Arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum bu söyleyeceklerimi neden yaptığımı sorgulamayin çok ciddi sebebplerim vardı bende böyle olsun istemezdim şimdi anlatıyorum ben üniversite tercihlerime iki yıllık yazdım ailem bunu duysa beni üniversiteye göndermez evde otur iş yap koca bekle derler daha neler neler olur anladınız siz bilirsiniz böyle aileleri konuşulacak anlaşılacak kişiler değil kesin ve net bunu sadece benimle okulu ortamı hocaları görmeye gelir ve konusursalar öğrenirler diğer türlü imkansız öğrenmeleri ben benimle gelmelerini ve okulla görüşmelerini nasıl engellerim çok sağlam bir plan lazım marasta yaşıyorum İstanbul'u yazdım sadece gerçekten kötü yorum yapacaklar yapmasın zaten acınası bir haldeyim kendime üzülüyorum ne yapicam ben nasıl engel olucam otur konuş demesin kimse lütfen o imkansız çünkü sadece gelseler şehri yurdu okulu gezseler neyse bir hoca olur öğrenci işleri olur yetkili biriyle konuşmak isteyecekler sonuçta beş yaşında çocuk değiliml veli götürmek de ne ya 18 yaşındayım ve üniversite lise değil lise gibi değil her işini kendin hallediyorsun ama bunu diyince sanki kendilerini görüşturmek istemiyormusum gizli işler ceviriyormusum gibi davranıyorlar acaba neden böyle yapıyorum umurlarinda bile değil ya ben napicam bana bir fikir verin nolur off offf 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Madem ailen böyle oturup adam gibi çalışacaktın bugün üniversite 800.000 tane lisans öğrencisi alıyor Sen 800.000 kişiden herhangi birisi olamıyorsan Bu da senin kusurun kusura bakma da ailene Çamur Atma oturup çalışacaktım
Herkesin ne durumda olduğunu bilmeden yargılama bence kimin ne yaşadığını bilmeden konusmamalisin marasta yaşıyorum ve biliyorsun ki deprem oldu depremden önce iyi bir öğrenciydim ama depremden sonra birdaha toparlanamadim ha amacım kendimi acindirmak değil sakın öyle anlama belki derslerini toparlayanlar da olmuştur ama ben toparlanamadim daha neler neler oldu burada demem o ki hickimsenin hayatında neler olduğunu bilmeden yargilama:)
Saçma sapan bir yer yazmaktansa oturup tekrar çalış mezuna kal hayatını mahvetime
Mezuna kalma gibi bir şansım yok maalesef ne psikolojim kaldırır ne ailem izin verir onlar için mezuna kalmak yerine geberiyim daha iyi
Sen nasıl bir Aileye sahipsin arkadaş ya böyle aynı olabilir mi
Maalesef ailemden yana hiç yüzüm gülmedi iki yıllık yazıp uzaklaşmayı düşünüyorum ama ogrenirlerse mahvolurum bütün hayatım biter evde otur iş yap koca bekle derler çalışmaya markete gitmeye bile izin yok sadece üniversiteye gelir hocayla vs öğrenci işleri ile görüşürlerse öğrenirler diğer türlü imkansız marastan İstanbul'a da sürekli gelemezler zaten uzak diye ama ogrenmemeleri lazım iki yıllıktan dört yıllığı geçerim DGS ile ya da unideyken tekrar çalışır hallederim ama o zamana kadar ogrenmemeleri lazım keşke ailem de destek olsa arkamda olsa böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmasam zihnimin icindekileri duysalar yine utanmazlar neyse ya
Sen İstanbul İstanbul diyorsun da arkadaş bugün İstanbul'da bir öğrencinin aylık maliyeti en az 15.000 lira sana Ailen ayda 15.000 lira para gönderebilecek mi ye göre Sen İstanbul'u yazıp İstanbul'da okuma hayali kuruyorsun Onu anlamadım ben
Para sıkıntı değil tek sıkıntı iki yıllık okuyacağımı öğrenmeleri ondan başka sıkıntı yok
Para neden sıkıntı değil Şimdi senin ailenin bu kadar baskıcı ve bu kadar fazla özgürlüğünü kısıtlıyor Ama para sorun değil Kusura bakma ama böyle ailelerde parada sıkıntıdır yani Sen hayata dair hiçbir şey öğrenmemişsin öğrenmemekte de ısrarcısın belli yani seni Ailen neden sıkıyor neden bunaltıyor belli oluyor
Sen insanlar hakkında bir şey bilmeden konuşmaya devam et böyle düz bir mantık kuruyorsunuz ve öyle düşünmeye devam ediyorsunuz başka sebebplerin olabileceğini düşünmeden konuşmayı biliyorsunuz anca para sıkıntı değil diyorsam ailemin bol bol para yağdırdığı anlamına gelmiyor başka ihtimalleri de bilmeden düşünmeye devam et neyse ya kime ne diyorum sizin gibiler anca tek bir düşünceyle hareket eder