Merhabaa 🌸
Saatlerce ders çalışan insanlara hayret ediyorum ben hemen tıkanıyorum..

Merhabaa 🌸
Saatlerce ders çalışan insanlara hayret ediyorum ben hemen tıkanıyorum..

Ders çalışma limitim yok Çünkü ders çalışırken hep yeni bir şey öğrenmeye odaklı olduğum için "acaba bundan sonraki konu ne olacak bana ne öğretecek kendime ne katacağım" diye düşündüğüm için süreye takılmıyorum Gözlerim yorulmaya başladığı anda yorgunluk başıma vurduğu zaman ara veriyorum ya da o günlük bitiriyorum
Yok.
Bu yüzden de kendimi sabah 10 akşam 6 olarak sınırladım.
Anlatsam kesin troll, kurgu dersiniz. Yine de anlatayım: Üniversite sınavına hazırlanırken yaz tatillerinde, o zamanki aklımla "bak rakiplerin sen uyurken çalışıp önüne geçiyor, senin icabına bakıyor; sen hala fosur fosur uyu aptal" psikolojisine gireyim diye telefonumun alarm sesini tam ses nükleer saldırı sireniyle değiştirip sabah beşte silah başı yapar gibi max 5 dakika içinde standart prosedürü uygulayıp yatağımı toplar, yüzümü yıkayıp dişimi fırçaladıktan sonra ders başı yapardım.
İşin ilginci de, garip bir haz alırdım bundan.
Sıfır şaka.
Daha sonra, apartmandakiler kıllanır gerçekten acil bir şey oluyor sanır diye ailem uyarınca normal uyandırma alarmına döndürdüm sesi.
Benden başka ne bekliyorsunuz ki :)
Ahahah süpermiş 😂
40 dakikadan fazla olmuyor. Önemli olan standartları ayarlamak. Mesela 30 dakika çalışıp 20 dakika dinlenmek tam bana göre. Tavsiye ederim ama istikrar çok önemli. Kalktıktan sonra tekrar oturmak lazım.
Peki bunu kaç kere yapıyorsunuz? (30 dakika çalışıp 20 dakika dinlenme olayını)
KPSS'ye çalışırken kullanmıştım. Disipline ve istikrara önem verdim. Size faydası olması veya okuyan arkadaşlara ışık olması umuduyla biraz uzun yazacağım. Sabah 6'da kalkıyordum. Bir saat yemek uyanma derken saat 7 oluyordu. Daha sonra dersin başına oturuyordum. 30*40 dakika arası çalışıp daha sonra ise 20 dakika civarı mola veriyordum. Net ders çalışma süremi kronometre ile kontrol ediyordum. Öğlen 12'ye kadar yani öğle molasına kadar ortalama 3 saat net ders çalışma süresi elde ediyordum. Yani bu süre molasız çalışma. Hani 40 dakika çalışıp 20 dakika mola verip kendimi 1 saat ders çalıştım diye kandırmıyordum. Özellikle sabah erken başlamak çok büyük bir psikolojik avantaj. Neden? Atıyorum öğlen 12 de uyandığını düşün. Ders oturdum diyesiye saat 2 oluyor. Biraz çalışıyorsun hop akşam oldu. İnsanın içinde çalışma aşkı kalmıyor. Tabi ne kadar aşkla çalışıyorsa.. O yüzden erken oturunca kendine diyorsun ki 3 saat net çalıştım. 3 saat daha çalışayım bari 6 saat olsun diyebiliyorsun bu önemli. İkinci detay: günlük 5-6 saat arası net çalışmadan sonra saat akşam 5 oluyor ya. Bırakacaksın ! Çünkü sen bir insansın arkadaşların var ailen var kendine ayırman gereken zaman var. O yüzden günlük 5-6 saati doldurunca sana otomatik olarak gece 12'ye kadar 7 saat kalacak. Düşünsene 7 koca saat. Ve ders çalışmaktan asla sıkılmayacaksın. Ve pazar günleri ben asla ders çalışmadım. Hep kendime tatil verdim. Haftalık 40 saat net ders çalışma ile 100 000 lerdeki sıralamam Türkiye derecesine dönüştü. Hemde sadece 5 ayda.. Sır burada karar sizin :)
Süper teşekkürler 🙂
Rekorum 13 saat. Normalde günde 3-5 saat arası çalışabiliyorum. Aslında daha çok çalışırım ama diğer sorumluluklarımdan ancak bu kadar vaktim kalıyor. Beni bıraksalar kesintisiz ders çalışırım elimde yarım ekmek ve kahvemle.
Teşekkürler
Cevap
19Cevap
Öğrenciyken çalışırdım ama şimdi ağır geliyor. Eğitim verirken ama zorlanmıyorum
Üniversite sınavına çalışırken günde 15-16 saat çalışıyordum. Şu an TUS'a çalışıyorum, Ramazandan önce günde 10-12 saat çalışabiliyordum ama Ramazan başladığından beri maksimum 8 saat çalışabiliyorum
Ya nasıl başarıyorsunuz hiç mi başınız ağrımıyor başka şeyler yapmak istemiyorsunuz🤦🏻♀️ 2-3 saati anlıyorum ama 8 saat nedir insan mısınn 😂
50 dakika ders 10 dakika mola yapıyordum 5-6 saatte bir de 1 saat yemek ve dinlenme vs molası veriyordum. Öyle olunca sıkılmıyor insan 😂 bi de masanın önüne kampüsün fotosunu koymuştum o da motive ediyordu :)
Yaa süper 🙂
Yorumdaki azimli insanları görüp utandım, ben ders çalışmak zorunda olupta bir türlü tam odaklanma sağlamayan biriyim🥲Neyse gidip ders çalışayım bari.
2 saat ders çalışırım bunu da günde 1-2 defa yaparım. Konuya ne kadar hakim olduğuma bağlı. Nadiren 3 olur.
Bir saat çalış yarim saat ara ver ogle yemeğinde sokağa çık 45 dskika yürü sonra yemeği ye cslısmaya devam buna özel itina göster
Kitabı elime alırım, yatağa geçerim, yavaş yavaş aşağıya doğru kayarım. Uyku pozisyonuna gelene kadar çalışır uyku pozisyonunda uyurum.
Ders çalışma limitim yok. Ben direk çalışamıyorum yani hiç yok bende😂
Limitim var tabi robot değiliz 😅 sonuçta sınırsız çalışmak olmaz 😅 arada dinlenmek de gerekir
şimdi ders çalışma seviliyorsa elbette bu çalışmaya limit koyulamaz
çünkü seviyordur
Ben hep son gün sabahladım 😁
Ders çalışmıyorum. İşin garibi okuldayken de çalışmıyodum mezun oldum üstüne yıllar geçmiş vay be
kitaplar önümde bakıyom öyle 10 dk çalıştım sıkkınlık çöktü bıraktım
Lisede misin
okumaktan sıkıldım, o yüzden master yapmıyorum..
Hiçbir zaman çalışmadım okulda kulak verip onunla yetindim 😌
Yani en fazla 2 saat çok sıkılıyorum bide ezber yapmak zor geliyo matematik yapmak zor geliyo sınavım varsa belki 2 saat not cıkarıp Test çözme falan onun dışında dinleyip geçiyorum dersleri
okul yıllarında yoktu
Almanca dersini alacağım günde 2 saat ayırcam
Maksimum 2 veya 3 saattir
Ders çalışmak ne hiç bilmiyorum öyle bir şeyi
Tek başına zor sıkılır insan
Evet 2 ayda bir 15 saniye çalışıyorum.
Vardı.. 1 saat.. 😄
2-3 saat anca
Yks mi hazırlanıyorsun
İki saat maksimum
çalışamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?