Hangisi daha kolay iş bulabiliyor
İyi üniversite iyi ortalama
Orta üni ve orta not ortalaması + Torpil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben bu mezun olup iş bulamama olaylarına pek katılmıyorum. Üniversiteyi zar zor kazanabilmiş ve okulda kendini hiç bir şekilde geliştirmeden sadece geçer not alacak kadar çalışan onu da kopyayla ve zoraki geçenler mezun olduktan sonra üniversite mezunu işsizim diye ağlıyor. Hangi okulun hangi bölümü olursa olsun başarılı ve akademik anlamda kendini geliştirmiş öğrenciler genellikle açıkta kalmıyor daha mezun olmadan işini hazırlamış oluyor. Çünkü geleceğe dair her zaman alternatif planlar yaparak hareket ediyorlar. Ancak elbette ki torpil faktörü zaten ülkemizde her yerde görülen acı bir gerçek. Ona yapacak bir şey yok ne yazık ki ancak diğer faktörlerde ben üniversite mezunu işsizlik olayına katılmıyorum. Ya da kısmen katılıyorum. Adam zaten üniversiteye kapağı bir atayım da neresi olursa olsun sonra iyi kötü bakarım kafasıyla kazanıp girmiş okula. Kendinin bile bir fikri yok ki ne yapacağına dair biz ne bekleyelim ondan.
@Hâmuş940 ben üniversiteyi bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak istiyodum hep. Okula başladığım günden beri kafamda sadece akademisyen olmak vardı. Başarılı da bir öğrenciydim mezun oldum yüksek lisansa da başladım. Sonra baktım ki aslında akademisyenlik benim işim değilmiş bıraktım yüksek yapmayı. İş teklifleri de yağdı bu süre zarfında ama tercihimi kendi işimi yapmaktan yana kullandım. Üstelik bunları torpilsiz gerçekten isteyerek ve planlı hareket ederek yaptım. Velhasıl ağlayan önce kendine bakacak ben nerede yanlış yapıyorum diye. Adam kpss ye giriyor aldığı puan barajı zar zor geçmiş atanamadım diye ağlıyor. Ya iyi puan alan haritadan kendine yer seçerken sen ağlamayacaksın o zaman.
Çok haklısınız. Ben de yüksek lisans yapacaktım tez durumundan erteledim biraz kpss istedim ailem önce okul bitsin muhabbeti yaptı sonra harekete geçtim bu kez başka aksilikler oldu derken kaldı.
Çalışıyordum istifa ettim şimdi ortamın düzelmesini bekliyorum ve pişmanım açıkçası hedeflerimde kararlılik göstermediğim için.
Sertifikan ve arada bir tanıdığın varsa özelde rahat başlarsın ama kendi çabamla diyorsan daha çok sertifika daha çok donanım + tecrübe şart.
Genelde ya tecrübeli alırlar ya da tecrübesiz ama donanımlı birini alıp yetiştirmeyi tercih ederler.
Cevap
2Cevap
Torpil bütün her şeyi eler
Senin iş bitiriciliğin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?