AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
kitap olmadan yaşanmaz kesinlikle ot gibi yaşayıp gidiyorlar ve öyle ölecekler
Kitap okumayı severim film izlemek yerine kitap okumayı tercih ederim
Kitapta ütopyayı gerçekte ise neler yaşıyor bu millet niye okusun
Türkiyenin %80inin aptal oluşu. Buna çoğumuz dahiliz acı gerçek.
Bu düşüncemde tek değilmişim...
Internet , tv , bilgisayar , telefon... baya var bahane ya :)
Kitapsiz bir hayat dusunemiyorum desem? Cocuklugumdan beri okurum. Okumadan uyuyamam. Okumayi sevmeyen insanlari anlayamiyorum.
Bende kitap okumak istiyorum ama kendime uygun kitap bulamıyorum. Mesela okuyorum sıkılmaya başlıyorum istek kalmıyor. Sizin için kitap fark ediyor mu? Yoksa bu sorun tek bendemi var.
Hayir hic fark etmiyor. Her tur kitabi okuyabilirim
Üşengeçlik- yeni fikirlere açık olmamak, Türk dizilerinin tam kadınların hayal dünyasına hitap etmesi vs vs.
Kuralsiz!
En sinir olduğum da sanal kitaplar. Sayfa sesini duymadan saman kokusunu almadan kitap mi okudum der insan.
atamız sağolsun öyle bir medeniyet kurdu ki, darbeler, ekonomik krizler, pespaye siyaset, bozuk düzen, beş para etmez eğitim sistemi, ne beklenir ki, bu bozuk sistemden tabii ki okunmaz.
Ben kitap okumayı sevmem hiç okumazdım ama kendimi alıştırmak için kitap listesi yaptım arada alıp o kitapları okuyorum
kitap okumayı seviyorum ama bazı kitaplar gerçekten uçuk bir fiyat yani
Kesinlikle Bilgisayar, İnternet, telefon kısacası teknoloji..
Aile ortamında bu eğitimin çok küçük yaşlarda verilmemesi. Örnek profil yok.
Evet haklısın bu durum ne yazıkki utanç verici birşey
aaa televizyona tasinan hikaye varken kitabi napsin insan :D
Kitap okumaya baslayinca duramiyorum o kitabin hemen bitmesi gerek!!
Kitap Okumak Yerine Başka Uğraşlarla İlgileniyorum Ben
Ama Okumayanların bir Çoğunun Farklı Bir Uğraşıda Yok
Bırak kitap okumayı herkes senin bu detayı okumaya üşenmiştir emin ol
olabilir ona bişey diyemem ama ben herkesin yorumunu okuyup tek tek cevaplıyorum hoşuma gidiyor :)
Her iki kisiden biri kitap okumuyor bu da ulkenin yarisi eder.
30 milyon insan eder bu yazılan kitaplara yazık bence :)
Bizim insanımızın belli bir kısmının gerçekten zamanı olduğunu düşünmüyorum biz gençlerdede bence daha çok tekno çağ başladı o büyülü dünyalara pek inemiyoruz dostum
merak meselesi... oyun oynamaya film seyretmeye daha meraklı insanlar...
kitap okumayı bıraktın mı bir daha toparlanmıyor. üşengeç bir toplumuz bu da büyük bir etken
okuma yazma oranının normal anlama seviyesinin düşük olmasıdır.
Okumayan bir toplum gelişemez, bunun en büyük örneklerinden biri biziz.
Ailelerin okumaması çocuklarında böyle bir alışkanlık edinmesini etkiliyor
Aileden görmeme, ilgisizlik, sabırsızlık, derine inme isteğinin olmaması gibi aslında çok neden var.
Türklerin ruhunda yok öyle bisey, kendine has tarzı olan bir milletiz 😎
Kitap zevkine geç varan biri olarak söylüyorum aşk acısını bırakın kitap okuyun 😍😍😍😍😍😍
Kitap okumak Türkiyede zaman kaybı olarak görülür yüzde 80 , ama televizyon izlemek bir aktivide olark yorumlanır.
Çok güzel bir soru olmuş konuyuda gidip okudum hatta yazara yorum yaptım güzel bir yazı eksikliğimiz bu bizim okumamaktan kötü birşey mi var
Ben okuduğum için okunmama sebeblerini bilemicem ;) ama cahiliyetten başka birşey degil.
güzel yaklaşım :)
Kimse kitap okumuyor ama herkes ben bilirim edasıyla takılıyor bence asıl sorun bu :)
çok geziyorlar çok :D
limon ağacındaki beşiri bilmeyen da vinci şifresindeki sophiayı bilmeyen adamlardan ne bekleyeceksin ki :)
kitapları anasının nikahı paraya satmalarının da büyük payı var.
vatandasin derdi kederi cok asgari ucretle gecinen adamdan cokta okumasini beklemek lazim
Ne kadar beyenmesek ve eleştirsekde Türkiyede ne yazık ki sadece bir kaç kesime bağlı ciddi kitap okuma var. Bence bu iyi. Ama kitap kültürüne gelince bence de hala oturmamış
Internet ve tv dizilerinin çok yaygın olması nedeniyle kitap okumayı zaman kaybı olarak görüyor insanlar.
Her kitabın ya filmi ya dizisi çıkıyor ne gerek var :)
19 yaşıma kadar kitap okumayı sevmiyordum sonra annem okurken canım çekti daha mutlu olduğunu gördum şimdi büyük bir kütüphanemiz var ve kitaba verdiğimiz paraya acımıyoruz
cahiliz okumayı bırak doğru düzgün azı bile yazamıyoruz...
Ben kitap okunmanın özendirilmediğini, anne ve babaların bu konuda bilinçsiz olduğunu düşünüyorum..
hiç sorma yaa kitap okuma alışkanlığımı son zamanlarda yitirdim resmen ne oluyorsa bana
Bedava da olsa çok bisey değişmez okumanin zevkini almayan insanlar için çok zor.
Toplu taşıma araçlarında yanındakinin kitabını gazetesini okuyan adam benim.
Ne gerek var biz sokakları okuyarak büyüdük koç. Senden cok şey bilirim. Ve konuşmalarımdan herkesler ders çıkartır...
çünkü kitap okumanın boş zaman aktivitesi olarak görülmesi, oysa kitap okumaktan kalan zaman bence boş..
facebook, whatsap, twitter bu 3 beyazdan uzak duracaksın, fazla takılmayacaksın.
kıtab okmaya gerek duymayacak kadar bılgılı oldugunu zannetmesı :))
Alışkanlık edinmeyen okunuyor. Aslında bir yaşam, tarzı olmalı..
Kitap okumanin bir faydasini gormedim aminiyum :D
Pahalı olması.25 TL bir kitap
Gelir seviyesi yüksek insanlar fazla yok. insanlar gelir elde etmenin peşinde kitap okumaya vakitleri yok.
üstte bir arkadaşa yazdım 5-10 tl ye 2. el kitaplar var olmadı gazeteler yararlı makaleler var bahane değil bunlar
Ben istediğim kitabı takip edemedikten sonra benim için faydasız öyle kitaplar. Misal ben edebiyat roman tarzı seviyorum ve sürekli yeniyi takip etmek istiyorum. Ama her kitabı almaya para ayırılmıyor maalesef. Gazete okuyorum 2 farklı gazete geliyor eve bunu okumaktan saymıyorum.
Kütüphaneden alabilirsin ücretsiz. Bem öyle yapıyorum
nicole doğru demiş her ilde nerdeyse her ilçede kütüphaneler var.
Sakın öyle deme yoksa %50 lilik oranın bilgilenmemesi için
türk halkını aşağılamak için söylemiyorum ama cahil bir milletiz
İnsanların kitap okumamalarının sebebi ya da çoğunluğunun okumaması kitap okumanın ineklere özgü birşey olduğunu düsünmeleri. Çok şey kaybediyolar.
Kitap okumayı seviyorum ama kendime uygun kitaplar bulamıyorum. s
Tembellikten dolayı okumuyorlar. Okuyan insanı sevmez bizim millet, okuyan adama "anarşist komünist" gözüyle bakarlar.
ben sevmem mesela ama soyle ayda yılda bir okuyupta kitap sevilmezmi kitap okuyorum diye durum paylasanlardan degilim mesela zevk meselesi :)
teknoloji ve eğitimsizlik eğlence alanın çok olması
Bencede haklısın ben bu sene vampir günlüklerini elimden bırakamıyorum
ben kitap okuyorum ve diğer insanlardan farklı olduğum için mutluyum
okulda ders aralarında kitap okuyorum milet gelip bana kitap okuyupta alim mi olacan gel p*rno izliyek diyor *-* (meslek lisesinde okuyorum)