En İyi Cevaplar
hayir mekatronik bilim ne kadar ilerlerse uretimdeki hatalar azalir verimlilik artar cunku insan biyolojik varlik ve enerjisi mekanik ve yazilimsal sistemler gibi degil yorgunluk.. dikkatsizlik ve duygusal dusuklukler yasar.. ama mekatronik sistemler kendi yazilimsal kodlamalariyla sadece komutlandirildigi sistemleri yerine getirir bu yuzden kusursuzluk ve sureklilik devam eder.. ureti artar ve verimlilik de en ust duzeye cikar... dunya mekatronik teknolojide asinda cok iyi seviye de degil ozellikle havacilik konusunda ve bir otonom sistem hala eksikligi ile devam ediyor ama otonom sistemlerin mekatronik olarak insana ihtiyac duymadan karar ve islem yapabilmesi harika birseydir bu insanligin kusurlarini ve hatalarini kapatan bir enerji saglar... ilerde zaten sibernetic olarak insan gibi otonom robotlar olacak zaten endustri 3.0 la hayatimiza girmisti bugun daha hizli veri ve baglanabilirik olan ve daha hizli islem kapasitesine sahip olacagimiz 5g ile daha da hizlanacak dunyamiz.. bu tur software ile siber sistemlerle yeni bir dunya kuruluyor Turkiye de bu teknolojide yerini almali.. gelecek heyacan verici..
22 Yorumla- +1 yıl
Turkiye banglades.. birlesik arap emirlikleri.. misir gibi ulkeleri evet zora sokacak daha patenti 80 yil oncesindeki endustri 2.0 uretimi pistonlu ve turbinli motorlari uretemeyen bir ulke.. bugunun endsutri 4.0 ve yarinin 5.0 ve web 3.0 teknolojisine ulasmasi zaten zor.. ama klasik uretimle kismi tedarikci ve global sermaye tararindan verilmis tuketim rolune devam eder.. aslinda Turkiye icin bir sey farketmez.. ama g7 ulkelerinde durum oyle degil daha nitelikli isgucu olmak zorundalar... herseyi digital ve siber sistemler uzerine kurmalilar onlar icin hayat daha zor olacak cunku mekatronik otonom robotlarla ve daralan yuksek nitelikli isgucuyle rekabet edecekler...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- +1 yıl
Şurda ki saçma geyiği geçersek insan için her tür bir tehdittir! Olmasa bile tehdittir. Hatta kendi türü kendisi için daha çok tehdittir. Bunu üst bir beyin rahatlıkla görüyorken yapay zekanın görmesine neden şaşırıyım? Çok basitçe şaşırma eylemi idrak edilmesi güç durumlarda ortaya çıkar. Eğer bi yapay zekaya karşı şaşırıyorsan yapay zekadan daha az zeki demektir. Bu ironik bir durum. Çünkü insanlık yapay zekayı üst görmesinin en büyük nedeni kendi analitik zekasını evriltememesidir. Yapay zeka ile aynı sonuca ulaşacağımızdan eminim.
10 Yorumla - +1 yıl
yapay zekanın veritabanına hangi programlar yüklenmişse yapay zeka o programları kullanır
programının dışına çıkamaz dolayısıyla bir tehtit oluşturamaz
örnek vermek gerekirse bir hesap makinesi de yapay zekadır ama bir bilgisayar olamaz
çünkü hesap makinesi sadece hesaplama yapmak için yapılmıştır
bir buzdolabının asla fırın olamayacağı gibi11 Yorumla - +1 yıl
Yapay zekayı filmlerdeki gibi kontrolsüz tutulacağını sanmıyorum dikkat ettiyseniz yapay zekaları hep insanlar yönlendiriyor filmlerde de
Bu bir labarotuvar ürünü değil tamamen kod ne kadar düşünebilse bile yinede emire ihtiyacı olucak kısacası insan insanı yiyicek bizde yapay zekaya küfür edeceğiz10 Yorumla şu an ki teknoloji hakkında konuşayım bence biri tarafından kodları silinmediği ya da hatalı kod yazma veya virüs tarzı şeyler girmediği sürece birşey olmaz diye düşünüyorum yani bir robot durup dururken akıllaşmaz
11 Yorumla- +1 yıl
Ben yapay zekanın insan hayatını tehdit edebileceğini düşünüyorum. Butun bilgilerinize ulasabilme imkanı ve hatta insandan daha fazla bilgi edinebilirsiniz. e olanağı var bunu bizim aleyhimize kullanabilirler.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet instegram gibi uygulamalarda da oyle YouTube da da. Reklamlar hemen ulaşılıyor. Akilli telefonla her yerdeydiler zaten işin kötüsü ciplenirsek içimize kadar olmaları
- +1 yıl
o denli bir yapay zeki geliştirilemez inan bana çok yaklaşır belki ama ileriye gidemez
14 Yorumla- +1 yıl
ne olursa olsun bilgi üretemez insan evrimle birlikte kademe atlarda bir makina canlı olmayan bir organizma bunu asla yapamaz belki 1000 yıl sonra insan 6 bacaklı olur ama bir makina bu evrimi atlayamaz kardeşim ne dersen de
- +1 yıl
Evrim öyle basit bir şey değil. Adaptasyon evrimdir zaten. Evrimi yapan çevredir. Evrime yalan diyorsun ama hangi tıp kitabını açar okumaya başlarsan işte orada evrimi görürsün. Birçok doktor tıptan bahsederken hemen evrimsel süreç der. Hangi kanıtlara dayanarak evrime yok diyorsun
Daha fazla ilgi çekmesi için robota bu sözleri programlamışlar gayet basit.
11 YorumlaEaster eggden başka bir şey olduğunu rüşünmüyorum zira sadece cümle kalïplarına düzgün cevap vermesi gerekiren onlarda bile hata yapan sistem beni nasıl ele geçirsin sesiyle mi ele geçirecek
10 YorumlaŞu an dahi yapay zeka insan hayatını tehlikeye sokabiliyor. Tüm insanlığı tehdit edebilecek noktaya ulaşması da öngörülen bir durum.
10 Yorumla- +1 yıl
amaç o zaten.. üstün nesil üretmek , sıradanlığq son vermek.. işçi sistemine son vermek ve robotlaşmaya geçiş.
10 Yorumla Hayır sokamaz çünkü yapay zeka insanlar tarafından yapılıyor.
20 Yorumla- +1 yıl
Insanlarımız aptal olmaya devam ederse ağaç yapragi bile yonetir
10 Yorumla - +1 yıl
ileri ki zamanlarda sokabilir belki ama şimdi pek mümkün değil
10 Yorumla - +1 yıl
tabiki sokabilir bununla ilgili etkileyici bir video vardı onu izle anlarsın zaten
10 Yorumla - +1 yıl
İnsan neslini tehlikeye sokabilir. Ama şu dünyayı yönetme muhabbetleri falan komplo bunlar.
10 Yorumla Benim şarj ettiğim şey beni nasıl ele geçirecek yahu? :D :D
11 Yorumla- +1 yıl
şu an şarj ediyorsun sosyal medya ele geçirdi mesela
- +1 yıl
Algoritmalar kendini sürekli geliştiriyor
Olabilir10 Yorumla - +1 yıl
Minsan neslini gÜşLü Kız mVeyda tehlikeye sokar bebiş 🤪🤪☄🔥🌸🌸🌹
10 Yorumla - +1 yıl
İnsanlar kendi türünün sonunu getirecek.
Yapay zekayı insanlar yaptı.10 Yorumla - +1 yıl
Yapay zekadan önce insan insana yetiyor ya. Bizden daha fazla zarar verebilir mi bilemem.
13 Yorumla- +1 yıl
Quantum bilgisayarı çok tehlikeli. Bizim elimizde ki bilgisayarlar birer ileri düzey hesap makinesi. Tamamen kodlamalsrdan oluşuyor. 1 ve 0 lar dan. Quantum bilgisayarı ise tamamen atomik rektörlerin gücünden yararlanıyor. Elimizdeki bilgisayarlar ile hiçbir ortak yönü yok. Bu bilgisayar çok tehlikeli olabilir. Yararlida olabilir. Şimdilik bekleyip görücez.
- +1 yıl
Teşekkürler. Bahsettiğiniz bilgisayarları ilk defa duydum. Araştırılması gerek. Bir de inandığım bir şey var. Filmini çekebildiğimiz, hayalini kurduğumuz herşey gerçek olabilir.
- +1 yıl
Evet, sokabilir. İnşallah maşallah bir an önce.
14 Yorumla- +1 yıl
İnşallah derken
- +1 yıl
Yapay zeka ele geçirsin istiyorum insanlığı.
- +1 yıl
https://images.app.goo.gl/a5tMNUbZVHGFRexk7
Bu tarz resimlerden hoşlanıyor musun - +1 yıl
Hayır, sevmem.
- +1 yıl
İnsanoğlu aptal olduğu sürece karınca bile yönetir onları
10 Yorumla - +1 yıl
insana insandan çok zarar veren bişey yoktur
20 Yorumla İpin ucu kaçtı, ama henüz açıklamıyorlar.
10 YorumlaSokabileceğini düşünüyorum ve korkuyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Kim kodladıysa artık salak salak şeyler işte.
10 Yorumla - +1 yıl
Acaba yapay zekayı yapan kim gadası
10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sokar tabi.. Aksini düşünmek saflik olur
10 Yorumla- +1 yıl
yönetsin mq insanlar kadar kötü yönetmez nasılolsa
10 Yorumla - +1 yıl
Ben korkuyorum
11 Yorumla - +1 yıl
Soktu ztenn
23 Yorumla- +1 yıl
Nasil?
- +1 yıl
Yapay zekayı geç, insanlar sosyal meyda, gizli kameralar dan boşanmalara kadar her şeye müdahale etti
- +1 yıl
Yapay zeka değil ama sonucta
- +1 yıl
Aman bir o eksikti.
10 Yorumla - +1 yıl
güven meselesi sorun olur yapak zekada
10 Yorumla - +1 yıl
Evet
10 Yorumla - +1 yıl
Sokmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Gelecekte evet.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sokar
10 Yorumla Sokabilir.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Kıymetli @roetsan yapay zeka konusu çok farklı tartışmalara sahne olmakta, ancak ben olumsuz bakmadığımı söylemek isterim.
Yapay zeka, veri toplama ve toplama, analitik ve bilgisayar işleme gücündeki gelişmelerle birlikte düşünme, algılama, öğrenme, problem çözme ve karar verme gibi üst düzey bilişsel süreçleri etkinleştiren akıllı makinelerle, insan zekasını tamamlama ve destekleme ve zenginleştirme fırsatları sunmaktadır.
Belirli bir alandan büyük miktarda bilgi alan ve bunu belirli bir hedefe hizmette karar vermek için kullanan bir teknolojidir.
Örneğin, yapay zeka teknolojisi, borç verenin karını maksimize etmek için bir kişiye kredi verip vermemeye karar vermek için bir kişinin kredi geri ödeme geçmişlerini analiz etmek için kullanılabilir.
Yapay zeka makineleri, karar verme ve eyleme geçme kapasiteleri bakımından diğer insanlar gibidir. Yapay zeka teknolojilerinin sahip olduğu bağımsızlık derecesi çok daha karmaşık olduğu için diğer makinelerle karşılaştırılamazlar.
Yapay zeka, üstün bellek, hesaplama gücü, karar verme kapasitesi, yüksek eylem hızları vb. İle ilişkilidir. Bu makineler böylece süper varlıklar haline gelir ve birçok süper varlıkla dolu bir toplum, felaket için bir reçetedir.
Yapay zekanın faydalı kullanımlarına rağmen bilim adamları ve Stephen Hawking, Nick Bostrom ve Elon Musk gibi önde gelen düşünürler bizi yapay zekanın tehlikeleri ve yaklaşan teknolojik tekillik konusunda uyarıyor.
Tehdit teknolojide değil, bu teknolojiyi kullanan insanlardadır.. Örneğin, silahlar öldürmez, sadece insanlar öldürür. Buradan işaretle teknolojinin zararlı olduğu kadar yararlı olduğu da unutulmamalıdır. Teknoloji her zaman insanlığın kontrolü altında olacak ve böylece istediğimiz zaman tam anlamıyla fişini çekebiliriz.
Dolayısıyla her şey insanda biter. Bu nedenle yapay zekayı suçlamamız gerekiyor.
Öncelikle hocam değerli görüşünüz için teşekkür ederim. Aslında çok önemli bir konuya değindiniz. Yapay zekayı yönlendirmek yine insanların elinde. Fakat şu var ki özellikle araştırmacı gazeteci yazarların da kabul ettiği gibi dünya da kökü Antik Mısır Dönemine dayayan Masonik bir Yahudi grubu var. Daha çok amaçları akla hükmetmek olan bu grup gerek mimari, ekonomi, din bilim ve teknoloji alanında büyük bir güce sahip. Yaptığı çoğu çalışmayı halka medya sayesinde iyi ve güzel bir gelişme olarak inandırıp öyle sunuyorlar. Tıpkı Ortadoğulular ı hollywood filmlerinde hep terörist gösterdikleri gibi. Bu teknolojiyi kötü yapmıyor ama arkasında ki kişilere şüphe ile bakmakta fayda olduğunu düşünüyorum.