Merhabalar,
Yazılım mühendisiyim 1 milyon istihdam projesi altında uzmanlık programına başvurdum,
robotlar ve yapay zeka yazılımcılar için aslında en etkili iş alanları olacağını düşünüyorum
lakin benim bu alanlarda uzmanlaşmak isteyişimin nedeni hukuktan sağlığa her alanı yapay zekaya bıraktırmak..
İnsanlık adaleti de sağlığında ve daha nice hizmetleri de doğru dürüst uygulayamıyor ve dünyada olan devlet sistemlerindeki eksiklik ve kusurlardan dolayı olan olaylar korkunç..
Kimileri para amacıyla yapay zekayi ve robotları geliştirmek istiyor kimileri de idealleri
uğruna
ben dünyayı daha iyi ve herkesin kurallara uyduğu
yasaları çiğneyenlerin hızla cezalandırılabildiği ( 3 gün içinde dava sonucu çıktığını hayal edin ) sağlık sorunu olanların en etkili tedavi yöntemlerini hemen başlayabildiği bir dünya hayal
ediyorum..
Kendi yetersizlikleri ve sorunlarını başka insanlara bulastiramadigi bir dünya şekli...
Yazılım mühendisiyim 1 milyon istihdam projesi altında uzmanlık programına başvurdum,
robotlar ve yapay zeka yazılımcılar için aslında en etkili iş alanları olacağını düşünüyorum
lakin benim bu alanlarda uzmanlaşmak isteyişimin nedeni hukuktan sağlığa her alanı yapay zekaya bıraktırmak..
İnsanlık adaleti de sağlığında ve daha nice hizmetleri de doğru dürüst uygulayamıyor ve dünyada olan devlet sistemlerindeki eksiklik ve kusurlardan dolayı olan olaylar korkunç..
Kimileri para amacıyla yapay zekayi ve robotları geliştirmek istiyor kimileri de idealleri
uğruna
ben dünyayı daha iyi ve herkesin kurallara uyduğu
yasaları çiğneyenlerin hızla cezalandırılabildiği ( 3 gün içinde dava sonucu çıktığını hayal edin ) sağlık sorunu olanların en etkili tedavi yöntemlerini hemen başlayabildiği bir dünya hayal
ediyorum..
Kendi yetersizlikleri ve sorunlarını başka insanlara bulastiramadigi bir dünya şekli...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Biraz çocuk saflığını barındıran bir dusunce fakat Al sistemlerinin de bir insan ürünü olduğunu unutmayın. İnsan ürünü olan bir şeyde illaki hatalar vardır. Yapay zeka ilerleyiş ivmesini arttıracak ve işsizliği biraz çoğaltacak olsada insan faktörü her zaman sahada olacaktır. Yapay zekanın geleceği ve yönetilebilmesi ile ilgili tonla kitap var.
Bir tanesi benden olsun. Süper Zeka- Nick Bostrom
Yapay zeka kontrol edilemez ise nelere yol açabileceği bilinmiyor ve buna yönelik araştırmalar ve tehditler mevcut. Dolayısıyla geliştirirken yapay zekâların kontrollü şekilde sahada olmasını sağlayacak olanlar da bizleriz lakin dünyayı daha iyi bir hale getirebilmek için ai ve mekanik robotların gelişimini sürdürmeye devam etmeliyiz. Bu çocuksu hayalden daha gerçek bir fikir ve idealdir farkına varmanızı isterim, basit bir örnekle domatesleri yapay zeka tarafından ekilen bir çiftçinin yeni oluşmuş iş alanına tercihinin kesinlikle temel yaşam ihtiyaçlarından olmayacaktır. Bu da insanların eğlence ve rekabetçi anlayışlarının daha zararsız bir hale gelmesi demek.
Güçlü Al sistemleri yüzlerce hatta bini aşkın kişiyle nöroloğundan, psikoloğundan, veri analizcisinden birçok farklı disiplindeki uzmanların belli bir şirketin çatısı ve amacı doğrultusunda konsolide olmasıyla ortaya çıkıyor. Yanı burada bireyin yapay zeka üzerinde bireysel boyutta kontrolü ve söz hakkı yok. Her şey Person of interest'deki gibi füturistik
Yapay zekanın 21. ve 22. yüzyıldaki yeri belli. Burada benim bahsettiğim yapay zeka üzerinde söz hakkına sahip olmak için gerek sosyal bağlantılar, gerek niteliksel , gerek maddi , gerekse statüsel çok büyük bir güce sahip olmak gerekiyor büyük bir AI sistemi ortaya çıkarabilmek için şu anlık
füturistik olmuyor) olacak
Evet, her ideal farklı alanlarda uzmanların ortak çatı altında çalışmasıyla sonuca ulaşıyor
lakin bireylerin söz hakkı yok kısmına katılmıyorum bu alanda ufak çapta dahi gelişim göstermesini sağlayan ben ve benim gibi niceleri nasıl ilerleyeceğini belirlemiş oluyoruz. Ayrıca kapitalist bir sistemde yer alıyorsunuz alanında yetkin insanlari bir amaç doğrultusunda çalıştırabilirsiniz yani sağlık sisteminde bir problemi çözebilmek için dünyanın belli alanlarında bir gelişimi beklemek zorunda olmadığımız gibi startup başlatıp gerekli ve etkili kullanılan bütçe doğrultusunda girişimi başlatan olarak ilerleyişe etki edebiliriz.
Nitekim ben bu ideale katkıda bulunmasam bile yarın başkaları başlayacak çünkü bu çocuksu hayalden öte gerçekçi bir fikir ve idealdir. Tıpkı araştırmalar sonucunda sadece 15 yıl içinde dünyada bulunan mesleklerin %40 ı yapay zekaya teslim edileceği gibi..
Bence fütüristik gören yanlış bakış açınızı erkenden değiştirip bu alana katılmanızı tavsiye ediyorum
zaten bu alan üzerinde geliştiriyorum kendimi 3.5 yıldır yavaş yavaş. Zaten bu alanda olmak bir tercih değil zorunluluk günümüzde.
Siz beni anlamıyorsunuz. Küçük grup bile bir Al sistemi oluşturabilir fakat dev bir şirketin komplike AI sistemi insanlara ücretsiz olarak sunulduğunda o çaba sadece hüsran ile sonuçlanır ve deneyim olarak anılır.
Bu bir yarış. Yapay zeka üstünde söz hakkına sahip olmak için belirttiğim gibi büyük bir statükoya sahip olmak elzem. Bu hayali kuran on milyonlar var.
Sen elinden geleni yap. Başarısız bile olsan safın belli olsun