ailemin durumu iyi paraya ihtiyacim yok yabanci dilim var bir cok seyi kendim ogrendim okuldan degil. Universiteye gitmiyorum toplum beni dislar mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Toplumun dışlamasını boş ver yerinde olsam var ya madem paran var yurtdışına bir üniversiteye yazıl hem yurtdışına çıkmış olursun, hem bir sene dil hazırlık, 4 sene eğitim derken o ülkede 5 yılın garanti. Hem de mezun olunca seni o ülkede tutmak isteyeceklerdir, çünkü oradan aldığın eğitimle istediğin gibi o alanda çalışırsın zaten. Buradan gidenlerde o şans öyle kolay verilmiyor. Üstelik dil de öğreneceksin ve buradaki gibi her şeyin fiyatı her saat değişmediği için durumlar ekonomik olarak daha kötüye gittiğinde risk altında olmazsın. Özetle git kendini kurtar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
üniversite okumanın bir avantajı yok bu ülkede açık soyliyim. Ben veterinerim aynı zamanda bir dal daha bitirdim.. okul mu ne alaka mesleği mi bile dışarıda deneme yanilmayla öğrendim okul kalitesi ülkenin belli.. tavsiyem ticaret kendini hersekilde dışarıda çalışarak gelistirirsin okulların durumu belli, durumunda varmış sakın ha üniversite gitme.. kafanı kullan bu ülkede ticaret yapan kazanır dükkan çalıştırarak yapılan ticaretten bahsetmiyorum... parası olmayan insan ezik hisseder kendini paran varsa kendini geliştirip söz sahibi olduysan zaten okuyanları yanında maaşla calistirirsin... hiç takılma bu ülkede en büyük güç paradır...
01 Yorumla- +1 yıl
okul okumayla vizyon olmaz... vizyon demek hayata bakış acısıdır duruştur kararlardir yetenektir... okul bir etikettir.. ki parayla zaten oda alınıyor... herkes üniversite okuyor ama adam pizzacida çalışıyor işin saçmalığı bence dil biliyorsun gayet iyi bir kolda iş kolunda yürü devam et... güç gücü çeker... avntajlisin...
Yaşam bize Allah tarafından verilmiş en büyük şans en büyük hediye, başkalarını memnun etmek için ömrümüzü harcamak zorunda değiliz her halimiz için Allah'a şükür edelim. Doktor ya da avukat olmak zorundada değiliz, odtüde okumak zorundada, lakin kendimize ve topluma faydalı iyi bir insan olmak zorundayız.
00 Yorumla
Üniversite okumanın bir ayrıcalığı yok. Baraj kalktı, ipini koparan üniversiteye gidiyor zaten. Önemli olan üniversiteye gidip kendini geliştirmen ama onun da yüzdesi iki elin parmağını geçmiyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılcogu okudum diyebilmek icin gidiyor uniye bence.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
51Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak para için değildir başarı içindir. Her ne kadar ülkemizde eğitim alanında önüne bir çok engel çıksada. İmkanların da olduğu için şartları daha fazla zorlama imkanın var.
Erasmus başta olmak üzere sadece öğrencilerin faydalanacağı harika projeler, gençlik kampları tüm Dünya'dan arkadaşlarının olacağı bazen her ülkeden 2 kişinin katıldığı ortak dilin İngilizce olduğu work and traveller, aklıma gelmeyen bir çok olanak var.
Emin ol gerçekten tadını çıkarmak ve eğitim hayatını dolu dolu yaşamak istiyorsan her imkanı değerlendirmen lazım. Yoksa sırf okumuş olmak için olursan üniversite sana pek bir şey katmaz.10 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorman bile acı verici geldi bana. Parayla eğitimin ne ilgisi var ki… Benim de ihtiyacım yok ama bin kere gelsem bin kere daha okurdum. İnsan derinlik kazanmak için okumalı. Bakış açın için oku..
12 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏 kesinlikle. Dünyanın en zengini de olsam Tekrar üniversiteyi okumak isterdim
- +1 yıl
Evet tabi ki
iyi bir eğitim sahibi olarak kendimi bildim bileli okumamışların altında edildiğime göre deli misin sen diyesim geldi. tabii bu söylediğim yurdum şartları için geçerli, yurtdışındaysan zaten fikir belirtmeme gerek yok yaşadığın için iyi bilirsin.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Üniversitede insanın hayalgücünü canlandırma, kesfetme, geliştirme, kendini tanıma üzerine yazılan kitapların etrafına kurulur. Sen de okuyorsun Her daim. Hayalini, kesfetmeyi, gelişiminin farkında olursan
00 Yorumla
+1 yılsanane toplumdan paran varsa? iṣin varsa? umrunds olmaması lazım bak hayatina
üniversite zaten bir iṣ kurumu değil ordan öğrendiğin ile iṣ bulabilirsen ne ala ama asıl amaç o değil zaten00 YorumlaÜniversiteye git gitme senin Kararın. hayır eziklik felan degil ailenin durumu iyi olabilir ama hayatinin sonuna kadar ailen ile yaşamazsin heralde? Çalışmak için okul lazim yani en azından kendin başa çıkmayı dene evde ailenin durumu iyi diye oturarak bişey yapamazsin bu seferde ana kuzusu ailesi ile yasiyo kös kös oturuyo damgası yersinn
00 Yorumla
+1 yılUni okumak ezilik degildir sen yinede oku ne olur olmaz, paraya da cok güvenme bi kibrite bakar paran yok olur gider..
10 YorumlaToplum mu kaldi kardes… Aynen devam birakalim da bir iki insan da okumayiversin. Kasiyerler bile uni mezunu.
00 YorumlaÜniversite okumamak değil cahillik eziklik ve her üniversite okuyan maalesef cahillikten kurtulamıyor
00 Yorumla
+1 yılbir diplomanızın olması bence iyi olurdu.. tabi bu benim umurumda değil diyorsanız siz bilirsiniz:)
eziklik demem00 Yorumla
+1 yılneden eziklik olsun. lise mezunu olmak üzereyim üniversiteyi de açıktan okuyacağım. üniversite okusan ne olur okumasan ne olur.
01 Yorumla- +1 yıl
insanların ne dediğini umursama
+1 yılZaten üni okuyanlar hep işsiz bence okumakla paranın alakası yok
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi para kazanmak için değil de keşke bilgi alma bir şeyler öğrenme amaçlı olarak görsen
10 Yorumla
+1 yılOkumak eziklik değil ama kafan neye çalışıyorsa o işi yap her şeyde okumak değil
00 Yorumla
+1 yılBende zamanında öyle düşünüyordum dolarla büyüdük şimdi asgari ucretle çalışmak zorundayim
00 Yorumla
+1 yılKişisel gelişim kitapları takviyesi ile okursun kendi kendine diploma verirsin
00 Yorumladiploma sana ilk kapıyı açar, diğer kapıları kendi potansiyelin acar. hayır eziklik degil
00 Yorumla
+1 yılAilen bir gun olmayacak. Allah uzun omurler versin ama o zmn ne yapcan
00 Yorumla
+1 yılbaşarılı bir iş kadını ol, tam tersi gıpta edilirsin.
Tecrübeyle sabit.00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite okuduktan sonra bu işin parayla bir ilgisinin olmadığını anlayacaksın
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılParaya ihtiyacın yoksa yorma kendini. Üniversite herkes okuyor zaten basitleşti yani.
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteden ziyade kendini geliştirmek dolu dolu olmak tercihimdir diploma sadece ünvan katar içini doldurmak sana kalmış böyle düşünmek saçma olur yabancı dil bilme bile aşırı derecede kıskandım ben şu an öğrenmeye çalışıyorum mesela
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldışlanırsın tabi.. hahahahah.. kekoya bak para var okumamış derler..
01 Yorumla
Soran+1 yılonu okudum diyebilmek icin okumus insanlar der..
Üniversite özgürlüktür, kendini ifade etmek, konuşmaktır! Ne okuduğunun önemi yok, Üniversite düşünce yapısını kavraman ve bakış açını değiştirmen için çok önemli !
01 Yorumla
Soran+1 yılNe okudugunun onemi yok mu? Nasil bir kafa yapisi.. uniye gitte ne okursan oku sonra bimde kasiyerlik yapanlari goruyoruz.
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yapabileceklerinin sınırıni sen belirlersin üniversite bı amaç değildir eğer hayatını başka türlü idame edeceksen o yöne yonel
00 YorumlaPara ilelebet illa birgün elimizden gider inan bana bence ünversteye gitmelsn hayat bizi neyle karşılaştırır belli olmaz kolunda bı altın bilekliğin olmalı bence yinede karar senin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldiyetisyenlik oku aciktan, bi web sitesi kur diyetisyenim diye hava at,
01 Yorumla- +1 yıl
Sonrada bir ton dava ile uğraşsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendini geliştirmek adına bir meslek sahibi olmanı öneririm
00 YorumlaToplumun topuna koymuşum senin kendine güvenin yoksa asıl ondan çekin, bu mufredatlari okuyanlar sanki neki asil onlar ezik
00 Yorumla
+1 yılEziklik değil bu senin kendi kararın dışlayanlar dışlasın onlar kendi ezikliklerini göstermiş olurlar onlara çok kafayı takma
00 YorumlaAcaba para istesem bana yardım eder mi benim kendime ait bir evim yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEziklik değil tabi ki herkesin kendi hür iradesi ama bir diploman olsa iyi olurdu hayat ne getirir bilemeyiz belkide bir gün o diplomaya ihtiyacın olacak
00 Yorumla
+1 yılHerkes üniversite mezunu değil okumayan da ezik değil ne ilgisi var
00 Yorumla
+1 yılSu ezik kelimesine ayar oluyorum. Yakıştırmayin kendinize böyle sıfatlar ya.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstediğin mesleğe bağlı veya çalışmak istiyorsan vs. Sonuçta öğretmen, doktor, vet gibi meslekleri olmak istiyorsan paradan ziyade okul okuman gerek
03 Yorumla
Soran+1 yılOyle bir hedefim yok hayatim boyunca zorlanmadim maddi acidan zorlanacagimi da pek dusunmuyorum toplum herkes doktor ogretmen olmaliymis gibi psikolojik baski yapiyor
Cevap sahibi+1 yılBacım ben ne diyorum sen ne diyorsun? Toplumu takan yok sen de takma. Ben sen ne istiyorsun diye girdim konuya. Zenginsen ben evde yatıcam diyorsan hayatını yaşa bir şeyler okumak zorunda değilsin.
Cevap sahibi+1 yılİlla okucam diyorsan açıktan oku. Yok ben üni hayatını görücem deneyimlicem diyorsan veya hayatta istediğin meslek varsa ona yönel diyorum sen toplum diyorsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılTüm arkadaşlarım bastilar parayı öyle okudular. Ve iş bulacaklarinin da garantisi yok. Bitti üniversite devri.
00 Yorumla
+1 yılPara için mi okul okuyon😂😂
02 Yorumla
Soran+1 yılokudum diyebilmek icin mi olacakti?
- +1 yıl
Hayır okumak bir hayat felsefesi olmalı para her türlü kazaniliyor zaten
+1 yılKim sokuyor bunu insanalrın bilinç altina
03 Yorumla
Soran+1 yılYasli teyzeler dedeler. Uni okumamis insana assagilik muamelesi yapiyorlar bizzat sahidim
- +1 yıl
Okuyarak bir yere gelicegini sanıyorlar ne bekliyonki onlardan biri cikmiş biz tayibin ekmeğini yiyoruz diyor
Soran+1 yılSorsan ilkokulu bitirmemis insanlar konusuyor bunlarida nasilsin demeden okul soruyorlar kompleks cok kotu bir sey.
Asla ben olsam okumam boşa zaman kaybı
10 Yorumla
+1 yılDışlarlar hem para hem eğitim olmalı
00 Yorumla
+1 yılEziklik değildir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni ne mutlu ederse onu yapmalısın
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 415 cevap paylaştı. Bana bir 60 bin atar mısın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılHayır değil Dışarıdan da kendini yetiştirebilirsin
00 Yorumla Eksik kalırsın haberin olsun
00 YorumlaEzikliğin okumakla bir alakası yokkk
00 Yorumla
+1 yılYa sen yine bitir. Üni önemli.
00 YorumlaNe üniversite mezunları var cahil takılma
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 570 cevap paylaştı. Yabancı dil üniden daha üstün bu devirde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır okumayabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDışlamaz birçok üniversiteli işsiz var
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılNiye dislasin piyasa diplomalı işsizle dolu
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil ben okudum boşuna
00 Yorumla
+1 yılParayı ver al diplomayı
02 Yorumla
Soran+1 yılBen teyyip degilim
- +1 yıl
Al sırt çantasını dünyayı gez
+1 yılHangi dili biliyorsun
014 Yorumla
Soran+1 yılRusca ingilizce biraz almanca.
- +1 yıl
Yurtdışında mı yaşıyorsun
Soran+1 yılHayir
- +1 yıl
Eziklik değil ama işte bazen diploma olsun istiyor insan
Soran+1 yılDiplomasi olmayan ulke yonetiyor o nolacak? Benim gibi siradan birini sorgulayanlar onu sorgulamaya gelince sus pus.
- +1 yıl
Abartma, diploması var her duyduğunuza inanmayın
Soran+1 yılsahte diploma. Fotograf yok sinif arkadaslari yok. Nasil okulmus ya bu?
- +1 yıl
Adam Marmara üniversitesinde okumuş sahte falan değil bizzat askerliğin subay olarak yapmış yani sahte olması imkansız.
Soran+1 yılSinan ogan kendi agziyla soyledi. Yok diplomasi sahte diploma hazirlamak cocuk oyuncagi asil siz herseye inanmayin.
- +1 yıl
Sinan oğan madem öyle söyledi neden gidip onun tarafını tuttu , boş konuşuyorsun. ama işte inanmak istemiyorsun.
Soran+1 yılsogan bile yiyemicek hale geldiniz hala konusuyor musunuz? Onun hangi tarafta oldugu beni ilgilendirmez seni beni bu ulkeyi yoneten sahisin diplomasi yok. Aci gercek
- +1 yıl
Tamam sen bu kafada okusan bile bir şey olmaz okuma sen en iyisi. ben istediğim alıyorum türkiyedekiler her istediğini alıyor merak etme.
Soran+1 yılGurbetciymissin tamam. Sen istedigini aliyorsun ama Turkiyede :)) gel burada yasa biraz da dayanabilecek misin bakalim.. yurt disindan konusmak kolay benim icin hava hos
- +1 yıl
Ailem orada yaşıyor ne oldu ne bitti biliyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılortam için şart
00 Yorumla Ünv git para ye.
00 Yorumla
+1 yılPara için okuyacağını sanan zavallı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDışlamaz
00 Yorumla
+1 yılKimse seni dışlamaz ama gitsen iyi olurmuş
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?