Öğretmenlik mezunuyum ve bir dahaki ay kpss sınavına gireceğim ama aşırı pişmanım bu bölümü okuduğum için. Aileme de söylemekten korkuyorum doğrusu mesleği yapmak istemediğimi. Ne yapabilirim arkadaşlar ne işte çalışabilirim bir akıl verir misiniz?

Öğretmenlik mezunuyum ve bir dahaki ay kpss sınavına gireceğim ama aşırı pişmanım bu bölümü okuduğum için. Aileme de söylemekten korkuyorum doğrusu mesleği yapmak istemediğimi. Ne yapabilirim arkadaşlar ne işte çalışabilirim bir akıl verir misiniz?

Bence sınava gir, başarılı olup biraz para kazan. Birikim yapıp, ticaret ile uğraşabilirsin. Emlakçıların yanında çalış, 2-3 müşteriye ev gösterirsin, komisyon ile kazanç sağlarsın. Memurluk ile aç karnını doyurmaktan öteye gidemezsin. Açıköğretimden Üniversite oku, işletme-iktisat tarzı şeyler, muhasebeci gibi işlerde 25 bin tl para kazanırsın. Alanın uygunsa, saatlik 500-1000 tl özel ders verebilirsin.
Cevap
10Cevap
Bence kafede çalışabilirsiniz
Bence iyi düşün bi markete girip kasiyer olsan 6 gün boyunca 10 saat çalışacaksın ama öğretmensen 30 saat ders ver çık.
Tamam orası öyle tabi de öğretmen olmak da istemiyorum işte
Asgari ücretli kazanabilecek bir çok iş var. İyi bir kariyer hedefiniz yoksa, bu gibi durumları da tercih edebilirsiniz.
İlk önce öğretmenlik yap sonra pasif gelir alanları bul kendine uygun sonra bunu ana mesleğe dönüştür hem ailene yük olmazsın hem belli zaman sonra istediğin alana yönelirsin
Garson
Satış danışmanı
A101 de kasiyer
Temizlikçi
Eskort
Yüklen kpss ye memur ol. Düz memurlar çok iyi.
Düz memur nasıl olabilirim peki ya o daha mantıklı gibi cidden
Polisliğe ya da pilotluga geçebilirsiniz
Pilotluk olmaz da polislik de bilmiyorum ://
Bi meslege basla sonra karar ver belki sevceksin
Neden öğretmenlik yapmak istemiyorsun
Eğitim fakültesini bitirdim ama bana göre olmadığını düşünüyorum
Lisans mezunu olarak başka iş bul
Bulursan başka bir iş iyi olur
Polis, asker olabilirsin.
Polislikte de parkur var ya ://
Tamam ne var onda. Atlayıp zıplarsın. kuş gibi uçarsın.
Lisans mezunu olarak yazılım uzmanı olabilirsiniz
Yazılımdan anlamam ki
Başka iş yao
Ne işi işte
Yaşam koçu
Eğitim şart değil mi onun için
Hayır biraz beceri güzel para varb
Bimde kasiyerlik
Branş ne?
Türkçe
Kaçıncı yılın?
Bitti okulum ikinci girişim olacak
Kpss düşünürsen eğer fikrin değişirse ÖABT eğitim gkgy vs genel olarak yardımcı olurum
Başta dsunucektin
Başta öyle düşündüm şimdi başka düşünüyorum işte
Neden seçtiniz pekii
O zamanlar öyle istiyordum şimdi istemiyorum
Çok geç artık bütün senen çöp oldu desene
Garson
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?