50 bin sıralama için her dersten ortalama kaç net gerekir?
Bunu da yazabilir misiniz?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günaydın arkadaşlar bu sınav sürecini tecrübe etmiş olanlar sizce sadece son 1 yıl çalışarak bu sınavda iyi bir puan/sıralama gelir mi?
(ilk 50 bin felan) matematik temelim var tyt için.
Ama AYT konusunda sıfırım. Ayt de sadece matematik ve biyoloji çözmeyi planlıyorum nereden başlayabilirim?
Bak sana şöyle söyleyeyim lisede 4 sene boyunca tarih dersi görüyorsun diyelim o gördüğün derslerin toplamını youtubeden açıp dinlesen bir günde bitirirsin 10 saat filan sürer en fazla. 4 senede gördüğün bir dersi 10 saatte öğrenebilirsin. Değil 1 sene 6 ay bile çok yeterli bir süre iyi bir puan yapmak için. He biraz da temelinin olması gerekiyor. Hiçbir şey bilmeden anlamadan başlamak süreyi uzatır ancak kavrama yeteneğin varsa az çok bir şeyler biliyorsan 6 ayda bile hazır olursun hepsine. Önemli olan çok çalışmak değil doğru ve mantıklı çalışmak.
ayt de sadece biyoloji mat çözerek 50 k ya gitemezsin ve biraz zor eğer tyt de çok vakit harcamazsan yetişme ihtimali var, ama benim gibi senenin yarısını tytye ayırırsan yetişmiyor (temel olmadığı için)
Fizik ve kimya sevmiyorum sevmekten ziyade temelim de yok.
Matematiği seviyorum ve bu konuda kendime güveniyorum.
Fizik kimya illaki şart mı? 🥹
şart knk bir soru bile sart kimyayı yaparsın yine bi sekilde fizikte de islem sevmiyorsan sözel konulara bak en azındann
Doğru diyorsun. inşAllah yapabilirim.
ve son aylara aytyi bırakma sözel konular belki ama mat için sindiden başla çok ciddiyim sonlara doğru stres oluyo sıfırdan konu öğrenip pekiştirmek zor baya
Matematikde en çok soru gelen önemli konular neler?
fonksiyonlar ve paraboller, 2. dereceden denklemler hepsinin temeli, bence en çok çalısılması gerekenler bunlar ama en çok çıkan soru limit türev integraldi galiba çok hatırlamıyorum. limit türev için de o dediğim konuları çok iyi bilmen gerek tabi
ay ne kadar fazla çok yazmısım ama anlamıssındır🥶🥶
Anladım ben çok sağol teşekkür ederim ❤️🙏🏻💐👋🏻
rica ederim ne demek istediğin zaman kafana bi sey takılırsa sorabilirsin yine
Bu 4. Sene olmuş olacak bakalım düzene oturtmuş bir şekilde çalışıyorum. Gidişatta haberleşelim cok sık motivasyona ihtiyaç var. Bir kere başka bir sorun araya girdi mi bitiriyor seni..
Cevap
10Cevap
Kazanılır
İlk 50 bin istiyorsan ve sadece biyoloji, matematik çözeceksen ikisinde de fule yakın yapman lazım. Yapılmayacak şey değil ama. Yaparsın senn💗
Bu güzel yorumunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim ilk defa bir sorumun altına bu kadar cevap aldım şimdi çok mutlu ve motivasyon dolu hissediyorum teşekkür ederim ❤️🙏🏻💐🌸🥹❤️
Ayyy rica ederim💗ben de bu sene girdim motivasyonun önemini biliyorum
Eee senin ki nasıl geçti
İyi gibi sıralamanın nasıl olacağına bağlı biraz da. Bu sene hiçbir seneye benzemiyormus.
Türkçe zor diyorlar inşAllah istediğin bölüme yerleşirsin.
İnşallah
Gerçekten çalışacaksan yaparsın. Yapan çok öğrenci gördüm, mezuna 3 yıl kalıp hala eksi net yapanı da gördüm. Burada asıl mesele Gerçekten çalışmakta
İnşAllah ya şimdiden çok stresliyim. Kafaya taktım ne yapmalıyım nasıl bir yol çizmeliyim felan
çok rahat halledersin bu işler inanmakla olur
Şu yorumları görünce çok motive hissettim iyi ki varsınız gerçekten çok teşekkür ederim ❤️💐🌸🙏🏻❤️💐🥹
Gelmez hayal kurma sadece deneme çözmeye odaklan sonuca bakarsın
Çok yüksek puan çektim ama tıp olmadı ve önemli olan verimlilik. Verimli geçen 6 ay, verimsiz geçen 4 yıldan daha çok öğretir. Konularıalışmak değil soru çözerek öğrenmek daha iyi.
1 senede çok düzenli çalışarak 5k yaptım.
İnan bana oluyor ve sonuçlarına en çok sen şaşırıyorsun.
Bölümün sayısal mıydı
Evet, tıp yazdım zaten
Tebrik ederim darısı başıma gerçi ben tıp istemiyorum ama AYT gözümü korkutuyor fizik ve kimyam 0 sadece matematiğime güveniyorum. İnşAllah bir şeyler olur.
Zamanla merdivenden çıkar gibi çıkıyor netlerin yeter ki devamlılık olsun
Çok teşekkür ederim şu güzel yorumları görünce çok motive hissettim. ❤️🙏🏻❤️🌸💐
İnan bana çok daha iyisini yaparsın, ümitsiz vaka gibiydim ben 😄
Yeter ki sürekli ol ve plana sadık kal.
Bu sadakatin seni şok edecek ödüller verecek
Neden olmasın. İmkansız diye bir şey yoktur.
Yumurta kapıya dayanmış
Anlamadım 🤷🤔❓❔❓😕
gelir 1 yıl uzun süre
İnşAllah ya şimdiden çok stresliyim. Kafaya taktım ne yapmalıyım nasıl bir yol çizmeliyim felan.
Bu insanın kabiliyetine bağlı bir şey
Neden olmasın?
Her nasip vaktine esirdir
Eğer çok düzenli ve verimli çalışırsan ve temelinde varsa her türlü kazanırsın
Bir sürü
Daha iyisini yaparsın
Büyük bir özveriyle çalışman gerek
Olabilir
Okuduğun bölüm nedir?
Biraz bana tavsiye verebilir misin?
Elli bin için tyt 90 civarı ayt 55 civarı
Cevapladığın için teşekkür ederim