Bu sene üniversite sınavına girersem 3. kez girmiş olacağım. Hedefim Tıp kazanırsam tıp okumak olmazsa yazılım mühendisliği. Okuduğum lisede sayısal olmadığı için mecburen eşit ağırlıktan devam ettim nakil vermek istedim ama mevcut az olduğu için okul 1. si oldum hocalarım burada kal bu 1. lik sana üni için avantaj sağlar falan dediler ama hiç bir işe yaramadı sadece diploma notum yüksek. üniversiteye en fazla 60 puan ekleniyor benim 58 puanım garanti var. Şimdi matematiğim iyi fenim de iyi ama feni sadece 10. sınıfın 1. dönemine kadar gördük sonrası hastalık geldi 2 yıla kadar okula gidemedik ama çalıştığımda yapabiliyordum şu an konuları çalışınca ancak hatırlayabilirim. Geçen sene de maddi imkansızlıklardan da dershaneye gidememistim ev ortamında çalışılmıyormuş ama başta güzel gidiyordum sonradan deprem de olunca büsbütün koptum düzenim bozuldu paranoyak oldum vs. Şimdi dershanedeki rehber hocası da üni puanlarıma baktı eşit ağırlıktan ilerlememi söyledi " temelin olmadığı için çok zorlanıcaksin imkansız değil ama zor garanticiyim ben diyor sonradan yapamiyorum pişman olup keşke demeni istemiyorum" dedi ama o puanlar o notlar benim gerçek notlarım değil ki ben sayısal görmüş olsam dershaneye bile ihtiyaç duymazdım. Konuları okulda görüp evde kendim gelip çalışıp yapabiliyordum istekli ve hırslı biriyim yapamicağım hiçbir şey yok kendime güveniyorum zor olduğunu biliyorum günde 10 saatten fazla ders çalışmam gerektiğini de biliyorum birsürü soru çözmem gerektiğini de biliyorum ben bu tempoya hazırım konuları anlatacaklar zaten 9 dan 12. sınıf konularını anlatacaklar ben ise temelim olmasa da konuları sonuçta gorucem ve calısıcam matematiğim iyi ama fen de görürsem yaparım gibime geliyor. Mezuna kalan bazı rakiplerim benden daha öndeler çünkü temelleri varmış daha önce o konuları gördüler diyor. Hoca eşit ağırlıktan devam et deyince e dedim hadi eşit ağırlıktan derece yaptığımı varsayalım gidipte istemediğim ilgimin olmadığı bir bölüm mü tercih edicem ben? dedim. Yani ben illa Tıp demiyorum ki tıptan daha alt sağlık bölümleride olur veya yazılım mühendisliği de olur. Kendimi en iyi bilen benim neler yapıp yapamicağımı iyi biliyorum sırf fende temelim yok diye eşit ağırlık mı seçicem? Dershane 11 eylül de başlanacakmış o vakte kadar paragraf problem tyt fizik kimya biyoloji çalışmamı söyledi. Sizce 1 senede kazanamaz mıyım hoca çok mu karamsar baktı sizce? Benim hedefim yüksekken beni düşürmeye çalıştı ama oda kendince sonradan zorlanıp ah keske sayısaldan seçmeseydim dememi istemiyor pişman olmanı istemiyor ama ben de kendime güveniyorum çok çalışmam gerektiğini de biliyorum. Ne yapayım lütfen bir şeyler söyleyin kendimi girdaba girmiş gibi hissediyorum. Sizce yapabilir miyim kazanabilir miyim?
Dershaneye yazıldım rehber öğretmeni temelim olmadığı için (fen) sayısaldan değil eşit ağırlıktan girmemi söyledi ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Farkındayım fazla uzun yazmışım ama kendimi ve yaşadığım sorunu başka türlü nasıl anlatabilirdim ki😔
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Eğer tıp veya yazılım bölümü kazanamassan bu yıl yinede tercih yapacak misinn? Birde tyt kimya biyoloji dünyanın en kolay konuları full ezber zaten. Bileşik hesaplama haric. Tyt kısmını 2 ayda halledersin. Fizik bilmiyorum ama
Sıralamam onlara yetmezse tıptan da daha alt bölümleri seçerim bende
Matin iyiyse şu an bile tyt ayt +25 net yapiyosan bence yap. Hırslı bir kıza benziyosun gerekirse uykundan mahrum kalirsin ama yinede bu işi halledersin gibi sen. Çünkü sözel çalışmak seni igrendircek gibi. Açıkçası eşit ağırlık calsiirken hiç istekli olacağını düşünmiyorm
Okulda bile eşit ağırlıkta iken edebiyat het ne kadar kolay gibi gelsede çalışma zevki olmuyordu hiç istemiyordum aynı şekilde sosyalim de çok iyi ama oturup sosyal çalışmıyordum çalışasım gelmiyordu onlara. Tyt de her halükarda sos iyi yapıyordum ben çalışmaya bile gerek olup zaman kaybetmek istemiyordum onun yerine kendimi mata veriyordum. Ayt de limit türev integralim bile iyidi çalışınca denemelerde LTİ konularını da yapıyordum
Ben mat kimya ve biyolojiye oturup adam akıllı çalıştığım taktirde yapamayacağımı hiç düşünmüyorum fizik ise tyt yi iyi yaparım ama ayt fizik görmediğim için onda zorlanmam çok normal ama imkansız değil ben istekliyim ve de hırsıyım bir başladım mı gerisi geliyor bende. Ama hocalar o şekilde söyleyince moralimi bozdu
Emin ol ben eşit ağırlıkta iken fen görmediğim için çok üzülüyordum çünkü öğrenmem gereken önemli konular olduğunu biliyordum yani bu dersle ilgili değil genel olarak hayatla ilgili. Yeni şeyler öğrendikçe iyice merak ediyorum ufkum açılıyor sayısala bu gözle bakıyordum bir nevi
çok uzun yazmışsın özetlersen cevap verebilirim
Fen den temelim olmadığı için dershanedeki hoca çok zorlanacağımı söylüyor ama ben kendime güveniyorum sonuçta o dersleri gördükten ve ben başladıktan sonra gerisi su gibi akıyor bende. 11 eylüle kadar FKB ve pragraf problem çalış dedi. Kendini dene o zamab dedi ne düşünüyorsun sıkı çalışılırsa olur mu bu iş?
benim kardeşim de sayısaldan yapabileceğine inanıyordu ama çok zorlandı fkb de. o yüzden son 2 ayda ea ya geçti hukuk istiyor
Ama evet tyt için temel atabilirsin şimdi hem zaten eşit ağırlıktakiler de tyt de fkb çözüyor o yüzden bi dene tyt yi yapabilirsen ona göre bir karar verirsin. Ama şu da var şimdi sanırım mezunsun mantıklı olmak gerekiyor 4 senede senin temelin oluşmadı mı hiç eğer yoksa sayısal için uğraşma hocanın önerisini dinle çünkü 4 senede olmayan bir şeyin bir senede baştan olması da zor yüksekten uçmaya gerek yok. Yine de ben yaparım anlıyorum konuları severek çözüyorum ve temelim var diyorsan tabi ki dene
matematik netlerin ne durumda eğer matematiğin iyiyse fkb e sene boyu daha çok çalışabilirsin vaktin kalır onları da göz önünde bulundur
4 senede hocalar ve okul yüzünden olmadı normalde 9 ve 10 da fen çalışırken zorlanmayan bir öğrenciydim en başından beridir onlara soyluyorum Tıp istiyorum diye ama onlar resmen benim gelecegimle oynadılar sayısal açılmayan okulda beni sırf okul 1. ligim var diye tuttular neymiş üniversitede avantaj sağlarmış ama hiç bir ise yaramadı işte
Mat çalışırken konuları anlıyorum üstüne çok soru çözsem netlerim bayağı artış gösterir
Bir de eşit ağırlıktan hadi dereceye girdiğimi varsayalım. İstemediğim ilgim olmayan bölümlerde mi okuyacağım ben? Çok üzücü
Bence de temelin yoksa eşit ağırlık daha garanti
Ama mat temelim sağlam
İstemedim bölüm seçip istemediğim meslek mi seçeyim 3 kuruşa köle olmak için sevmedigim şeyleri öğrenmek istemiyorum
Orası doğru da daha yüksek net kaparsın yani tıp yazılım falan ne bileyim yoksa twmwlin düşünme tıpı zaten yazılımda her üniversitede okunmaz
Ya illa tıp demedim ki tıptan daha alt bölümlerde olur
Daha yüksek net yapsam nolur ki ilgim yokken
Yani mesela atıyorum çevre mühendisliği veya benze kulvar düsünürsen gelebilir
Hayat kötü olur sadece baska bir şey olmaz
İş garantisi olmayan meslekte seçmek istemem boşa okumuş gibi hissederim
Sen ne okuyorsun?
Ben okudum yüksek lisanstayım su an
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!