Diplomasız yazılımcı arkadaşlar var işverenler/mulakatlarda bu konuda sıkıntı çıkmıyor diyorlar doğru mu gerçekten de
Ve çalışmak için junior seviyesi yeterli midir?
Diplomasız yazılımcı arkadaşlar var işverenler/mulakatlarda bu konuda sıkıntı çıkmıyor diyorlar doğru mu gerçekten de
Ve çalışmak için junior seviyesi yeterli midir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ayırdığın vakit ve kişiye göre değişen şeyler.
Evet doğrudur, kendini geliştirmiş ve yapılmış kayda değer projelerle mülakata katılırsan diploma sorun olmaz.
Yani ilk seneden bir proje yapar mıyım bilmiyorum pek
Bir projede takım olarak yani yer almalıyım veya bir işte çalışıp öyle tecrübe kazanabilirim bence
Junior seviyesine gelmek yeterli olur mu peki ve kaç aya gelinir bu seviyeye
Belli bir seviyeye gelmek için şu kadar gün lazım diye bir şey yok. Kişiye göre değişen faktörler var (Beceri-Akıl-Zeka-Algılama-Anlama-Farkındalık) vb.
İlk seneden derken, başladığın anda zaten proje geliştirmeye başlarsın adım adım :)
Ayrıca eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan günün büyük çoğunluğunu konsantre şekilde ayırman gerekiyor. Sosyalleşme vs. 3. 4. plana atman gerek.
Yani şöyle anlatayım full stack programlama kursu var onu almayı düşünüyorum ne kadar iyi olucak bilmiyorum kurs 6 veya 8 aylık
Ne seviyede olur tam bilmiyorum ama boş durmaktan iyidir
Nelere dikat etmem gerekiyor bu süreçte tam bilmiyorum birkaç konu geçiyorlar o kursu bitirip çalışanlar varmış bir arkadaşım da sonrasında çalışabilirsin diyor
Tecrübesi olan birine de sormak istedim
Kursu başarıyla tamamladığında hangi belgeleri verecekler? Bu belgeler hangi kurum/kuruluşlar tarafından onaylı? Bu belgeleri dikkate alan şirketler hangileri?
Önce bunları öğren eğitim alacağın kurum hakkında.
Kurs adım adım konu konu ilerleyecek, her gün/hafta üst üste eklenecek şekilde ilerleyecek. Bu yüzden öğrenim gördüğün süre boyunca, konuları tam manasıyla kavramak adına öğretim veren kişiyi yormalısın. Çekingen olmamalısın, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp cümlesine göre hareket etmelisin.
Ayrıca çok yoğun vakit ayırmalı, internet üzerinden de alacağın/aldığın eğitimlerin konuları hakkında araştırmalar yapmalısın.
Çekinmem bu konuda o kadar para veriyorum ve keç senem bu konuda geçti ertelenerek
Kursta biraz üni gibi biraz farklı iş yine bende bitecek biliyorum sadece junior seviyesine gelmek istiyorum bunun için bu kurs yeterli mi değil mi tam bilmiyorum
Acele etme diyorlar biraz bana ama belirsizliğe gelemiyorum ben aşırı sabırsızım
Belgesini bilmiyorum tam yurtdışına gitmek istiyorum bunun için yeterli olacağını düşünmüyorum kaygılandığım şey de bu tekrar mı üni okucam şimdi ben yoruldum ya
Net şeyler söyleyemem fal bakmak olur bu. Her şey tamamen sana bağlı. Eğer üzerine düşer çalışırsan istediklerini yaparsın. Eğer yurt dışı planı yapıyorsan, mesela. Net üzerine bir eğitim alacaksan 2 yılda bir (eğer değişmediyse) Microsoft'un düzenlediği sınav var İngilizce ve genelde Ankara / İstanbul'da oluyordu hatırladığım. Bu sertifikalar dünyanın her yerinde kabul görür mesela.
Kurs bittikten sonra aldığın eğitimin tüm ülkelerde kabul görmesini istiyorsan eğer, aldığın eğitim ne ise onun sertifikasını veren büyük şirketlerin sınavlarını araştırıp bulmalı ve o sınava girmelisin.
Anladım ben bunu araştırayım en iyisi
Teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻
👍
Rica ederim yolun açık olsun.
Diploma şirkete göre değişir. Ufak ölçekli şirketler mühendis çalıştırıp bazı teşviklerden yararlanmak isteyebiliyorlar.
Ama diploman olmadan çok rahat iş bulursun.
Yazılımcı mısın
Evet.
Hangi seviyede peki
Ve 6 ay yeteri olur mu junior olmam için
Bilmem. Sana bağlı, şuanki seviyen ney? Yazılım sadece kod yazmak değildir. Hiç bilmeyen biri için 6 ay çok kısa bi süre.
Bilgisayar mühendisliği okuyorum da biraz sıkıntı yaşıyorum derslerle özellikle
Yarım yamalak diyelim) pek bir seviyeye geldiğimi düşünmüyorum
Peki hangi alanda ilerlemek istediğine karar verdin mi? Yol haritası çıkardın mı kendine?
şu an Web tasarım düşünüyorum ama önüme bir fırsat çıkarsa kaçırmam daha sonra kendi işimi kurmak istiyorum bir yandan da SMM öğrenicem boşluk buldukça
Yaşın daha genç. Öğrenmek için oldukça bol bi zamanın var, kıymetini bil derim. Kısa bi süre içinde maalesef öğrenmek mümkün değil bi temelin yoksa. Kendini kısıtlama şu kadar zamanda öğrenicem diye. Seviyorsan zaten öğrenme süresince de eğleneceksin. Yazılım emek ister, çalışıp boş zamanlarını değerlendir.
https://roadmap.sh/ Buradaki frontend kısmına bakabilirsin öğrenmen gereken dil ve teknolojiler için.
Temel derken şu an için evet yok çok daha ilerlemis olabilirim
Dersler sayi sistemlerinden başladı bizde öyle dusun😱bunu bilmeyenler gerçekten de vardı
YouTube dan ders videolari izlemeye başladım dersler turkce bu ingilizce olması yüzünden yapamadım turkce anadilim de değil iki dile ve 6 7 derse aynı anda odaklanamadim bu yüzden sadece küçük şeyleri biliyorum sadece bilgim var biraz birde genel olarak birseyler biliyorum detaylarda sıkıntı yasarim yani biri al şu programi/oyunu/kodu yaz dese yapamam bu yüzden üniyi birakicam hatta
Bu Kursta birkaç front-end ve backend egitimi var ama kıza sorduğumda net cevap alamıyorum
Az para da değil hiç bilmemekten iyi ama işte değer mi bilmiyorum
Bu 6-8aylık surecin ozeti şu sekilde:
Object Oriented Programming in C#
Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3
Database Administration Fundamentals with SQL
Developing ASP. Net Web Applications
Software Development Fundamentals
Web Deployment with Azure
Bu kursu alma.
Hmm ne yapsam peki udemy falan iyi mi
Çok açık var sorun olmayabilir
Yazılımcı mısınız
Elektronikçiyim yazılım da biliyorım
6 ay yeterli mi peki junior seviyesi için)
Gir yaparsın gayret edersen