AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Atanamadigin her sene acaba dedirtebilir. Çünkü bizim ülkemizde üniversite mezunları potansiyel ıssız olarak başlıyorlar hayata.
Evet üniversite okumayanlara bakıyorum bizden daha iyi haldeler sanki bilmiyorum ya biz okumayla meşgulken onlar o aralarda piyasada sağlam yer edinmişler kendilerine aileden zengin olmasalar bile ya da tecrübeleri var en azından iş hayatında veya genel olarak hayatta daha az korkuları var yeni mezun öğrencilere göre çocuk gibi değiller sanki ya da daha kolay iş buluyolar nitelikli eleman fazla olduğu için ve onlardaki gibi rekabet olmadığı için ya da en basitinden ben o kadar sene okudum ya emeklerime yazık diyip gurur yapmıyolar kafam karışık ve çok doluyum artık okuyup da kötü mü yaptık anlamadım ben gerçekten de ya maalesef
Bende formasyon almak istiyorum sonrası için değer mi bu kadar şeye orası muamma.
Yani atanabileceğini düşünüyosan mantıklı
Diğer türlü sanırım zaten herkes her türlü özel sektöre kalıyo
O kadar seviyo musun öğretmenliği
Çocukken hayalimdi ama hem kendim hem çevre başka şeylere sürükledi özelde de saçan sapan çalışmak istemiyorum artık.
Ya ben öğretmenliği sevemiyorum bilmiyorum belki de ondan mücadeleye değer bulmuyorum
Hâlâ hayalinse mücadele edebilirsin belki zaten başka türlü o kadar zahmet çekilmiyo koşulları da öyle koymaz adama sanki
Bölüm mezunu olsam çok güzel işlere başvurabiliyorken eğitim mezunu olduğum için başvuramıyorum
Eğitim fakültesi çıkışlı olmak dezavantaj mı diyosun
Diğerleri de formasyon almak istiyo ama
Alıyorlar da zaten ve iş alanı daha fazla
Ya daha kötü bi üniden İngiliz edebiyatı mezunu olan arkadaşım ortalama kastı üniversitede orada rekabet ortamı da fazla yok diye sonradan yüksek lisansa başvurdu burada onu yaparken yurtdışına da gitti geldi en azından avrupada olan bi yere adını unuttum ülkenin çok büyük olmasa da
Dediğin gibi ücret karşılığı formasyonu da almış sanırım
Yani galiba haklısın
Ben daha iyisini yaptığımı düşünürken lisede sonradan baktım ki hayat tam tersinin doğru olduğunu gösterdi resmen
Anlamadım gitti bunu da boşa mı okudum
Ben eşit ağırlık mezunuyum sadece matematik yaptım ve 90 bine girdim matematik öğretmenliği bitirdim ama öğretmenliği sevmiyorum normal matematik mezunları in o kadar fazla iş imkanı varken ben başvuru bile yapamıyorum aşırı saçma yani gerçekten
Cidden ya of
Bize o zamanlar öğretmenlik kazanmak çok daha büyük bi meziyetmiş gibi gösterildi çünkü biz de uyduk onlara yani bari puanımız boşa gitmesin diye alan puanları da daha düşüktü ve küçümseniyodu ayrıca ya meğer komple kitlemişler bizi tek bi seçeneğe ve hayatımızı bitirmişler resmen şu anda anlıyorum bunu yani maalesef aw üstelik de bayılmıyoruz da öyle öğretmenliğe idealist olup uğrunda her türlü mücadele edecek kadar yani para için bile katlanılamayacağına inanıyorum ki zaten çok para da verilmiyo öyle de ama öğretmeniz kutsal meslek bi kere saygınız diye kendimizi kandırıyoruz işte ya birileri sorunca falan halbuki Türkiye'de ne saygınlığı yani bunu önceden o yaşlarda kestiremedik işte
Allah yine de hayırlı bi şeyler nasip eder mi acaba ki diye bekliyoruz öyle resmen yani bu saatten sonra da artık mecburen
Peki belli bi süre öğretmenlik yaptıktan sonra mı bu karara vardın meb veya özel
2 sene özel 3 sene devlette ücretli yaptım mutlu değilim öğrenciler isteksiz ön yargılı çalışmıyor 11. sınıf öğrencisine zorla çarpım tablosu ezberlettim düşün ve yıl sonunda hiç sormamışım gibi ezberlemeyen bir sürü öğrenci vardı yani işe yaramaz hissettiriyor emeğin kendini paralamanın hiçbir faydası yok bu çok üzücü
Ya matematik olmasından da kaynaklı biraz da büyük küçük herkesi korkutan bi ders
Gerçi benim fazla tecrübem olamadı öğretmenlikte ama yine de ısınamam gibi geliyo ya ki İngilizce eğlenceli vs dense de
Bi kere çocuk seven yapım yok sabırlı hiç değilim veya o kadar okudum ama hâlâ işe başvuracak olsam kafam bomboş gibi geliyo ne yapacağımı bilemiyorum
Para bile motive etmiyo ya
Kimisi sınıfa girince bütün dertlerimi unutuyorum falan diyo ya diyorum mutluluğa bak o bile yeterdi sadece
Ama yok yani
Ha başka ne meslek yapılabilir onu da bilmiyorum zaten kimsenin destek olduğu da yok zamanı da geri çekemeyeceğimize göre
Ölelim mi anlamadım ki
Şu anda ne yapıyosun peki
Ücretli yapıyorum işte bu sene sadece memurluk için kpss ye çalışıp girmeyi düşünüyorum
Düz memurluk mu diyosun yoksa öğretmenlikte devam mı atanırsan
Matematiğin varken her türlü atanırsın gibime geliyo gerçi bölümden bölüme zorluk derecesi değişiyo ama bilemedim
Bir de tecrübesizken başta nasıl işe başvurabildin ben çekiniyorum yapamam gibi geliyo kimse yardım etmeyecek bana orada sonuçta adım adım tam becerene kadar ve bu durum zaten sınıf yönetimi de etkiliyo
Ne önerirsin bu konuda tecrübeli biri olarak veya önerilerin var mı genel olarak sormak istedim sana merak ettim de ben
Sınıf yönetimini*
Bir şekilde başlamak gerekiyor ilk sınıfa girmek ilk ders anlatmak zor ama zamanla alışıyorsun çok normal geliyor artık
Herkes böyle diyo ama ben hep kaçmak istedim sınıftan
Çok zor çok geriliyorsun aşırı heyecanlanıyorsun yavaş yavaş alışıyorsun
Ya o da var ama ben genel manada nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum ondan da kaynaklı
Sonuçta staj gibi değil ve stajdaki gibi başında bi öğretmen de yok anlatsın sana işleyişi detaylı şekilde falan diye
Sınıfa atıp gidiyolar öylece kalıyorum
üniversitede sadece sunum yaptırıyolar e stajda da öyle birkaç kere o kadar tamam bitti öğretmensin sen artık diyip yolluyolar ama gerçekler öyle değil maalesef rezil olmak var işin ucunda yani ya
Geri kalan her şey eksik kalıyo
Uygulamada da patlıyosun
Zaten kitaplarda derslerde anlatıldığı gibi asla değil gerçek sınıflar
İşte tek başına sınıfta kalmadıkça hiçbir şey öğrenemezsin mecburen iş başa düşüyor
İlla rezil olacaksın öğrencilerin biraz hayatını kaydıracaksın diyosun yani :D
Bi de çalıştığım yerlerde başka İngilizce öğretmenleri de yoktu şansıma ya soru sormak veya gözlem için
En azından ilk başlarda*
Yaaa Allah aşkına zaten bişey bilmiyorlar ne rezil olması sen kendine emin sınıfa gir emin ol hiçbir şey anlamayacaklar
Öyle mi diyosun
Umarım ya :D
Çok fenalar valla özellikle liseliler ve özel lise hatta
Kanka emin ol hiçbiri hiç bişey bilmiyor fen lisesine gitmediğin sürece sorun yaşamazsın zaten seni ilk fen lisesine kimse vermez ve iyi bir okulda da olsan seviyesi yüksek sınıflarıda vermezler
Kanka diye seslenince mutlu oldum bi an ya sjsj samimi geldi
Sen şimdi özele mi başvur diyosun yoksa ücretliye mi peki
Ya bazen dershaneler daha kolay geliyo sonuçta sınavlar projeler vs yok orada her şey hazır
Ama diyorum ki illa yüzleşmek de gerekecek asıl öğretmenlikte tecrübesiz kalacaksın öyle her türlü o zaman ne yapacaksın
Ve çocuklar daha basit olur diyorum ilk başta ama ona da seçim şansı her zaman verilmiyo bana verilse de belki de sonradan susturamıcam onları da
Of çok kafam karışık ya
Korkuyorum
Ama ailem de zengin değil aşırı üstüme gelmeseler de üzülüyolar onlar da işte halime çok fazla başka dertlerinin de üzerine adamlar yani yazık artık cidden aw
Bi an önce iş hayatına öyle ya da böyle alışmazsam çok çok çok kötü bi son beni bekliyo
Gururlu da bi yapım var mahvoluyorum her geçen gün resmen ya psikolojim bozuldu diyebilirim uzun süreden sonra
Kafanı şişirdiysem de eğer çok özür dilerim kusura bakma ya dolmuşum ben bayağı da bu konularda dinleyen ve bilgi sahibi olan fazla denk gelmiyo bana da hatta hiç denk gelmiyo ki buralara sordum işte ben de çaresizlikten napim
Bi de bi arkadaşım vardı aynı ben gibi ama kolejde ilk yıllarıydı işte benim derece yapan öğrencilerim falan var diyodu sana nasıl verdiler onları da idare ettin diyemedim de ama yalan da söyleyecek bi kız değil bayağıdır tanıyorum kendisini
Sorun değil anlıyorum özeli hiç kimseye tavsiye etmem sadece seni sömürüyorlar ve öğretmenlik düşünüyorsan hiç bulaşma kpss ye yönel sadece zaten atama 1 seneye gerçekleşiyor garanti atanıyorsan o sene içinde ücretli yap tecrübe için istersen ve kendini kasma rahat ol halledersin sen kendine güven ve inan yeter
Özel sektör ingilizceci pek bulamıyor ben kendi açımdan söyledim o olabilir doğrudur
Ya bi de bana 3 yer birden bi anda yüklediler ondan da korkup kaçmış olabilir miyim sence ilk etapta
2 dershane artı özel liseydi gerçi biri daha dershane bile olamamıştı zaten ondan da paramı alamadım ya alışsam da az çok çıkmak zorunda kaldım ya neyse
Hepsini bıraktım bi anda çok ağır geldi ağlamaya başlamıştım 2 ay bile dolamadan tam
Zaten paramı bile alamadım iyice soğudum travma oldu
Tekrar uzun süredir başvuru yapmadım bi yere
Ücretliye mi başvur diyosun
Ya zaten şu anda kpss dershanesi için bile param yok hani gitsem atanır mıydım onu bile bilmiyorum ki
Korkularım beni yönetiyo ve geri çekiyo resmen her defasında ne kadar beynim susmasa da gelecek kaygısı yüzünden
Tembellik üşengeçlik depresyon tatlı gelmeye başladı resmen artık ya üzülsem de bazen krize de girsem gel gitli de olsam
Acaba dedim ben de işte öğretmenlik bana uymuyo mu ki
Evet sanırım İngilizce'de farklı olabilir bazı şeyler
Bakıyorum arkadaşlarım az çok bi yerlere gelmişler hepsi de neredeyse en alakasız bulduklarım bile ondan da çok üzülüyorum o kadar yıl çalışkandım ben (yani kendi alanımda da olsa güzel bir üniden mezun oldum) hak ettiğim son gerçekten de bu muydu diye
Çok soru soruyosam lütfen kusura bakma :/
Valla biraz düşün öyle karar ver ama çokda dalma derinlere zor bir süreç
Bu arada evde 3 kere denedim kpssyi de
Dershanesiz asla olmuyo
Tabii başka zorluklardan da odaklanamadım biraz da vefatlar ekonomik sorunlar sağlık sorunları vs derken ama onlar asıl neden değil
Bütün hayat hikâyemi anlattım resmen bi nefeste bu anı bekliyomuş gibi hep
Sövmeni bekliyorum şu anda :D
Hayırlısı olsun ne diyelim
İnsan bazen doluyor sorun yok anlıyorum
Amin inşallah herkes için hayırlısı tabii ki de
Teşekkür ederim o kadar dinlediğin için
Sen şimdi matematik öğretmenliğini sevmiyorum ama kpssyle atanıcam diyosun öyle mi
Memurluklara atanıcam inşallah nasip olursa
He öğretmenlik değil anladım
Hayırlısı olsun inşallah artık ya bakalım amin
Umarım o seçiminde daha da mutlu olursun huzura kavuşursun düzenin olur
En azından matematiğin var ya bende o da yok ne güzel işte seçeneklerin var ki :/
Teşekkürler inşallah
Rica ederim 🌸
Keşke eğitim fakültesi okusaydım diyorum ben
Neden
Öğretmenlik güzel bence her anlamda siz ne öğretmenisiniz
Yani bu kişiye göre değişir aslında
İngilizce
Çokta güzel bölümünüz varmış evet haklsınız göreceli bir durum tabi
Evet güzelliği de göreceli işte :D
Şey dicem uykum yokta konuşalım mı ☺️
Konu hakkında buradan mı
Öyle genel olarak yorumdan uzar gider fake i*sta ya da buradan mesaj sen bilirsin
Yani çok özele girmemek şartıyla buradan belki olabilir
Özel mesaj değil de
Yanlış anlama ama yorum olarak olunca sohbet olmuyor gibi
Yani mesaj olarak da ben biraz karşıyım kusura bakmayın
Çok güvenmem zaten sanala da öyle
Saygı duyarım duymalıyım siz bilirsiniz bir teklifti sadece
Yani size kalmış artık
Evet saygı önemli doğrudur
İyi akşamlar
İyi geceler özelden mesajdan bir şey olmaz ama tercih tabi tıpkı benşm yorumu tercih etmemem gibi ben size nerelisiniz neler yapıyorsun vs illa dicem ve bu yorum olacak 🤷♂️
Yani aslında o yüzden çok özele girmemek şartıyla belki olabilir demiştim zaten işte de neyse artık ben böyle yerlere de genel mânâda insanlara da çok güvenmem basit bir muhabbet için bile olsa :D Sonuçta özelinizi niye yorumda paylaşasanız genel muhabbet demiştim ben de
Yapacak bi şey yok napalım başka insanlar belki kabul edebilir teklifinizi diyelim hayırlısı
Her şeyin hayırlısı tabi 😉
Öyle öyle
İyi geceler bir gün tesadüfi şekilde özelden konuşup tanışmak ümidiyle ☺️
Zor ya :D Filmlerde falan olur ancak öyle şeyler
dünya küçük KS ise daha da küçük 😂😂
Yok bea :D Çok takılmam zaten ben buralarda
Bir milyonda bir aklıma bi şey takılır sorar geçerim kafamı dağıtırım o kadar
Zaten ne geldiyse başıma sanaldan geldi
Bak şimdi ne geldi dicem yorumda olamayacak inadını kır tanışalım korkma yemicem söz :)
Yok kim niye yesin ondan değil de
İki sevgilim de nettendi tanışma olarak da onu kastettim
Bi tanesiyle hâlâ belirsiz zaten :D
Sorulamayacak bi şey değil yorumda sıkıntı yok
İddalıyım ısrarcıyım arada aşk olmaz :) Instagram kpssbgrubu buyrun gelin gelirsen ne ala gelmezsen de ne ala :)
Oo siz de hâlâ kpss mi yav
Ömür törpüsü resmen aw
Biraz farklı durum ama inat ettim normalde memurum ama alakasız memuriyet
Kpssye mi inat ettiniz
Ne zamandır
inat ettim çok olmadı özeli bıraktım 2020 de girdim sadece hazırlandım doğrusu
Ben çok inat ettim sayılmaz aslında
Evde denedim 3 kez olamadı maalesef dershane olmadan olmuyo dershane için de para gerek
Zaten olaylar da üst üste gelince komple uzaklaştım
Öğretmenlik istediğimi de sanmıyorum öyle idealist bi ruhla işte
Başka da ne meslek yapabilirim bilmiyorum da
Biraz baba parası yemeye alışmışım çalışmam da istenmedi bu yaşa kadar
Sonuç olarak böyle garip bi şey oldum
Olabilir herkes atanacak çalışacak diye bir şart yok ama iyi ki okumuşsunuz bence okumak ayrı bir şey ve çokta inatsınız ayrıca söylim :)
Şart değil tabii ki de
Ama benden beklentiler çok yüksekti adamları resmen hayal kırıklığına uğrattım diyebilirim
Çok da gururlu yapım var o da zorluyo böyle olunca
Evet okumak vizyon katıyo bu önemli gerçekten de gerçi kimisinde de eşeklik baki kalıyo orası da ayrı tabii de şimdi :D
İnattan ziyade kendini korumak diyelim aslında biz ona çünkü insan görünümlü çok manyakla karşılaştım ve hepsi de son ana kadar maskesini düşürmedi
Ve ailem onlar olmadan sonumun kötü olacağına inanıyo bu da var ki haksız da değiller
Kendimi kötü hissettim okuyunca :(
Günaydın ayrıca
Yani kötü hissetmemek garip olurdu zaten maalesef ama hayatın gerçekleri de bunlar yani napalım ki şimdi artık aw
Yapamasak bile pişman degilim
Neden
Çok okuyunca bir şey olamıyorsun
E napalım o zaman aw
Bu dediğin ülkeye mesleğe piyasa ihtiyacına kişiye ve ekonomiye göre değişebilecek bi durum aslında
Şans işte
İki yıl üni okuycan çok okuyana iş vermiyorlar bu ülkede
Ondan dedim ya değişkenlik gösteriyo diye işte aw
Evet biliyorum yani ülkeye göre değişiyordu türkiyedede böyle
Sfhjkgd
Yav sjsj
Hangi branş? Atandınız mı?
İngilizce öğretmenliği
Hayır
Çünkü dershaneye gidecek param bile yoktu maalesef sadece mezun olabildim
Ha gidebilseydim ne olurdu yine aynısı olur muydu bilemiyorum bile tabii ki de ama özelde para biriktirmek gerek onun için de
Biraz niye bu bölümü okudum gerçekten bu kadar uğraşmak istiyo muyum sorgulamaya başladım açıkçası
Para için başka neler yapabilirim bilmiyorum da
Kaldım öylece ortada yani
Bir yandan evlenip bir yandan da kamuyu zorlayıp o süreçte de özelde çalışabilirsin
Meslek sahibi olmadan evlenmek her açıdan çok büyük risk doğru bulmuyorum ben
Ama bu bir proses. Yani bu süreç bilinmeyen bir dönem senin için. Belki 5 sene sonra atanacaksın belki 10. Evlilikte önemli diye düşünüyorum
Evlilik boş iş
Kimseye güvenemezsin bu devirde ailene bile kusura bakmayın aynı düşünmüyorum sizinle bu konuda maalesef ki
Mesleğin yoksa herkes seni daha aşağıda görmeye kalkıyo korkunç bi şey bu
Güven problemi fazla sanırım senin için
Ve ben öğretmenlik istediğime bile daha emin değilken boyumdan büyük işlere de kalkışamam ayrıca ne yazık ki
Güven herkesi ilgilendiren bi konu sadece beni değil
Pişmanlık mı hocam
Öyle gibi görünüyo yani en azından benim açımdan bu süreçte veya bu etapta mı desem bilemedim de doğrusu şimdi açıkçası dürüst olmak gerekirse
Hocam bende beden eğitim öğretmenliği düşünüyordum o yüzden paramedik okuyorum son senem
Ya işte herkese göre değişiyo aslında bu durumlar hevesini kırmak istemem ama çok iyi düşün bu konuda kendini hayatın gerçeklerini hayallerini ve samimiliğini iyice sorgula ki sorun yaşama sen de ileride kimin ne kapasitesi var veya ne kadar mücadeleci ruhta kalabilir hayalim diye düşündüğü ve sandığı şeylerde bilemiyorum ki hayat çok garip bi yer ve dengeleri de sürekli değişebiliyo ne yazık ki ne olacağını bilemiyoruz da önceden
Ve bildiğim kadarıyla beden eğitimi de kolay atanmıyo emin değilim ama da yine iyi araştır Türkiye burası çünkü biliyosun ki çoğu kişinin hayallerindeki mesleği yapamadığı ya da hayalinde bi meslek olmadığı için ki olsa da sadece geçinebilmek için saçma yönlere zorunlu olarak itilebildiği acımasız bi ortam
Ve çoğumuz da zengin ailelerden gelmiyoruz özgüvenli ve kendi ayakları üzerinde duran özgürlüğünü elde etmiş bireyler olabilmek için çok fazla şeye maruz kalıyoruz ve katlanmak kabullenmek zorunda bırakılıyoruz maalesef istesek de istemesek de illa ki sonunda
Yaşın bayağı küçük sanırım
Umarım hayallerindeki gibi bi hayatın olur
21 yasındayım
Bi de paramedikle ikisi bayağı farklı
Ve paramedik daha kolay atanıyo sanki
Sağlık sektörü daha ihtiyacı olan bir yer diye düşünüyorum eğitimden ziyade de
Sağlık meslek lise cıkıslıyım att
Bide voleybol oynuyordum eskiden ondan istedimde haklısınız umarım sizde atanırsınız ve ingilizcenin önü cok acık…. İlla öğretmen olarak bakmayın
Aaa daha küçük olarak düşünmüştüm
Ama görüyosun ki insan 26da bile verdiği kararları sorgulayabiliyo
O yüzden de iyi düşün derim
Öğretmenlik fakültesi çıkışlı olunca İngilizce de olsa başka şeylere yönelmekte biraz çekiniyorum açıkçası işin asıl eğitimini farklı aldığım için mecburen :/
Bi de şey
Voleybolu seviyorum acaba beden eğitimi öğretmeni olsam nolur gibi düşünmüş olabilirsin hani zevkli gelebilir açısından
Ama ben de İngilizceyi seviyorum iyiyim onda diye puanım da iyi işte garanti meslek denildi devlette vs vs diye öğretmenliğini yazmıştım öyle çok da hayalim olmasa da şu anda sorguluyorum mesela sırf o yüzden öğretmenlik yazmak doğru muydu cidden acaba başka şeyler yapabilir miydim çünkü öğretmenliğini yapmakla İngilizce'yi sevmek öğretmek bambaşka gibi geldi
Umarım çok geç fark etmemişimdir bunu da yani ya ne diyelim artık hayırlısı olsun inşallah herkes için de her şeyin ya
Sen kendini böyle hırpalama… İngilizceyi seviyorsan tercumanlık da yapabilirsin ve öğretmenlikten daha güzel parası var emin ol önü çok açıkk bir meslek seçmişsin❤️
Aaa çok tatlı bi cevap sjsj
Teşekkür ederim güzel pozitif ve destekleyici düşüncelerin için 🌸
Tercümanlık okumadan o sektöre girmek yürek ister ne kadar çeviride iyi de olsan rakiplerin çok güçlü
Ve para konusu da tabii ki de buna bağlı olarak değişiyo garanti olması da ayrıca
Umarım dediğin gibi önü açıktır ya diyelim ben pek şahit olamadım da şimdilik çünkü benim karamsar yapımdan mı yeteneklerimden kişiliğimden hatalarımdan mı kaynaklı bilemiyorum da aşırı gerçekçi bakıyorum her şeye ve yaşadıklarım yüzünden de hırpalamamak oldukça zor açıkçası
Yönelmeye*
Bu arada
Yönelmekte yazmışım
Takıntım var hemen düzelteyim :D
Hem de xok
Of ya