Dershaneye yazıldım rehber öğretmeni temelim olmadığı için (fen) sayısaldan değil eşit ağırlıktan girmemi söyledi ne yapmalıyım?

Bu sene üniversite sınavına girersem 3. kez girmiş olacağım. Hedefim Tıp kazanırsam tıp okumak olmazsa yazılım mühendisliği. Okuduğum lisede sayısal olmadığı için mecburen eşit ağırlıktan devam ettim nakil vermek istedim ama mevcut az olduğu için okul 1. si oldum hocalarım burada kal bu 1. lik sana üni için avantaj sağlar falan dediler ama hiç bir işe yaramadı sadece diploma notum yüksek. üniversiteye en fazla 60 puan ekleniyor benim 58 puanım garanti var. Şimdi matematiğim iyi fenim de iyi ama feni sadece 10. sınıfın 1. dönemine kadar gördük sonrası hastalık geldi 2 yıla kadar okula gidemedik ama çalıştığımda yapabiliyordum şu an konuları çalışınca ancak hatırlayabilirim. Geçen sene de maddi imkansızlıklardan da dershaneye gidememistim ev ortamında çalışılmıyormuş ama başta güzel gidiyordum sonradan deprem de olunca büsbütün koptum düzenim bozuldu paranoyak oldum vs. Şimdi dershanedeki rehber hocası da üni puanlarıma baktı eşit ağırlıktan ilerlememi söyledi " temelin olmadığı için çok zorlanıcaksin imkansız değil ama zor garanticiyim ben diyor sonradan yapamiyorum pişman olup keşke demeni istemiyorum" dedi ama o puanlar o notlar benim gerçek notlarım değil ki ben sayısal görmüş olsam dershaneye bile ihtiyaç duymazdım. Konuları okulda görüp evde kendim gelip çalışıp yapabiliyordum istekli ve hırslı biriyim yapamicağım hiçbir şey yok kendime güveniyorum zor olduğunu biliyorum günde 10 saatten fazla ders çalışmam gerektiğini de biliyorum birsürü soru çözmem gerektiğini de biliyorum ben bu tempoya hazırım konuları anlatacaklar zaten 9 dan 12. sınıf konularını anlatacaklar ben ise temelim olmasa da konuları sonuçta gorucem ve calısıcam matematiğim iyi ama fen de görürsem yaparım gibime geliyor. Mezuna kalan bazı rakiplerim benden daha öndeler çünkü temelleri varmış daha önce o konuları gördüler diyor. Hoca eşit ağırlıktan devam et deyince e dedim hadi eşit ağırlıktan derece yaptığımı varsayalım gidipte istemediğim ilgimin olmadığı bir bölüm mü tercih edicem ben? dedim. Yani ben illa Tıp demiyorum ki tıptan daha alt sağlık bölümleride olur veya yazılım mühendisliği de olur. Kendimi en iyi bilen benim neler yapıp yapamicağımı iyi biliyorum sırf fende temelim yok diye eşit ağırlık mı seçicem? Dershane 11 eylül de başlanacakmış o vakte kadar paragraf problem tyt fizik kimya biyoloji çalışmamı söyledi. Sizce 1 senede kazanamaz mıyım hoca çok mu karamsar baktı sizce? Benim hedefim yüksekken beni düşürmeye çalıştı ama oda kendince sonradan zorlanıp ah keske sayısaldan seçmeseydim dememi istemiyor pişman olmanı istemiyor ama ben de kendime güveniyorum çok çalışmam gerektiğini de biliyorum. Ne yapayım lütfen bir şeyler söyleyin kendimi girdaba girmiş gibi hissediyorum. Sizce yapabilir miyim kazanabilir miyim?

Güncellemeler
+1 yıl
Farkındayım fazla uzun yazmışım ama kendimi ve yaşadığım sorunu başka türlü nasıl anlatabilirdim ki😔
Dershaneye yazıldım rehber öğretmeni temelim olmadığı için (fen) sayısaldan değil eşit ağırlıktan girmemi söyledi ne yapmalıyım?