Merhaba,
şu an bir şirkette çalışıyorum. şirketin konsepti şu: öğretmene ihtiyaç olan özel okullara kendi bünyesinden öğretmen tahsis ediyor. onun gönderdiği okulda çalışıyorsunuz. ben de bir okul dönemi bu şirketle çalıştım, yeni dönem için de anlaşma imzalandı. sigorta evraklarım henüz tam değil, sağlık raporumu teslim etmedim. bu şirketten istifa edip kendim başka bir okulda öğretmenlik yapmak istiyorum çünkü bu şirket beni istediği zaman çalıştığım okuldan alıp başka okula gönderebiliyor ve bunu istemiyorum. yeni dönem sözleşmesi imzalandı ama okullar henüz açılmadı. istifa etme hakkım var mı? hangi şartlarda istifa edebilirim? istifa etmemem için diretirse ne yapabilirim?
dipnot: patron yaz dönemi için çalıştığım okuldan memnun olmadığım için ayrılmak istediğimde istifanı yazıp ayrılabilirsin diye tehdit etmişti.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Öğretmen olarak sözleşmenin bitmesi beklenmeden istifa etmek mümkündür. Ancak istifa eden öğretmen işsizlik ödeneğinden yararlanamaz. Öğretmen olarak istifa etmek için belirli bir şart yoktur. İstifa etmek istememeniz için direktirse, öncelikle neden istifa etmek istediğinizi açıklayabilirsiniz. Eğer işyerinizdeki sorunlar çözülebilirse belki de istifa etmek zorunda kalmayabilirsiniz. Ancak yine de istifa etmek istiyorsanız, işvereninizle açık bir şekilde konuşmanız ve işten ayrılma sürecini nasıl yöneteceğinizi belirlemeniz önemlidir
istifa edebilirsin ama tazminat alamazsın istifa dilekçesi hazırla 2 tane aynı olsunlar
2 sindede 2 nizinde imzası olsun istifa tarihinden itibaren 15 gün çalışırsın yasal süre sonra çıkışın gerçekleşir çalışmam dersen (patronun isiyatifine kalmış) 15 günlük tazminat ödersin 1 aylığın yarısı
tazminat almak gibi bi derdim yok sadece ayrılmak istiyorum
yasalar senin yanında
gittiğin okulda
avukatları vardıronlar hallletsin
avukatları yok maalesef. ama verdiği maaş da çok az. şu an çok daha köklü ve yüksek maaşlı bi kolejden teklif aldım. ama şirket sıkıntı çıkarır diye çekiniyorum