Öğretmenlik yapmak istemiyorum, üniversiteyi bırakmalı mıyım?

Okumaya falan hevesim kalmadı. 2019 lise mezunuyum. Hep yazılım mühendisi olmak istedim. Günümün birçok vakti PC başında geçer. Liseden mezun olduğum sene yazılım mühendisliğine çok rahat gidiyordum. Fakat ailem hiçbir şekilde izin vermedi. Sebep ise kızların mühendisliğe uygun olmaması. d Neyse bende mezuna bıraktım, belki daha iyi puan alır ve ikna ederim diye. Ama o hazırlandığım 1 sene benim için zulümdü. Neredeyse okumayım diye evlendirmeye kalkacaklardı. Psikolojikmen bittim ve hiçte ders çalışmadım. Haliyle ilk sene yaptigimdan baya baya geriye düştüm. Artık izin verselerde puanım yetmezdi. Yapamayacağimi anlayıp öğretmenlik yazdım. 1 senedir gidiyorum ama o kadar zulüm ki. Asla alışamadım, sevemedim. Tek bir derse dahi girmedim. Sınavlara bir şekilde girip hallediyorum. Ama zerre bölümü okumak istemiyorum. Zaten çocuklarla aram iyi değil ve üstüne öğretmen olacağım. Okumamı o kadar istemiyorlar ki, artık benim bile her şeyi bırakıp evlenip gidesim geliyor. Yks ye gizlice başvurdum ama çalışmadım. Muhtemelen bu sene daha da düşük yaparım. Yatay geçiş yapayım desem myp ile en fazla nereye geçebilirim ki. Tükenmiş durumdayım. Üniversiteyi tamamen bırakmayı düşünüyorum.
Öğretmenlik yapmak istemiyorum, üniversiteyi bırakmalı mıyım?