başka şehirde mimarlık kazandım. bizden 15 saat uzaklıkta bir şehirde hazandım ve babamla annem kabul etmiyor yazdırmayı. kesin kayıt tarihi son gün 18 eylül ve hiçbir şekilde kabul etmiyorlar. yaşadığım şehirde diş protez kazandım diyorlar ki diş proteze git. cidden üzgünüm mimarlığa yazdırmak istememelerinin sebebi maddiyyattır. babam diyor ki şimdi gidip kayıt yaptıracağız git gel 10 bin lira vereceğiz en iyisi diş proteze git diyor
ve bu arada ailemin maddi durumu iyi. ailem istese bizim şehrimizden 15 saat uzakta şehirde okuturlar bana ait ev bile tutarlar. napacağım ya
az önce öyle bir kavga ettim ki ama kavgayı sonlandırmak zorunda kaldım çünkü biraz daha bağırsak komşular polis arayacak.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aynı anda nasıl iki okulu birden kazandın?
Evet mimarlık gerçekten masraflı bir bölüm ve artık her yıl değil her gün fiyatlar artıyor gittiğin bölümden bağımsız olarak. Birde aslında nereye gitmek istiyorsun önemli olan o. Şehir dışına gidersen eve çıksan ev masrafı üzerine mutfak, kendi giderlerin vs olacak yurtta kalsan bir tık daha rahat olabilirsin (devlet ya da okulun yurdunda kalırsan).
İstemediğin bölümü okursan da o okul bitmez benden söylemesi, ilk dönemin ya da yılın sonunda başka yere geçiş yapma ya da sınava tekrar girme ihtimalin çok yüksek.
Aynı soruyu tekrar soruyorum aynı anda iki farklı okulu ve bölümü nasıl kazandın?
Ya ben iki farklı univeriste sınavına girdim biri de yks. Yks den mimarlık geldi diğer sınava çok çalışmadığimdan diş protez geldi ve verdiğin cevaba gelecek olursan babamin maddi durumu çok iyi zaten tercih sonuçları açıklanmadan önce bana dediki hiç kirada oturmaya gerek yok direkt ev satın alayım diyordu. Düşün yanı maddi durumu çok iyi ama şimdi gelmiş diyor ki yol masrafı 10 bin tl neden koyalım boş ver dis proteze git diyor
Diğer sınavın adı tyt, kirada oturmaya gerek yok ev satın alalım diyen birinin 10k'yı gözünde büyütmesi de çok enteresan ama neyse
Diğer sınav tyt değil. Ben hem yks ye girdim hem amerikanın sınavı SAT sınavına girdim. Sınavın dili ingilizce olduğundan turkiyedekiler pek tercih etmiyor ama benim ingilizcem iyi diye ben girdim sınava.
Evet ben de buna sinirleniyorum yanı dis protezi seviyorum onu açık bir meslek ama mimarlık kazanmışken gidip diş protez okumak da saçma geliyor ya cidden çok üzgünüm kavga da ettim. Daha 2 gün önce gerekli evrakları hazırla gidelim dedi. Söyleyiş biçiminden hissettim vazgecegini bugün evraklar hazır dediğimde boş ver yazdirmayacagim diyor
SAT sınavı Amerikadaki üniversiteler için istenir Türkiyede bu sınavı isteyen 10-12 adet üniversite var ve yabancı öğrencilerden isteniyor.
SAT sınavı ingilizce reading, writing ve math bölümlerinden oluşur sınavın içeriğini iyi biliyorum ayrıca önceden zorunlu ama artık isteğe bağlı bölümleri de var
Yabancılar için bu sınav hariç uluslararası dil sınavları istenir veya okul kendi sınavını yapar benim mezun olduğum okul her ikisini de istiyordu.
Yani canım SAT sınavına sokacak derecede vizyonu olan ama yurt dışına başvurmak yerine burayı tercih ettiren seni ve zorla istemediğin bölüme gönderen babanı tebrik ederim zoru başarıyorsunuz
Okuyacak olan sensin baban değil
Ya tamam da puanım düşük benim yanı dis protez geldi. Yurt dışına göndermeye değer mi sence? Yksden de mimarlık geldi. Babam kazandığın bölümler boş diyor göndermiyor. Neyse ki az önce annem baban özele yazdırmayı düşünüyor o yüzden mimarlığa gitmeni istemiyor falan dedi. Bakalım bilemedim
Ben bu sene yks ye hazırlandım sat sınavına hiç bakmadım sadece kendimi deneme amacıyla çıktım artık ne çıkarsa çıkar dedim çünkü yks zor bir sınav ve yks ile birlikte başka bir sınava hazırlanmak mümkün değil. Iyi bir bolum kazanmış olsam mesela eczacılık dış tip ya da yazılım mühendisliği falan ailem her yere gönderirdi problem yok yanı
İkisini birden nasıl kazandın
Çünkü 2 farklı sınava girdim. Ikisinden biri yks. Yks den mimarlık geldi
ailenle konus o zaman
Soruyu okumadın mi be