Bazen okumak mantıklı geliyor bazen de bu yaşlara kadar okumak yerine bir işe girip çalışıp para mi kazansandim diyor sizce hangisi mantıklı

Bazen okumak mantıklı geliyor bazen de bu yaşlara kadar okumak yerine bir işe girip çalışıp para mi kazansandim diyor sizce hangisi mantıklı

İkisinde de ne kadar çalıştığına bağlı. B*ktan bir üniversite bitirirsen kötü bir maaş alırsın. İyi bir üniversite iyi bir bölüm iyi maaş. Ufak yaşta çalışır iş öğrenip ilerde kendi işini açarsan ve zekiysen yine çok para kazanırsın. Ben para bakımından değerlendirdim.
Bu devirde okuyup işsiz kalan da cok var ama yine de okumak daha mantıklı. En azından şansın var okumazsan tırt işlerde çalışırsın kolay kolay hem maaş hem kariyer olarak yükselme şansın olmaz. Eskiden olsa okumayıp ticarete atılıp zengin olan cok var ama bu ekonomik krizde o da zor. Statü olarak da üniversite mezunu olmak önemli okumayanlar toplumda bile ezik görülüyo artık cünkü okumayan kalmadı
Bu kişinin hayattan ne beklediğine göre değişir. Akademik kariyerine odaklanmış ve bu yoldan ilerlemek isteyen birisi değil 25 45 yaşına kadar da okur.
Kişinin beklentisi sadece para kazanmak ve hayatını dilediğince ilertletmekse 25 yaşına kadar okuması tamamen vakit kaybı olur. Zorunlu eğitimini bitirdikten sonra iş hayatına atılabilir
Teşekkürler
Cevap
15Cevap
Okumak mantıklı
Ama soyle de bir durum var 25 yasindan sonra işe girmek de zor bence
Ne okuduğuna bağlı tıp falan değilde 15inde sanayide işe başlayan kazanır
Bence de öyle
Uretmek uretmek uretmek. Ben calismayi mantikli buluyorum. En azindan yariyil tatilleri ve yaz tatillerindede is deneyimi meslek ogrenimi olmali ki o yaslarda karar verebilecegin seyler olsun ama cahil kalmamak amaclida aciktan devam edilmeli. Ben okulu paraya kavumak olarak gormuyorum cunku o zaman sonu husran oluyor ulkemide goruldugu uzere.
Bu ülkede hangisi olursan ol her an tepetaklak olması mümkün mq böyle coğrafyanın
Çalışıp para kazansam daha zengin olurdum orası kesin ama bi yandan şimdi daha rahat çalışıyorum orasida yadsınamaz bi gerçek
Ufak yaştan beri dil öğrenip yurt dışına gitmek en mantıklısı
Okumak en iyisi. Hangi işte çalışacağına göre de değişir.
Ders başarısına göre değişir. Valla 25 yaşındayım ve ikinci üniversitemi okuyorum arada ben de aynı şeyi düşünüyorum
Lise mezunu olarak çalişacagin yerler senin psikolojini alt ust etmekten baska hicbir ise yaramaz
29 yaşındayım hala okuyorum kendimi geliştiriyorum
İyi bir meslekse hiç düşünme çalış derim.
Okurken çalışmak 👍🏽
Elbette okumak eğitim şart
Her ikisini de yapıyorum
50 yasina kadar okumak
Sonra da ögrencilikten emekli olmak
Calismak
ikiside
Okumak
Okumak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?