Bizim okulda bir sürü kara çarşaflı kız var kimsenin kimseye tek laf etmeye hakkı yok artık herkes birbirine saygı göstermek zorunda ya açığı kapalısı yani bu tercih meselesi kimsenin tercihine kimse karışamaz onlar seni normal görmek sen de açıkları normal görmek zorundasınız. Sorun olmuyor bu şeyler ben hiç sorun olduğunu görmedim açıklık daha çok tepki alıyor hatta
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTesettürlü olmanın neresi kötü olsun ki. Herkes inancı doğrultusunda yaşamalı. Neye inanıyorsan, ne şekilde mutluysan o şekilde yaşamalısın. Ha var mıdır kapalı düşmanları elbette vardır, sokakta da rastlamak mümkün öyle insanları. Dini ne olursa olsun kimse bir başkasının dinine ve yaşayışına karışamaz. A*tal gibi dikkatle bakan insanlar da olacaktır elbet o da onların geri kafalılığı. Kapalı gördükleri zaman yasaklı madde olarak mı algılıyor kuş beyinli kafaları gerçekten algılamak güç
20 Yorumla
İnsanların bakışı senin için önemli olmasın.. sen insanlar için değil Allah için giyiyosun unutma.. yola çıkarken her zaman Allah'ım senin rızan için giyiyorum beni darda bırakma Bismillahirrahmanirrahim de ve devam et yolun açık olsun
54 Yorumla- +1 yıl
Sizinle gururduydum.
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılBu devirde kendi isteğiyle Allah rızası içşn çarşaf giymek, büyük iman işidir. Senin kıyafetine karışmak, illede mavi giy, siyah yasak demek gibidir.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır engel olmaz
00 Yorumla Ben çarşaf giyenleri anlamıyorum. Dinin gereğini yapıcan diye o görüntüye girmeye lüzum yok bence. 2 kişi var etrafımda bildiğim kendilerine de diyorum giyme şunu diye. Kötü bi görüntü, bir de çoğu yeri süpürüyor kullanışsız ve pis de bişey yani.
Okul konusunda senden irite olacak insan olur onu diyeyim. Ama öyle normal kapalılardan olan da var sonuçta kişiye bağlı sen başkalarına göre yaşama kendin ol.
Benim de pek sevdiğim söylenemez. Tesettürlü olman için çarşafa girmen elzem değil ben de kapalıyım esas olan vücut hatlarının belli olmaması bu konuda çok duyarlıysan siyah giyinebilirsin ama ben çarşaf giyenlere pek mana veremiyorum. Umarım söyelemek istediğim anlaşılmıştır.
Bak bende islami ölçütlere dikkat eden inançlı birisiyim ama biraz görüşlerim farklı ben bile hoşlanmıyorum çarşaftan. Giy uzun elbiseni veya ceketini neyse tak başörtünü okey ama çarşaf hiç sevmiyorum rahatsız ediyor beni ki çarşafın da islamı temsil ettiği de yok yani her çarşaflı çok mu takvalı? Hayır. Tasarım olarak çok kötü bi kıyafet renk veya kapalı oluşu değil takıldığım nokta. Ama insan şeklinden çıkmaya yüz falan kapatmaya da gerek yok. Bunu yapmadan da dikkatli giyinebilir gayet insan.
22 Yorumla- 1 yıl
Ne alakası var ki birçok tesettürle ilgili syette çarşaf tasvir edilir okumanı tavsiye ederim ayrıca kimse görüntüsü gğzel diye o şekilde giyinmiyor; bu sayede vücut hatlarını daha az belli edeceklerini düşünüyor olabilirler ya da o şekilde çok tahat ediyor olabilirler. Çarşaf giymek evet farz değil ama günah da değil pekâlâ. Ki bana kalırsa bir kadının nefsine en iyi şekilde hakim olduğunu ve günahlardan uzak kalabilmesine de vesile olduğunu düşünüyorum. Tabii ki çarşafı doğru bulmak zorunda değilsin ama bunu direkt çarşafli bir kıza da belirtmen pek hoş olmamış. Bazı fikirler insanın kendinde kalmalı ya da rn azından o kişinin ortamda olmadığı zaman belirtilmeli. Nasılki çok açık giyinen (dekolteli ya da mini etek giyen) bir kıza bunu giyme demek ayıp bir şeyse; bir eşcinselin, bir transın yanında homofobik tarzı söylemlerde bulunmak her ne kadar bunu yanlış bulsan da hoş bir durum olmadığı gibi senin bu yaptığın da hoş olmamış. Kibana kalırsa yakışana gayet de yakışıyor özellikle ince omuzlu olanlara. Pantolon sweat giyiceğine çarşaf giymek de tesettüre çok daha uygun bence
+1 yılBazı yorumları üzülerek okudum. Hicbirini umursamamanı tavsiye ederim. Evet alışıldık bir görüntü değil, bakan olacaktır. İğrenedebilirler ama sen bildigim kadarıyla Allah rızası için giyiniyorsun. Kimsenin iğrenç düşünceleri ve bakislarını umursama, boyle bir yasak olmadığına göre okula gitmende de sıkıntı olmayacaktır.
64 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların bakmasını çokta umursamıyorum sonuçta bu benim hayatım sadece okul için endişe etmistim ama o da sorun degilmis.
- +1 yıl
Yok hiç sorun deĝil. Benim okulumda sinifımda da vardı... gayet güzel okudular. Ustelik sadece carsaflı degil endonezyalı arkadaşlar vardı, onların örtünmeleri de farklı. Birbirimize farklılıklarimiza rağmen saygı duymak zorundayız.
Soran+1 yılEver tek istediğim de bu zaten sevilmese de saygı duyulması
- +1 yıl
Saygı duymayana sen de saygı duyma. Ezdirme kendini. 👊
Sonuçta okumanın önünde engel teşkil etmiyor çarşaf. Fakat farklı ideolojik görüşlü insanlar ön yargılı olup arkadaşlık kurmaktan uzak durma eğiliminde olabilir. Sen de aynı kafada bir arkadaş bulursun olur, biter. Herkes arkadaşını, çevresini seçmekte özgürdür Yani çok bir engel teşkil edeceğini düşünmüyorum ve evet. Senin gibi çarşaflılar da vardır.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılÜniversite doğal haliyle bilim öğrenilen ve bilim üretilen yerlerdir. Sen giyim kuşam ve görünüş olarak bu şekilde tabiki dikkat çekersin fakat okuldaki başarın esas ilgi sebebi olacak..
Çarşaf konusunda bir yasaklama yok fakat o ortam çok farklı. Kendini hapis olmuş gibi hissedebilirsin. Pek çok erkek senin için iyi şeyler düşünmeyecek, kızların bir kısmı senden şüphe duyacak.
Çarşaf yerine, tıpkı onun gibi oldukça bol ve bir kaç parçadan oluşan elbise deneyemez misin?212 Yorumla
Soran+1 yılAma artık çarşaf benim bir parçam gibi oldu eğer onu çıkarırsam asla hayatım boyunca kendimi rahat edemem diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Fakat insanların sana bakışı, düşüncesi hatta yaklaşımı bile olağan olmayacak. Pek çoğu ön yargılı olacak ki bu doğrudan seni etkileyebllir. Sadece bir gün için çarşaf dışında neler giyebileceğini planla ve güzel bir uyum yakala. Sadece kendini denemek için bu kombini dene, dışarı çık, insanları gözlemle belli etmeden. Aradaki farkı kendin izle
- +1 yıl
Sen bu dervişin dediğine bakma kardeşim, gittiğin üniyi önceden araştır kimse karışamaz. Tuhaf bakışlar olabilir ama bi süre sonra geçer Açmakta sınır yokken kapatmakta neden olsun
- +1 yıl
@problem_değil çok doğru. Bu kişisel tercih. Kimse illede mavi giy diyemez.
- +1 yıl
@problem_değil karışmak başka, insanların yaklaşımı ve bakışları farklı olur. Kendisi olumsuz etkilenmesin diye fikrimi belirttim, sanki kötülük ettim.
- +1 yıl
Ben senin yaklaşımına anlıyorum. Ama yıllarca Kemalist yaklaşım böyle karışınca anlamak istemeyince bu şekilde yorumlanıyor. Bence senin sosyal yaklaşımın takfire değer
- +1 yıl
@TeslaDaVinci bizim dönemimizde kapalı kızlara bakış nasıldı biliyorum. Onlar ki üniversiteye girerken kapıda başörtüsü çıkarmak zorunda kalıyorlardı. Kaç kez protesto ettik, kaç kez yazı yazdık siyasi irade olmaksızın herşeye katlandık.
Yaşamayan ahkam kesiyor.
Şimdi bu arkadaş çarşaf ile okula girecek, yasalar hazır fakat o bağnaz kafa, tektipçi zihniyet yaşıyor. Sadece siyasi tercih yüzünden insanların yaşam tarzı ve inançlarına büyük bir saldırı var.
Ben istiyorum ki bu arkadaş en az hasarla hatta hiç yıpranmadan okuluna gitsin ve mezun olsun. - +1 yıl
Allah razı olsun. Bizde mantıklı solcu arkadaşlarla savaşını verirdik. Ayrı taraflar bazen ortak paydada buluşabiliyor. Benim üni hocalarımın çoğu yabancıydı. Anlamıyorlardı. Yobazlık diyorlardı bu kafaya. Ne dönemlerdi. Çok şükür. Bu hükümeti sırf bu yüzden destekliyorum hala desem yanlış olmaz
- +1 yıl
@TeslaDaVinci bazıları da çıkmış artık sorun etmekten çıkaracağız, yasa getireceğiz diyor. Ne büyük riya! Ne büyük samimiyetsizlik! İkna odalarının fikirleri malum partiden çıkıp, şimdi de özgürlükten bahsediyorlar. Sahi birisi çıkıp başörtüsü için "bez parçası" dememiş miydi?
- +1 yıl
Alevi zihniyeti değişmez. Uzak durmak lazım onlardan.
- +1 yıl
@TeslaDaVinci 👍
- 1 yıl
İnsanların eleştirileri bitmez, sonsuza kadar onların seveceği şeyleri yapamayız. Zaten bu toplum böyle hoşgörüsüzler yüzünden gelişmiyor kimse bir şryi doğru buşmak zorunda değil ama laf da atamaz. Kız bunu Allah rızası için yapmış birkaö insanın yargılaması yüzünden doğrusundan sapsa ne kadar doğru olur ki?
+1 yılOlmaz engel çok takıntı yapma her şeyi. Hayat senin değil mi sonuçta. Kimse senin yerine ölmeyi kabul etmez mesela. O zaman hayatın da kimseyi ilgilendirmez. Tabi bu şekilde seni kabul etmeyen olucak ama bir şey diyemez. Herkesle de anlaşmak zorunda değilsin. Açık da olsan kabul etmeyen olur. Bunlar gayet normal. Olduğun gibi git.
40 Yorumla
+1 yılAldırmayın kimseyi Güzel yol dogru yol hep engellerle doludur Zamanla alışacaklar buna ben Çarşaf kapalı bir eş isterdim Allah yolunda olsun kötü degil yani çarsaf giymeniz yolunuzda devam edin Allah Yardımcıniz olsun Allah Sizinle Beraberdir
33 Yorumla- +1 yıl
Hala istiyorum hayal diyelim ilk Allah inşaAllah nasip eder
Soran+1 yılİnşallah Allah gönlünüze göre versin
- +1 yıl
Amin Hayırlı Bir eş için dua ediyorum Allah'ımdan İstiyorum
Her kafada insan var... Onaylıyan da olur, onaylamıyan da... Her türlü tepkiye hazırlıklı ol, olayı kafanda bitir önce... Aldırış etme, görmezden gel kötü insanları, hatta cevap bile verme... Önemli olan senin baktığın pencere ve senin dünyan... Herkes birbirine saygı duymak zorunda... Tesettur sadece bir kumaş, önemli olan karakter ve insanlık... Eğer seni bundan ötürü biri üzecekse, Allaha havale et..
10 Yorumla
+1 yılİlahiyat fakültesinde falan bir sürü çarşafli kizlar var hiç te bir şey olduğunu görmedim mesela ben yemekhanede yer kalmayinca falan çarşafli kizlarin yanina oturuyorum muhabbet falan ediyoruz bence cokta guzel bir şey sen hiç korkma
30 YorumlaHiçbir problem olmaz bir sürü çarşaf giyen kardeş var
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Neden çarşaf giyiyorsun bol uzun kıyafet giy + başörtüsü tak tamamdır. Carsaf nedir?
Yiyiniz, içiniz, sadaka veriniz ve giyininiz. Ancak kibirlenmeyin ve israf etmeyin. Şüphesiz Allah (c. c.) nimetinin eserini (görüntüsünü) kulunun üzerinde görmek ister
Nimetinin eserini kulunun üzerinde görmek ister !! SANA açıl şort giyin diyen yok çok güzel kapalı kıyafetler var bol giyinirsin saçını kapatırsın tamamdır bu iş.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 667 cevap paylaştı.
+1 yılAsla sorun olmaz. Bu zihniyet artık yok okullarda. Cahil insan işi bu. Çok güzel arkadaşlıklar da geliştirebilirsin.
53 Yorumla- +1 yıl
Sendende bu beklenirdi.
- +1 yıl
@TeslaDaVinci benim de her fikir kesiminden arkadaşlık hatta dostluk ilişkilerim var. İnsanların fiziksel özellikleriyle giyim tarzlarını eleştirmek çok yoz ve cahilane bir düşünce biçimi.
- +1 yıl
Aynı fikirdeyim. Ülkenin 50 yılı gitti.
Ben erasmus yapan gayet eğlenceli özgürlük ve eğlence peşinde koşan , ne çarşaflılar (böyle demeyi sevmiyorum ama) gördüm, bazen çıkarılan engellerin beynimiziin içinde oluyor
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılÇarşaf yerine uzun ve bol pardesüler tercih edebilirsin. Ve ayrıca bunu sadece okula gittiğin vakitler kullanabilirsin.
Bu arada Seni tebrik ediyorum kardeşim.
Çarşaf herkesin kendi rızasıyla giyebileceği bir giyecek değildir.10 Yorumla Bağlandığın bir şeyi bırakma , sen takvanı bedenine giydirmişsin ne güzel, bunu yapmak zor, bence birakmamalisin, şöyle düşün rabbin için buna devam edip oku veya okuma, ama sen rabbin için devam ettiğin sürece o senden razı olduğu sürece, her türlü huzurlu olursun, mutluluğu bulursun, Allah sana hayırlısını verir canım, sen öyle devam et ve şeytanın vesveselerine kanma 🦋
10 Yorumla
+1 yılHiçbir sorun teşkil etmez okuyabilirsin. Ama tek sorun sağlık gibi alanları seçmemen lazım. Hasta ile direkt temas ederek öğrenilen alanlar olduğu için senin din etiğine aykırılık gösterir.
10 Yorumla
+1 yılSorun olacağını sanmıyorum
Herkes dilediği gibi giyiniyor artık
İlla ki öküz öküz bakanlar olacaktır ama onları da sen görmezden geleceksin20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇarşaflı öğrenciler var görüyorum. Yani sıkıntı olmaz. Sen inancının gerekliliklerini hangi şekilde daha iyi yerine getirebildigini düşünüyorsan o şekilde yol al. Kimsenin düşüncesi senin yolundan çevirmesin. Yorumlarda tesettürlü olup çarşafa karşı olan saygısızlari görünce aşırı sinirlendim. Kötü bir görüntüymüş peh, ne rezil düşünceler. Allah akıl fikir versin.
30 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 377 cevap paylaştı. Hayır olmaz özgürsün ve istediğini giymek senin hakkin
15 Yorumla
Soran+1 yılUmarım herkes böyle düşünüyordur
Soran+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa dinleme kimseyi boş yapmış hepsi ben ünideyken görüyodum çarşaflı kişileri gayette okunuyor yani engel falan değil isteyen istediğini giyer çıplak gezenler utansın sen değil
20 YorumlaÜniversitede bir sürı çarşafli var önemli olan kendini bozmamak üniversite ortamı pistir bir bakmışsın kendini başkasının evinde alkol içerken bulmuşsun sjsj
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu göze alarak çarşafa girmedin mi her ne olursa ya rabbi senin rızanın dışına cıkmıcam kim ne derse desin sen beni muhafaza edersin rabbim demek değil mi aslında bu yaptığın sakın korkma gurur duy layık olmaya çalış herkese nasip olmaz
22 Yorumla
Soran+1 yılBen çarşaflı olduğum için çok mutluyum ve gurur da duyuyorum sadece insanın aklına bazı şeyler takılıyor
Cevap sahibi+1 yılMesela
+1 yılSıkıntı olmaz ama bazı üniversite hocaları derste yüzün gözükmüyo diye sıkıntı çıkarabilir buda bahaneleri olur
12 Yorumla
Soran+1 yılPeçe falan takmıyorum yani yüzüm gözüküyor ama bazı insanların yorumlarını okudum burada oyuzden aklıma takildi
- +1 yıl
Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum çünkü bu aralar başörtüsüne en ufak laf eden içeri alınıyor ve yüzün gözüküyosa sorun olmaz
1 yılOlmaz niye olsun istedigini giyebilirsin hursun kim ne derse desin takma kafaya Alllah rizasi icin kapandin Allahin rizasini aldiysan yeter sana.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Sorun olmaz ama kendi isteğiyle takmadigins eminim aile ve yakın çevrenin mutlaka etkisi olmuştur.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamamen kendi hür iradem ile giydim çevremde ve ailemde çarşaf giyen hiç yoktu ve ailem de özellikle babam karşıydı
+1 yılŞu an üniversitelerde öyle bir sorun yok. Lakin seçimden sonra hükümet değişirse değil çarşaflı türban ya da başörtüsü takanlar bile gidemeyecek okullarına.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 320 cevap paylaştı. Ya arkadaşım bu ülkede herkes istediğini giyer kimse konuşamaz karisamaz. ister dekolteli ister kapalı senin giyim tarzın kimseyi ilgilendirmez. rahat ol
00 Yorumla
+1 yılBizim sinifta arabistandan gelen bir kiz giyiyordu... kimsede bir sey demiyordu isteyen istedigini giyer
10 YorumlaNeden olsun çarşaf da giyyorum tesettürluyum okudum da kime ne
27 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bu tarz yorumları okumak beni gerçekten aşırı mutlu etti
Soran+1 yılYani bizimde diğer insanlardan hiçbir farkımız yok ama insanlar bize farklı gözle bakıyor
+1 yılO çarşafın hakkını veremiyorsan neden takmışsın daha kendinden emin bile değilsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılHakkini verip vermedigime sen mi karar veriyorsun 8 yıldır giyerek kendimden emin olduğumu düşünüyorum ve allahin izni ile hakkını da veriyorum
+1 yılHangi bölümü okuduğuna bağlı çarşaflı bulman ama kimseyi ilgilendirmez ne giydiğin laf ederler mi ona bişey diyemem aptal çok
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz ama
Önyargı olabilir size önyargılı bakanları zaten takmazsanız sorun olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılÇarşaflı üniversiteye giden cok kiz var sorun olmaz kiyafet özgürlüğü diye birsey var en dogal hakkin bu
00 Yorumla
+1 yılGarip bakanlar olabilir onun dışında bişey olmaz okuyabilirsin. Onlara aldırış etme bakarsa baksınlar
00 Yorumla
+1 yılmuhtemelen sorgular gözler üzerinde olacak. çok fazla soruya maruz kalacaksın. rahatsız olacaksın ama kime ne?
00 YorumlaYoo senin kılık kıyafetin kimseyi bağlamaz millet gotunu başını aciyo sorun olmuyo da sen adam gibi gidince mı olacak
00 Yorumla
+1 yılKanki niye engel olsun hiç kimse hiç kimsenin giyimine karışamaz
10 Yorumla
+1 yılSeni tebrik ediyorum. Eğer laf eden olursa konum bildir haddini bildirmeye gelirim.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılRadikal bir karar alıp çarşaftan kurtul böylece dışlanmazsın
20 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Valla iç görmedim ilahiyat dışında çarşaflı normal bölümlerde sıkıntı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHic siyah carsafli gormedim ama carsafi çıkarıp normal kapanip gitsen daha iyi olur sanki yanlis anlama beni. Yuzunde kapalimk
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır yüzüm kapalı değil
Cevap sahibi+1 yılO zaman yine siyah bosbol pantalon al ust al ferace al oyle giyin. Çarsafla gitme bence. Ha dersenki ben arkadas edinmek istemiyorum kimseyle konusmak istemiyorum evden okula okuldan eve giderim dersen giy carsaf. Yanlis anlama ama ben acik biriyim ama carsafli biriyle arkadaslik yapmak istemezdim. O carsafla gezcek ben yaninda pantalon rahatsiz olurdum
Cevap sahibi+1 yılPardon unutmusum, kapali acik arkadas illaki edinirsin ben kendim icin konustum
Soran+1 yılArkadaş edinmesem de olur sırf bu yüzden yasantimi değiştirmek istemiyorum
+1 yılEngel olmaz tabi ki hepiniz farklılıklarıyla güzelsiniz
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. sinavlarda falan senin sen oldugunu kim nerden bilecek
01 Yorumla
+1 yılResmi olarak bir sıkıntı olmaz. Ama sana kafayı takan çok olur. Uğraşırlar seninle.
00 Yorumla
+1 yılÇarşaflı çok ve arkadaş çevreleri de var kimsede kötü gözle bakmıyor bakamaz da
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılhsyır neden engel olsunkı özgürlük var isteyen ıstedıyı gıbı gıyıne bılır
00 Yorumla
+1 yılSenin için engel olmaz gidebilirsin ama çok arkadaşın olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇarşafdan önce akide önemlidir. Umarım dini emir gereği bu ameli yapıyosundur. ( Aklıma bişey geldi o yüzden bunu dedim ).
04 Yorumla
Soran+1 yılNe geldi bilmiyorum ama ben tamamen Allah rızasını gözeterek giydim.
Cevap sahibi+1 yılO halde rabbim mükâfatını versin. Aklıma gelen şey acı bı olay ( bence ) o yüzden boş ver.
Soran+1 yılHmm anladım teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
+1 yılBu soruyu sana sorduran insanlara ve fikirlerine yazıklar olsun her insan özgürdür hayatını istediğin gibi yaşamak senin elinde
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence insanlar için değişme bırak dalga geçerlerse geçsinler z kuşağının alaya almadığı bir konu var mı?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUnide her telden insan var. Carsafi cikarma ama bence feraceye gecebilirsin en azindan yuzun acik olsun. Yemekhanede yemek yerken falan.
00 Yorumla
+1 yılKanka Allah aşkına Kur'an'ın neresinde yuzunuzu örtün yazıyor sadece bedenin çarşafliysa okey ama yüzünde kapaliysa bu İslami bir şey değil haberin olsun
05 Yorumla- +1 yıl
Yüzünü aç demedim eğer yüzünü kapatiyorsan aç dedim çünkü kardesim birsuru pislik bu durumdan istifade ederek kadın kiligina giriyor sonra kimligini gizlemek için kullanıyor yüz demek kimlik demek o açık olmalı eğer yuzu kapatmak kötü işlere sebep oluyorsa inan bunu Allah'ım da istemez
Soran+1 yılYüzüm kapalı değil yani peçe falan takmıyorum
- +1 yıl
Ha o zaman okey yani çarşafta bir giyim türü kimse garip görmez
+1 yılGitmelisin
Hepimiz bedenimizi bir şekilde örtüyoruz
Kalbinde çarşaf olmasın insanlara ve hayata karşı10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVar çarşaflılar arkadaş ortamını ona göre kurarsın sorun yaşamazsın bence.
00 Yorumlailla carsafı cıkarma guzel kardesım ama once nerede okuyacaksan oraya gıt bak eger yapamam dersen bol ferace sıyah basortu ve sıyah peçe ıle daha rahat edersın
00 Yorumla
1 yılŞu anda bende seninle aynı sorunu yaşıyorum. Ne yaptın peki? Tecrübe edindiysen paylasabilir misin lutfen
00 Yorumla
+1 yılAllahın rızası mı elalemin ne dediği mi?
10 Yorumla
+1 yılumarım sorun olmaz Amin
10 YorumlaHayır olmazz askimmm niye olsunn
10 Yorumla
+1 yılolmaması gerekir ama kesin olur günümüz türkiyesinde
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem