ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, afet bölgeleri için 4 ilin sınav merkezi olacağını açıkladı. Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde sınav yapılacak.

ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, afet bölgeleri için 4 ilin sınav merkezi olacağını açıkladı. Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde sınav yapılacak.

Sinav bence ertelenmeliydi. Simdi bu sene yapilmasin diyecegim 1 sene fazla bir kayip. Ne hayallerle calisan öğrenciler var. Hayati bu sinav olarak goren var. Bu sinavi kazanmaktan baska caresi olmayan var. Pandemi de dahi erteleme vs yapilmisken boyle olaganustu bir durumda tarihin degismemesi ilginç.
Zaten universiteler acik degil. Yeni egitim guz doneminde de acilmaz belki. Hadi açıldı diyelim. Eylulde acilmak zorunda degil. Kasimda acilsin mesela. Ama yks icin Temmuz Ağustos eylul gibi bir kaydırma yapilabilirdi.
Depremzede öğrencilerin bazilari yeni yeni kitaplarini temin etmis ve calismaya baslamislar. 1-2 aylik kayiplari var. Ha bazisi hic çalışamıyor biliyorum. Ortam musait degil, candan baska bir sey de onemli degil.
Ama deprem bolgelerinden tasinanlar var yurtlarda kalanlar var, bir sekilde az cok toparlamaya calisanlar var. Konu ve test kitaplarini yeni eline alanlar var. Sinav 1-2 ay ertelense bircok ogrenciye umut olacakti bence. Belki bircogu sinav dahi dusunmuyordur ama dusunenlerde vardir. Guzel bir bolum kazanayimda gideyim, evim yok ama en azindan 4 yil devletin yurdunda kalacak bir yerim olur diye düşünenler olabilir. Kazanacaklari bolum onlar icin hayat olabilir. Universite öğrencisi olarak alacaklari burs kendileri icin cok buyuk bir ihtiyac olabilir.
Ben sinavin ertelenmesini bekledim ama yapmadilar. Haziran yerine 1-2 ay sonraya kaydirsalar daha mantikliydi. Zaten son 3 yildir universiteler pek acik degil. 1-2 ay gec açılsa sorun olmazdi. 1 ayda aciklayacaklari sinav ve tercih sonuclarini 2 haftaya cekebilirlerdi mesela. 2 haftada açıklarsın, milleti yerlestirirsin. Yetisirse ekim, kasim gibi de acarsin okullari.
Bu sene sinav yapilmasin demek mantikli olmuyor ama erteleme mantikli olandı. En azindan depremzede olup hala bir sekilde calisabilen ogrenciler icin zorunlu kaybettikleri gunleri telafi maksadinda boyle bir erteleme gerekliydi.
Cunku rakipleri 15 tatilin 2 hafta uzamasini dahi firsat bilip calistilar gercek bu ki. En azindan calisabilen depremzede ogrencilerimiz içinde kaybettikleri 1-2 aylik gibi bir zamani telafi olarak vermek gerekirdi.
Gördüğüm en haklı yorum, yapılması gereken 1-2 ay ertelenmesiydi. 1 yıl ertelenmesi çok saçma zaten isteyen 1 yıl sonra girebilir.
Gerçekten çok saçma bir sistem insanlar o kadar acılar çekti, kayıplar yaşadı, psikolojik olarak çöktüler ve bunlar olurken sınava nasıl çalışabileceklerdi önce bunu sorgulasınlar vicdanları gerçekten rahatsa sınavı yapsınlar.
Kusura bakmayın ama ÖSYM maldır canım ve canım ben depremzedeyim hâlâ insanların acısı gitmemiş tutturmuşlar sınav sınav sınav başlarım ben bunların sınavlarına benim 40 tane arkadaşım öldü dile kolay 40 kişiyi 1 odaya koymaya çalışın yani daha insanlar ailelerini arıyor enkazlar daha yeni yeni temizleniyor sınav diye tutturmuşlar asrın felaketi oluşmuş 50.000e yakın insan ölmüş sınavın yeri sırası mı değil tabii ki de bu sene de depremzedelere 30 puan vermeyeceklermiş ne kadar saçma sapan düşünüyorlar ben şu an bu ülkenin vatandaşı olarak görmüyorum
Teşekkürler sağol
Yine de hayat devam ediyor
Yanlış anlama ama hayat bana göre bitmiştir ben deprem olduğunda Adıyaman'a gönüllü olarak sağlık çalışanlarına ve AFAD'a yardıma gittim etraf çok kötüydü iyi ki görmemişsin görsen sen intihar ederdin ben hastanede sağlık çalışanlarına ilaç serum vs getirip yerleştiriyordum acil kısmında ilkokuldaki arkadaşlarımın can çekişmesi bağırtıları her şey hep kafanda takıntı haline geliyor ve Adıyamanda toplu mezarlar kazmışlar daha ailesi bulunamayan kaçırılan çok çocuk aileler var bu kadar kolay bir şekilde hayat devam etmez hastaneye giriyorsun yer kan havuzu gibiydi kandan bir havuz öyle düşün kolu kopan bacağı kopan çok insan var ben kendi ellerimle arkadaşlarımı gömdüm ilkokul arkadaşını 12 sene önceki arkadaşlarını toprağa gömmek kolay mı sanıyorsun eğlendiğin gezdigin tozduğun arkadaşlar ölmüşler bana göre hayat bitmiştir onca ders çalışma emek hepsi boşa gitti 50 tane kaynak aldım hepsi daha yapılmamış ne yapayım ben o kadar kaynağı ne yapayım her şey bitti
Adam haklı dağılın beyle4
Beyler4
Beyler
Cevap
11Cevap
Ben girmiyorum
Çadırlarda mı girecekler? Allah yardımcıları olsun. Ailesinden vefat etmiş birinin yerine kendimi koyduğum zaman en azından toparlanana kadar okumayı, kendi hayatımı düşünemem bile. Hele ki kardeşlerim , ailede geri kalanlar vs varsa zaten uzun süre düşünemem. Ne diyim çabucak toparlanılır inşallah
Aldık bölgesinde sınav yapmak nedir ya hayır bu milletin canını Hiç mi kıymeti yok tamam deprem geldi geçti ama ya Bir sürü orada bir faaliyet bir şey yapmayın yani
Adıyamandayım psikoloji mi kaldı ki çalışalım sınava
Acaba oradaki öğrencilerde sınava girebilecek psikoloji kaldı mı onu da sorgulasalar keşke 😐
Nasıl sınava girecek insanların evi yok ders mi çalıştı
kolay yaparlar sanırım böyle afet korona vs olunca öyle oluyor
Tarlaya merkez kurup yaparlar artik. Online yapsalar da olmaz. İki ucu şeyli değnek.
Adıyamanlıyım ve depremzedeleri sınava tabii tutmaları çok saçma zaten psikolojimiz alt üst AİLEMİZİ ARKADAŞLARIMIZI kaybetmişiz bide sınavı kaldıramıyoruz.
Nasıl yani; ben kayıt yaparken seçemedim bu ne saçma bir karar.
Ulaşım bedelleri nasıl olacak
Hala orada yaşamak zorunda olanlar için doğru bir karar bence
iyi ki oralarda degilim antepdeyim
Kayseride gircem bennn
Başarılar
hayır.
nerede yapacaklar
Ben Hatay'dayim
Evet girerim
Oralar hala sallanmıyor mu
Sallanıyor hatta bazen alçılar dökülüyor eve gitmiştik ve evlerdeki köpükle kaplanan strafor dedikleri malzeme var o her sallanma da dökülüyor
nasil olacak acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?