Görücülerim geliyor ama benim daha okumaya niyetim var gelenler evlensen de seni okuturuz diyorlar evli olup okuyanlar var biliyorum ama nasıl oluyor zor mu ya da ikisi birlikte olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet, evlilik ve üniversite bir arada olabilir. Birçok insan evlilik hayatını sürdürürken aynı zamanda üniversite eğitimine devam etmektedir. Evlilik ve üniversite, bir bireyin hayatında önemli iki sorumluluktur ve birlikte yönetilebilirler. Ancak, bu durumda bazı zorluklar ve dengelerle karşılaşabilirsiniz. Evlilik ve üniversiteyi bir arada yürütmek için iletişim, planlama ve destek oldukça önemlidir. Eşinizle beklentilerinizi, zaman yönetimi konusunu ve sorumlulukları paylaşmayı konuşmak önemlidir. Ayrıca, üniversite programınızı düzenleyerek ve dersleri, projeleri ve çalışmaları planlayarak zamanı daha verimli kullanabilirsiniz.
03 Yorumla
Soran+1 yılYazınızı okurken çok zor olacağını anladım ben çekiliyorum hocam
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Soran+1 yılSağ olun
En İyi Cevaplar
+1 yılNasıl rahat edeceksen öyle yap çünkü "niye böyle bir şey yaptım?" diye pişman olabilirsin. Ha belki de hiç sorun çıkmaz ama sonradan okulunu engellemeye çalışabilirler, çalışmasalar bile bununla ilgili konuşup canını sıkabilirler. Anladığım kadarıyla daha gençsin yani bir de okulda veya başka bir yerde aşık olacağın, aşkı geçtim birlikte mutlu olacağın biriyle de tanışabilirsin. Görücüyü eğer seviyorsan ve kaçırmasam diye düşünmüyorsan okay ama onun dışında evlilik düşünme bence. Ee sonuçta hayat senin; karar senin...
04 Yorumla
Soran+1 yılGörücüyü tanımıyorum ama aile yapısı, kendisi, mesleği iyiymiş bunlar da önemli şeyler benim düşünmeme sebep olan da bunlar aslında
- +1 yıl
Ama osu busu iyi olsa bile ya sevmezsen, ya mutlu olmazsan... O zaman iyi meslekmiş cart curt kurtarmaz mutluluğunu
- +1 yıl
Dediğim gibi senin bileceğin iş, hayırlısı ne ise o olsun
Soran+1 yılSevemediğim biriyle evlenmem zaten iyice tanıyıp emin olmadıktan sonra karar vermem. Sağ olun hepimiz için hayırlısı 😊
+1 yılZor güzelim. Eşinde okumuş biriyse tolerans tanıyabilir belki dersine, sınavına, sitresine. Onun dışında insanların evlilikten beklentisi maalesef ders çalışan değil, yemek yapan bir hanım. Ben yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. Tavsiyem: Her işi sırasıyla yapmak. Önce mezun ol, sonra evlen. Veya son senene kadar nişanlı kal, sonra evlen. Öyle bişiler.
01 Yorumla
Soran+1 yılOkumuş biri ama tanımıyorum her okuyan da tolerans göstermeyebilir o yüzden dediğniz gibi önce okulu bitirip sonra evliliğe bakarım
- Eğitim & Kariyer konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılUzun uzun açıklamak yerine tek bir şey söyleyeceğim. Gerçekten çok zor olur. Ha yapan var mı vardır ama onlar da mükemmel değildir birçok sorunları oluyordur. Yani demem o durduk yere böyle işlere girişme okulun güzelce bitsin ondan sonra düşünürsün:)
04 Yorumla- +1 yıl
Uzun uzun açıklamayacağım deyip de uzun yazmam 😅😅
Soran+1 yılÇok haklısınız düşününce ben de yapamıycağmı anladım zaten geri adım attım okumaya devamm
- +1 yıl
Ohh miss başarılar dilerim🌸❤️
Soran+1 yılTeşekkür ederimm😊
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
22Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan isterse her şey olur gadası
20 Yorumla
+1 yılBence olabilir. Okurken evlenmek yasak değil sonuçta. Hem hayata erken atılmış olursun. Yine de meslek edindikten sonra evlenmek daha rahat. Okurken eşinle mi ilgileneceksin, okulunla mı? Biraz karmaşık olabilir. Yani oladabilir, olmayadabilir diyeyi₥
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet biraz zor olur haklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni okutucaz derler köprüyü geçene kadar sonra imza atıp köprüyü geçince bahaneler uydururlar, damadın ailesi çocuk doğur diye tutturur bir taraftan kocan olacak adam da baskı yapar sonra hamile kalırsın ayvayı yersin çevremde bunun örneğini bir kaç defa gördüm o yüzden sakın okul bitmeden evlenme, nişan yapın okul bitince de düğün.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de evlilik değil de çocukla tanışıym eğer anlaşırsak söz nişan falan yaparız diyorum da 2 3 yıl nişanlı bırakmazlar bizim oralarda
Cevap sahibi+1 yılAblacım ben uyarımı yapayım sana yinede çünkü yaşın daha küçük bu tip şeyleri tam ölçüp biçmeden acele kararlar vereme, hata yapma olasılığın yüksek. Dediğim gibi tabiki çocukla tanış, görüş istersen flört et ama okul bitmeden evlenme, aynı yatağa girme çünkü sizin orada iki üç yıl nişanlı bırakmayanlar evli bir kadını okula da göndermez emin ol.
Soran+1 yılEvet haklısın mantıksal olarak düşündüğümde evlenip okumanın zor olduğunu biliyorum zaten ama şeytan mı dürttü ne
Öyle bir şeyi aklından bile geçirme çünkü okul hayatında aşık olacağın çok fazla karşı cins olacak ve daha çok gençsin böyle şeyler aceleye getirilmemeli ve sakın böyle şeylerde inanma kimse senin babanın oğlu değil seni okutmazlar
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet okutmayabilirler ama her gelen öyle diyo kafam karıştı yaşım da küçük değil evlilik için o yüzden aklıma takıldı
Soran+1 yıl25 den küçüğüm ben 26 27 yaşında evlenmeyi planlıyodum ama kafam karıştı bi anda ben de anlamadım
+1 yılEğer üni okuyorsan , olabiliyor ama o da eşinin bağımsız şekilde destek olmasiyla mümkün. Yok henüz üni gitmediysen , okuturuz lafları Nişan takılırken unutulur çoğu zaman. Sadece çok az iyi niyetli , temiz ailelerle mümkün olan bir durum
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okurken nişanlanacaktım ayrıldık yürümedi evlenenler de yürütemiyor sevdayı bile okurken yürütemedik yapabilen vardır belki kişisel bi durum
01 Yorumla
Soran+1 yılBi yandan da riskli aslında üniversitede başkasına aşık olursam ne olucak öyle bi yapım yok aslında ama insan şaşar beşerdir
Oğlumun cinsel ihtiyaçlarını gör yine okuyorsan oku ama vaktinde gel, yemeğini yap, evini temiz tut, kaynana ziyaretini ihmal etme.
01 Yorumla
Soran+1 yılOoouu çok açık olmuş teşekkürler
+1 yılBir koltukta iki karpuz olmaz çok zor olur yarın bir gün çocuğunuz olursa istesen de okulunu bitiremezsin
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyosunuz
Oğlum varsa böyle bir şeye hiç girişme başta tamam derse sorun etmez okuyabilirsin ver ama evlendikten birkaç ay sonra emin ol okula gitmek zor gelecek Bildiğin okula giden kızların kocaları eminim ki anlayışlı ve eğitimli insanlardır ya da gerçekten işlerini seviyordur ve mutlu olmaları için çabalıyorlardır
00 Yorumla
+1 yılYa delirmeyin okuyun gezin tozun ne bu erken evlilik merakınız
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın bee
- Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes öyle diyor dediklerine inanma. Hem eve bakıp hem okumak kolay değil
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de kolay değil onlara o kadar rahat geliyo ki
+1 yılBizim unide hocamız ikisini de beraber götürmüş. Kabiliyetin varsa olur neden olmasın.
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok istiyorum okuyup meslek sahibi olmayı ama bu gelen de fena değil kaçırmama gibi bir his oluştu
- +1 yıl
Hislerine güven, bizim hocamız çocukla akademisyen olmuş düşün yani. Şu an doçent olmuştur. Hırsın azmin varsa, peşini bırakmazsan okursun...
Soran+1 yılEvet ama ne olacağını da bilemem sonra okutmazlarsa falan bir ömür pişmanlık yaşarım
- +1 yıl
Hmm.. okuyup kesinlikle kariyer yaparım diyorsan hiç düşünme o zaman evliliği. Belki de aşk evliliği yapmıştır bizim hoca.. bilemiyorum.
Keşke evlenseydim dedirtmesin hayat. Bunu da düşün. Mutluluklar 🖐️😊
Soran+1 yılTeşekkürler
Okulu bitirip bi düzene girdikten sonra evlenmek daha iyi, acele niye?
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru olan da o biliyorum ama nedense kaçırmak istemiyomuşum gibi bi his oluştu
Soran+1 yılKendi hazır mesleği var düzeni var sorun sadece benim hala okuyo olmam
Soran+1 yılAma birbirimizi tanımıyoruz tanışsak belki birbirimizi sevicez bekler de belki
Soran+1 yılEvet tanışmak istiyo da ailemin kabul edeceğini düşünmüyorum bana sormadan direkt olmaz okuyo falan diyolar. Eğer tanışma faslı olursa süreci uzun bir zamana yayıp iyice tanımaya çalışırım. Gerisi nasip..
+1 yılEvlilik ve okul bi arada zor açıktan hem okuyup hem çalışmak gibi düşün 😄
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru ki ben açıktan da okumam örgün okumak istiyorum beni göndermeler bence
- +1 yıl
Gönderirler de çok yorulursun ev işiydi okuldu bi de bebek olduğunu düşün
- +1 yıl
Sözlü ya da nişanlı devam edebilirsin beğendin biri olursa okul bitene kadar
Soran+1 yılEvet o yüzden ben de çocukla tanışıym de belki anlaşırız sözleniriz ben okulu bitirene kadr oyalarım onları gkflfş
- +1 yıl
Oyalama direk söyle
Olur ama mezun olmadan çocuk yapmayın çok sıkıntı çekersiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılEğer öyle bir şey olursa bile çocuk düşünmeyiz zaten ben hem okul hem evlilik hayatını göze alamıyorum çocuğu hiç göze alamam zaten
+1 yılKimsenin lafına güvenme bugün okuturuz derler evlenince yollamazlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlabilir erken evlenmiş olursun hem hemde okul bitmiş olur
10 Yorumla
+1 yılOkulunu bitir poncik evvela. Yazık etme kendine
30 Yorumla
+1 yılAblam evlendikten sonra Üniversiteyi bitirdi hemde çocuğuyla, şimdi eniştem de başladı.
05 Yorumla
Soran+1 yılAçıktan mı okudu
- +1 yıl
Hayır örgün okudu. Hatta yeğenim derste susmadığı için profesör kucağına alıp ders anlattı
Soran+1 yılHelal olsun valla. Ama bunu herkes yapamaz
- +1 yıl
Eşler birbirine destek olduktan sonra her şey olur. Doğru kişiyi bulmak önemli
Soran+1 yılEvet haklısınız
+1 yılOlmaz her şey zamanında güzeldir evlilil için acelen nedir?
04 Yorumla
Soran+1 yılAcelem yok da çocuk kriterlerime uygundu diye değerlendirsem mi diye düşündüm
- +1 yıl
Kaç yaşındasın?
Soran+1 yıl22
- +1 yıl
Acele etme
- Eğitim & Kariyer konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılönceliğiniz eğitiminiz
10 Yorumla Olmaz yalan söylüyorlar
10 Yorumla
+1 yılÇok zor ama başaranlar var
10 YorumlaÖrnekleri var neden olmasın
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılOlur ama zor olacağı kesin.
10 Yorumla
+1 yılOlur fikrimi değiştirdim olmaz
10 Yorumla
+1 yıloluyor ama kolay olmuyor
10 YorumlaOlur tbik nedn olmasn
10 YorumlaOlmaz evlenince unutursun takmasın
10 Yorumla
+1 yılAğzı Barış'ınki gibi yamuksa kesinlikle reddet
00 Yorumlaüniversitede kismetini bulursun
01 Yorumla
Soran+1 yılHadi inşallah
+1 yılYa birak ne aceleleri var okukun bitsin oyle evlen
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben de öyle düşünüyorum aslında ama kriterlerime de uygun çocuk kaçırmak istemiyorum mu ne
- +1 yıl
Sen bilirsin senle evlenmezse baskasiyla evlenicekse cok da onemli degilsindir
Soran+1 yılE beni tanımıyo ki zaten görücü usulü bu
- +1 yıl
Hic mi konusmadiniz yani
Soran+1 yılHayır hiç tanımıyorum
- +1 yıl
Ay deliricem😂
Yapanları gördum çevremde zor ama imkansız değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
+1 yılOkulı bitir sana tavsiye koca çookkk ülkede
02 Yorumla
Soran+1 yılYaş ilerledikçe görücü kalitesi de düşüyo sanki fkdjdld şimdi kriterlerime uygun olanlar geliyo mesela acaba bi konuşsam değerlendirsem mi diye düşünmüyo değilim
- +1 yıl
Görücü usülü ise çok şry bekleme o zaman Aşık olmak zamanla olmaz
- Eğitim & Kariyer konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz. Önce okulunu bitir sonra evlen
05 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı olan da o biliyorum ama bazıları iyi oluyo kaçırmamak için en azından bi konuşsam mı diyorum
- +1 yıl
Evlenmeden önce kimsenin gerçek yüzünü görmezsin önce bunu bil. Çalışan gelini çok az aile ister, okuyan gelini ise kimse istemez bundan emin ol. Evlendikten sonra bir şekilde bıraktırırlar o okulu
Soran+1 yılOou bi erkekten bunu duymak ilginç demek erkek tarafı olarak böyle düşünüyosunuz
- +1 yıl
Sadece gerçekleri söylüyorum. Nasıl kız tarafı işsiz güçsüz adama kız vermiyorsa erkek tarafıda okuyan kızı istemiyor
Soran+1 yılAslında haklılar şu an ben de erkek kardeşim üzerinden empati kurarsam biz de istemeyiz okul masrafı falan oluyo bir de üniversite bu dışarıda falan oluyosun geziyosun bunun için ailenin çok geniş olması lazım
Zor olur ama olur
00 Yorumla
+1 yılİkisi birlikte çok zor.
20 YorumlaZorrr ama önlisans okuyosan dene
10 YorumlaZor olur.
10 YorumlaZor bence ya
10 YorumlaMümkün değil gibi gözüküyor bana
10 YorumlaBence okulu bitir sonra evlen garantiye al
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı olan bu zaten böyle karar verdim diğer fikir sadece aklımdan geçti
+1 yılKnk ikisini aynı anda yürütmek sıkıntılı olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Çok okuyup başaran var
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani evliyken mi
Soran+1 yılDeneyelim bakalım gkflfşdjd
+1 yılOlmaz, eğitim daha önemli bence 🤓
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet kesinlikle
+1 yılEvlen bence
01 Yorumla
Soran+1 yılAhahahah tamam
Eğitim & Kariyer konusunda 381 cevap paylaştı. Olur
10 YorumlaZor olur ama olur
01 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi zorluklar
+1 yılBence önce oku
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de okuyorum diyorum red ediyorum ama ısrar ediyolar bi konuş oğlumuzla falan diyolar bazen iyi olanlar da geliyo acaba kaçırmasam mı diyorum da bilmiyorum
- +1 yıl
Sen bilirsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılolmaz
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 567 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz
00 Yorumla
+1 yılolmaz
00 Yorumla
+1 yılO iş yaş
10 Yorumla
+1 yılZor gibi yaa
10 Yorumla
+1 yılZor olur bence
10 Yorumlazor olur
10 Yorumla
+1 yılOlmaz ya