İnsanlara matematik bilmek zorunda değilsiniz çoklu zeka diye bir şey var diyip duranlar yüzünden ülkenin analitik zekası yerlerde. Herkes asgari seviyede matematik bilmek zorunda, bana kalsa ülkenin yarısı ilkokul mezunu bile olamazdı. Gerek yok diyip geçilecek bir ders değil ama mevcut durumda yapılan bu. Liseyi yıllar önce bitirenlere bakarsak içlerinden temel matematik bilmeyen çıkmaz ama şimdiki üniversite mezunlarının yarısı üçgende 2 açıyı ver üçüncüyü bulamayacak durumda.
Matematiği öğretmek ve sevdirmek zor bir iş. Öğrenciler, matematik, kabuslarıymış gibi davranıyorlar. Bunun sebebini de matematiğin doğru ve eğlenceli halde aktarılmaması olduğunu düşünüyorum. Ezberci bir sistemle öğretiliyor ve matematiğin temeli öğrenci de kafasına tam yerleşmezse sonradan gördüğü matematiği zor olarak algılıyor ve yapamayacağını düşünüyor.
Aslında matematik çok zevkli ve bağımlılık yapıyor bana kalırsa. Ama gerçekten o kadar büyük bir önyargı var ki insanlar yapamam deyip kendilerini sınırlandırıyorlar ve hiç çalışmıyorlar. Nasıl kelime bilgisi olmadan bulmaca çözülmüyorsa matematik de aynı.
Eğitim sisteminde de sıkıntı var ve herkeste çok zor algısı var temelde sevdirilse oyunlarla eğlenceli hale gelse ve çevreden o zor mantığı iletilmese düzelir gibi
Hiç sanmam şimdiki nesil telefon tablete pc ye bogulmus durumda. zihni bu kadar karmaşa ile dolmuş insanların matematiğe ilgi duymaması oldukça normal.
Bence en büyük etkende bu sonuçta matematik kendi başına zevkli bı olay. extra bı iyilestirmeye ihtiyaç duymuyor. zihinler sanal dunyanin aldatıcı ve basit güzelliğinde boğulduğu için matematik zor geliyor.
25 yasindayim uni mezunuyum sozelden fulum ama mat sifir saka gibiyim degil mi du bakalim guven verdiniz yks sonucumu size yazcam hocam umarim dediginiz gibi olur 😊