İşletme ya da insan kaynakları yönetimi sizce iyi bir bölüm mü?
Yoksa mühendislik mi?
Yoksa mühendislik mi?
Bahsettiğin işletme vb bölümlerle mühendislik bölümünün birbiriyle alakası yok. Birisi sözelcilerin tercih edebileceği diğeri ise sayısalcıların ve okuma koşulları, ders yoğunluğu vb şeylerde de çok fark var.
Mühendislik seçecek olan birisinin önce hangi mühendislik olduğuna karar vermesi gerekiyor sonra onların arasından hangisinden en az yaşlanarak mezun olacağını belirlemeli.
Ya ben sayısal bölümdeyim ancak eşit ağırlığa geçmeyi düşünüyorum hedefim mühendislikti (endüstri mühendisliği) ancak dersler zorladı tarih coğrafya vs çok daha iyi yapabildiğim dersler ezberimde çok iyi bu yüzden değiştirmeyi düşündüm işletme insan kaynakları yönetimi de eşit ağırlığa geçersem koyacağım hedefler bu yüzden sordum hani karar veremiyorum
Endüstri mühendisi arkadaşlarım vardı ve çoğu farklı mühendislik dallarında çalışmaya uğraşıyordu çünkü bizim ülkemizde çoğu şirket sistematik şekilde çalışmadığından sadece yönetim için Endüstri mühendisi almama eğiliminde maalesef tabi iyi üniversitelerde okunursa şansı artar o ayrı.
Endüstri mühendisliği diğer çoğu mühendisliği oranla sayısal bilgi olarak da daha kolay geçilebilir bölüm ama eğer lisedeyken sayısalda çok zorlanıyorsan ve ben oturup sürekli çalışamam, eksiklerimi kapatamam dersen herhangi mühendislik yazman mantıklı olmaz.
Bahsettiğin diğer 2 bölümden ise çok fazla mezun olan kişi var yani iş olanağı tartışılır.
Doğru söylüyorsunuz sayısalda şöyle bir durumum var doğru düzgün çalışmadım yani belkide bu yüzden zorlanıyorum bu yüzden bölüm değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım eşit ağırlık dersleri dul ezber yaparım eminim ama dediğiniz gibi çok fazla mezun veren bölümler hani işsiz kalmak için okumak istemiyorum. sizce sayısalda kalıp zorlayıp gerekirse 1 yıl mezuna bırakıp sayısal zorlamak mı yoksa ilk yıl cok çalışıp eşit ağırlık bölümlerinden birini iyi bir üniversitede okumak için çabalamak mı
Yani sevdiğin bir mesleği seçtiğinden emin ol mutlaka.
İki meslek arasında iş bulma olasılığı tabikide mühendislik de daha fazla ama sadece bu kritere göre de belirlemek doğru olmaz.
Bence hangi mesleği neden yapmalıyım, neden yapmamalıyım şeklinde düşünüp en doğru kararı vermeye çalış.
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim yorumlarınız için:)
Rica ederim.
Cevap
5Cevap
Dalga mı geçiyorsun sen?
Neden
Bu bölümlerin hepsi çöp
Neden?
Sizce hangi bölüm tercih edilmeli
Moleküler biyoloji ve genetik, özellikle bu boktan ülkeden kurtulup hayatının dönüm noktasını belirlemek ve kariyer yapma imkanını iliklerine kadar yaşamak istiyorsan bölümü tercih edebilirsin
Mantıklı bir bölüm ilgim de var ama yükselişte olan bir meslek değil neye dayanarak s9ylüyosunuz bunu
Hani biraz araştırdım bu yüzden söylüyorum hani tavsiyelerinizi almak isterim
Yaklaşık 1 yıldır aralıksız her gün araştırdım o bölümü okuyan okuyup bitiren okumayı isteyen doktora yapan herkes ile sohbet edip bilgi aldım, ve gerçekten kelimelerin yetersiz kaldığı insanın başarmasına imkan tanıyan bir bölüm bu
Hmm yaa tabiki benim araştırma kuru bir arama motorundam bilgi okumak mezunların %16 sı işsiz nüfusa dahil diye bir şey okudum düşününce yüksek bir rakam değil tercih edilebilir bir bölüm teşekkür ederim
Peki sizce sayısal mı daha mantıklı (eşit ağırlık dersleri daha iyi olan birisi için) yoksa eşit ağırlık mı?
Eşit ağırlık mesleklerini ya işsiz kalırsam korkusu var bu yüzden cesaret edemiyorum
İşsiz nüfusa dahil olanlar akademik hayatı için uğraşıyor yüksek lisans ve doktora eğitimi alıyorlar yani o kesim de çalışmayıp eğitimini devam ettiriyor bunu da düşünmek lazım
Ama classic bölümlerden artık ekmek çıkmaz
Hmm dogru söylüyosunuz
Sana en mantıklı tavsiyem çalışabildiğin kadar sayısal çalış full sayısal bas bu seni 3-4 merdiven daha ileri atar akademik hayatında
Üniversite kabulleri başlarsa ve eğer puanın normal eh işte denen bir üniversiteye yetiyorsa gir, uzatma gir o üniversiteye, çünkü 1 yıl daha ileriye atmak senin düşüncelerini çok değiştirir
Bunları sana 2019dan berri hayatını yaşamaya çalışıp gerçekler ile yüzleşmeye korkan ve cehaleti ruhuna tütsülemiş eğitimi zaman kaybı olarak tanımlayan çağ dışı bir insan olarak söylüyorum, ama okumak eğitim almak dünyanın en keyifli zamanları
Yanii türkiyedeki eğitim sistemi çokta okumak sayılmaz düşüncesindeyim sizede hak veriyorum kesinlikle tavsiyeleriniz değerli teşekkür ederim yorumunuz için:)
Sadece ülkede eğitim al ve git hayatının geri kalanını Avrupa’da yaşa, çünkü artık bu ülke dünyanın en berbat sunucusu haline geldi, ah işte koyunlar ah işte koyunlarr
Yanlış soru. Sana Uygun hangisi ise o
Mühendislik tırt hocam, insan kaynakları..
Ben hukuk dayım iyi bence
Hukuktayım diye yazılır ama neyse
Sağol
Bilgisayar
Benim bölüm
Hangisi
Ben görüşüyorum 2 aydır, 1 saat 10-12 bin tl ye , 2 ayda 285 bin TL attım kenera, normal çalışarak 10 yıl da kazanamam o kadar parayı yoksa , şimdi geziyorum dolaşıyorum iyip içiyorum sınırsızca alışveriş yapıyorum harcıyorum deliler gibi
İşletme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?