Okulumda problemli öğrenciler ve ilgisiz öğretmenler var. Psikolojik olarak çok etkileniyorum, ne yapmalıyım?

(Lütfen hepsini okuyorun) Liseye geçtiğimden beri hayatım maffoldu. Ders çalışmak falan zor değil seviyorum maalesef 8. sinifta sorunlarım olduğu için fazla kafamı derslere verememiştim ama liseye geçince 9dan beri okul birincisiyim ama okulumdakiler çok ergen, öğretmenlerim deli ciddi ciddi psikolojik sorunları var çoğunun. Bunlar benim özgüvenimi kırıyorlar. Bide imam hatibe gidiyorum. Sabunlara tükürüyorlar. Kapılara büyük abdestini sürüyorlar. Okulumda çoğu kişi hasta birbirlerinin yüzüne hapşuruyorlar kasıtlı olarak, birbirlerinin suyuna tükürüyorlar. Tuvalete Küfür, telefon no vs. yazmaları. Birbirlerinin mernisten TC sini bulup yayıyorlar. Herkes birbirini taciz ediyor. Bir tane psikolojik sorunu olan kadın hoca var sınıfa sinirlenince yeni bir konuya geçiyor hiç görmediğimiz sonra birkaç soru çözüyor ama soruları anlatmıyor kendi çözüyor diğer ders quiz yapıyor, onun yüzünden ortalamam sürekli düşüyor. Ben bu sene yksye gireceğim ama psikolojim kalmadı artık. Bide hasta oldum yarın denemem var nasıl çalışacağım?
Okulumda problemli öğrenciler ve ilgisiz öğretmenler var. Psikolojik olarak çok etkileniyorum, ne yapmalıyım?