Türkçe öğretmenliği okurken ortalamami yüksek tutup okul öncesiyle çap yapmayi dusunuyorum ama olmazsa ve Türkçe öğretmeni olursam atanmam cok mu imkansiz? Bu bölümü okuyan birilerinden tavsiye almak istiyorum. Son siniftan itibaren kpss çalışsam atanamam mi? Moralim çok bozuk, Türkçe öğretmenliğinin ortalama atamasi oldugunu dusunuyordum ama bazi insanlar atanmam imkansizmis gibi konusuyor
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
O kadar kötü değil bence
Bilmiyorum tercih etsem mi ki
Bence siz bilirsiniz ama ataması zor diye biliyorum yine de deneyebilirsiniz başarılar
O çap yapmak gibi hayaller hep olur %99 da olmaz evet ataması zor türkçenin ki ondan düşük puanla alıyor
Çap yapabilecegimi düsünüyorum aslinda, ilk sene ortalamami yuksek tutarak halledebilirim. Türkçe ögretmenligini tercih etmemeli miyim sence? O kadar mi imkansiz atanmak?
Imkansız demeyelim zor diyelim ki 4 senen var çok daha kötüye gidebilir atamalar çap dediğim gibi yatak geçişle beraber en büyük hayaldir ama genelde hayalde kalır
Yani ne yapmaliyim? Siralamam 32k, okul öncesi yazacagim ama gelmeyebilir. Ondan sonra en yüksek atama Türkçede diye görmüştüm ama siz simdi böyle diyorsunuz. Ne yapmaliyim ben de sasirdim
Son atama sayılarına bak ona göre tercih ver
Baktim Türkçenin atamasi cok kötü degil 2300 küsür kisi atanmis
Peki yıllara göre bir düşüş var mı onada bak daha 4 senen var
Hayir bu sene yükselmiş, 4 sene sonrasini tahmin edemem ki su an cok iyi atamasi olan bölüm de 4 sene sonra kötülesebilir
Bilgisayar beden okul öncesi bunlar hep atanır az çok tahmin edilir
Beden bilgisayar? Hic atamalarinin cok da yuksek oldugunu duymadim. Neyse zaten okul öncesiyle cap yapmayi dusunuyorum. Tesekkurler
Ahh hayaller ahh başarılar
Bilgisayar müh okuyan arkadasim bile zor bir bolum olmasina ragmen çap yapabiliyor. Ben niye yapamayayim anlamadim :d sanki imkansiz bir seyden bahsediyorum. Neyse sag olun
%99yapamsz %1 istisna yaşayarak gör
Bu istatistige neye göre ulastiniz acaba? 50 kisilik bölümde ortalama olarak 10 kisi icine girmem çap yapmaya hak kazanmam demek.
Öğretmenlik okumak bir nevi kumar gibi bence özel sektörde imkanı olan bir bölüm seç
Ozel sektör daha cok kumar gibi ya, sansa giriyorsun bir yerlere. Hem ögretmenlik devlette de özelde de yapabilecegin bir sey zaten
Devlete atanamadıktan sonra bir nevi öğretmen bile sayılmıyorsun ben coğrafyacıyım bak ben bile coğrafya öğretmeniyim diyemiyorum özel sektör asgari ücreti bile vermiyor ücretli öğretmenlik yapayım desen devlet dahi asgari ücreti vermiyor her sene bir öğretmenliğin alımı azalır diğeri artık bir nevi borsa gibi o yüzden şahsen ben tavsiye etmem yine de senin hayatın senin kararın
Öyle ama hicbir meslegin garantisi yok. Eskiden tıp daha prestijliydi simdi doktorlar bile yazmayin degmez diyor. Bir iki mühendislik disinda tüm meslekler sallantida, okuyacak düzgün bir sey kalmadi. Atamasi ortalama bir ögretmenlik yazip elimden geldigince sıkı çalisarak atanmaya bakacağım, tesekkurler bu arada umarim her sey istediginiz gibi olur
Umarım
ben kendi tecrübelerimi ve bilgimi aktardım gerisi sizin tercihiniz inşallah sizin için en iyisi olur
Türkçe öğretmenliği ataması kötü değil zaten aldığı sıralama da kötü değil.
Ben de öyle dusunuyorum ama o kadar moralimi bozdular ki tüm hevesim gitti. Hic atanamazmisim gibi geliyor
Hayat senin hayatın tercihi verecek olan sensin. Eğer istediğin bölüme yaz değilse yazma.
Ben istiyorum ama kötü seyler duydukça inancim azalıyor. Okuyup issiz kalacaksam niye okuyayım :((
Sen istiyorsan tercih et. Başkaları senin neler yaşadığını, yaşayacağını bilemediği gibi karışamaz da. İşsiz kalır mısın inan bilmiyorum da zaten sözelde alımı iyi olan özel eğitim öğretmenliği var. Bana tomarla para verseler yinede yapmam o işi.
Cok haklisin. İlgi de önemli, özel egitim ögretmenligi cidden zor ve psikolojiyi cok yıpratıyor. Onun yerine Türkçe öğretmenliğini tercih ederim. İlk yil atanamam da ikinci yil atanirim gerekirse, iyi calisirsam neden yapamayayim ki? Tesekkurler cevap icin
Rica ederim, evet cidden yıpratan bir iş. Özel gereksinim gerektiren bireyler ile anlaşmak sanıldığı kadar kolay değil birde ben çabuk sinirlenen bir insanım karşıda hassas bireyler olacak bu işi yapmam etik de olmaz. Sende ölç tart biç hangi meslek daha uygun geliyorsa onu seç. Hakkında hayırlısı olur inşallah.
Tesekkur ederimm
Rica ederim 🙂