Üniversiteyi tam anlamıyla yaşamak için hangi şehri tercih etmeliyim?

Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene tercih yapmayı düşünüyorum. Aslında üniversite her 12 yıllık yorucu sıkı ve disiplinli bi okul hayatı geçirmiş öğrenci için hayaller diyarıdir. En azından benim için öyleydi. Ama üniversite okumak için şehir araştırdım da biraz tozpembe hayallerim varmış:) aslinda Adıyaman da yani küçük bir sehire bağlı bir köyde yasiyorum bu yüzden büyük bi ilde okumak istiyorum. Hayatım boyunca neredeyse hiçbir etkinliğe katılamadım hiç gezmedim yani tatillerde vesayre bile köyde yaşadığım için en fazla bağa gidip geliyorum. Bu yüzden yaşayamadigim herşeyi yasamak istiyorum. Mesela dağ basinda ya da merkeze uzak üniversiteler tercih edersem bundan önceki hayatımı tekrar etmis olucam. Ve çok kısıtlayıcı bi şehir olsun istemiyorum. burada darpaça kot bile giysem vicdanen rahat hissetmiyorum çünkü insanlar bana böyle hissettiriyor. Biraz uzattim ama durumumu en iyi sekilde anlatmak istedim. Siz bi tercih listesi hazırlayacak olsaydiniz hangi illeri yazardiniz acaba? İstanbul İzmir Ankara illeri dışında. Belli bazı sebeplerden dolayı Oraları istemiyorum.
Üniversiteyi tam anlamıyla yaşamak için hangi şehri tercih etmeliyim?