Akademide mobbinge maruz kalsanız yasal sürece başvurur musunuz?

Merhaba. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisiydim. Bir dersten sorumlu personel mobbing yapıyordu. Bana düşük not verdi.
Düşük not verdiğini düşündüğüm için enstitü müdürlüğüne dilekçe ile başvurdum, sınav kağıdımın başka birisi tarafından değerlendirilmesini istedim. Enstitü benim dilekçemi dersi veren personele iletiyor, personel bir cevap yazıyor; enstitü benim dilekçeme personelin cevap yazısına bir üst yazı ekleyerek cevap veriyor. Enstitü hiç bir işlem yapmadı.
Silsile yolunu takip ederek üst makam olan rektörlüğe dilekçe yazdım. Rektörlük dilekçeyi almadı, personel işlerine gönderdi: Rektörlük başlığı ile yazdığım dilekçeyi personel işlerine verdim. Personel işleri dilekçeyi enstitüye gönderiyor, enstitü cevap yazıyor, enstitünün cevap yazısı personel işlerinden rektör imzalı olarak bana iletiliyor. Sonuç değişmedi, bir şey yapılmadı.
Müracaat edeceğim yer kalmadığı için il idare mahkemesine not tespiti davası için açtım. Mahkeme davacı olduğum bana düşük not verildiğini onayladı. Davalı üniversite kadarı temyize götürdü, üst mahkeme bölge idare mahkemesi, il idare mahkemesinin kararını onadı. İlgili personelin bana düşük not verdiği tespit edildi ve mahkeme kararı ile bu onandı.
Üniversiteye ben bunun düzeltilmesi için başvuruda bulundum. Hiç bir şey yapmadılar. Benzer şekilde olaylar karşısında, görevi ihmal görevi kötüye kullanma kamuyu zarara uğratma için şikayetçi olmam seçeneği var.
Siz olsanız ne yaparsınız? Neden yaparsınız? Bana ne tavsiye edersiniz. Unutmadan bu çok uzun bir süreç ve bazı masrafları güçlükle karşıladım; bunlardan birisi avukat ücretini karşılayacak durumum olmadığı için avukat tutmadım.
Yasal sürece devam ederdim.
Hayatına devam ederdim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Akademide mobbinge maruz kalsanız yasal sürece başvurur musunuz?