Aferin bana :)))
Darısı diğer dağılan arkadaşların başına...
dağılan konsantrasyonumu toplamak için işin ucundan küçük küçük tuttum. biraz okuyup biraz yazdım. Biraz burada takıldım. herkese teşekkür ederim.
Toparlayamıyorum
Dikkat dağınıklığı, tedavisi mümkün bir durum. Ama doğru teşhis önemli. Geçmişte oğlumda bu sorun var diyerek psikiyatriste götürdüğümde konuyla ilgili 2 farklı kitap önererek bunlardan birisini okuyup yine gelin demişti.
Sonrasında ilaç tedavisi için reçete yazdı. Ama tanıdık iyi bir psikologla yaklaşık 2 saatlik sohbetten sonra bizde oğlunuzda dikkat dağınıklığı yok aksine oldukça dikkatli demişti. Sadece ilgisini çekmeyen konularda ilgisiz gibi görünüp başka yerlere bakıyordu. Böylece ilaç tedavisini uygulamamaya karar verdik.
Ama kitaptan hatırladığım kadarıyla bu dikkat dağınıklığı durumu küçük , büyük herkeste yaygın bir durum ve sadece iş yaşamını değil, eğitim, aile, sosyal.. vs her yerde olumsuz etki yaratıyor. Ve ilaçla tedavisi mümkünmüş.
tavsiye için teşekkürler.
ben dikkatimi işe vermek istemiyorum sıkıldım sanırım. bunaldım. bi de endişeliyim.. gerginlik var. kaçmak istiyorum. kaçamıyorum. ilaç kullanmadım hiç. yüzlerce sayfa okuyorum (dün bi duruşma tutanağı okudum, 78 sayfa) yahu millete gelen işlerde maksimum 2 sayfadır bi duruşma tutanağı.. şimdi bi karar bekliyorum, kim bilir kaç bin sayfa yazacak.. önceki kararın gerekçe ve hüküm fıkrası 2000 sayfa idi. tanık sanık klasörleri ile birlikte 10.000 sayfayı buluyordu. el insaf! karar bozuldu. heyet değişti yeniden yargılama yapıldı. yeniden karar verilecek ve bakalım kaç sayfa karar gelecek? gerçekten gerildim. dikkat dağınıklığı gibi değil durumum. şu an dağınık çünkü toparlayamıyorum başıma gelecekleri düşündükçe...
ilaç içersem uyurum bi köşede.. kim yazacak o dilekçeleri...
imdat diyorum ama içimden
Psikolojik yorgunluk bu durum. Ve bunun yarattığı isteksizlik, enerji düşüklüğü. Panik yapma ama profesyonel yardım almak gerektiğinde bunun da farkında olmak gerekir. Psikiyatristlere ben de çok güvenmem ama bazen doğru uzmanı bulana kadar da umutsuzluğa düşmeden uğraşmak gerekir.
yorgun hissettiğim doğrudur. bir süre kendimi dinleyeceğim.. fiziki sebepler ortadan kalktığında hala böyle hissedersem giderim. teşekkür ederim.
Mola ver, 15 dakika tamamen farklı şeylere yönel, 15 dakikada kendine odaklan, anı hisset telefonu bırak. Kahve iç ama kendinle konuş dertleş. Göreceksin faydasını.🙂
Kolay gelsin 🙂🖐🏼
mola verdikçe veresim geliyor
gitti. dilekçe biti. yarın kontrol edip öyle gödnereceğim.
Amin cümlemize
Sana da yarın sabah için kolay gelsin. Ucundan ucundan başlayınca anca oluyor başlamayonca hiç olmuyor
Valla öyle.. Eve geldim yarın için yemek yaptım. Şimdi oturdum yerime..
Söylerim bak. Söyledim aleyküm selam dedi şaşırdı 🤣
Biliyor. Söylemiştim de şaşırdı. 🤣
🙂
Cevap
15Cevap
Sadece istediğime odaklanıyorum. bir şeyi çok istersem dikkatim sadece onda oluyor
Yapılacak işleri yazıp dolabına asabilirsin, telefon ve internetten biraz uzaklaş ve sesli kitap okuyarak konsantrasyon sağlanbilir.
güzel öneriler.
az sonra ders çalışmaya başlayacağım. çay içiorum.
ders çalışırken bu önerilerini dikkate alacağım. kendime belli bir program oluşturmalıyım. . o programa uymalıyım. sorun şu, eskiden uzun saatler sürekli çalışırdım.. ama saatlerceee... şimdi içim almıyor. :)))
3. gün bu disiplin ile git alışmaya başlarsın 7. günde oturmaya başlar. Kaliteli ders çalışma verimli ders çalışma konusunda zamanında çok araştırma yaptım detaylar çok aslında.
ya bu yaştan sonra ağır geldi biraz.
umarım başarıssınız bende yds ye hazırlanıcam , deneyın olacaktır.
teşekkür ederim. umarım siz de başarırsınız. kolay gelsin
Kafam birkere dağıldı mi birdaha toplamam odaklanmam zor oluyor.
benim de... istemiyorum çalışmak. kalktım yemek yaptım. şimdi gidip alışveriş yapacağım. balık tutamasam da köşedeki balıkçı çinekop getirmiş bi bakayım :)))
Bak bakalım :) şimdi mevsimi :) yenecek 3 balık var palamut çinekop ve büyüğü lüfer :)
Haftaya izinde olacağım bir kaç akşam. gidecem yine bakalım palamut için lüfer için :) umarım tutarım tutarsan hemen 2 litre plivas açacağım :)
plivas nedir?
Ouzo plivas Yunan rakısı :)
Afiyet olsun
Onda benim konsantrasyon olmamı ne bozuyorsa ondan uzak durmayı tercih ediyorum ben
kafanı boşaltmak için derin nefes egzersizi işe yara bence
Kendime bir kurban seçiyorum bütün hıncımı ona aktarıyorum rahatlıyorum.
bulursan bana da söyle lütfen
tamamdır söylerim
teşekkürler 🤭
nasıl başardın
O kadar istemeyerek yaptım ki.. Hata olabilir diye yazdığım dilekçeyi göndermedim.
Birer ikişer paragraf yaza yaza.. Ufak ufak ikna ettim kendimi. Uzun süredir bu kadar zorlanmıyordum
Kafanı ne dağıyor ki o anda
yazmam gereken şeyler var. saçma geldi her şey bana birden.. yazmak istemiyorum. durasım var. okudum epeyce. ama cevabını yazmaya gelince hiç içimden gelmedi
Dikkat dağınıklığı var ve birazda sanırım iş veya ortamdan sıkılma anladığım kadarıyla. Dikkatini dağıtan ne varsa uzak durmaya çalış dikkat dağınıklığı var kafanı sürekli onunla meşgul et işinle vs
sağolasın. dikkatim çok dağınık bu aralar evet. kafam çok dolu bu aralar... bi kahve içeyim gideyim bari
Kahve dikkatini toplamaz da yine de afiyet olsun :) ama eğer çalışıyorsan dikkatini toparla kapıdan içeri girerken işyerine özel sorunlarını kapının önüne koymalısın ha ister istemez takılır bende de oluyor ama işini veya her ne yapıyorsan aksatmamaya ve dağıtmamaya çalış
işler ağır geldi bana. özelde bi sıkıntı yok. yaş geçti belki de ondandır. ağır geliyor
Olabilir bende de var ama yapacak bişey yok diyip devam ediyorum anlatmak istersen dinlerim sorun değil.
çok sağolll.. çözümü yok işte halletmeye çalışıyorum. eyvallah
Canım unutma biliyorsun ki ölümden başka herşeyin çaresi var elbet :) Sende sağol :)
haklısın. geçen bir arkadaş çok düşünmekten beyin kanaması geçirdi. bir daha eski haline dönemeyebilir dedi doktorlar. dedim yalansın be dünya... bunca endişe, bunca hengame.. hepsi bir anda bitiveriyor yeri gelince.. boş işler bunlar
Öyle ama düşün düşün de olmaz sürekli herşeyin çaresi olur yeterki derdini dermanını anlayacak yanında olacak bi hayat arkadaşı oda varsa veya herşeyden önce aile ve sonrası hiçbir çıkar gözetmeksizin yanında olan dostundur düşüncelerini silebilecek beraber üstesinden gelebilecek bu kişilerdir halledilebilir benzetme olacak kusura bakma ama kukumav kuşu gibi düşünmeye de gerek yok
:)) haklısın. sohbet iyi geldi teşekkür ederim.
Rica ederim her zaman beklerim :)
Devamlı sohbet edıyorum
daha çok dağılıyor
peki
Balıkçıyla sohbet ettim bakalım işe yarayacak mı
Balık bolmuş ana fiyat düşmüyor dedim.
Bu fiyata bulamamışım 🙂
Çinekop da güzel palamut da..
Palamut 40, Çinekop 70... 50'ye de vardı ama ufarak dedi
aldım biraz ondan biraz bundan geldim işe gene oturdum pc başına..
bi iş var onu halledeyim önce türk kahvesi içerim. sen? sever misin türk kahvesi?
ben de şimdi içeceğim orta şekerli türk kahvesi
atmayayım. özelden mesajlaşmayalım. bu seni rahatsız ederse sohbeti burada keselim.
takip ettiklerimle de özelden konuşmuyorum.
eyvallah sohbetim güzeldir :))) pek de mütevazıyım değil mi.. neyse özelden yazmak olmuyor. denk geldikçe iki kelam ederiz. hoş olur :)))
pekii o halde..
adaçayı yakmıştım kokusu gelmeye başladı. belki dağıtır içimin sıkıntısını...
telefonu tamamen kapatiyorum. O yetiyor zaten bana
bilgisayar başında çalışıyorum. her şey elimin altında :)) çok zor.
Hangi durumlarda
iş konusunda
sabah beri çok içtim.
çalışmak için kendimi ikna edemiyorum. hiç sana olmaz mı?
İşte bana da oldu.
mantıklı ama bir dosyadan karar gelecek. o karara kadar önceki işleri halletmem lazım. o dosya çok büyük ve çok ağır. sanırım onun gerginliği var. omuzlarımda ağırlığını hissediyorum gerçekten..
orta şekerli türk kahvesi.. kahve aklıma düşünce çıkmadı.. eyvallah
umarım. kahve içeyim başlayacağım. okudum zaten. ama yazmam lazım cevabını... yazasım yok. bi okudum, ya adam haklı dedim. :)))) hahhaha
Iıı başaramıyorum
Ara veriyorum ve tekrar başlıyorum..
ara verdikçe veresim geliyor
Aynada kendini seyret çıplak olarak
bu mu yani? çalışma konsantrasyonunu arttırır diyorsun çıplaklık. sen iş yerinde öyle mi geziyorsun :))))
Ya kızım iş yerinden bahsetmemişsin ki o zaman Olmaz o dediklerimi unut ben Yorum falan yapmadım ben zannettim ki evdesin bunalımlara girdin insan kendine bakarsa özgüvenin yerine gelir Özgüven yerine gelince yapacağı işe daha iyi saldırır bana iyi geliyor ama iş yerindeysen olmaz ablacığım olmaz
🙂Eğitim kariyer bölümünde sordum da ne bileyim böyle deyince komik oldu 🤣
Olsun bak güldün Bu bile seni biraz rahatlatmıştır yani ben görevimi yaptım
pekii o halde teşekkür ederim gizli bey. :)))
Neden gizliyim aşık falan olursun Daha da koparsın işinden bunu yapamam sana
hahahahha pekiiii :)))) fotoğraf koymazsın bak ben de kendi fotoğrafımı koymuyorum. bi iki kere koydum, baş edemedim :)))
Kadınların işi burada daha zor Eğer ki orijinal fotoğrafını görüyorsan zaten belli oluyor orijinal olduğu bir sürü sevgilin çıkar Başka bir fotoğraf koysan Eh işte ben zaten çirkin bir adamım O yüzden fotoğraf koymuyorum aşık olursun falan filan O benim kendi düşüncem
amaaaann valla bak keyfine. hiç zorlama yok. :)) nasıl istersen öyle ister gizli ister aşikar. yeter ki efendi kalç nema problema
Yok yok bulabileceğin En Efendi adamım Sana şimdi istek göndereceğim tanımak istiyorsan
:))) unuturum ama olsun.
bakayım profiline
Zaten unut Maşallah 800-900 kişi var Hepsi de benden ilginçtir
tanımıyorum ki..
isteyen takip etsin bana zararları yok.
Ben de katıldım O kervana biraz daha çoğalırsak bir Tabur adam oluruz savaşa gönderirsin bizi
omayranın askerleri :)
Hoşuna gitti galiba sana Komutanım diyorum artık
aman yok hiç işim olmazzz askerlerle yeterince hasbihal ediyorum iş dolayısıyla... daha fazla anmayalım zat-ı alilerini
Eve gidince deneyeceksin ama değil mi Bak iyi gelecek
bu konuda yorum yapmayacağım
Tamam tamam Kendine dikkat et olur mu Sağlıcakla kal mutlu kal
eyvallah
Müzik dinle
deneyeceğim. konsantrasyon arttırıcı müzikler var bi deneyeyim. teşekkür ederim
tamam teşekkür ederim
boşalıyorum
Boşveriyorum
Sigara 🚬
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?