta memnun isinden.. cokta tutulan is imkani yuksek.. insaat muh ol.