Türkiye de okumak hiç bir işe yaramıyor bunu baştan belirteyim. 4 yıllık Lisans mezunu olarak söylüyorum. Eğer yabancıysan ve dilin konusunda geliştirebilir ise tercüman olmaya bak, ya da özel ders vermeyi dene. Gelelim diğer okuma soruna, evet açık liseye yazılabilirsin fakat çok kolay değil bilmeni isterim. Açık lise ya da üniversite okursan meslek sahibi olamazsın, sadece diploman olur. O işi yapman ya da bir mesleğin olsun istiyorsan, yapman istediğin işi düşünüp amelelik yapacaksın. Bir söz vardır unutma.
AMELİLİĞİ YAPMADIĞIN İŞİN, USTASI OLAMAZSIN 👍220 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın daha iyi olur çalışmakla beceri kanzanmak ama imkanım olmadigi icin maalesef benimde açıktan tercih etmekten başka çare yok diye onu istemistim. Benim şu an okulda verilen meslek lisesindeyim banada diploma veriyorlar iş yeri açma ama hiç bir beceri öğrenemedim bilmiyorum yaramiyacak maalesef pek
- +1 yıl
Diploma peki nasil yardımcı olacak iş bulma konusunda olamayacakmiyim
- +1 yıl
Tabi onuda düşünmüştüm ama destek olarak pek yok ailemden kendimce olmazsa geliştiririm ilerde lazım olabilir dediğiniz gibi diploma olmadan da inşallah olur o. Ama çok şükür yazilabiliyorsak üniversiteye açıktan baraj sıkıntısı varsa işim Zor olabilir düşük bekliyorum.
- +1 yıl
Çok şükür desteklerler ama fazla değil maalesef zorlamazlar belkide ben kendim istiyorum meslek sahibi olmak için emeğim olsn
- +1 yıl
Sorularıma inşallah rahatsız etmemisimdir tesekur ederim cevapladgn icn
- +1 yıl
Esrağfurullah ne rahatsızlığı 👍 iş yeri açma belgesi veriyorlar okuldan evet bu belge ile iş yeri açabiliyorsun. Ülkemizde yapmak istediğin mesleğin boyutuna göre küçük çaplı işletmelerde bu işleri yapman mümkün. Düşün ki ülkede doktor olmayan bile ameliyata girip çıkıyor o konuda rahat ol. Öncelikle ne iş yapmak istediğini kafanda tasarla, ve alternatif yollarını ve gelişeceğin seni eğitecek yerlere bak, mutlaka bir yerler de vardır. orada gidip biraz işi öğren, sonrasında okuluna devam ettir çalışırken. Sonrasında diploma iş yeri açarken önüne çakacak ama artık o işleri de parası ile yapıyorlar 👍 ülkede paran var ise tabiri caizse babanı boyayıp kadın diye satabilirsin hemde yasal olarak. O yüzden teferruatı boş ver, yapmak istediğin mesleği bul ve onun için hemen basit ve küçük bir işletmede pişmeye başla 😊
- +1 yıl
Çok tesekur ederim haklsiniz tavsiyeniz için ayrıca tesekur ederim :)
- +1 yıl
Ben sevmiyorum ama para ile yapılan işi haksızlık oluyor belkide benim işimde kalır hayırlısı herseyin
- +1 yıl
Rica ederim ne demek 😊 Maalesef ülkemizde torpil hayatın her yerinde var, dürüst kalabilmek çok zor bu ülkede artık. Siz siz olun hakkınız ile gelmeye çalışın fakat yaptığınız iş de en iyisi olmaya odaklanın o zaman ne torpile ne de kimseye ihtiyacını kalmayacak 😊 Ve dil var dediniz yabancı ülkeden geliyorsanız gidip orada çabalayın bence, imkanları daha iyiyse tabi ki 😊
- +1 yıl
Haklısıniz ☺️ evet dil var ama oda yarı biliyorum yarı Türkçe ama Türkçeyi gelistirdim burada kalıyoruz çünkü :) geri gitmeyi ailem düşünmüyor burada ben de oyuzden okuyorum çabalıyorum birşeyler olabilmek için :)
- +1 yıl
Geri gitmek derken neresi? Ülkemiz çok güzel ama geçim günden günde daha dibe gidiyor. Ve ülkeden kaçıp hayatının kalanını en azından istediğini alarak geçirmek isteyen milyonalarca kişi var, geldiğiniz konum bunları karşılıyor ise ve yaşınız genç ise gitmek bence daha doğru bir karar 😊
- +1 yıl
Anliyorum evet gerçekten bende şimdi burada yasadigimdan zor pahalı oluyor bazı şeyler. Geri gitmek derken özür dilerim tam soylememisim Türkiye'de yasiyorum şimdi yurtdışına cikmamayi dusunuyoruz. tabi yurtdışında okuyabilirdm ama maalesef ailem nereyese bende oradayım
- +1 yıl
Tesekur ederim. Evet haklısınız gerçekten güzel ülke ama zor oldu artık hayat anlıyorum sizi. sizede Allah kolaylik versin.
- +1 yıl
Evet inşallah gelir birgün ☺️ Çok sağolun sizin içinde öyle inşallah ☺️
- +1 yıl
Sizi daha fazla meşgul etmiyim tesekur ederim her şey için Allah a emanet olun ☺️
- +1 yıl
Çok sağolun ☺️
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok zor hatta mümkün değil
Ben spor alanında mesela iş bulamadım çalıştığım spor salonu vardı büyük bir tesis asgari ücret 5500 iken 700 veriyordu dalga geçer gibi,011 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı bakalim olursa iyi olur olmazsa yapcak bir şey yok maalesef benden. Evet haklısınız inşallah sizede kolaylık olur bulursunuz istediğinizi inşallah
- +1 yıl
Sağolun 🙏🙏
- +1 yıl
Başlangıç olarak mı öyle yaptılar size ondanda olabilir
- +1 yıl
bir şey değil bende tesekur ederm ☺️
- +1 yıl
Genel olarak 7.000 başlangıçta asgari ile başladım ben besto mezunuyum spor bilimleri akademisi yüksek lisans yapıyorum şu an 3. Kademe belgem var yani alanimda iyi olduğumu düşünüyorum
- +1 yıl
Evet ne güzel başarınız sizin için sevindim 😄😊
- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
Kolaylık gelsin sizlere başarınız daim olsun 😄
- +1 yıl
Yorumunuz için tesekur ederim.
- +1 yıl
Ne demek 🙂 sanada başarılar dilerim
- +1 yıl
Teşekürler =)
- Üniversite Tercih konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılinternetten araştır burada herkes farklı bir şey yazacak birde abla lise sondaysan nasıl açık lise okumak istiyorsun üniversite demek istedin her halde ve evet üniversiteden sonra çalışma imkanın var ama şimdi Türkiye'de üniversite mezunları bile iş bulamıyor
06 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın iş bulma konusunda ama küçük seylere bile yapma fırsatım olsa hemen yapardım örneğin en kotu bulaşık gitgotur garsonculuk bana ekmek parası getirecek bir şey :) çalışma fırsatım olsa keşke ailemden ötürü iznim yok fakat meslek sahibi olsam çalışsam izin verebilirler ancak oyle.. araştırdım ama bilen birinin cevaplansa sorularıma daha net bilebilirim araştırıyorum anlamiyorum pek
- +1 yıl
Evet üniversite demek istemiştim
- +1 yıl
Hangisi denk gelirse meslekten helal para ile ilerlemek yeterlidir bana
- +1 yıl
Tesekur ederim yorumun için ayrıca :)
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
:)^^
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılYabancısın ve yös sınavından haberin yok önceden yks başvurusu yapılmıyordu şimdi yapılsa bile tercih anında Türk vatandaşlığına geçmem gerekiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Yok ondan haberim var yös diye banada söylemişlerdi hocalarım daha kolay oluyormuş. Ama maalesef başka şehirde sınavı orayada olmuyor o şekilde olmadığı için açıktan düşünüyorum.
- +1 yıl
Evet doğrudur
+1 yılYks sinavindan baraji gecersen eger acikogretim bolumlerini yazabilirsin tercih edebilirsin. Ama sececegin bolumunde is olaniklarina bak arastir
043 Yorumla- +1 yıl
Evet bende araştırırken öyle bir şey okudum ama barajı geçemezsem eğer okuyamiyacakmiyim açıktan üni peki
- +1 yıl
Tercih etmeden meslek sahibi olunurmu? Pek anlamadığım icn kb rahatsız ediyorsam çok tesekurler
- +1 yıl
maalesef oyle. aciktan okumak icin once baraji gecmen gerekiyor. Meslek sahibi olmak icin illa okumak gerekmez. okumadan da meslek sahibi olabilirsin ama okuman senin icin daha iyi.
- +1 yıl
Rahatsiz edecek bir durum yok icin rahat olsun
- +1 yıl
Tesekur ederim doğrudur hayırlısı ozaman ne olacak bakalım. Tabi okumadan da oluyor ama ozaman benim ailem karşı ona oyuzden olmaz. Okumayı seviyorum ama çalışmadım endiseliyim oyuzden işlerden oturu
- +1 yıl
Baraj kalktı diyorlardı internete araştırdığımda ama siz daha iyi bilrsnz tabi bilmiyorum ben farklida anlamış olabilirm
- +1 yıl
Bende oyle biliorum baraj kalkti die. Ama ne olup n3 bitecegi belli degil belki tekraesan getirenbilirler baraji. Su anda baraj die bir sey yok aldigin puanla acik ogretime yerlesirsin
- +1 yıl
Bölümleri arastir. Is olanaklarini arastir. Direk teecih yapma
- +1 yıl
Tamam çok tesekur ederim gerçekten size yardımcı oldunuz inanın bana
- +1 yıl
Evet haklısınız
- +1 yıl
Tercih araştıracağım inşallah
- +1 yıl
Rica ederim. Ama sinava sen yinede calismaya bak.
- +1 yıl
Bazi derslerde elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Bölümler icinde fikir alabilirsin
- +1 yıl
Evet haklsnz pek calisamamistm evdeki işlerden oturu endiseliydm düşük bekliyorum çünkü inşallah hayırlısı herseyin
- +1 yıl
Olsun. kac puan alirsan al. Busene olmadi diye sakın vazgecme
- +1 yıl
Seneye tekrar girersin. Ama bence gerek kalmaz
- +1 yıl
İnşallah gerek kalmaz işim çok zor olur seneye yazılamam belkide ozaman umiti keserler ailem yoksa
- +1 yıl
Ümidi kesecek bir durum yok bunda. belki seneye acik yerine normal bir yere gidersin
- +1 yıl
Ama busene olacak gozuyle bak. acik ogretim bolumlerini simdiden arastirmaya basla.
- +1 yıl
Tamam tesekur ederim sizlerden Allah razı olsun :) emeğiniz var
- +1 yıl
hiç olmayacak sanmıştım. burdaki soruma cevap verenlerden ümite baglandm tekrardan :)
- +1 yıl
Rica ederim. Sormak istedgn baska bir sey olursa cekinmeden sorabilirsin
- +1 yıl
Allah tan ümit kesilmezde ama düşünmedim değil
- +1 yıl
Umidini hic bir zaman kaybetme.
- +1 yıl
Çok tesekur ederim yok yeterlidir benim için önemli olan bunlardi iş bulmak yönden bulabilirim inşallah okuduğumda şimdi bu ileri dusunceler ilk başta benim için bir ilk açığa geçmem ilk adimimi tamamlamış olmam olur :)
- +1 yıl
Evet haklısınız çok tesekur ederim :)^^
- +1 yıl
Soyle bir sey var. Bazi bolumlerin is olanaklari yok denecek kadar az. o yuzden tercihler baslamadan bolumleri arastir. Belli olmaz belki puanina gore normal bir universitede yazilabilir
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Evet doğrudur tamam tesekur ederim inşallah bakalım :) araştırmam gerek ozaman tercih zamanı ☺️
- +1 yıl
Sizide rahatszlik verdm saat sabah kbmayn gercekten
- +1 yıl
Rahatsizlik verecek bir durum yok. Gececiydim zaten. birazdan uyucam. Aklina takilan bir sey olursa sor cekinme elimden geldiginde yardimci olmaya calisirim
- +1 yıl
Çok tesekur ederim Allah kolaylık versin sizede işinizde bereket olur inşallah ☺️
- +1 yıl
Siz uyuyun tesekur ederim dinlenmenize bakın. 😄
- +1 yıl
Olsun olabilir öyle rahatsızlık vermek
- +1 yıl
Rica ederim. Amin insallah. Tesekkur ederim 🙏🙏
- +1 yıl
Rahatsizlik vermedin icini ferah tut
- +1 yıl
Tamam ☺️ Allah rahatlık versin kendinize iyi bakın Allah a emanet olun☺️
- +1 yıl
Sizde kendinize iyi bakın. Güzel haberler bekliyorum sizden
- +1 yıl
Tesekur ederim haber edemezsemde helal edin belki uygulamayı silebilirim birgün
- +1 yıl
İnşallah bakalım hayırlısı herseyin :)
- +1 yıl
Siz rahatiniza bakın lütfen gececiydiniz meşgul etmiyim sizi
- +1 yıl
Sknti yok. icini rahat tut. Guzel haberlerini bekliyorum
- +1 yıl
Tesekurler :)
+1 yılEvet olursun neden olmasın alanına iyi çalışırsan olur
07 Yorumla- +1 yıl
Tesekur ederim yorumunuz için ☺️
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
=)
- +1 yıl
Ne gülüyon kız
- +1 yıl
Yok öylesine atmıştım
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
Hmmm
+1 yıl2018 deb beri yks giriyorum ahshdhe bu sene parayi yatirmayi unuttum es gecti
05 Yorumla- +1 yıl
Sağlık olsun :) insaAllah kazanırsın nasipse birgün
- +1 yıl
Kazandim biraktim sonra 2. Uni okuyodum onuda bıraktım
- +1 yıl
Anladim peki neden bıraktınız?
- +1 yıl
Öyle gerekti
- +1 yıl
olsun hayırlısı
- Üniversite Tercih konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılörgün eğitimle bile zor
01 Yorumla- +1 yıl
inşallah olur olmazsa hayırlısı bakalım. Tesekur ederm yorumun için :)
Üniversite Tercih konusunda 1,1b cevap paylaştı. Açıkta okursun barajı bile kaldırdılar knk
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam çok iyi ozaman ☺️ çok tesekurler
Tabi olursun sadece biraz zorlanır sin
08 Yorumla- +1 yıl
Tesekur ederim evet doğrudur
- +1 yıl
Belli değil ama kendim emegimle kazandgm bir şey olursa sevinirim. Farketmiyor benim için helal yoldan kazanmak isterim.
- +1 yıl
Şimdi bir şey düşünsem olmaz belki ne çıkarsa onu denerim :)
- +1 yıl
Tesekur ederim :)
- +1 yıl
Tamam
Evet
01 Yorumla- +1 yıl
Üniversite Tercih konusunda 665 cevap paylaştı. Evet olursun
01 Yorumla- +1 yıl
Bakan bile olursun
02 Yorumla- +1 yıl
Haha dogrudur :) teşekürler yorumunuz için 🫡
+1 yılDetaylı araştırma yapınız
02 Yorumla- +1 yıl
Yaptım tabiki ama değişik şeyler pek anlamıyorum yabancı olduğum için kbmayin sorumdakilerinden endiseliyim onlar cevaplansa sevinirim kolay anlaşılır benim için olur ve endişemden kurtulur rahat olabilirim cevaplanirsa teşekürler yorumunuz için
- +1 yıl
Bilen birinin anlatması daha iyi olur diye düşünmüştüm oyuzden sormak istedim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşarılar
023 Yorumla- +1 yıl
Tesekur ederim :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederin
Cevap sahibi+1 yılGunaydın arkadaş olabilirmiyiz
- +1 yıl
Tesekur ederim :) günaydın sizede ^ ben burada geçiçiyim soru sormak için kayıt olmustum
Cevap sahibi+1 yılLütfen ben kalıcı arkadş istiyorum instegram felan
- +1 yıl
Sağol inanıyorum iyi bir arkadasindir ama benimde yoktur yanlız takılıyorum üzgünüm Instagram gerçekten kullanmıyorum inanmiyabilirsn belkide
Cevap sahibi+1 yılTelegram dertleşmek isterim
- +1 yıl
Sağol bana güvendiğin için derdini anlatacak kadar ama sosyal medya kullanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılLütfen bir alternatik söyle
- +1 yıl
Nedenki
- +1 yıl
Yok gercekten maalesef
Cevap sahibi+1 yılTelefon numaramı veriyim
Cevap sahibi+1 yılNunalımdayım
Cevap sahibi+1 yılBunalımdayım
- +1 yıl
Tamam snapchat var mı peki? Sadece o var
- +1 yıl
Telefon olmaz
Cevap sahibi+1 yılİndiririm
- +1 yıl
bir şey ters giderse engellemek zorunda kalırım simdden söylemek istedm guveneyimi?
- +1 yıl
Bazıları gerçekten kötü cikabiliyor seni demek istemiyorum öyle ama bazıları gerçekten öyle olduğuna güven kalmiyor
- +1 yıl
Tamam indir sen bekliyorum
Cevap sahibi+1 yılCngz_kaya gel
Cevap sahibi+1 yılEmin ol benden sana rahatsızlık gelmeyecektir
- +1 yıl
Tamam atım sana mesj
Nerelisin
01 Yorumla- +1 yıl
Sorumun cevabı bu değil maalesef..
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?