Eğitim & Kariyer konusunda 571 cevap paylaştı. Kendini geliştirebileceğin her alanda meslek edinebilirsin, belki kendi şirketini dahi kurup üniversiteli arkadaşları işe alırsın, tabii okumak güzel bir şey açıkça, senin bakış açını, kişiliğini kimliğini dahi etkiliyor. Bazı sorunları daha hızlı çözme kabiliyetine ulaşıyorsun, ancak ülkemizde olan ezbere eğitim sistemi ile pekte bir farklılık görmüyorum ki bazı bölümler ve ya üniversiteler haricinde üniversite okumanın büyük bir katkısı yok (diploma dışında)
Diplomayı sana şöyle açıklayabilirim
Şoförleri düşün
Her araba için belirli ehliyetler gerekir,
Ehliyeti olmayan birisi çok güzel araba kullansa dahi araba kullanmaya yetkili değildir
B sınıfı ehliyeti olan birisi çok güzel tır sürebilse dahi Tır sürmeye yetkili değildir
Diploma da bunun gibidir, işin ehliyetidir ancak özel sektör sana ehliyet sormaz (kısmen)
Kurumsal firmalar işe alım yaparken diploma isteyebilir.
Örn. Ben arge elamanıyım ama üniversiteyi terk ettiğim için diplomam yok
kimi kurumsal firmalar özellikle diploma isterken kimi kurumsal firmalar ise bunu düşünmüyor ve tecrübeme bakıyor.52 Yorumla- +1 yıl
üniversiteyi mi terk ettin. çok tatlısın
- +1 yıl
evet maalesef bırakmak zorunda kaldım :) gerek burs bulamamak gerek üniversite hayatında iş bulamamak ailemin maddi durumunun okulumu karşılamayacak düzeyde olması ve ekonomik kriz ile beraber gelen durgunluk zamanı... Zor günlerdi ben kardeşlerimin okuması için okulu bıraktım hani çok pişman değilim açıkçası çünkü üniversiteyi bitirmiş olsam herhalde şimdiki bulunduğum meslekte olurdum diye düşünüyorum.
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Üniversite eğitimi sadece diploma değildir. Sosyallik katar, hayata bakış açını değiştirir, özgüven katar, kendini sınıf olarak daha iyi yerde görmeni sağlar, yarın öbür gün evliliğinde sorunlar olsa bile kendi ayaklarının üstünde durabileceğin iş imkanı sağlar. Hayat hep istediğimiz gibi gitmiyor çünkü. Şu an hayallerin var ve eşinin ev geçimini üstelenmesi sevgiden dolayı güzel geliyor olabilir. Aynı evde uzun yıllar sonra onun bunu karşına koz olarak çıkarıp çıkarmayacağı ne malum? Kurs ve üniversite bir değil. Etiket başka bir şey, bu da anca okulla olur. Mutlaka üniversite eğitimi almalısın bana göre, erken evlilik bir amaç olmamalı.
90 Yorumla
İnsanları düşünerek hayatındaki önemli kararlarını vermemelisin gözünde büyütme insanların düşüncelerini herkesin kendi hayatı inan iki kelime ederler sonra kendi hayatlarına dönerler bu yüzden kendi istediğin yoldan git kimsenin yargılamaya hakkı yok
20 Yorumla
+1 yılDaha dün bir kız sevgilisiyle bu konu yüzünden ayrılmıştı. Sevgilisinin annesi kızı lise mezunu ben oğlum üniversite okudu denk değilsiniz diye aşağılıyordu. Sen bilirsin ama iyi düşün
13 Yorumla- +1 yıl
İnsanlara göre hayatımızı yönlendrimek ne kadar dogru peki? Sırf o bu şu lise mezunusun dicek diye üniversiteye mi gidilmeli? Verdigin örnekteki yanlış olan çocugun annesinin tavrıdır
- +1 yıl
Çocuğun annesinin tavrını bende doğru bulmuyorum. Ama hayatta bu tip insanlar çoğunlukta. Kendi hayatı ve yaşayacak olan kendisi. Bunları kaldırabilecek biriyse okumasın tabiki
- +1 yıl
Benim de son erkek arkadaşımı lise mezunuydu. Başta önem vermedim ama ilişki ilerledikçe fark ediyor. Üniversite okuyan insanla okumayan insanın zeka kültür ve bilgi birikim seviyesi tabii ki aynı olmaz. Aşk cinsellik çekim filan ayrı ve boş şeyler ama evlilik birlikte hayatı yaşamak söz konusu ise denk olmalısın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
+1 yılKardesim öncelikle şunu demeliyim ki; saçma bir düşüncedesin üniversite okuyanlar kendi mesleğinde mi çalışıyor zannediyorsun boş boş duruyorlar güya okumuşlar bu iş hava atmaya benzemiyor hiç ben üniversite okudum havasında olanlar şuanda bile havaları söndü merak etme evde oturuyor ya da iş bekliyorlar almaları için oda nasip işi hem Birisi vardı üniversite okuduğu için pişmanlık duymuş sebebi de boşuna para ödedim o kadar diye kız da BİM de çalışıyordu o şekilde konuştu hiç gerek yokmuş bence dedi lise mezunu olmak yeterli bir yerde çalışmak için gerçektende öyle kendimden bahsedeyim üniversite okumadım bende çok istedim fakat nasip olmadı o kadar çabalamaya rağmen gittim bir kursa yazıldım çocuk gelişimini okudum 9 ay şükürler olsun aldım mesleğimi elime zaten istediğim bir meslekti üniversiteyle olmadı ama kursla oldu Rabbim bu şekilde nasip etti istediğim meslekti insanların zırıltisindanda kurtuldum ama emin ol insanlar söyle yap diye de onların dediğini yapmadım daima kendi yolumda ilerledim neden okumuyosun Bi meslek edin calis falan şuanda çalışmıyorum 2 mesleğim var ve kimseye hava atacak bir şey değil bu iş nasip işi insanların sözüne bakmayacaksın kendi yolunda ilerleyeceksin daima insanlar ne der umursama asla bu iş sürer emin ol herseyi sorarlar okursun niye çalışmıyosn çalışınca ne kadar para alıyorsun sürekli soru devam eder sen kendini bilirsen eğer kendi yolunda ilerlersen insanları duymazsın bile Bi zaman sonra okumak önemli değil insan olmak önemli ve kimse acından gebermedi okumakla karın doymuyor
11 Yorumla- +1 yıl
Ve kimse kimseyle alay edemez sen Rabbine sığın doğru yolu bulacaksın herseyde bir hayır vardır hayır olduğu gibi şerde vardır bunu asla bilemeyiz sen çabala ne nasipse o olur
Gizli Üye(18-24)+1 yılİleride alacağın sertifikalarla hiçbir şey yapamazsın. Yurt dışına çıkmak istersen vizen kabul alma durumu düser. Ehliyete bile üniversite mezunu isteyeceklermis. Ben universite okumadım dersen insanlar garip gözle bakmaya baslar. Yani kısacası “vasıfsız” olarak ilan edilmeye baslarsin. Ben de su döneme kadar okumak istemiyordum. Cevremdeki insanlar “okumadığın için yakında bir koca bulur evlenir gidersin.” Tarzi söylemlere basladilar. Ve hepsi okumus insanlardi… hayallerimi fasa fiso anlattigm zaman sanki cöp bir konuymus gibi bas sallayarak gecmeye basladilar. Yani bunun icin kötü bir uni bile olsa oku
12 Yorumla
Soran+1 yılbiraz abartmışsın gibi geldi ya da senin üstüme yüklenmişler ülkenin %60 okumamış insan zaten cumhurbaşkanı bile. ben insanların beni o kadar yadırgamasına da izin vermem
Cevap sahibi+1 yılAbartmadim maalesef. Keske abartmis olsam. Bahsettiğin kişiyi en ufak bir hatasında bile universite mezunu olmadigi icin yargıladıklarını unutma lütfen… Ben de izin vermiyorum. İnsanların cenesi durmuyor sadece konusulanlar illaki kulağına geliyor
+1 yılbence makyaj kursuna git. Çok ciddiyim. Temelden başla ilerle ilerle profesyonelleş. Yemin ediyorum herkesten çok kazanırsın. Güzellik merkezlerinde acayip iş var. Kaş-bıyık almayı, ağda yapmayı falan da öğren.
İkinci bir alternatif olarak ise kaliteli bir gastronomi kursuna yazıl. Asla işsiz kalmazsın. Gene temelden başla. Ufak işletmelerde başlarsın sonra büyük zincir restoranlara girersin.
Bu ikisini iyi değerlendir ikisinde de manyak para var.11 Yorumla- +1 yıl
evliliği erken yapmak için kurs düşünme ama daha 18sin çocuksun yani. Kursa gerçekten gitmek istiyorsan bu dediklerime bi bak araştır. Evliliği düşünme şimdilik. ''Nasıl başarılı olurum?'' bunu düşün. Üniversite de farklı kültürler, sosyallik, arkadaşlık gibi pek çok alanda tecrübe de sağlar tek iş değil. Ama dediğim gibi ben olsam o iki kurstan birine giderdim.
Öncelikle böyle hayati kararları almadan önce iyice düşünmelisin. Tüm hayatını değiştirebilecek ve geri alınması zor kararlar. Gerçekten üni okumak istemiyorsan okuma ama kurs gibi durumlarda ancak çalışırken keyif alabileceğin işlerin eğitimlerini al. Yoksa ilerleyen zamanlarda çok sıkıntı çekersin
00 YorumlaUniversite okumak herzaman saygi gormez, hatta cok nadirdir ama, okumazsan ve aileden veya ticaretten parayi kiramadiysan, maasli calisan olursan hayatin boyunca hep surunursun asagi gorulursun. BİM markette calismak icin bile universite diplomasi isteniyor artik. Ona gore hesabini yap
00 YorumlaÜniversitenin tek amacı meslek edinmek değildir, insanın ufkunu geliştirmek, sosyal olmak, kendini bulmaktır. Bence üniversite hayatını tatmalısın.
Ayrıca sadece işle değil, sanatla ve bilimle de uğraşmalısın, herkes uğraşmalı.
Resim yapmayı öğren, youtube da bir sürü eğitim var, müzikle uğraş, heykel öğren, hayatı sadece çalışıp para kazanmak olarak görmeyin, yazık edersiniz kendinize.10 Yorumla
+1 yıldogru dusunuyorsun. unv gidenler maceraya gidiyor ozgurluge gidiyor. adam ve insan olmaya giden cok azlari vardir. kendini ailesini gercekten seven kendine ailesine saygisi olan vataninimilletini seven insanlar okuyup bir yerlere gelme hayaliyle okurlar. digerleri dedigim icin okula giderler haylaz bencil asalak yasarlar. asla kenderini gelecek zamana ve olgunluga insanliga hazirlamazlar. hicbisey umurlarinda degildir. varsa yoksa okul bitince devlete kapaklamak asalak yaşamaktır tek dertleri. oylelerinin orneklerini kim milyoner olmak isterdeki yarismalarda goruyoruz. master yapmista bilmem nede. daha ilk soruda elenirler. cunku gercek yasamla alakalari yoktur.. sen icindeki duygulari yasama sevincini ticari zihniyetini yasa kimseye muhtac olma ozgurce basin dik yasa. dilediginle yuvaninkur coluk cocugunla gurur duy.. otomotiv isini seversen teknigi benimsiyorsan yapmani onerrim.. aklina takilan birsey olursa yaz bana
00 Yorumla
+1 yılBencede gitmelisin kafana koyduysan tavsiye ederim ama çıraklık eğitime yollarsa kuaför gitme derim hiç çekilmez bi 4 yıl ya da 2 yıl daha okumak falan can sıkıcı yinede sen bilirsin bence kuaförlük belgesini alsan güzellik salonu açabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAnestezi veya sağlık iyi bir meslek ve dünyada geçerli. Kolunda altın bilezik demek. Okumayı istemezseniz, havacılık sektörü ile ilgilenmeniz öneririm. Piyasada üniversite mezunu ama bilgisi az çok kişi var. Maalesef teknik personel yetişmesi çok az.
00 Yorumla
+1 yılDostum istemediğin mesleği yapamazsın. Zor olur, hayatını mahveder. Üniversiteye gitmeye cesaretin mi yoktu yoksa temelin vs iyi değil kazanamazsın diye mi gitmek istemedin? Önemli olan kendi ayaklarının üzerinde durabilmek.
00 Yorumla
+1 yılÇevremde dersleri ve genel olarak mat feni iyi olmayan kimseye Üniversiteyi önermiyorum. Fakat sistem eğer bunu dayatıyorsa zamanının %20'sini alacak bir bölüm seç oku, okurken de başka şeyler öğrenebilirsin kursa da gidebilirsin çalışadabilirsin.
00 Yorumlaşu an üniversite okuyup işsiz kalanlarla dolu etraf. Emin ol üniversite artık bi kelime oldu anlamı yok gibi bir şey. Üniversite okuyup işsiz kalanlarla daha feci dalga geçiyorlar
00 YorumlaBunda ayıp bir şey yok tamamen senin düşüncen. Traş olduğum berberde bir çocuk vardı liseyi bırakmıştı, Anadolu lisesinde okuyordu 400 küsür puan almış, okursam ne işe yarıyor ki abi bu devirde diye düşünüp okulu bırakmış. Bence Bi bayan kuaförlüğü denenebilir meslek olarak
00 Yorumla
+1 yılKimsenin seninle dalga geçmeye hakkı yok öncelikle bunu unut...
Daha sonra hayallerinin peşinden gitmen hoş bir davranış, dalga konusu olan bir davranış değil...00 Yorumla
+1 yılİnsanların senin hakkındaki düşüncesini önemseyerek en büyük hatayı yapıyorsun zaten. Kime ne? Git ne halt yemek istiyorsan ye, kim karışıcak? Senin hayatın senin kararın, bu kadar.
00 YorumlaAlay ederler bu insanoğlu ama sen takma da bence üniversite oku neden istemiyorsun ki ne güzel sosyal olucaksın yeni şeyler öğreniceksin geliştireceksin kendine bir şey katacaksın bu yönden de bak.
00 Yorumla
+1 yılBir meslek sahibi olanlar, üniversite okuyanlardan daha fazla rağbet görecek diye düşünüyorum, üniversite mezunu birisi uzmanlaşmadığı zaman çoğu konuda yetersiz kalabiliyor.
00 YorumlaGenel kültürünü geliştirirsen ve doğru bi insan olursan sadece yapacağın meslek için seni yadırgayan insanlar zaten cahil insanlar olurlar..
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
istemeye istemeye bişey okuma ama yinede bi bölüm den mezun olmanı tavsiyede ederim sana , anestezi bölümüde iyidir
00 Yorumla
+1 yılHayır kimse alay etmez ayrıca bunlara takılma. Ben de üniversiteden sıkıldım senin gibi yapmaya karar verdim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılüniversite sadece bi okul değildir. kendi kendini disipline etmeyi öğrenip hayatı prova ettiğin bi yerdir. insanları daha farklı tanır. hiç sosyalleşemesen bile farklı bakış açıları kazanırsın. ayrıca 4 yıllık hiç bir fakülte bence kayıp değildir.
00 Yorumla
+1 yılMantıklı bebiş üniversitesi yi dışarıdan oku zaten 3 4 aylık kurslar üniversitesi ayarında eğitim verio
00 YorumlaÜniversite oku POMEM sınavına girersin polis olabilirsiniz ya da özel sektörde bir iş bul çalışabilirsin öngörüsum bu yönde
00 Yorumla
+1 yılKuaför ol en kral bölümü okuyandan daha çok kazanırsın okuyup işsiz gezme
01 Yorumla
Soran+1 yılumarım önüm açılır
Gizli Üye(25-29)+1 yılSjjajsj onlarda hemen iş kuruyordu zaten o kurslara bende gittim tanıdığın yoksa elin kolu uzun bir baban akraban yoksa boşuna bir şey bekleme okuyanlar zor iş buluyor
10 Yorumla
+1 yılBak delikanli ben senin yerinde olsam üni okumam gider migrosda calisirim
10 Yorumlaolabilir bence alay edilceek bir duurm idye zaten uni okuyan işsiz yani
10 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi meslek olarak görme bence. Her genç bu ortamı tatmalı çünkü sana çok farklı şeyler kazandırır. Çok kolay bir bölüm seç, okuman kolay olsun. Okurken üniversite ortamına, eğlencene bakarsın. Ayrıca yine kursa gidip başka meslek edinirsin.
00 Yorumla
+1 yılüniversitede çoğu bölüm zaten kurs tadında. Uydurup uydurup açmışlar
00 Yorumla
+1 yılPatronlar diplomalı, nitelikli değil çalışkan insan arar.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAlay edilecek birsey yok böyle yapan binlerce kşi var
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıluygulamalı bilimler meslek yüksek okulu bölümlerine de bak
00 Yorumla Kursların sertifikaları gecersiz sayılabiliyor üniversite okuman da yarar var
00 YorumlaOkuyan ne oluyor sanki ama onlisan bitire bilirsin dışardan zorlamaz yani yine işini yap
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle başkaları için yaşamayı bırak ve seni ne mutlu ediyorsa onu yap
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle kuaför👌
Ayni zamanda cilt bakım egitimleri al.
Biz okuduk bir sey olmadi.00 YorumlaÜniversite okumak artık ayrıcalık olmaktan çıktı. Meslek edinmek gayet mantıklı.
00 YorumlaKimin ne dediğinin ne önemi var. Nasıl mutlu olacaksan onu yap
00 Yorumla
+1 yılAçıköğretime git madem mahalle baskısı seni delirtir.
00 YorumlaNe kadar hedefsiz bir isin böyle ya Çok yazık Gerçekten
011 Yorumla- +1 yıl
Pardon da sen kimsin onu böyle yargılayabiliyorsun. Ben 18 yaşındayım liseden mezun oldum. Üniversiteyi aptallık olarak gördüğüm için okumuyorum. Ve kankamın da dediği gibi bir kursa girip bir şeyler yapabilecek potansiyeldeyim. Elimden tamir işi bile gelir. Sesim güzeldir. Profesyonel olmasada yazılar şiirler yazarım. Konuşma ikna kabiliyetim, el yeteneğim gayet iyidir. Bir hedefim yok mu benim sence? Var ve o yolda yatırımlar yapacak araştırma ve öğrenme ile ileriki zamanlarda kendi mağazamı açacağım. Ne aile ne başka birisinin desteği oldu ayrıca. O yüzden bu hadi ordan ülkesinde insanların hayat düşüncelerini ve yaşantılarını bilmeden iğrenç bir ithamda bulunamazsınız
- +1 yıl
İlla üniversiteye gitmek mi hedef olarak görülüyor? Kız kursa gidicem demiş zaten buda bi hedef onun için
- +1 yıl
@Aglayanasena peki ya bunca işi saydın durdun hangisini yapıyorsunda bu yorumu yaparak üstte çıktın?
- +1 yıl
@mimar7eslem online mağazam var. Yoksa nasıl kazanç elde edebilirim?
- +1 yıl
1. 18 yaşındaymışsın yeni başlamışsın ve online mağazan olduğunu söylüyorsun nereye kadar sürecek bu dönem ondan haberin vardır inşallah
- +1 yıl
İnsanlar okuyarak her yere varabiliyor yeter ki içinde istek olsun aptaldı oydu buydu sen okumak istemezsen tabi aptal bulursun başka bi nedeni de yok okuyan ayağının altına her şey de çekebiliyor ve 10 15 senede devam edersen anca altına eşya çekebilirsin
- +1 yıl
@mimar7eslem bu benim ana gelir kaynağım olmayacak kesinlikle. Küçük işler büyük yatırımların yarınıdır. O yüzden bunu yaparken yanında da başka neler yapabilirim diye araştırıyorum. Malûm Türkiye. Ülkedeki eğitim ticaret yapmaya zorluyor. Üniversitede bile bu böyle. Derste not tutanlar sınav zamanı gelince bunu ticarete döküyor. Akıllı olan kazanıyor.
- +1 yıl
@mimar7eslem ben okuyanların kesinlikle aptal olduğunu söylemiyorum eğer böyle anladıysan. Lütfen okuyan veya okumuş bir insansan bana cümlelerimi açıklattırma.
- +1 yıl
Senin bahsettiğin de şu üniversitenin boş olduğunu iddia ediyorsun ama oradan çalışarak emek sarfederek çıkanların büyük işler yaptığını bahsediyorum
- +1 yıl
@mimar7eslem okuyup hakkını veren insanlar var elbette. Ben benim gibi düşünen insanların ticaret yeteneği varsa yapsın diyorum.
- +1 yıl
Ticaret kolay değil kafan basması lazım kurnaz olman lazım senin anlattıklarında pek bi alakası yok bende zamanında ticaret yaptım döktükçe ortalığı baya zaman alan işler
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence okumalısın. Üniversiteyi sadece meslek sahibi olmak diye düşünme. Öğrenim görmek, bilgi birikimi yapmak, kendini geliştirmek olarak düşünmelisin
10 Yorumla
+1 yıliyi ve kötüde olsa dışarıdan en azında bir 4 yıllık okul bitir faydasını göreceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de senin gibi düşünüyorum ama benim aklımda ağız ve diş sağlığı bölümü var hiç olmadı girer özele orada çalışırım üni okumadım ben
00 YorumlaInsanların tepkilerine gore hayatini sekillendirme. Kim ne derse desin. Bende şu an 4 yillik bi iliskim var ve uniyi biraktim. Kpss ye giricem. Sende ne istiyorsan onu yap.
01 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞart değil okumak iş hayatına atılabilirsin bunun dalga geçilecek tarafı yok ben de okumadım.
00 Yorumla
+1 yılalay etmezler ama bence üniversite eğitimi daha iyi..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite oku. Lise mezunu lise mezunudur, üni bitir sonra kursa gider bişeyler yaparsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDikiş kursuna git tekstilde iş çok ama mesaiside çok 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılselam en iyisini düşünmüşsün ailen ne diyor okuyup okumamana karşı ne diyor?
00 Yorumlaüniversite dedğin artık güzel bir bölüm değilse DİPLOMALI İŞSİZLİKtir kardeşim. Dilediğini yap
00 Yorumla
+1 yılEğer Ezberin İyiyse C# Phyton Dilini Bilip Birde İngilizcen Ve Ticari Zekan Varsa Paraya Para Demezsin Adeta Para Basarsın Dercesine
00 Yorumlasevgilinden dolayı büyük ihtimalle okumaya ihtiyac duymuyosun ama o sevgili bi gün seni yolda bırakırsa ozaman pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılHayır önemli olan okumak değil iş hayatında okumadan da yüksek seviyelere ulaşabilirsin kimseyi takma !
00 Yorumla
+1 yılHayat senin karar senin üniversite okuyup prof bile olsan istediğin işi yapmadığın sürece hayatından zevk alamayacaksin
00 Yorumla
+1 yılİster üni oku ister okuma istersen kursa git Karar senin tabii ki ama benim görüşüm Sana tavsiyem sevgilin varsa istersen evlen
00 YorumlaSanatkarlar önemli, okumak yani akademik olarak bir yerlere gelmek icin %1 lere görmelisin. Eğer bu kapasite yoksa seni ekmeğe götürecek işe odaklan.
00 YorumlaHangi meslekte mutlu olucaksan onu yap kimin ne dediğini umursama
01 Yorumla
+1 yılHayır bence çok takdir ederler bi de ben de öyle yaptım ama kursa değil direkt sanayiye girdim 😀😅
00 Yorumla
+1 yıl2022 yılında hâlâ üniversite okuyan varsa bence safi canım. Kusura bakmasınlar
00 Yorumla- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat