İdealist biriydim ama iş hayatını görünce çalışmak istemediğimi fark ettim. Beni yargılamadan yol gösterebilir misiniz?

Ekimde 25 yaşına gireceğim. Geçen yıl üniversiteden mezun oldum ve bu zamana kadar hiçbir şekilde iş bulamadım. Ilk başta çok idealist biriydim kesinlikle çalışmam lazım vs diye. Eğitim hayatım da hep böyle geçti. Ama artık düşüncelerim değişti ve iş hayatıni görünce çalışmak istemediğimi farkettim. Evlenmek istiyorum. Ama ailem asla çalışmadan (babam o kadar okudun çalış diyor, annem para kazan diyor ) evlenmemi istemiyorlar. Görücü usulü istemiyorum belki arkadaş vesilesi vs olabilir ailem de çevreden sorunları kabul etmiyor bana sormadan. Benim de hayatımda kimse yok.

Babam memur emeklisi. Aldığı maaş 8 bin civarı sanırım. Şu an bir de bir yerde çay yapıyor ordan da 7 bin alıyor. Eve giren tek para bu kadar. Geçen yıl 80bin kadar borç vardı öderken çok zorlandık ama bitti tamamen. Şu an borç yok.

Benim 20bin kadar kyk kredi borcum var bir de şu an telefona ihtiyacım var. Evlilik vs olursa ailem tüm bunların hepsini kaldırir mi kaldırabilir mi bilmiyorum. Yani kız tarafının masrafı ne kadar bilmiyorum. Düğün +telefon +kredi borcu..

Ne yapmalıyım sizce? Aileme çalışmak istemiyorum diyemiyorum. Yuzsuzluk gibi geliyor. Ne iş olsa yaparım düzeyine kadar geldik artık ama istemiyorum. Biraz baskı var evde bu yüzden istemediğimi söyleyemiyorum.

İdealist biriydim ama iş hayatını görünce çalışmak istemediğimi fark ettim. Beni yargılamadan yol gösterebilir misiniz?