Hani şu tonton teyzeler amcalar gözlüklerini takıp gazeteden sudoku çözer ya ben şimdiden başladım 🤣

Hani şu tonton teyzeler amcalar gözlüklerini takıp gazeteden sudoku çözer ya ben şimdiden başladım 🤣
Günaydın ben genel olarak aslında kitap okurum ya da şarkı dinlerim. çünkü şarkılar benim dikkatimi arttırıyor beni motive ediyor bunun dışında mutlaka ama mutlaka spor yapıp uyku düzenime dikkat ederim. bunların dışında tavsiyelerim mesela Telefon, sosyal medya, televizyon gibi dikkat dağıtıcı etmenleri kontrol altında tutmaya çalışın. Çalışırken veya öğrenirken dikkatinizi dağıtan unsurları ortadan kaldırın. Önemli görevleri veya çalışmaları planlayarak zamanı verimli kullanın. Belirli zaman dilimlerine odaklanın ve belli periyotlarla mola verin. Her çalışma seansı için belirli hedefler belirleyin ve bu hedeflere odaklanın. Hedefe yönelik çalışmak, konsantrasyonu artırmada yardımcı olabilir. Birden fazla işi aynı anda yapmaktansa, tek bir işe odaklanmaya çalışın. Böylece daha verimli olabilirsiniz.
O tüyoları acarsan sudoku oynamain bi anlami olmaz ki. Sudokunun mantigizten o; İhtimallerin hepsini aklinda tutmaya çalışmak.
Konsantrasyonunu artırmak için yaklaşık 1 saat kadar o ise ilgi gostermemgerek. Konsntrasyonum zaman gectikce artıyor. 9, 10 saat etraftaki insanlari unutup sesleri duymuyorum. yemeği içmeyi hatta tuvalet ihtyacini bile fark etmiyorum. İsim bitiginde çok fazla bas agrim oldugunu fark ediyorum. Ruyadan birden uyandığında insan usunde bir saflık olur ya ayni öyle bir saflık oluyor üzerime bir iki saat boyunca
Tüyolsrı sçmadım ben yerleştirdim onlsrı 😅
Seçenekleri yazmandan söz etmisitim aslına. İsin mantigi akılda tutmak :) böyle yaparsan aradaki farka kendin de sasirirsin. Bitirdikten sonra insan saf gibi oluyor :D
Ulan ben nasıl aklımda tutim oraya ben unutmayın diye koyuyorum bilim ysni
Tutuluyor kankaaa. Sadece biraz alışman gerek. sudokunun zorlugu orada :D
Cevap
15Cevap
Ben şahsen odamı ve masami toplayıp kafamı masaya koyup bir süre başımı alistiriyorum ve ders sırasında 3L filan su iciyorum o zaman azda olsa odaklanabiliyorum
Bu oyunun olayi ne senelerdir ogrenmek istedim bir firsat bulup ogrenemedim anlstirsan sevinirim.
81 kare kendi içinde 9 (3×3) kutucuk oluşturur. Hem bu kutucuk içerisindeki 9 kutucuğa hem de satır ve sütunlara 1 den 9 a kadar sayılar yazılıyor.
Sudoku çözmenin konsantrasyonu artırmaya etkisi olduğunu bilmiyordum 😄
konsantrasyon gücünüzü geliştirmenize ve yeniden odaklama becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur
zihnimi berrak tutmaya çalışıyorum. etkisinde kalmamak için boş veriyorum çoğu şeyi.
Zihnini çürütüyorsun aslında
Keşke bende yapabilsem
@Eylulemira bence sudoku ya devam et. Çünkü konfor beyni çürütür, bir şeyler yaparsan beyin gelişir. Zihin berrak olmamalı arkadaş beynini Bira z tembel tutuyor
@MetehanEnni kanka ben çok çalıştırıyptum tembelliğe ihtiyacım var
Oturarak hayat geçmez o yüzden Türkiyenin Aq ortalaması 86 ya
@Eylulemira günde bir miktar beynini çalıştır, ondan sonra istediğini yapabilirsin
@MetehanEnni beni tanıma şansın olsaydı zihnimin tembel mi olduğunu yoksa çok canlı mı olduğunu görürdün. hatta buradaki sorulara verdiğim cevapları okusan bile anlarsın diye düşünüyorum. zaten seni kötü etkileyen bir olay üzerinde fazla durmamak, onu boş vermek insanı daha zinde tutar. aksini söylemek çok saçma olur.
@iwont Abicim Tabiki çok fazla abartmayacağız. Günlük belli bir miktar beyin egzersizi beyni ve zihni canlı tutar. Nasıl ki bedenen egzersiz yaptığında dinç hissedersen beyin için de aynı durum geçerli. Beyin konforu sevmez. Sürekli çalışmak isteyen bir yapısı vardır. O yüzden günde belli bir miktar sudoku, kitap çalışmalıyız. Dozunu aşmayacağız ama. Bu arada istersen cevaplarımızı karşılaştıralım medenice. Teşekkür ederim cevap verdiğin için. İyi günler
@MetehanEnni sudoku çözmesin demedim. beyin egzersizi yapmasın da demedim. bunlar benim de yaptığım şeyler zaten. kitap da okurum, sırf zevkine matematik soruları da çözerim, hatta her sene keyfine üniversite sınavına girerim. konsantrasyonumu artırmak için zihne zarar veren şeyleri boş veriyorum dedim diye zihne faydalı şeyleri yapmadığım hatta bunlara karşı çıktığım anlamını çıkardın :)) bence bir şey karşılaştırmayalım. iyi günler
Ha anladım abi Eyvallah devam et böyle. Ben sudoku ya falan karşı çıktığını sandım. O yüzden konuştum. Saygılarımla selamlıyorum abi seni. İyi günler
NoxOcean uygulamasında benzer şeyler var 😃 bir zamanlar oynardım
Hiç anlamam sudokudan diğer bulmacaları anlarım severim de olsa da bi gazete bulmaca çözsem ya
Sudokuya bayılırım,,, ama özellikle yaptığım bir şey yok
Pomodoro tekniğini uygulamaya çalışıyorum. Bu arada sudoku cidden efsane güzel bir şey 😁
Genelde müzik diyebilirim en güzel motivasyon aracım.
Samuray sudoku çözerdim bi ara, çöz çöz bitmiyo
Sudoku severim ama konsantre artırmak için çözmedim hem kitapta okuduğum için konsantrasyonum iyi
Konsantrasyonu arttırmak için özel bir çabam yok ama vakit geçirmek için sudoku çözüp bilgisayara karşı satranç oynuyorum.
Ders çalışırken çok zorlaniom ya daha çözümünü bulamadım
Kitap okuyorum sadece
100 den geriye doğru 3' er 3 ' er sayarım
Hassas işler yapmak lazım.
Yapacağım işten başka bir şey düşünmem.
Çok faydalı ya. Ben her gün 2-3 tane çözerim
Ben de çok cozerdim bir ara:)
Devam et abla
Kulaklığımı takarım ama şarkı açmam
Şarkı dinlerim
Çocukmusun sen
Yaşlandıkca insan çocuklaşıyor demek