+1 yılkitaplar onlar olmasa insanlık ne yapardı bilinmez bazen insanın bütün zihinsel yorgunluğunu, kötümser düşüncelerini alır götürür.
bir çeşit zihinsel klima gidi
türkiyede bu güzelliği insanlar niye reddeder?
çünkü : tanzimat edebiyatı öncesi zaten halkın okuması için yazılan ürünler yoktu yani okuma yazma kültürlenme bize halkın içinden insanlara hala yeni genetiğimize oturmadı daha 100 yıl bile olmadı bu durumu değiştirmeye çalışan tanzımat edebiyatçıları ise daha beter sıçıp insanların kitaba bilgiye karşı bir ön yargı geliştirmesine neden oldu zira o zamana kadar türk insanı bir sözlükçü arkadaştan alıntı yaparak ekliyorum '' gayrimüslim olan cahildir müslüman olan cahil değildir gibi bir kafa yapısına sahiti '' bunun sonucu olarak okumasak bile müslüman olduğumuz için otomatikman cahilden saymıyorduk kendimizi örneğin aziz nesindi sanırım türkiyenin %60 ı aptaldır dediğinde herkes kendini %40'ın içinde saydı.
kitaplar sıkıştırılmış tecrübeler, bilgiler, mutluluklar, üzüntüler, ölümler, yaşamlar kısaca hayatlardır...
biz kendimiz dışındakini önemseme becerisini kazanamadığımız için bunları görmezden geliriz bu kadar basit.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDüzenli kitap okurum. Gıdaya para ayırır gibi kitap a da para ayırırim hersey nerdeyse 70 ile 100 tl arasında kitap a para harcarim. Metro da ya da dışarıda birini beklerken falan düşmez elimden. Kitap okunmamasinin tek sebebi boş beleş insanlar olusumuzdan kaynaklanıyor. Ev arkadasimi bir kez kitap okurken görmedim. Adam tv karşısında o ses Türkiyeyi kahkahalar atarak izliyor. Kültürel olarak ta kitap okumaya yonlendirme yok. Hatta ben liseyi bitirene kadar kitap okumaktan nefret ederdim. Neymiş efendim dünya klasiği bunu okuyacaksin. Ben tarzını sevmedim dediğimde sen kimsin ulan demişti edebiyat öğretmeni. Zevk işini bile dikte ile yaptırırken okur yazar bir nesil çıkması çok zor bu devirde
00 Yorumla
Benim hayatta en sevdiğim şeylerden biri kitap okumaktır. Hatta okumadan duramıyorum diyebilirim. 3 aydır okumaya başladım ve her ay yaklaşık 35 kitap okuyorum. Evet bir çoğunuza saçma gelebilir ama ben neredeyse her gece bir kitap bitirip ikinciye başlıyorum. Çünkü hayattaki çoğu gerçek acıdır ve kitaplar insanın gerçeklerden kaçması için en iyi yollardan biridir. Film izlemeyi bir çok insan sever ama kitap okumazlar. Halbuki filmde size göstermek istediklerini gösterirler siz yalnızca onların seçimlerine bakarsınız. Kitapta ise olay, kurgu anlatılır hayal gücü size bırakılır. Başrol kahramanın ne kadar yakışıklı olduğunu siz kurgularsınız mesela :D bu yüzden insanın ruhunda her zaman hayal kurmanın getirdiği mutluluğun izlerini bırakır. O an sadece siz ve kendi gerçekleriniz varsınızdır. Kitap okumak insanı kendiyle baş başa bırakır. Sizi üzen insanları, olayları, kavgaları. gürültüleri, saçmalıkları bir yana bıraktığınız nadir anlardan birini size verir. Ve bir çoğumuz biliyoruz ki (ama kabul etmek istemiyoruz) neredeyse hepimiz bu gibi anlara hasretiz. :)))
00 Yorumla
+1 yılBence kitap okuma hazzını tadan çok az insan var. Bu yüzden kıtap okumanın ne derede güzel bır duygu olduğunu bilmiyorlar 😀 herkese en azından ilgisini çekebilecek bır kitap okutulsa kimse bırakmaz okumayı 😄 vakit de ayırır planını da yapar yani o kitabı mutlaka okur 😀
3639 Yorumla
Soran+1 yılmantıklı. Ben mesela kitap okumayı yüzüklerin efendisi serisini okurken sevmiştim ve o gündür bırakamıyorum
- +1 yıl
Aynen ben de sevdiğim tarzda romanları kesfettim arkadaşim sayesinde o gün bugündür o tarzda okunmamış kaliteli roman birakmadim😀
Soran+1 yılsen ne tarz kitaplar okuyon?
- +1 yıl
Tarihî aşk romanlarini çok seviyorum ayrıca değişik paranormal serileri de severim 😀😄 paranormal derken vampirli kurt adamli falan değil 😀
Soran+1 yılparanormal olarak fısıltıyı ve mefistoyu almak istiyordum ama bir türlü fırsat olmadı.
- +1 yıl
Ben okudum fısıltının serisini 😀 tavsiye ederim cidden güzeldi 😊
Soran+1 yıl''Bütün sınıf arkadaşlarımın isimlerini biliyordum... Biri hariç. Yeni öğrenci... Arkamdaki sırada, serinkanlı siyah gözleri karşıya sabitlenmiş bir hâlde kaykılmış oturuyordu..." şu sözü okuduktan sonra karar vermiştim almaya ama düşünüyorum almayı.
- +1 yıl
Mutlaka almalisin mesela ben de fısiltiyi bır arkadaşimdan alıp okudum sonra serinin devamını kendim aldım 😄😀
Soran+1 yılşu an world of warcraft serisini bitirmek üzereyim o bitince alacam :)
- +1 yıl
https://hizliresim.com/PEj1jd çığlık sessizlik ve final 3 ü var bende 😄
Soran+1 yılçok güzel :) inş sürekli olur böyle okuman
- +1 yıl
Inşallah ya 😀 elimden geleni yapıyorum ben ama artık 2 haftada bir roman anca bitiyör 😄
Soran+1 yıl2 hafta normal :) elinden gelenin en iyisini yapıpta hayatı boyunca 1 kitap bitiremeyen insanlar va r:)
- +1 yıl
Ahaha olur mu öyle şey ya ben meraktan çatlarim 😀 ilk başladığımda 3 gunde 2 orta kalınlıkta kitap okurdum 😄
Soran+1 yılbende bir ara öyleydim hobbit okurken 1.5 günde bitirmiştim kitabı :))
- +1 yıl
Çok meraklandiysam yemeyi içmeyi kesiyordum ben 😀
Soran+1 yılahahaha aynen :D dış dünya ile iletişimin kesiliyor. Aslında çok güzel birşey hayal dünyanda okuduklarınla baş başasın :D bak şimdi canım çekti sıcak kahve eşliğinde kitap okumak :)
- +1 yıl
Sıcak kahve eşliğinde kitap okumak 😍😍 bayılırım ya bır de hava karanlik olursa dışarda yağmur yağıyorsa ve kokusu odandan içeri giriyorsa, elinde sıcak kahve varsa...😍işte o zaman yaşadıklarım pahabicilemez olur 😄
Soran+1 yılşu an iş yerinde olmasam evde kitap okuyor olacaktım. Nese 4 e kadar bekleyecem ayrıca dışarda tentenin altında kitap okumak daha zevkli :)
- +1 yıl
Neyse sabret artık eve kadar 😀
Soran+1 yılmalesef nese ingilizce kitap var yanımda onu okurum :D
- +1 yıl
Oku tabi kıtap ayrımcılığı yapma 😀 ( ic ses :kendin yapıyorsun ama )😂😂
Soran+1 yılahahaha lütfen sende yapma :)
- +1 yıl
Ister istemez yapıyor insan ya 😀 benim tahammül edemeyip yarıda bıraktığım kitaplar var çevirileri berbattı ☺
Soran+1 yılpandora kitap yayın evinin çevirileri çok güzel ama ingilizce kitapları dolar ve pound üzerinden satmaları çok kötü..
- +1 yıl
Kitapevlerine pek dikkat etmiyorum ayrıca kitapları netten almak daha kolayima geliyor 😀😄
Soran+1 yılöyle tabi ama ben mesela istiklale gidipte almaktan daha cok zevk alıyom hem farklı kitapları görme fırsatım oluyor
- +1 yıl
Ya d&r da falan kitaplar daha pahali oluyor nette 18 lira kitap orda 26 parana yazık oluyor bence 😀ben o yüzden neti tercih ediyorum 😄
Soran+1 yılSahaflara bak orda eski kitaplar da ozellikle 1. Baskilar felan bulabilirsin bence eski kitaplar daha cok ilgi cekici ☺️
- +1 yıl
Bilmiyorum hıc gitmedim sahaflara 😀
Soran+1 yılhoba :) nerde oturuyon ki sen?
- +1 yıl
İstanbul değil 😀
Soran+1 yılgitmelisin bence sahafcılara bir kitap bakınırken geçen bir felsefe hocası ile tanıştım orda 1 saat felan muhabbet ettik ve gerçekten cok faydalı oldu yani böyle insanlarlada karşılaşabiliyorsun :)
- +1 yıl
Ahaha giderim belki teşekkür ederim 😀 bizim okuldaki felsefeci de öyle bır insan 😄
Soran+1 yılfantastik kitaplar okudun mu hiç?
- +1 yıl
Teşekkür ederim eic için 😀 evet okudum 😄
- +1 yıl
Aynen öyle o yüzden kimse kendi tarzını buluncaya kadar gerçekten kitap okuduğunu sanmamalı 😄 çünkü kitap okumak mutluluktur 😊 @A_F_K
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMilyonlarca insan film izliyo ama bunların yüzlercesi bile kitap okumuyo. Benim kitap okumayan arkadaşlarıma hep söylediğim şey şudur: Film izlediğiniz tarzda kitap seçin kendinize. Aksiyon filmi sevenler aksiyon içerikli, fantastik sevenler fantastik içerikli, sürükleyici kitaplara yönelsin. Ya hacı sen tarihtn nefret ediyosan, tarih konuları seni sıkıyosa sen gidip "Şu Çılgın Türkler" i okursan tabi kitap okumayı sevmezsin. Kitap okunmamasındaki diğer bir etkende bence düzensiz yaşam. Günde 1 saat kitap okumak için kimse vakit ayırmıyo. Vakit ayıramıyorum diye bahanesi olanlara da bir tavsiye, bir yerden bir yere giderken herkesin en az 30-35 dk vakti oluyo. Yolculuğa çıkarken elinize bir kitap alsanız, 3-4 defa bir yere gitseniz kitap biter zaten. Şahsen sevdiğim bir kitap olduğunda çoğu zaman dışarı bile çıkmam. Kitabı okurken kendim yaşıyomuş gibi hissederim ve her kitabı elime aldığımda başka bir dünyaya çekiliyo gibi oluyorum. KİTAP OKUMAYANLAR; DARISI BAŞINIZA ;)
10 Yorumla
+1 yılKültür işi biraz. Yurtdışında aileler çocuklarıyla aktivite olarak bunu yapıyorlar. Gece biz nasıl ailecek 3 saat televizyon izliyorum. Onlarda oturup kitap okuyor. Hatta gördüğüm ailenin bir tane 6 bir tanede 3 yaşlarında çocukları vardı anne baba ve o 6 yaşındaki çocuk akşam kitap okurken 3 yaşındaki okuma bilmeyen kız da eline bir kitap almış resimlerine falan bakıyordu. Metroda, parkta her yerde kitap okuyorlar. Çocuk bir nevi bu alışkanlığın içine doğuyor. Çocuk toplumdan bağımsız değil ki etrafında ne görürse onu yapıyor. Annesini babasını 1 kere kitap okurken görmeyen çocuğun kitap okumayı sevmesi oldukça küçük bir olasılık. Ama zamanla Türkiye de se bu alışkanlık oluşacak yavaş yavaş metroda kitap okuyan gençler görmeye başladık.
20 YorumlaBen bir ayda iki kitap okurum. cogu insan kitap okurken sıkıldığı için ya da vakit ayırmak istemediği için okumuyor bence. aslında herkes ilgi alanına göre kitap seçip okuyabilir. maddiyat acıdan da olabilir. ama bunun için hem korsan kitapçılar var hem kütüphaneler var ya da arkadaşından ödünç alabilirler. Gelişen teknolojinin de bunda etkisi var bence. insanlar daha cok bilgisayara, cep telefonuna zaman ayırıyor. Ama okuma sadece kitapla sınırlandırılmamalı. gazete, dergi, internette yararlı sitelerden de yazılar okunmalı. ve okuyunca gercekten hayata bakış acın, kültürün gelişiyor. hem okuma alışkanlığı kazandırıyor sürekli okumak. ayrıca kişinin dilbilgisine de yararı cok var. yabancı dilde okunursa kişinin yabancı dili gelişir. insanlarla bir araya geldiğinde konuşacak konu oluyor hem. okumanın daha birçok yararı var
04 Yorumla
Soran+1 yılwww.alasayvan.com/.../...e-ilgili-kompozisyon.html burada birisi yazdıklarının hakkında kompozisyon yazmış
Soran+1 yılsonuç olarak insan kendini her zaman geliştirmeli ve bilgilendirmeli.
Bana öyle geliyor ki, okumayı, düşünmeyi, eleştirmeyi, bir mevzunun doğrusunu öğrenmeyi sevmeyen bir millete mensupuz. Bir olayı araştırıp en doğrusunu öğrenmektense, sağdan soldan duyarak yanlış olsa bile kendi doğrumuz haline getirmeyi seviyoruz. Kitap fiyatlatları her bütçeye uyduğunda bile eminim ki çoğu insan gene kitap okumayacaktır. Yani ne bileyim kültür olsada olur olmasada gibi bir zihniyette kavruluyoruz. Maddiyat olmadığı sürece ''Amaaan canım okuyunca ne olacakmış? Bana kimse sormuyor.'' diyebiliyoruz. Yahu nesiller boyunca aktarılıyor bu okuma alışkanlığı... Bir evde anne, baba kitap okumazsa çocuk nasıl okur? Nasıl görür de okur? Kimi örnek alır? Bir şey demiyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yıltabi eğitim önce ailede başlıyor ama birazda insanın kendi içinden gelecek okumak
Soran+1 yılyani aklı başında bir insana okumanın önemini anlatmana gerek yok ki zaten dinsel olarak bile oku diye başlıyor.
+1 yılKitap konusu en hassas taraf benim icin. oncelikle bu konulara degindiyiniz icin cok tesekkurler. benim duvarboyu bir kitapligim var. bu bana az bile. internet teknoloji nasil ilerilerse ilerilesin bir kitapin yerini tutamaz. yazdiginiz tum sorunlar gencliyin sorunlari gercekden. her yer cinsellik. her kes para pesinde. Aileden gelen bir cahillik bence kitaba onem verilmemesi. ben cocuklarimi hediyye olarak kitapla. guzel kalemlerle. boya ve defterlerle mutlu ede biliyorum. kitaplardan ogrenecegimiz seyler cok. internete para harcanir. ya pili biter. ya ekrani bozulur. evimde 1914-1940yillarin kitablari da var. egitim. psikoloji. doga. arasdirmalara dair bir cok kitaplarim var. simdi de cocuklarim faydalaniyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılRica ederim :) benimde evimde boydan boya kitaplığım var. Dediğiniz gibi aileden kaynaklanan bir sorun bu. Günümüzde aileler kitap sohbet yerine internette ya da televizyonda vakit öldürüyorlar. Yani gün geçtikçe konuşmayı unutan insanlar gördüm :)
- +1 yıl
Cok haklisiniz. ben tesekkur ederim:)
+1 yılÜşeniyoruz. Başka bir sebebi olduğuna inanmıyorum. İlaç alırken prospektüsü, dine inanırken kitabını, yeni bir yemek denemeye niyetlenip tarifini, yeni alınan elektronik bir eşyanın kullanma kılavuzunun okunmaya deli gibi üşeniyoruz.
İnsanlar yeni bir kitabın sayfalarını açtıklarında duyulan ve daha önce bundan keyif alanlara verdiği hazzı anlamıyor. Üstelik sigaraya, dışarda yemek yemeye, kızlara çay kahve ısmarlayacağım diye ayrılan meblağın çok altında iken. Bahanemiz çok ama en gerçekçisi üşeniyoruz.10 Yorumla
+1 yılbizim millet kendi beynini kullanarak akıl ve fikir üretmeyi sevmiyor. birinin dediğini kendi araştırmasından daha üstün tutuyor.
ama eğer fikir üretiyorsa sadece elalemi suçlamak için yapıyordur. yani kendi çıkarı için.
şimdi böyle bir milletin serbest bir düşünce geliştirmeye niyetlenmesi ve kitap okuma ihtimali nerdeyse sıfıra dayanıyor.
almanyada insanlar trende otobüsde kitap okuyorlar ama bizimkiler tanımadığı insanın yanına otursa bile hemen "şu şunu yaptı, bu bunu yaptı" demeye başlıyor veya boş boş havadan sudan konuşmaya başlıyor014 Yorumla
Soran+1 yılo benimde başıma geldi sırf otobüste cıkartıp kitap okudum diye laf yedim ( sen artislik olsun diye okuyorsun ) bu benim başıma geldi yani düşün :)
- +1 yıl
bana da diyen çok oldu. türkiyenin insanları karşısında insanı laf ile ezerek kendini yükselttiğini sanıyor hatta tam tersine. almanyada insanlar susar. birşey demezler. bizim mal kafalı çiftçi nesiller kalmışlar almanyaya yerleşip kedi akıllarına tıpa tıp benzeyen çocuklar yetiştirmişler. bunlarda senin dediğin gibi adama laf ile sataşıyorlar. türklerinde hepsinin böyle olduğunu sanıyorlar. komik olanı onlar sadece 10% anca eder. bu hareketleri ile türkleri kötülüyorlar.
almanya akıl ile dünyaya kafa tutan bir ülke. insanların kendilerini kendi elleriyle geliştirmeleri şart. almanyada kitap fiyatlarını devlet belirliyor. serbest piyasa değil. herkes kitap okusun diye. misal benim üniversite kitaplarımın tanesini 50-80 euro arası alıyorum ve diğer avrupa ülkelerine bakarsan bunun fiyatı kolaycana 200 euro ya dayanıyor. adamlar iki tane savaş kayıp ettiler ama hala alman teknolojisi (sadece malı değil) dünyaca ünlü ve en üst seviyede.
komik değilmi? hatta kültürleri bile yok :)
Soran+1 yılya abi türkiyenin bugüne kadar yaptığı en süper iş beyin göçü başkada birşey yapmadı. Ee adamlar bire bin katarak ilerliyor bilinçli ülkelerde
- +1 yıl
misal: türkiyenin kızları yaşları 20-25 olsa bile hala zibidi ve modifiyeci ağzı bozuk sanayi tiplerinden hoşlanıyorlar. almanyada ise bambaşka. türk veya alman kızları olsun belirli bir yaştan sonra olgunlaşıyorlar. doyuracak ve halinden anlayan birini arıyorlar. kimileri maneviyata (genellikle din) kimileri ise maddiyata (zamanla ev araba alacak kadar para) biraz daha önem veriyor ama hepsinin bir kendine has insanı dengeleri var.3-5 ay boyunca konuşurlar tanışırlar ve ondan sonra sevgili olurlar. yani bildiğin akılı kullanıyorlar.
bizimkiler ise tam tersi. kendimden anlatayım: türkiyeden bir kızı sevdim. senelerce konuştum ve sözde geçen ağustosda nişan olacaktı. masraf yaptık ve kız 4-5 ay kala uzakta olduğum için soğumuş. araştırdım ve zibidi tipi birine birden bire aşık olmuş ve beni ondan bırakmış. bir ara beni geri istiyordu. aşkta bile mantığı kullanmayı bu ırkçı alman millet öğretti. kıza baktınmı kafası kapalı. TRde herşey imaj olmuş. elde kitap tutmak bile artstlik - +1 yıl
işid mişid girmesine gerek yok. biz kendi kendimizi tarih kitaplarından silmişiz. haberimiz bile yok çünkü okumuyoruz :)
Soran+1 yılbiz kendi tarihimize sahip cıkmadık ki :
- +1 yıl
sahip çıksaydık ne bugünlerle alakası olmayan eskileri savunan chp, ne komşusunu tanimayan bencil mhp, ne buna benzerini uygulayan bdp ne de insanları makro ekonomiyi bilinçli kullanarak para miktarını çoğaltarak insanların zenginledigini sandirtip laf sallayan akp olurdu. almanyada partilerin ana hedefi devletin menfaati. insanları bile ihtiyaç duymadığı sosyal yardımları almiyorlar. devletim çocuğuma miras kalacak diye :D
neyse, nereden nereye geldik. bak kitap okumanın faydaları.
Soran+1 yılsiyasete girmeyelim :D ya gizli yazmıssın istersen ekle beni konusup muhabbet ederiz böyle düşünen insanlarla arkadaş olmayı isterim :)
Soran+1 yılya da mesaj at :)
- +1 yıl
sanırım böylesi daha iyi
- +1 yıl
yazabilirsin, gizlenmeye gerek yok. çoğu zaman insanlar söylenen kritiği kaldıramıyorlar. kendilerini herzaman haklı göstermek istiyorlar. şükür sende o yok :)
Soran+1 yıltabi genelde kimse kendine toz kondurmuyor eh bazıları okusa bile değişemiyor derler ya okumak cahilliğini alır ama eşşeklik baki diye :))
- +1 yıl
mesela insanlar üniversite okuyor ama okumayla kitap okumuş olmuyorlar ki sadece ezberleyip ders geçiyorlar. böyle okumaktan adam olunmaz. adam olan insan hata yaptığı zaman hatasını kabul eder. bilmediği birşey oldumu ağzını vara yoka açmaz. eşşek de ağzını açıp angiriyor ama anlayan kimse yok. eşşek oldukları müddetçe üstülerine binecek çok akıllı insan olacaktır. akıl insanı hayvandan ayırır. gerçek okuyan kendini geliştirir.
misal: ne çe müslüman olanlar var aramızda ama bir kere olsun kitabı açıp türkçeden okumamışlar kuranı. detaylı sorsan cevap veremezler.
bizde "okumuş bilgili insanın" hali böyledir :)
Soran+1 yılbizimkilerin olayı cok gezen bilir hesabı ama boş geziyorlar :D
+1 yılNe desek bahane olur ve saymakla bitmez.
Ama bence asıl sorunlardan biri okuma alışkanlığının olmaması. Çoğu kişi aldığı gazetenin bile sadece başlıklarını okuyor.
Diğer bir sorun da daha önceden okunan bir kitapla, diğer tüm kitapları kıyaslama ve hepsini sıkıcı görme. Bu da kendi tarzımıza ait kitap türünü bulamamış olmaktan kaynaklanıyor.
Başka bir sorun ise çevremize örnek alarak yaşıyoruz ve eğer ki hocalarımızda, ailemizde kitap okuyan yoksa bu alışkanlığı kazanmak zor oluyor. Çünkü kitap okumanın nasıl bir zevk verdiğini bilmeden kitaplardan uzak kalıyoruz.
Oysa kitap okumak birinin hayal dünyasına girmek veya onun senin hayal dünyana girmesidir. ve bundan güzeli de olamaz. Çünkü hayallerimizle/hayallerimiz için yaşıyoruz.00 YorumlaTürkiyede kitap okunmamasının en büyük 2 nedeni var. Tabiki bu nedenler benim kendi değerlendirmem. 1. olarak kitap fiyatları , ben bile gidipte 1 kitaba 30 tl vermeye gerçekten çekiniyorum içim bir kötü oluyo hele o kitabın 1 hafta içerisinde bitip rafta kalıcağı aklıma gelince... :) 2. neden ise yanlış yönlendirme... Bir çok arkadaşıma bu sayede kitap okuma alışkanlığı kazandırdım. Yani sen gidipte aksiyon seven ne biliyim gerilim , fantastik olaylar seven bir adama gidip zülfü livaneli okutursan veya gidip simyacıyı okutursan o adam bir daha elini kitaba sürmez :)
00 YorumlaBu tamamı ile aileden gelen bir alışkanlıktır. Kitap okuyupta pahalı diye alamıyorum, diyenler. Kütüphaneler var. İstediğiniz kitapları bulabileceğiniz ve fazlada pahalı olmayan sahaflar var. Bu bir bahane değil, okumak istek ve alışkanlık ister. Mesela insanlara dünya klasiklerini veriyor adamın önüne oku ve komposizyon yap.
Adam gazete okumaktan aciz iken bunu yapmasını istersen işte olacağı ve önümüze çıkan tablo eğitimsiz ve cahil bir toplum ve ayrıca çok saf ve kolay kandırılabilir insanlar topluluğu olarak karşşımıza çıkıyor.
İnsan istedikten sonra yaşa bakmaz okur sadece okumayı bilsin yeter. Okumuş insanlar çocuklarını okuturlar çünkü ne gibi vasıflar kazanacaklarını bilirler. Okumamış veya okuyamamış insanlar boşver diyerek çocuklarına küçükken bile bir masal kitabı okumaz. Hayat okulundan asla mezun olamazsınız. Fakat okullar sizi hayatınızda fakülte seviyesini aşmanızı sağlar. Saygılar00 Yorumlasana yazdıklarınla katılmakla beraber bir iki görüşümü eklemek isterim. anne ve babalarımız 1980 darbesini gördü. dikkat ederseniz darbe öncesi sağcısı olsun solcusu olsun insanlar gayet entellektüeldi tamam ortalıkta çok karışıktı orası ayrı. darbede sadece evindeki bir kitaptan dolayı içeri alınanlar ceza evine girip işkence görenler oldu. ve darbe sonrası bir dönem resmen insanlar kitaplardan korkar oldu. bölye bir dönemi yaşayan anne ve babalarımızda ister istemez kitaplardan korktu. hatta şunu çok iyi hatırlıyorum babamdan bir kitap istemiştim ve bana ne diye kitap alacaksın yakından filmini çekerler demişti. ama Allaha şükür kitap okuma alışkanlığı (bendeki bağımlılık) olan biriyim. kitap okumadan uyuyamam. bu alışkanlığada üniversiteye başladığım sene sahip oldum. günde 4 saatim yollarda geçiyordu bende o dönem kitap okumaya başladım şimdi bırakamıyorum :)
00 YorumlaEkonomik sebeplere değinme demişsin ama en büyük sorunlardan birisidir. Türkiyedeki kütüphanelerin çoğu beş para etmiyor, bakımsızlıktan, yeni kitapların gelmemesi, aradığın kitapların bünyesinde olmaması, ve ödünç kitap bile vermeyen kütüphaneler var. Bu ülkede asgari maaş 950 tl. Bizim evin kirası 700 tl. O yüzden kaldırım kitapçıları falan var. Eğer bir kitap 5 tlye üstgeçitte satılabiliyorsa aynı kitap 20-25 liraya neden raflarda satılıyor. İşte bu yüzden de kitap alınamıyor. Tek nedeni bu değil tabiki ama onlardan biri.
00 Yorumla
+1 yılAslında yukarıda saydıklarının hepsi bahane. Plansız olmak, cinsellik vs arasında kitap okumak isteyen insan mutlaka zaman bulup kitabını okur. Parasızlıktan yakınıyorlarsa çok güzel kitap takası yapabiliceğin yerler var. Satın aldığın tek kitapla dünya kadar kitap okuyabilirsin. Ancak kitap sevmeyen bir milletiz. Oysa ki yapılabilicek en mantıklı ve verimli aktivitedir. Sırf kitap aşkım sebebiyle İngiliz dili ve edebiyatını tercih ettim, şimdi en sevdiğim Orta Dünya'dan Shakespeare'e kadar hepsini defalarca ders sayesinde okuyup yorumluyorum. Ama olsun dizisi ve filmi varken ne gerek var (!)
00 Yorumla
+1 yılKendim kitap kurdu olarak , gözlemlerime ve çevreme bakarak yorumlamak istiyorum
Aslında dondurulmuş beyin diye bir şey var insanlarımızda bunu yapsak nolur ki der gibi ilerliyorlar aynı çizgide. Hiç bir çaba hiç bir istek yok. Bu devir zorlama devri "onu öyle yapacaksın da öyle olacak" dedikten sonra yapıyor insanlarımız ve asıl etkende yazdıklarımda da okunduğu gibi koskocaman bir TEMBELLİK.
Böyle ilerledikçe Türkçe Türkçe değil Kürtçe olacak ve böyle ilerlersek okumayı değil yazmayı da kaybedeceğiz
Çok okuyan mı bilir çok gezen mi derler verilen cevap çok gezen olarak gelir fakat okumadan gezemezsin gezemezsende bilemez00 Yorumla
+1 yılYa kardeşim saçma sapan konusmayın be. Garibim 700 lira maaşı ev kirasina mi verecem. Fatutalara mı vercem , yaşamak için yemek yemeye mi para verecem , soğuktan gebermemesi için evladıma kıyafetmi alıcam , belki o bu pislikten kurtulur diye eğitimine para mı veriyim diye kara kara düsünurken. Kalkıp Dostoyevski mi okusun. Biraz insan olun be
Bu dünyada tek Dert kitap defter okumak degil. Bu ülkede soğuktan, aclıktan ölen insanlar var. Lanet olsun be. Allah hepinizin... Herneyse ya. Neyse o zaten hiçbişi bunu degistiremedi.00 Yorumla
+1 yılTürkiye de kitap okuma oranı düşük olduğunu düşünüyorum ki ben yani bilmiyorum bende dahil çevremde herkes çok kitap düşkünü bilmiyorum yani bu terim artık çok eski kaldı Türkiye kitap okumuyorlar filan
Ben çok okurum okunmadik roman kalsın istemiyorum hatta bir ara ansiklopedi okumuştum evet imkanlar çok fazla kitaplara erişim de ve insanlarin bunu değerlendirdigini düşünüyorum. Ayrıca kitap okuma oranı azlığıni nasıl ve neye göre değerlendirme yaptılar bunu biliyor musun? Benimle de paylaş lütfen?00 YorumlaBence istenilen kitapla başlanılmalı ben kitap okumaya 6. Sınıfta başladım kendi seçtiğim serilerle başladım İnce kitaplarda değillerdi 400 500 sayfa ama çok beğenmiştim bir kaç günde bitiriyordum kitabı fantastik seriler macera serileri 10. Sınıfın sonuna kadar onları okudum sonra kendi kendime çevremi gözlemlemeye başladım bu kitapların bana yararı yoktu şimdi daha bilimsel kitaplar okuyorum çokta seviyorum çünkü bişeyler öğreniyorum beni diğer insanlardan farklı yapan bu şey çok hoşuma gidiyor
00 YorumlaMerhaba.
''Akşam eve geldik ki, annemiz televizyonu kaldırıp depoya koymuş. Bize şöyle dedi: “Bundan sonra televizyona ayıracağınız zamanı kitaba ayıracaksınız. Yarın sabah kütüphaneye gidip, birer kitap alacak ve okuyacaksınız. Onları ben de okuyacağım. Hafta sonu kitabı bana anlatacaksınız. Yoksa samanlıkta yatarsınız!”
Attığın linkten bir alıntıyla mesaj atmak istedim.
Aslında ülkemizde kitap okunma oranının az olması buradan kaynaklanıyor. Bizim ülkemizde televizyonun kalktığını kim görmüş. Ya da kaç anne, baba çocuklarıyla kitap okumuş. Okuyanlarınız da var elbet ama bu sayı okumayanlara oranla çok düşük.
Bence bu kültürün kazanılmasında zamanında yapılan hatalardan ders çıkartarak yeni nesillere aktarabiliriz.00 Yorumlaİlk vahiyde İKRA' yani "OKU " diyen Rabbimizin dinine iman ettiğimiz halde malesef okuma alışkanlığı çok az olan bir toplumuz.
Fakat şu da var ;okuyanlarımız ne derece DOĞRU KİTAP okuyor?
Oku diye emreden Allah başta kendi kitabı olmak üzere faydalı, mühim şeyleri okumamızı bizden istiyor.
Sadece roman okuyanlar, Fatiha'nın anlamını bilmeyenler, bir defa dahi olsun merak edip Kurani bilgileri edinmeden "bak Allah oku diyor, ben de okuyorum "diyerek kendini aldatıyor.
Başta dinimizce mühim, zaruri olan Kur'an ve ona dair kitapları okumalıyız.00 YorumlaBeyin değil banka hesabı geliştirmeye yönelik yaşam tarzı oluşturmak. ingiletere den daha kapitalist bir ülke değiliz ama daha az okuyoruz demekki sebep bu değil. cinsellik desen o konundada dışardan daha iradeliyiz. tek bir sebep gösterilemez , yani bu saydıkların ve daha bir sürü etken vardır bunu tetikleyen. ama benim kişisel görüşüm bütün toplumlarda , kitap okuma oranı düşecektir , şu an bilgiye ulaşmak o kadar kolay ki , muhtemelen şu an bizim ve herkesin internetten bir şekilde öğrendiği bilgileri ( en alakasızı bile ) 20 sene önce bir kişide olduğunu düşünsene.. aaa ne kadar bilgilisin tarzı durumlar olur ama artık bu bir fark yaratmıyor. cazibesini yitirdi bence.
00 Yorumlailkokul döneminde kişiler okumayı öğrendiğinde okutulan kitapların hiç ilgi çekici olmaması ve bu nedenle bu süreçte kitap okuma alışkanlığkanlığı edinilememesi. ailenin çabaları varsa çocuk bir şekilde kazanıyor o alışkanlığı ve devam ettiriyor ama ailede kazanılmıyorsa maalesef okul döneminde okunan kitaplar sadece okumaktan uzaklaştırmaya yarıyor... Okunulan kitaptan sınav yapılması gibi bir büyük yanlışımız var mesela; ufacık çocukları kasan, geren, kitaplardan soğutan... Kısacası biraz da eğitim sistemimizle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen zamanında kitap okuyan birisiydim ve zamanla soğudum nedeni ise bazı kitap türlerinin -kitabın yarısını bitirmiş olmanıza rağmen bir türlü olaya girememesi-, ve bu birkaç kere -farklı kitaplarla- tekrarlandıktan sonra okumadan sıkıldım
Şimdi ise kitap okumam ama nette araştırma yaparım, genelde bilgilendirici yazılar, makaleler, bloglar, köşe yazıları, kişisel gelişim, forumlardaki tartışma köşeleri, gizli ilimler ve bilgiler, komplo teorileri ilgimi çekiyor ve zevkle takip ediyorum, hiç sıkılmadan dünya kadar yazıyı okuyabilirim
Tabi bunların dışında siyaset, bilinmeyen tarih gibi konularda ilgimi çekiyor
Ama kitap okuyamıyorum, sıkılıyorum00 Yorumla
+1 yıl20 yaşındayım bugüne dek ''kitap okumayı sevmeyen'' ne kadar insanla tanıştıysam hepsi inanılmaz dar görüşlüydü. Nerden bu kanıya vardın dersen birbirine benzer hareket ve davranışları, konuşmaları sergileyen insanları gözlemledim. Bir kaç ortak nokta buldum bunlardan biride ''kitap okumamaları'' idi.
00 YorumlaTembel bir milletiz, kitap okumak zor gelir bu bir, ikincisi genetiğimiz yazılı ifadelerden ziyade sözlü anlatıma daha meyillidir. üçüncüsüde, kafa basmaz... Misal:evinde ilmihal varken hocaya gidip sormak daha caziptir. En acıklısı ise birilerinden duyduğunu doğru yanlış emin olmadan benimser ve başkalarına yegâne doğru o imiş gibi büyük bir gayretle savunur, ki yobaz dediğimiz tip budur!
00 YorumlaÇok fazla okuma oranı yok evet ama Türkiyedeki kitap okuma yüzdesi ni kitap satilma yuzdesinden anlayamayiz çünkü biz yabancılar gibi 1 kitabi alıp okuyup rafa koymuyoruz biz alırız o kitabi en az 5 kisi en fazla 25 kisi okumadan rafa kalkmaz. Bu oranı çok fazla yukseklere çıkmaz ama napalım
00 YorumlaKitaplar, insanların hayal dünyasını ve düşünce gücünü geliştiren en iyi araçtır. Günümüzde çoğu kitap beyazperdeye uyarlandı. Bu yüzden bir insana neden kitap okumuyosun diye sorduğumuzda çoğunlukla şu cevabı alırız "filmini izlemek varken neden kitabını okuyayım ki" en azından ben çoğunluktan bu cevabı alıyorum. Haa bu benim filmlere karşı olduğumu göstermiyo ama ben kitabı olan bir filmi izlemek yerine okurum
00 YorumlaTurkiye de kitap okumama sebebi sebebi demeyelim turkiyede de kitap oynuyor sadece kitap okuyan yüzde az. bunun nedeni ise öğrenim düzeyi azligi sorun aynı namaz kılmak gibi dürüst olmak gibi birşey ailede alisilirsa kitap okuma hayatında normal birşey haline geliyor. sonradan edinilmesi de var tabiki bu çok yaygın birşey değil. bizim ülke insanımız gündüz çeşitli işlerde çalışır akşam evine gider yemeğini yer ve uyur. günün yorgunluğunu uyuyarak ve ayaklarını uzatarak giderir. kitaba vereceği parayı cocuklarina ve geçimine harcamayı yeğler. ama çocuğunun okumasi icin o parayi harcar ve yine calisir olay bu. okumak onun aklina bile gelmez okumaya vaktim yok der. kendime alacagim kitabi cocuguma alirim o okur ben cahil geldim cahil giderim der. cogumuz oyle yapariz.
00 Yorumlagüzel kardeşim, bizde tv, internet, cep telefonu varken kitap okunur mu, birde artık eskisi gibi değil ortam eskiden sokakta bu kadar bol genç yoktu, genc delikanlılara kızlar sokaktayken evde veya kütüphanede kitap okutamazsın çok zor, git vur inan şikayetçi olmaz ama kitap oku dedin mi bildiğin küfür ettin der dalmamak için sabreder :)
00 Yorumla
+1 yılkitap okumak bence bir alışkanlık sevdiği bir tarzdan bir kitabı eline alan kisi eminim ki gerisini de getirecektir. bence okumama gerekçeleri ellerine hiç kitap almamaları ve bir kez olsun denememeleri ha öyle sıradan bir kitabı değil kendilerine zevklerine uygun bir kitabı alıp denememeleridir. çok kisi ye kitap okuma alışkanlığı kazandırdım. kitap okumak bambaşka bir şey bir film izlemek gibi bir şeyi capcanlı yaşamak gibi mesele ilk kitabı eline almakta ilk kitabı bitire bilmekte.
00 Yorumla
+1 yıl1. Ülkemizde okumaya teşvik yok.
2. Çok gariptir, ülkemizde okumaya karşı mahalle baskısı var.
3. Halkımız cehalete körü körüne bağlı.
4. Yönetenlerimiz okumamızı istemiyor.
Okuma için pahalılık bahane deme, ben ders kitaplarıma para yetiştiremiyorum. Devlet destekli kurumların baskısı biten kitapları yeniden basması şart, aksi taktirde fiyatlar düşmeyecek. Ayrıca kitaplardan ÖTV'nin çıkartılması gerekli. Okumayı zaten sevmeyen bir topluma kitabı bu kadar paraya sürersen olacağı bu.00 Yorumlakitap okumak isteyen her türlü temin edebilir. ayrıca ikinci el kitaplar çok ucuz oluyor ki ben onları daha çok seviyorum. kitap okumak küçük yaşlarda aşılanmalı, onun hazzı verilmeli. hayatında hiç kitap okumamış kişi ben kitap okumayı sevmiyorum diyor. veya yanlış türde kitaplar seçip daha başlamadan bırakıyorlar. bir çok kişi neredeyse okumamak için direniyorlar. çeşitli bahaneler... vs. mutlaka herhangi bir zamanda kitap okumak için fırsat yaratılmalı.
00 YorumlaTürklerin işlerinin güçlerin cinsellik ve para olması.. hep para para para demeleri... bu nedenle para kazanmak ve bu tür zevklerin peşinde koşmaktan kitap okumak gibi zeka isteyen ve beyin yoran aktivitelerden kaçınmaları.. tembel tembel tembel olmaları. iyyyk
00 YorumlaKitap okumak için o kitabın kokusu bile yeterliyken halkımızın okımama sevdasını anlayamıyorum. Kitabı bir kenara koyarsak gazeteyi bile para vermeyip kahvehanelere bedava okumak için giden milletiz. Çok değil 8 tl ile 25 tl arasında değişen fiyatları var kitapların.. cahillik cep ekonomisinden başlıyor..
00 Yorumlakitap okumadığımız için bu ülke bu halde ben çok kitap okumam açık açık söyleyeyim 10-15 günde bir kitap bitiririm okadar daha çok devlet ülke konulu kitapları seviyorum ağır bir kitaptır herkes okuyup yorumluyamaz bu aralar sedat pekerin bir kitabı yayınlanacaktı onu alıp okumam lazım kitap demişken iyi hatırlattın sanada öneririm kitabın adını tam bilmiyorum ama internetten araştırırsan bulabilirsin 8 kasımda yayınlanacaktı :)
01 Yorumla
Soran+1 yılfuara gitcem orda olur büyük ihtimalle bakarım teşekkürler :) bende cok okudum o tarz kitaplar bay pipo , babam çatlı tarzı kitaplar.
Kitap okumak çocukluktan sevdirilir. Buradaki herkes ilk, orta veya lisede en az bir kere kitap özeti çıkarmıştır. Ben çok sık kitap okumasam da, anca ilgimi çeken bir konusu olacak öyle okurum. Sevmiyorum açıkçası. Ve bana kitap okumayı sevdirmeyen neden de bu öğretmen bozuntularının ödev adı altında verdikleri saçmalıklar.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle ki tap okuma alışkanlığı çocukluktan gelir. Bir çok aile ya da öğretmen çocuklara kitap okumayı ceza olarak veriyor cezalandırma şekli böyle olunca çocuğun sevmemesi normal. Ayrıca kitap okuyan kesime karşı toplumda bir farklı bir bakış açısı var kitap okumayı gereksiz ve boşa vakit kaybı olarak gördükleri sürece bu böyle devam eder...
10 YorumlaKitap okumanın ne kadar değerli bir şey olduğunu fark edemeyişimiz bence en önemli neden. Bundan üç sene öncesine kadar neredeyse yılda bir kitap okuyordum. Zamanımın çoğunu PC'de oyun oynayarak geçiriyordum. Bir sabah uyandım ve oyun oynamanın bana hiç bir katkısı olmadığını sadece zamanımı bilinçsizce öldürdüğümü fark ettim. Artık ayda 3kitap okuyabiliyorum. Ufkum çok daha geniş ve genişletmeye çalışmaya devam ediyorum.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılBen de cahildim, vaktim yok vs. diyordum...
Şimdi ise o boşluğu kapatmak için okuyorum, hiçbir zararını da görmedim...
Bizdeki sorun bize bu işin zorla yaptırılması, hür irade ile yapılınca keyif alıyor insan...
Bunu sormuştum şimdi o liste eskiyeli çok oldu...
www.kizlarsoruyor.com/.../q232899-kitap-okuyor-musunuz-bence-siz-de--beyaz-cam-in00 Yorumla kitap öncelikle türkiye için lüks bir tüketim, ortalama gelir seviyesini ve tüm coğrafyayı düşünürsek. Yani bir eve kitap girmesi zor, önce ekmek girmesi lazım. Bu yüzden alışkanlık oluşturmak çocuklarda zor. İleriki yaşlarda da alışkanlığı değiştirmek zor bir iştir. Çocukluk döneminden alışık olması lazım insanın. Bu da belirttiğim şartlar yüzünden sıkıntılı bir durum
00 Yorumla
+1 yılteknolojinin verdiği kolaylık insanları tembelleştirdi düşünmeyi sonraya bıraktı zaten iletişim bozukluğu da toplumda yerini aldı bunlar kitap okuma alışkanlığının olmamasından dolayı
insanlar her şeyi basite indirgiyor çünkü teknoloji onlara kolay geldi teknoloji hayatı kolaylaştırmak hızlı ve düzgün bilgi almak için vardır tembellik edip 7-24 saat boş zaman geçirmek için değil00 Yorumla
+1 yılKitap okumanın verdiği zevki hiç bir zaman anlayamayacaklar. Yazık ya kitap okumayı sıkıcı bulan parklarda otobüslerde her hangi bir yerde kitap okuyanı görünce şundaki havaya bak diyip kendi çapında makara yapan tipler kitap okuyanlardan maalesef daha çok ülkemizde.
10 YorumlaO zaman neden yaşıyorsun? Madem öleceksin.
Ben roman okumam sebebi yazarın kendi dünyasındaki şeyleri düşünmemek yani etkilenmemek isterim kendi dünyama başkasının düşüncesini sokmam ve sıkıyor bayat geliyor
Ama nedense bilim ve felsefe okumaktan sıkılmam
Bu kadar yazmışsın git anlat insanlara kitap okumayı
İnsanların beyni farklı çalışır ve zevkleri farklıdır kitap okumak hobi işidir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kendim için söyleyeyim. 700sayfalik kitabı bir günde bitirme kapasitesine sahip biriyim. 300 400lük kitaplar bana çerez gibi geliyor. Hal böyle olunca kendime kitap yetiştiremiyorum. Çalıştığım halde de bu hıza bütçe ayıramiyorum. Bu seferde okumuyorum ne yapalım. Türkiye de kitaplar çok pahalı. Kütüphanelerde de istediğimiz kitaplari bulamıyoruz.
10 YorumlaTelevizyon hastalıgı. Yetiştirilme tarzı, okumayan bir ailenin çocugu okumayarak buyur okumayarakta yaşamına devam eder. Kitap okumak okullarda zorunlu kılınır bir şekilde şu an Türkiye'de o yüzden ailelerin haftanın en az bir gecesini tüm iletişim aletlerini kapatıp akşam yemegi saatinden sonra okumaya ayırması lazım ve bu kati bir kural olmalı başka türlü okuma alışkanlığı edinilemez.
00 YorumlaOkumak benim için 2 yıl önce işkence gibi birşeydi. Elime bir kitabı alır ilk cümlesini bile sıkıla sıkıla okur atardım.
Şimdi kitabım olmadan bir yere gitmem. Sürekli okuyorum vaktim el verdiği sürece.
Neden olarak küçüklükten kitap okunmaya başlanmalı. Öğretmenler zorla kitap okutuyor hatta özet istiyor. Böyle bir sistemde çoğu kişi kitap okumayı sevmez.
:)))00 Yorumla
+1 yılkitap okumak bir zevk bir haz olma olayıdır zevk almayan vakti olmayan canı istemeyende başkasının gazetesini arkasından okur ne yapayım zorla millete kitap mı okutalım
olayın maddi boyutuda var herkes kitaba para verebiliyor mu acaba bunu düşünmek lazım00 Yorumla
+1 yılEn büyük hobim kitap okumak, gerçekten kitaba çok önyargıyla yaklaşan insanlar var. Daha kitabın kapağını açmadan cok saçma kitaptır kesin, vakit kaybı, şimdi bunu kim okuyacak, sayfaları çok hayatta bitiremem gibi cümleler hep. Ama kitabı bir kere seven bırakamaz çok ayrı bir dünya :)
Tabiki en önemli faktör ilgi duyduğu alanla bağdaşan bir kitap almak bence.112 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'de aşkı memnunun romanını okuyan dizisi izleyeni aşağılıyor gibi "okumak başka bir şey" diyor bence roman vb kitaplar insana bir şey katmaz tabi ki Olasılıksız gibi spesifik bir şey değilse daha çok kişisel gelişim kitaplarının okunmasının insana bir şey katabilir bilim, felsefe, din, tarih ve siyasi kitaplar aşk romanı okuyup bitirip entelektüel olduklarını düşünüyorlar bir kız arkadaşım roman okumaktan gözlerini bozmuş durumda fakat kelime haznesi dışında pek bir şey katmamış gibi
- +1 yıl
Yazardan yazara tabiki de fark var. Her kitap sana önemli bilgiler katıcak diye birşey yok ki zaten katmaz da. Genel olarak bakarsan sadece kitap değil gazete okumak dergi okumakta insana çok önemli şeyler kazandırır. Sana sadece kelime haznesi olarak gelen şey ona hayal gücü katmış olabilir, yaratıcılık, okuma hızı, stresi azaltma, hızlı okuma, genel kültür geliştirme ve onlarcası gibi birçok özellik katmış olabilir. Sen nesnel bilgi anlayışından bahsediyosun, tabiki de bir aşk kitabı nesnel bilgi kazandırmaz. Kitaba zaten bu anlayışla bakman yanlış :) @bnymnozcn
- +1 yıl
gazete okuma konusundan ülkenin eksik olduğunu düşünmüyorum ve bir şeyde kattığını sanmıyorum taraflı medyaların taraflı ideolojileri dışında bir şey yazmıyor kimi ak kimi kara diyor. Bende onu diyorum kitap okumak zevk işidir kimi kitabını okur kimi dizisini izler ama kitap okuyanlar çok büyük bir iş yaptığını düşünür dizi kitlesini küçümser hayal gücü yaratıcılık işlerine pek inanasım yok aslına bakarsan nöroloji oku o zaman insanın hayal gücünü zorlayacak bilgiler mevcut kişisel gelişim favorim diğerleri sadece fantezi
- +1 yıl
Aslında kitap okumayan kişi okuyanın abarttığını düşünür. Zaten okunması lazım. Televizyon izlemekle kitap okumayı bir tutman saçma. Aynı kulvarda bile değiller. Televizyon izlerken okuma gücün mü artar yoksa hayata bakış açın mı değişir. Veya bilgilendirici bir program görebiliyomusun yarışmalardan başka? Aşk filimlerinden ibaretken kitabın bir sürü kategorisi var. Bakış açılarımız farklı
- +1 yıl
- +1 yıl
Tv izlemem kitap okurum hatta zevk alırım ama bir şey öğrenince o yüzden nöroloji evrim teorisi ve tarih tercihim ama tv dizisi ile romanı kıyaslıyom aşkı Memnu'dan örnek verdim sen romanı oku ben dizisiyi izlemiş olayım hiç bir farkı yoktur hayata bakışın felande değişmez sadece daha düzgün cümleler kurmana yarar
- +1 yıl
Aşk-ı memnu romanıyla filmi arasında fark vardır. Bak mesela kitap okumadığın için bilmiyosun. Hiçbir film şuana kadar direk kitabı yansıtmadı ki bu yansıtsın. Nasıl kitabı severim değil de gelmiş burada kitabı okumama gerek yok diye benimle tartisiyosun. Pes
@bnymnozcn - +1 yıl
Kitap okurum dediğim gibi sadece kişisel gelişim kitapları ama romanın bir şey kattığını düşünmüyorum şahsi fikirim bu tartışmıyorum yani evet haklısınız hiç bir film dizi yansıtılmıyor çok mühim konular belki behlül hakkında yeni şeyler öğrenebilirdi insanlar aman tanrım kişisel gelişimime çok katkı sağladı sizin anlamadığınız şey şu ben televizyon dizilerini de romanları da benimsemiyorum 800 sayfalık bir aşk polisiye her hangi bir roman okuyacağıma nöroloji okurum kendimi keşfederim bilim okurum evreni keşfederim freud okurum sonra sizin gibi iki aşk kitabı okuyan biride gelir birde benimle tartışıyor pes der tabi sizin için hayat çiçek böcek aşk şiir bence dünyada daha önemli konular var okunacak zamanı harcama derim
- +1 yıl
Her kitap insana illa ki bilgi katmak zorunda değil anlamamakta hala ısrarcısın.
@bnymnozcn - +1 yıl
Tamam demek ki sana katmamış bilimsel anlamda kendime birseyler katmak zorunda degilim roman okurken. sen sırf işe genel bilgi olarak bakıyosun. sevmediğin için illa ki roman kategorisinin hepsini eleştiremezsin. @bnymnozcn
- +1 yıl
Tabi ki eleştirebilirim sen beğenirken sorun oluşturmuyor istediğimi söyleyebilirim kişisel fikrim doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmıyorum ben seninle sadece fikrimi söylüyorum önce bunu ayırt etmen gerekiyor ondan sonra yazman gerekiyor kitap okuyan seviyesi zaten az iken o okuyanlarda romanları tercih ederse Türkiye'deki genel kültür seviyesini tahmin bile edemezsin tabi ki bilgi tarafından bakıyorum çünkü en önemli şey roman okumak zevklidir eminim film izlemekte zevklidir sadece romanlarda hayal gücüne dayalı kurduğun için karakterleri daha zevkli size bunu anlatmaya çalışırken siz sadece tartıştığımızı düşünerek yazıyorsunuz
+1 yılÇünkü okuyan bir millet değiliz okumaktan çok izlemek ve dinlemek tercih ediliyor daha kolay geliyor herkese örneğin gazete veya internetten haber okumak yerine tvden izlemek daha kolay geliyor. kitap içinde bu geçerli okumak zor geliyor herkese o kitabın filmini dizisini izlemeyi tercih ediyolar halbuki izlediğinde kitaptakilerin çoğu gidiyor ve kitaptaki kadar etkileyici olmuyor :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılAçlığın sadece karında olduğunu Düşünen insanlar kitap Okumayı reddediyor sadece Türkiye'de degil her yerde internetin yükselişe geçmesiyle birlikte insanlar ararken yeni şeyler bulmayı unuttu ve bulduklarıyla kaldılar üniversitelerde artık Kütüphaneler kendilerini bilgisayarlara Sözlükler telefonlara dönüştükçe tekneloji akıllandı ama biz aptallaştık :/
00 Yorumla
+1 yılolayın temeline inersek her insanda nefis vardır. nefis dediğimiz vucuda keyif veren eğlendiren herşeyden hoşnut olur. şöyle düşünüp nefsin hoşnut olduğu şeyleri bir kenara bırakıp hafızayı besleyen düşünceyi geliştirecek ve hayatı okumaya yardımcı olacak sebeplere düşmandır nefis.
kitap okumama alışkanlığı kazanılması, nefsin kölesi olmayla aynı orantıdadır.
cinsellik kokan soruların rağbet görmesi de buna emsaldir.00 Yorumla
+1 yılAlışık olmayan g*t de d*n durmaz misalidir kitap okumak. başta aileden başlar kitap sevgisi. sen çocuğa okumayı sevdirirsen büyüyünce kitaplar alır. parayı sevdirirsen bono hisse senedi alır. insan her zaman kendin de olmayanı ister. Türkiye ebeveynlerimizin gençliğinde fakir bir ülke onlar da haliyle para ya yöneldi. sonuç da bu nesil ortaya çıktı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen roman yazıyorum wattpad de :) bakmak isterseniz buyrun :)
www.wattpad.com/.../29316133-theodore%27un-puzzle-par%C3%A7alar%C4%B100 Yorumlaülkenin durumu ortada... seni eğitime sevkeden bir sistem yok... öğrenciler kitap okuyorsa da olması gerekenin çok altında... sınava dayalı bir eğitim sistemi olduğ sürece bu böyle gider... insanların bilinçli olmasını istemeyen bir sistem var maalesef
00 Yorumla
+1 yıl1) Kitap okumanın çocukluktan beri bir ödev, okuldan verilen zoraki bir sorumluluk olarak algılanmasına sebebiyet veriliyor.
2) Hiç başka nelere para veriyorsun ona mı para yok gibi mazeretlere gerek yok; bir öğrencinin veya asgari ücretle çalışan birinin gelirine oranla kitaplar ciddi anlamda pahalıdır.00 Yorumla
+1 yılTeknolojik aletler yüzünden. İkinci sebep ilkokulda öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik kitapların belirlenmemesi ve okutulmaması. Benim en nefret ettiğim kitap türü aşk konulu kitaplardı. Fakat öğretmenler zorla saçma sapan bu tarz kitapları okumam için diretiyordu.
10 Yorumla
+1 yılneden okumuyolar bilmiyorum ama çok mantıklı bir fikrim var tabi tolgadan çıkıcak mantıklı fikir kimden çıkıcak dimi ama. türkçe, edebiyat öğretmenleri sınavlar için sınavın 50 puanı bu kitaptan çıkacak isteyen okusun istemeyen okumasın desinler bak çocuklara nasıl çatır çatır kitapları bitiriyorlar.
00 Yorumla
+1 yılKutsal kitaplarını dahi okumuyorlar bu kadar ezik bir toplum yoktur.
Tek sebep ezik olmaları, oku adam ol mantığı ile yetiştirilen bir nesil (kısa yoldan memur olmak için yırtınan hemen arkasından evlenip parasız seks yapmanın hayaliyle yaşayan bir toplum sizinkisi)
Türkiye`de bunları yapınca adam oluyormuşsun bizde bunlara "animal" gözüyle bakılıyor00 Yorumla
+1 yılOğlum ırakın kimse okumasın ne güzel ucuz işte o yüzden böylece biz istediğimiz gibi okuyabiliyoruz :D
11 Yorumla
Soran+1 yılahahahaha :DDD
çünkü toplumun genel algısında entellektüellik kötü havalı olmaya çalışan insanların işi ve kitap okumak entellüekliktir dalga konudur, ya da inek derler. Çoğunluk bu görüşün etkisiden dolayı kitap okumaz.
00 YorumlaTv, internet bos bahane. Bunlar hayatimiza girmeden once kitap okuma oranimiz cok mu yuksekti sanki! En sevilen yazarin ahmet batman, en etkilenilen kitabin grinin elli tonu oldugu bir ulkede sebep sadece kisinin kendisidir.
00 Yorumla- Devamını Gör (190)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat