İki haftaya çok önemlı sınavım var. Oruç tutduğumda ders kafama girmiyor , sizdede öyle mi? Acaba oruçumu sonradan mı tutsam? İçimede hiç sinmiyor napacağıma blmiyorum. :/
Cevabın nedir?
Aslinda benimde cok onemli sinavlarim ve odevlerim var fakat oruc bana cok iyi geldi.. Kendimi daha enerjik, zinde hissediyorum. Ayni zamanda orucun zihinsel perfonmansimi olumlu bir sekilde etkiledignide soyleyebilirim. Elhamdullillah. Ne biliyim.. Yorgunluk ve unutkanlik vardi bende oruca basliyali birden yazdiklarimla uyandim 😊
26 Yorumla
Soran+1 yılGeçe çalışıyorum ama 2,5 saatlık uykuda yetmiyor
Soran+1 yılBugün yine bir deneyim en iyisi
Soran+1 yılTamam bugün denerim.😊 Tatlı yediğinde noluyor?
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 417 cevap paylaştı.
+1 yılOrucu sonradan tutmak olur mu hiç bu nafile oruç mu farz oruç böyle basit bir nedenden dolayı erteleyemezsin. sana tavsiyem dersten önce biliyosan Kuran oku bir sayfa. aclık hissin geçer
10 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 361 cevap paylaştı. Kendini sartlama. Bundan kaynakli. Uykunu uyu sadece sahur icin 1 saat ara ver tekrar uyu. Erken yat gec kalk. Her turlu calisiliyor benimde var sinavim
#İnsanBuSinusoidalEğriMisali00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkafan almıyorsa tutmaman daha hayırlıdır zaten. çünkü burda bilim ögreniyor ders ögreniyorsun. önemi olan senin gelecegin yapmak istiyor fakat yapamıyosun bunun bir günahı falan olmaz.
148 Yorumla
Soran+1 yılGünah olmaz mı açaba?
Cevap sahibi+1 yılolmaz tam tersi sen gelecegini engelleyecegi halde bilim ögrenmeni engelleyecegi halde tutuyosan yanlış olan budur :)
Cevap sahibi+1 yılkim sana bnun günah olacagını söyledi allah aşkına innamayın böyle yanlış şeylere dostum :) senin burda bir amacın var ve o amaç çok önemli :)
Soran+1 yıl2,5 saatlik uykulan okula gidiyorum ders çalışayım diye.
Soran+1 yılAnnemde tutma diyor sınavdan sonra hepsini tutarım saten ama nebiliyim herkes günah diyor
Cevap sahibi+1 yılo günah diyen aptalların dinle falan da alakası yok emin olabilirsin herhangi bir günahı yok kuranı tamamen okumuş biri olarak sölüyorum bunu :) daha sonra tutmanada gerek yok hatta ama o tabi senin bilecegin iş fakat şimdi en hayırlısı tutmamandır zaten :)
Soran+1 yılTamam madem sağol :) içimi açtın.
Cevap sahibi+1 yılrica ederim dostum başarılar sana Allah zihin açıklıgı versin :)
Soran+1 yılAmin 😊
- +1 yıl
Kuranı okumuş insan olabilirisn de boşa okumuşsun verdiğin fetvaya bak kızında günahına giriceksin. senin yanlış söylediğini ıspatlamaya çalışmıycam arkadaş gercekleri duymak istiyosa heryerde hoca mevcud sorsun öğrensin. verdiğin fetva gülünecek tarzda
Cevap sahibi+1 yılbilmedigin şeye atlama eger sınav durumu vb gibi duumlar varsa kişinin oruç tutması onun sınavı kazanamamasına sebep olacaksa burda önemli olan kişinin o sınava kzanmasıdır. bana aksi yönde bir ayet atabilir misin hangi hurafe hocaları dinledin sen. size kalırsa oruç namaz din bitti. daha dini bilmiyorsunuz la. hangi ayette yazıyor bu. ilk ayette oku diyor. burda kız oruç tutsa diyorki beynim dersi almıyor ne yani allah bu kıza 1 ay oruç tut gerekirse kazanma sınavı ömür boyu bir vasfın olmasın ama bir ay orucu tutmazsan çook günah mı diyor. bu mu senin allah anlayışın. gerekirse sınavdan sonrada tutabilir. saçma sapan hurafelere inanıyosun bari sesini çıkarma dini kirletme
Cevap sahibi+1 yılve burda kız dersi anlamadıgı halde sırf senin bu yorumuna bakıp oruç tutsa ve sınavı kötü geçse bu yüzden o başındaki türban seni kurtarmaz öbür tarafta haberin olsun. o yüzden dini bilmiyorsun yorum yapma. türkiyedeki bütün din alimlerini dinlemişligim var hemen hmen bunu sorsan sana benm dedigimi derler zaten. keyfi degil kız DERSİ ANLAMIYORUM diyor oruç tutunca ve sınavı var bir ay sonra bunun günahı olmaz tam tersi tutmaması gerekir
Cevap sahibi+1 yılher yerde hoca mevcutmuş kuranda açıkça hacı hocalara gitmeyin inanmayın der kimmiş o HERYERDE olan hocalar. senin dini bilmedigin burdan belli zaten. o hocaların çogu hurafe anlatıyor kuranda da ayetlerle çok açık yasaklanıyor zaten. Benim bahsettigim hocalar en azından türkiye gnelinde en bilindik hocalar ve çogu ilahiyat profu. ne idigü belirsiz çevrendeki ilkokul lise mezunu saçma sapan hocalar beyninde din bırakmamışki bu kıza bunu sölüyosun. hurafelerinde baş başa kal. daha fazla günaha girip yorum yapma
- +1 yıl
O kadar boş konuşuyosun ki ben yıllardır eğitim alıyorum ama evet sen benden iyi biliyosun tamam tutmasın ders calıssın kendi kararı ben senin yanlış bir fetva verdiğini belirteyim de gerisi benm sorunum değil. örtüme laf uzatabilecek kadar aşağıda bir insanın lafına uyacaksa uysun buyursun.
Cevap sahibi+1 yılyaw k. bakmada ortadoguda kafa kesenlerde çok egitimli 24 saat dinle iç içeler onlar müslüman mı şimdi sana göre :) günümüzde hacı hocalarla verilen din egitiminin büyük kısmının hurafe oldugu ben degil ilahiyat prof larının birçoguda söylüyor. Kuranda dahi yazıyor :) ben örtüne laf etmedim ama sen örtünecek kadar kendini dindar tanımlayıp bir insanın gelecegine dahi etki edebilck yanlş şeyler sölüysn. dedigim tamemen dine uygundur tek bir aksi şey söyleyemezsin. dinde aslolan bilimdir saglıktır iyi niyettir. burda konu bilimdir. ilk ayet Kuranda oruç tut degil okudur. Oruç önemlidir tutulması gerekir ama bu arkadaş diyorki ben ders çalışamıyorum sen ne diyosun yani bana açıkça söyle. ders çalışamasanda anlamasanda sınavına az kala sınavından dahi olacakken yinede aslolan oruçtur oruç tut mu diyorsun? böyle diyorsan sen dine innamıyon hurafe bir dinin var k. bakma
- +1 yıl
Okumadım cok cahilsin keşke ölsen😂
Cevap sahibi+1 yılson olarakta şunu iyi niyetimden söyleyim her yerde dini yorumlar yapma farkında olmadan o hurafelerle günaha giriyorsun vebali büyüktür. şimdi sana desemki iyi bir insan olmak mı önemli oruç mu oruç diyebilecek bir potansiyel dahi var sende.:) oruç namaz önemli ama bundan kat ve kat önemli bazı şeyler var kitapta aksi yönde tek ayet yok hepsi de beni dogruluyor sen başka hacıların kitabını okumuşsun din bunu yasaklamasına ragmen kafan onlarla dolmuş
Cevap sahibi+1 yılokumadıgın belli kitabıda okumamışsın zaten bende onu diyorum okumuyorsun zaten sorun bu hacılar sana din degil başka bişe anlatmış din de aslolan bilimdir :)
- +1 yıl
He canm he ben senin düşündüğün gbiyim bişey bilmiyprum vebale giriyorum dur bak hatta ben neyim biliyo musun yobazım ben yobazz.
Nası bir beyne sahipsin ki dini bu kadar hafide alabiliyosun. iyi insan mı oruç muymuş. sende de ne zihniyeti var biliyo musun. kafir ama cok iyi ahlaklı bir insan cennete girebilir mi deseler tabiki iyi sonuçta diyecek bir zihniyet var. ben buna cahillikten başka bişey yakıştıramıyorum. benmle muhatap olma sen git zamane modern hoclara uy umrum dışısın ben kızı uyardım istediğine uyar.
Cevap sahibi+1 yılaşagıdaki yoruma bak dersten önce bir sayfa kuran oku açlık hissin geçer hahaha :D :D bu dedigin kuranın tek ayetinde yazmıyor lan siz varya siz çok tehlikeli yobazlarsınız bana o dedigini kanıtlayan bir ayet yaz buraya ne istersen yapacam hurafeci yobazlar sizi :D evet girer iyi bir insan cennete girer bakara 62. nci ayeti oku yobaz :D allah girer diyor sen kimsin aksini iddaa ediyon siz Kuranada inanmıyosunuz la birçok ayette belirtilir hatta bu sadece bakara 62 de degil. size kalsa zaten tek sizsiniz cennetlik 2 milyarlık çin 1.5 milyarlık hindistan asya avrupa amerikanın onlarca ülkesi hepsi cehennemlik ama siz hatta bizde degil ha sadece siz oruç tut 24 saat dersmiş oymuş buymuş yok sadece oruç namaz allahu ekber tek siz cennetliksiniz :D Kuranda derki birçok kişi çıkacak benm demediklerimi diyormuşum gibi gösterecek işte onlara inanmayın onlar müşriktir ve şüphesizki onlar cehenmenliktir bekleyin :D
Cevap sahibi+1 yılşimdi sana desemki hırisitanlarla falan evlenmek günah mı ovv yanarsın dersin Kuranda tek ayet yoktur bunu yasaklayan ve nihat hatipoglu gibi bana kalırsa yobaz olan biri bile evlenebilinir Kuranda yasaklı degildir diye fetva verdi ve hemen bütün ilahiyat proflarıda böyle sölüyor çnkü yasak degil Kuranda yasaklanmıyor ama senin dinin neyse artık buda çok büyük günahtır degil mi yanarsın :D :D herkes yanacak lan bir tek siz cennetliksiniz yobazlar :D
- +1 yıl
Sen cidden uçmuşsun ya kendin ortaya bişey koyup aksini söyşemişim gbi tartışmaya başladın bence sorunların var. evet ben yobazım. dinizmizn niyet dini olduğunu bilmeden Allaha samimi değilde sadece okuduğu kitaplardaki bilimselliklerde yaklaşan duygusuz hissiz dinden kitaptan nasibini almadan okuyyp geçen insanlardansın bu cok acık. benimle diyoloğa girebilecek kapasiten olmadığı halde devam et ama ben seninle bu konıda tartışamayacak kadar dinimi iyi biliyorum. sen devam et dediğim gbi modern yeni dincilerinizle biz yobazlarda devam edelim yolun sonunda nasılsa doğru olan kazanıcak 😂
Cevap sahibi+1 yılmübarek yolun açık olsun burda modernligin peşinden git derken bile yobaz oldugunu kabul ediyor modernligi kötü bişemiş gibi sölüyosun. seni dindar seni öbür dünyada görüşecez :D :D
- +1 yıl
Görüşürüz😅
Cevap sahibi+1 yılama yinede acaba de şüphe duymak dinde de önemlidir ne olur ne olmaz de yani valla sana üzülüyorum şuanda cidden dalga falan geçmiyorum çok ciddiyim farklı görüşlere açık ol biraz. cidden kitap sizden hiç iyi bahsetmiyor :)
- +1 yıl
Ben farklı görüşlere acık değilim demedim. saçma olanlara karsıyım. Allahın Kuranda farz kıldıklarını bu kadar kolay ve basit nedenlerden terk edebilenlere karsıyım. emin ol beni hiç tanımadığından sadece şu kadar konuşmadan cok yanlış düşünüyosun. ama sen bilirsin umrumda değil. eğer ben hatalıysam ki ben oruç tut diyerek bir hata yaptığımı düşünmüyorum bişey kaybetmem. ama sen oruç tutmasanda olur derken eğer yanlışsa çekiceğin var haberin olsun. dedim ya görüşülecek yerde herşey belli olur tartışmaya hiiç luzum yok
Cevap sahibi+1 yıl". eğer ben hatalıysam ki ben oruç tut diyerek bir hata yaptığımı düşünmüyorum bişey kaybetmem. ama sen oruç tutmasanda olur derken eğer yanlışsa çekiceğin var haberin olsun" bak güzel kardeşim gerçekten bu cümle ne dinle ne ahlakla ne beyni kullanmayla hiç bişeyle alakası yok ya. ne kadar temelsiz basit bir cümle. Bak güzel kardeşim eger sen haksızsan ki haksızsın Bir kulun hakkına girmiş olacaksn. Kızın biyolojik bir sorunu var belliki oruç tutunca ders anlayamıyorum olmuyor diyor elimde degil. ve bu kız sana inansa ve sırf bu yüzden sınavı kazanamasa sen bir kulun hakkına girmiş olacaksın ve Kuranda en büyük suç kul hakkını yemektir bunun affı dahi yoktur. senin anlatıkların hurafe. Ayet okuyunca açlık geçer diyorsun hangi ayette böyle yazıyor ya. dediklernin temeli yok. Yazmıyor kitapta dediklerin. osmanlı döneminde ki tarikatçı yobazlar gibi konuşuyorsun.
Cevap sahibi+1 yılgerçekten din üzerinden alaylı falan konuşmamak lazım ama şunu bilki benim dedigim herşeyin onlarca eyet le kanıtı var. ama malesef senin dediklerin ayete degil başka hacı hoca bilmem nelere dayanıyor ve işin tuhaf kısmı Kuran çok kesin bir dille bunları yasaklıyor bunu Allah söylüyor. Neyse ama şunu tekrar edim şüphe iyidir kitaptda yeri vardır sorgulayın beni dahi sorgulayın der Ayetlerde geçer çünkü. lütfen birşeye körü körüne inanma eski dini yorumcuların birçogu hurafedir. Bundan emin ol.
- +1 yıl
Bak ben kul hakkı yediğimi düşünmüyorum. açken ders çalışamıyorum deyip bu kadar basit bir sebeple farz oruç ertelenemez. böyle bişey yok Kuranda ya mümkün değil. bu kadar basit mi. hastalık olsa anlarım bu hastalık değil ki. sıradan bir okulun sıradan bir sınavı eminim telafisi de vardır. neden orucu sonradan ödeyebiliyoda sınavı kurtarmak için tekrar giremiyo. ne yani bu dünyada ki sınav daha mı mühim. gercekten hasta olsa tamam. orucun bozulabileceği durumlar orucun ertelenebileceği durumlar içinde ders calışmak yok. bu bir kural ve ben koymadım. iyi o zaman Allah için ilim tahsil edenler ezber yapan hafızlarda oruç tutmasın. sonucta en büyük ilimKuran ezberlemek Allah kelamı öğrenmek. böyle basit bir zihniyet var mı nerde görülmüş. ben illahiyat okuyorum hiç bir hocamdan böyle saçma bir fetva duymadım ya. cok ciddiyim sen bna düzgün yazmışsın bende düzgün konusmaya calısıyorum ama gercekten yanlış bilgiler içindesin
Cevap sahibi+1 yılo zaman yanıldıgın nokta şu bu arkadaşımız basit bir okul sınavından bahsetmiyor bir senedir hatta belki yıllardır çalıştıgı lys sınavından bahsediyor basit bir okul sınavı olsa haklısın :) ama bu sınavı kazanamasa ve açıkça söylemiş içime sinmiyor oruç tutmamak ama kafama girmiyor oruç tutunca ne yapayım demiş bu durumda oruç tutmasada olur böyledir çünkü. Bu hayatını ilgilendiren bir sınav ve biyolojisi bünyesi bunu kaldırmıyor. git sor hocalarına eminim onlar da günah demeyeceklerdir ama ilahiyat hocalarına dışardaki hacı hocalara degil.
Cevap sahibi+1 yılve sana şu yüzden yobaz dedim. bak Kuranda derki namaz kılın kılmazsanız günahtır oruç tutun tutmazsanız günahtır sevgiliniz olmasın evlenmeden öyle şeyler yapmayın günahtır ama hep sonunda şöyle demiştir şüphesiz allah bagışlayıcı ve affedicidir :) ama kul hakkı yemek bunun asla telafisi yoktur açıkça Kuranda yazar kaç ayette hemde bunu yapanın vay haline der. Yeri yok onların. Ama sen sanki din sadece namaz kıl oruç tut zikir çek budur diyorsun yani ben öyle anlıyorum buna yakın konuşuyon. Ondan yobaz dedim yanlış anlama. Dinin temeli güzel ahlaklı olmaktır. Ve cennetin kapıları iyi ahlaklı olanlara açıktır farklı dindekilerede allahın ayetini mi inkarr ediyorsun Bakara 62 ve daha hatırlamadıgım başka ayetlerde de yazar bu. yobazların temel özelligi dini basite indirgeyip namaz kılın oruç tutun öbürleri zaten cehennemlik bunları yapmadıgı için gerisini çok kafaya takmayın derler. Hangi ayette namaz kılmayanların vay haline onlar cehennemi boylayacak der?
- +1 yıl
Dışardakiler diye ayrım yapmasak iyi olur çünkü onlarda da iyi hocalar olabiliyo. lys sınavına arkadaşımda calısıyo ve o da acken zorlanıyo kardeşim hafızlık seçmelerine hazrlanıyo o da zorlanıyo ama orucu bırakmaktan önce bircok çözüm var mesela geceleri çalışmak hem daha verimli olur hem de orucundan vazgecmek zorunda kalmaz diye düşünüyorum. ama bunu hocalarıma sorucam merak ettim
Cevap sahibi+1 yılVe şöylede der öbür dünyada allahın yaacagı seçim karşısında hepiniz şok olacaksınız :) yani dindar görünüpte her pisligi yiyen ama namaz zikir hiç aksatmayan biri cehenneme giderken belkide ateist ama hiç kul hakkı yememiş çok iyi brisi bile cennete gidecektir :) Namaz neden kılınır iyi ahlaklı olmak için orda Allaha yakın olur onu hatırlar ve yolundan çıkmayacagına söz verirsin. Önemlidr kılınmalıdır dine göre. Ama ondan çok daha önemli şeyler vardır bunu unutma dini basite indirgeme. Önemi olan iyi bir insan olmaktır :)
Cevap sahibi+1 yılama arkadaşımız olmuyor farklı yollar denedim ve dersimi aksatıyor diyor bunu unutuyorsun yani zorlanıyorum tutmayacam demiyor içime sinmiyor ama gerçekten kafam almıyor diyor sor lütfen :) dışardaki hocalara sakın güvenme bunu yasaklayan Kurandır ben sölemiyorum sen ilahiyat okuyorsan ki orda da k. bakmada cidden çok çok hurafe bilgiler var en iyisimi bu alanda prof olan hocaları dinle :)
- +1 yıl
Namaz kılmayanların cehenneme girmeyeceğini söyleyemeyiz farzı terk eden cezasını cekicek Kuranda bu var. fakat ben sadece oruc namaz zikir yap ahlaksızca saygıszca insanlıktan nasibini almamış gbi davran sonucta namaz kılıypdun cennete girersin demiyorum. her ibadetin her sorumluluğun farklı cezaları ve mükafatları vardır. sadece Allaha iman eden insanlar cezasını cekince cennete gireceğini müjdelenmiş. aksi halde iyi de olsan Allaha inanmayan bir kafirsen cennet yok. cünkü bunu Allah istedi diye yapmıyosun sadece vicdanen yapıyosun. yazarak anlatmak cok güç bunla ilgili bircok örnek verebilirm ama inan zor oluyo. demem o ki ben herşey namaz oruç demiyorum. kesinlikle yok böyle bişey
- +1 yıl
Kuranda kalbinde arpa tanesi iman bulunan cennetime girecektir diyo. cezasını cektikten sonra. ama imansz kimse giremiycek ve sonsuza kadar cehennemde kalıcak. bunlar Kuranda yazıyo. namaza gelince imandan sonra sorguda bile gelen ikinci mühim şey namaz. namazsız imanın bile zayıf sayılıyo. namaz dinin direğidir hadisi sahihtir. bosuna denmemiştir
Cevap sahibi+1 yılYine yanlış bir tespit tam tersi sen Allahtan kortugun için degilde vicdanın iyi oldugu için iyilik yaparsan bu daha güzel birşey degil mi demek sen gerçekten özünde iyisin karşılık beklemeden cennete bile inanmadıgın halde karşılıksız iyilik yapıyorsun :) ve lütfen bunu inkar etme sana ayet gönderiyorum ayette yazmakta bu yapma bunu allahın ayetini inkar ediyorsun farkında degilsin :) bunu yobazlar uydurmuştır işte ve dini dinden çıkaranda bunlardır. Bunlar namaz kıl oruç tut zikir çek ama sürekli din budur demiştir. Hayor degildir din iyi ahlaklı olmaktır. Bu ritüeller seni o iyi ahlaka ulaştıracak yollardır :) orucu tutuyorsunuz ya ha ramazan bitince çöp toplayan birinin yanından geçerken ona selam ver onun yanında yemek yeme aç bir çocuga yardım et diye tutuyorsunuz başka bir amacı yok onları anla ve yardım et diye :) oruç tuttuktan sonra bunları yapmazsan o orucun bir anlamı olmaz :)
Cevap sahibi+1 yılve bütün dünyayı cehenneme attın resmen k. bakma ama şu an dünyanın en modern ülkelerindki insanalr sırf müslüman degil diye cehenneme gidecek dersen bu yobazlıktır bunla dalgada geçilir islamıfobide oluşur dedigin akla mantıga sıgmıyor kitaptada aksi yazıyor :) işte size müslümanlıgı degilde genelde bir hurafeyi anlatıyor o hacı hocalar gördügüm buyfu kndimce uyarımı yaptım sana iyi günler diliyorum :)
- +1 yıl
Cok hassas bir kpnuda cok net kpnusuyosun orucun anlamı olmaz deme hakkını Allah kimseye vermiyo bize tutucaksınız demiş bide tutuyoruz bunu sonucunda olan bicok mesele var zaten. iyiliğe gelince Allahı bilmeden yapılan iyilik iyilik olmakla kalır sadece. vicdan duygusunu kuşlanmak isteyen herkese vermiş Allah. ama kullanmayı kişiye bırakmış kişide acıdığından da yapabilir. Allaha inandığından da yapabilir. imanlı insan sırf cennete girmek için yapmıyo zaten cennet bir vesile olabilir anca. iyiliğe teşfik olabilir. bir işciyi düşün aylık bir milyar için günlerce köle gbi çalışıyo çalışmakta bir ibadettir helal kazanc olduğu zaman ama sen o saatlerce çalışmanın içinde bir saatini verip Allaha secde etmezsen sen Allaha değil paraya tapıyo oluyosun. rızkı veren Allah değil mi. sana bir saate cenneti vericem diyen Allahın dediğini yapmayıp her gün on saat çalış ayın sonunda bin lira vercem diyen patronu dinlersen bu müslümanlık olmuyo ne kadar iyi olursan ol boş sen Allaha asi gelmiş oluyosun.
Cevap sahibi+1 yılhadisleri herkes kafasına göre yorumluyor ve çogu uydurma bunu ben demiyorum bütün din alimleri söylüyor. hepsi kendini desteklemek için işine gelene dogru diyor :) ayrıca Kuranda temel şey imandır ve namazı olmayanın imanı eksik sayılacaktır diye tek ayet yoktur gönder özür dileyip çekileyim :) Kuranda iman iyi bir insan olmak olarak tanımlanır. bu temel olan şeydir dogru ama iyi insandır imanlı insan. ayrıca Namazda buna ulaşmak için temel bir yöntrmdir ve kılınmalıdır. Ama asla dinin diregidir gibi bir terim geçmez. öyleki Kuranda namaz kelimesi bile geçmez salad olarak geçer oda hareket etme anlamında kullanılır :) açıkça yahudi hıristiyan ve diger dinlerdekide girecek denir. Evet iman etmeyenler giremeyecek yani iyi olmayanlar giremeyecek :) Nerden baktıgına göre degişir yani bu anlamlar ve dogrusu budur :)
- +1 yıl
bir ülkede kral olduğınu düşün bir adam var ülkendeki tüm vatandaşlarına iyiliklrr yapıyo fakirleri doyuruyo işlerine koşuyo ama sen ona bişey emrediyosun bişey istiyosun sen bekle ben iyilik yapıyorum sen afkur dur ben bana iyi gelenleri yapucam deyip seni takmıyo. umursamıyo sana saygıszlık yapıyo ne kadar iyi olursa olsun ne kadar sabredersin. kızmaz mısın. ki Allah sadece hükümdar değil bizi yaradan. sen ne kadar iyilik yaparsan yap seni doğuran annen bişey istediği zaman sen onu dinlemiyosan sana kızar. bu her yerde böyle
- +1 yıl
Ben arapça dili okuyorum salat kelimesinin hareket etme anlamı yok ayrıca namaz zaten arapça değil kuranda neden geçsin ki. ayrıca salad değil salat
Cevap sahibi+1 yılk. bakmada anlamadıgın nokta şu bunları ben degil allah söylüyor kitapta yazıyor. Hiç bir zaman sen müslman degilsen cennete gidemeyeceksin istedigin kadar iyi ol demiyor. Açıkça hatırlamadıgım bir ayette hangisi oldugunu hatırlamıyorum. Cennet iyi olanlara iman edenlere açıktır diyor. İman da iyi niyetli olamktır diye tanımlanıyor. Sen çok sog bir bakış açısıyla yaklaşıyorsun. Elbette inanmaktır aslolan ben inanmak önemsizdir demiyrum. Tabiki önemlidir namaz da oruçta ama sen bunlarla dini aslından uzaklaştırıyorsun. hİç bir temeli yok söylediklerinin
- +1 yıl
Kuranda yazılanları yalanlayıp hatta yazılmayan şeyler söylüyoaun cok tehlikeli yoldasın kardeşim Allah hidayet versin dini kimden öğrendin bilmiyorum ama yanlış olduğu bariz
- +1 yıl
Sen kendince kuranı yorumluyosun iyilik ve iman diyo. imanın anlamı acık belli bunu yprumlayamazsın imansız bişey olmuyo ve imanın şartları da belli. hepsi acıkken kusursuz bir insan olsanda iman yoksa bişey bekleme. kendin dedin kuranda iyilik ve imandır. iman Allaha inanmaktır. imanın ablamı inanmak zaten. daha ne olsun
Cevap sahibi+1 yılvala kardeşim Kuranda imanın şartları belli ama namaz kılmak oruç tutmak haca gitmek zekat vermektir degil hangi ayette yazıyor göster? bunlar mezheplerde geçer ve mezhepleri Kuran yasaklamıştır ::) bunu abdülaziz bayındır bile söyler ki o namaza aşırı önem veren bir ilahiyat prof udur namazla ilgili çok önemli araştırmalar yapmıştır. Ben diyecegimi dedim siz dini korku üzerinde kurup basitleştiriyosunuz ve sanki allahla kul arasındaki bir çıkar meselesi haline getiriyonuz. hani sen allaha namaz kılmıyor zikir çemiyorsan o seni neden öbür dünyada görsün. sanki Allah çıkarcı bir insamış gibi. bunuda bu hocalar kendi çıkarcı kişiliklerinden dolayı böyle yorumluyor. Ve şunu unutmakişüphe duymak soru sormak allahın çok sevdigi şeylerdir bunu Kuranda kendi yarattıgı melege kedini sorgulatarak yazar zaten. Ne der melek. Sen dünyada fesat çıkaracak bir türmü yaratıyorsun ! Yani allah soru soranı şüphe duyanı sever. ama size kalsa o da günahtır. Dini tamemen korku üzerinden inşaa etmişsiniz
Cevap sahibi+1 yılDiyeceklerim bunlardı sana iyi akşamlar diliyorum :) Ve görüşşlerimin sonuna kadar arkasındayım kitapta yazan budur. Sadece bazı çıkarcı egoist kişiler kendi sıg kişiliklerine göre allahı yrumlamaktadırlar olan bu. oysaki o yüce bir varlık dedigin kadar basit olması imkansız :)
- +1 yıl
İlk basta dediğim gbi kimin haklı olduğu kesin belli olacak yerde karsılastırır Allah bizi muhakkak iyi akşamlar
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
3Cevap
+1 yıloruç tutarken ateş bile edebiliyorum tut abla tut Allah rızası içinn..
15 Yorumla
Soran+1 yılSonradan mı tutsam diye düşünüyorum. Ama içim bunalıyor ozm sankı kötü birşey yapmış gibi hissediyorum
- +1 yıl
kötü bişey yapıyorsun.. ramazan ayının hakkını yiyosun..
Soran+1 yılBiliyorum ama bu sınav bütün hayatımı karar veriyor. Gece calışacam galiba
- +1 yıl
knk.. sen zaten sınavdasınn..
Soran+1 yılBiliyorum
oruçlu iken bir iman gücüyle daha iyi çalışıyorum ama bazen canım hiç bir şey yapmak istemiyor orası ayrı :D
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok yorgun oluyorsun demi
Keyfi şekilde tutmadığın orucun kazası olmaz. Sadece hastaysan ya da yolculuktaysan tutmayıp daha sonra tutabilirsin.
20 Yorumla
+1 yılCalisabiliyorum.
Nefsini terbiye et sende calisabilirsin39 Yorumla
Soran+1 yılŞuanda çalışıyorum
- +1 yıl
Imsak vaktinden once concerta. rotalin tarzi birsey kullanirsan faydasi dokunur.
Soran+1 yılRed bull içtim
- +1 yıl
Mumkun degil calisamazsin artik
Soran+1 yılNiye?
- +1 yıl
Niyesini bugn zor yoldan ogreneceksin :)
Iyi calismalar
Soran+1 yılİki saate okulum var ya
- +1 yıl
Hayatı hardcore modda oynuyorsun demek😁
Kolay gelsin. Umarim dikkatini toplarsin
Soran+1 yılAynen öyle. Sağol 😊
+1 yılŞeytanın vesveseleri bunlar. Sen ders çalışmak istedikten sonra Allah yardım eder.
30 Yorumla
+1 yılBen çalısabiliyorum. Hatta vakit çabuk geciyor
31 Yorumla
Soran+1 yılBenim kafam almıyor
+1 yıltut bence çünkü fakirlere durum anlamak için tutuyoruz ve fakir insanlar bile insat işçileri bile tutuyor onlar bile zor durumdayken tutuyorlar
10 Yorumla
+1 yılBenim kafaya giriyorda ben sokmak istemiyorum djdnjf
01 Yorumla
Soran+1 yıl😄😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende de aynı durum var mezun olmama tek ders var. Ama yinede tutucam
00 YorumlaGece çalışmayı dene
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacam artık
Aç aç Nasıl duruyorsunuz
02 Yorumla
Soran+1 yılZor olmuyor sadece susuyorum
Evet çalışAbiliyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben pek çalışmıyorum liseli
00 YorumlaOkulla ibadeti karistirma
00 YorumlaCok zorrr cooook
05 Yorumla