Türk insanı genellikle matematiği gereksiz görür. Tabi evreni anlamak istemeyip düz bir yaşam sürmek isteyen neden matematik bilsin ki...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer 
Türk insanı genellikle matematiği gereksiz görür. Tabi evreni anlamak istemeyip düz bir yaşam sürmek isteyen neden matematik bilsin ki...
Evet gereklidir kesinlikle yani zaten evren demek matematik demektir. ama ülkemizde ne yazık ki cahil çok olduğu için gereksiz bulabiliyor. tamam zor bulabilirsiniz ama gereksiz demek zaten saçmalık. Matematik, dünyayı anlamamıza ve onu kontrol etmemize yardımcı olan bir araçtır. Matematik olmadan, bilim, mühendislik, finans, ekonomi ve diğer birçok alanda ilerleme kaydedemezdik. Matematik, günlük yaşamımızda da çok önemlidir. Paramızı yönetmek, alışveriş yapmak, yemek pişirmek, seyahat etmek ve daha pek çok şey için matematik kullanırız. Matematik, eleştirel düşünme, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerimizi geliştirmemize de yardımcı olur. Matematik, bize mantıksal düşünmeyi, verileri analiz etmeyi ve karmaşık sorunları çözmeyi öğretir. Bu beceriler, işimizde, okulumuzda ve kişisel hayatımızda bize yardımcı olur. Matematik, her insanın öğrenmesi gereken önemli bir beceridir. Matematik, dünyayı anlamamıza ve onu kontrol etmemize yardımcı olur. Matematik, günlük yaşamımızda da çok önemlidir. Matematik, eleştirel düşünme, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerimizi geliştirmemize yardımcı olur. Matematik gerekli midir? Evet, matematik gereklidir. Matematik, dünyayı anlamamıza ve onu kontrol etmemize yardımcı olan bir araçtır. Matematik, günlük yaşamımızda da çok önemlidir. Matematik, eleştirel düşünme, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerimizi geliştirmemize yardımcı olur.
Matematik sayısaldan alan bölümlerin tamamı için bence gerekli
Tm bölümleriden ise iktisat maliye muhasebe ekonomi bankacılık gibi ekonomiyle ilgili olan bölümlerde sadece gerekli ve sınıf öğretmenligi için de gerekli olabilir ama tm bölümündeki
Hukuk , psikoloji , PDR bölümlerinin matematikle ne ilgisi var pek çözebilmis değilim insanlar böyle diyince
Tepki gösterip ama mantık gerek matematik mantık tır vs diyebiliuor fakat zaten matematigin mantık ile ilgili olan kısmı türev integral trigonometri de degilki
Problem olasılık temel kavramlar bunlarda asıl mantık yürütme var yani tyt matematik te
Ayt matematik te Fonksiyon türev integral bunlar zaten mantıktan ziyade işlem ön plana cıkan konular
Bir avukatın ileri düzey işle bilmesi ne işin yarar bilmiyorum
Ve matematik sadece mantıktır kısmınada katılmıyorum tyt coğrafya tyt türkcede mantıktır ve matematiğin mantık kısmıda tyde
O yüzden ben bu saydığım bölümlerde ayt matematigin zorunlu olması gereksiz görüyorum normalde
Ancak ülkemizde genç nüfus fazla olması çok fazla öğrenci olması ve yığılma olması sebebiyle sadece ögrenci elemek amacıyla kullanımı biraz zorunlu olabilir
Yani bana kalsa yıgıma olmayacağı kesin olsa en azından hukuk için ayt matematik zorunlu tutulsun istemem ama ülkemizde yksye giren öğrenci sayısı bir çok ülkenin nüfusu kadar olabiliyor Ermenistan nüfus kadar olabilir mesela yks giren sayısı yakında Yunanistan a bile yaklasabilir hal böyle olunca sistemde ögrenci elemk için matematige mahkum kalıyor
Matematik analitik düşünmenin temelidir.
Tamamda tyt matematikte bir hukukçu için yeterince analitik düsünme var bence ayrıca tyt cografyada blda bazı konular analtik düsünceyle ilgili
Ve bir edebiyatçı için analitik düsünce gerekmiyorsa bir hukukçu için niye gerekebilir bir edebiyatçı bir gazeteicde gerekli olmuyor sözel oluyor ama hukukta niye olmuyor hukukla aradaki fark ne ki bence ikiside tamamen sözel ağırlıklı
Ve bence ayt matematikte 9yle çokta bir analistik düsünce gerekmiyor ezbere bile fonskiyon çözülülür türev integral bunlar en basit matematik konusu bence en zoru oslasılık problem bunlar en zoru bence ve tyt varlar ama tabi bu benim kendi şahsi fikrim zorluk derceesi kişiden kişiye değişebilir
Mesela 2021 ayt de bir çok kişi türev integral değil polinomdan yakındı ve polinomde bir tyt konusu yani çogu ögrenci gördügüm tyt matematikte daha az net yaoıyor ve zorlanıyorlar
Önemli olan zorlanma değil LTİ matematiğin ve analitik düşüncenin bel kemiğidir evreni anlama konusunda temel taşlardır. TYT matematiği bakkal matematiğidir zor yani sürenin azlığı sadece. 2021 AYT polinom sorusu TYT müfredatı ile çözülmüyor.
Peki edebiyatcının evreni anlamay ihtiyacı yokta yazarın yokta gazetecinin yokta niye hukukcunun var yani hukukun ayt matematik
gerektirecek digerli in gerektirmeyecek olan bu bölümlerde farkı ne
Birde ayt 2020 ve ayt 2022 de söxee ayt anvak limit türev integral yoktu ne düşünüyorsun? Birde bazı ülkelerde limit türev integral lise mefredatında yok deniliyor bu doğru bir bilgimi yoksa Japonya'da lise mezunu olmayanların oy kullanamayacgı gibi sallamasyon bir bilgi mı sence
Sadece hukukçu bilmemeli zaten oto tamircisi bile mesleğini daha iyi yapmak için bilmelidir.
Hım peki senin düsüncen diyorum ve saygı duyuyorum peki bu sene aytde limit türev İntegral hiç biri yok bu seni sinirlendirdi olmalı diye düşünüyorum mühandislik okuyacak olan ögrenci bile türev integral çözmeden geçti 😮
Sinirlendirdi evet tıpta da eksikliği oluyor biyofizikte 2020 mezunları anlamakta zorlanıyordu dersi
Doğrudur 👍
Bu arada ben matematigi severim fakat çalısıp yapamayanlarda çok insan var maalesef onlarada üzülüyorum
Neyse seninle iyi bir tartısma oldu cevabıma cevap verdiğin için teşekkür ediyorum 👍
Çalışıp yapamayanlar ÖSYM'nin saçma sistemini yapamıyorlar. Çünkü ÖSYM'nin amacı konuyu öğretmek değil saçma sapan sorular sormak. Kendi kendine matematik öğrenmek isteyen biri yeni nesil soru çözmekle uğraşmaz direkt konuyu öğrenir. 80 IQ sahibi bir insan bile matematiği anlayabilir
Doğru sende haklısın ülkemizde eğitim sistemi genel olarak sıkıntılı bu konuda sana oldukça hak veriyorum cevabın için teşekkür ediyorum iyi günler dilerim.
Rica ederim
Gündelik yaşam için temel matematik tabiki de gayet gerekli fakat herkes evrenin dili mahiyetinde matematik bilecek diye bir kaide yok misal sen matematiği seviyorsun ama bi başkası sen gibi sevmiyor olabilir ilgisini çekmez hatta yükmüş gibi gelebilir bu da onun gözünde onu cahil yapmaz çok doğaldır çünkü ilgisi ve yeteneği o alanı kapsamaz cahillik böyle bi şey değil bence her şeyden bi haber, öğrenmek için çaba sarf etmeyen, kulaktan dolma bilgileri kendine şart kılmış kısaca kendini geliştirmekten yoksun bırakmaya razı olan kişidir. İyi günler.
Evrensel matematik şarttır en azından nesnel olarak. İnsan ırkı için geçerli olmayabilir.
Senin fikrin tabi benim için gerekli değil
Peki kedi
Temel matematik gereklidir, ileri matematik ilgi meselesidir. Temel matematiği bilmeyenler sonra basit bir orantı bile kuramayıp buraya soruyor, ondalık sayıları anlamıyor vs. Bunlar hayatın içinde az veya çok kullandığımız şeyler ama cehalet o kadar şımartıldı ki bilmemekten gurur duyan tipler türedi, bunlar kendilerinden sonra gelenlerin de matematikle uğraşmamasına sebep oluyor. Bilmiyorsan öğrenmeye çalış ama yoook cahil kalmayı marifet sanıyorlar. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki eskinin ilkokul mezunu bugünün üniversite mezununundan daha iyi.
Cevap
8Cevap
O zaman herkes edebiyatcıları da bilsin bi noktada hayatımıza dokunuyolar sonuçta. Tarihi zaten söylemiyorum bile. Ee bu dünyada yaşadığımıza göre coğrafya da bilmek zorunda. Felsefe ve din de kezaa öyle... Benim bölümün matla uzaktan yakından alakası yok ben niye mat görüyorum ki? Tamam gündelik kullandığın için temel düzey bilirsin de.. İlerisi aşar. Ben size Shakespeare’ın hayatını soruyo muyum?
Edebiyat matematik kadar önemli fonksiyon görmüyor. Matematik evrenin konuştuğu dildir.
Fiziktir o matematik olsa duramazsın
Fiziğin dili de matematik
Kanki öğrenmicez işte zorlama ldmaldlsldldlcl
Ben de bilmiyorum ki 😆
Tamam tamam hadi en tıpçı sensin alsmalnsşsd
Tıpçılıkla pek iftihar etmiyorum
Bölümü bitir sora mesleği bana devret madem 😄
Yolluyorum :D
Nefes kadar gereklidir. Matematik aşktır, tutkudur. Fikrimce matematiğe yeteneği olmayan insanlar bile matematiğe sadece meraklı ve hayran olsalar bile hayatlarını katbekat zenginleştirirler. En avare konular bile matematikten beslenir çünkü, işte bu büyüleyici!
Matematik aslında basit bişey Türk toplumda gereksiz görülmesi sadece aşırı zor anlatıldığı için insanlarda anlama isteğinin gelmemesi bu yüzden sevilmeyen bir konu oluyor
Pek zor anlatılmıyor aslında. Müfredatta diferansiyel denklemler bile yok.
Matematik önemli çünkü bilmeden hayatın her anında matematiği kullanıyoruz. (Limit, türev, integral) hariç.
LTİ de aslında işe yarıyor özellikle finans ve ticaret dünyasında
Çok zorlandığım konular LTİ. Trigo daha kolay bunlara göre.
Ben trigonometriyi de severdim LTİ'yi de
Ee tıpçı olmak bunu gerektirir ksjdj
Valla pek hayrını göremedik tıpta 😅
Tıp = Maths yanlış mıyım?
Biyofizikte çok ağır matematik var onu diyebilirim
Tıp okumaktan ve okuyandan hep korkmuşumdur. Uzaylı olmalısınız bayımm.🤠
Temel düzeyde gerekli, ötesi de tercihe kalmış bir şey. Hukuk okuyacak insana limit türev integral öğretmek aşırı saçma mesela
Limit türev integral bilmesi pek bir şey kaybettirmez en azından analitik düşünme becerisini ileri taşıyor.
Evet ama 3 boyutlu dünyayı öklid matematiği ile anlamak zor.
Temel düzeyde matematik yeterli 😄 ilerisi beni aşar 🙄😄
İlerisi de fena değil bence temel matematik gundelik yaşam için yeterlidir ama tüm yaşam için yeterli değil gibi 😅
Limit türev integral bilmeden doğayı iktisadı anlamak pek mümkün değil. Hayata dar pencereden bakmış oluyorsun.
Mesele meslek değil hayatın kendisine olan bakış. Da Vinci bu konuda iyi bir örnek. Kese Atatürk matematikçi olmamasına rağmen diferansiyel matematiğe hakimdi.
Peki
Kese nedir yahu Keza diyecektim 🤣
He aynen ben marstan geldim
Matematik gereklidir, matematik her yerde var aslında. En basitinden bı kişi hiç olmasa bile para kazanıyor harcıyor o sırada kendisi hesap yapıyor. Matematik bir dildir ve herkes de bilir. Kimisi az kimisi çok
Matematik bilen de anlamıyor bence evreni her şey tesadüfen oluştuğu için karmaşık bir yapısı var diye düşünüyorum.
Tesadüfen oluştuğunu da matematik sayesinde öğrendik
M. Ö gidiyor ateizm inancı diye biliyorum.
Kanıtlı olarak değil. Tesadüfün kanıtını kuantum fiziği verdi
Ne fark eder sonuçta adamlar biliyorlarmış tesadüfen olduğunu herşeyin ya da olmuyor bize öyle geliyor çok ilginç bir evren diye düşünüyorum.
Bilmiyorlardı tahmin ediyorlardı. Örneğin eskiden mikroorganizmaların varlığı da tahmin edilmesine rağmen kanıtlanması yıllar sonra oldu. Matematik evreni anlamak için vazgeçilmezdir
Şimdi de tahmin ediyoruz pek şey hala teori de kalıyor kural olsa bile degişenler oluyor hiçbir zaman evrenini tam anlayamayacağız diye düşünüyorum.
Teorilerde büyük ölçüde bir kesinlik var. Dayanıksız sadece felsefik tahminler yok. İkisi tamamen farklı şeyler
Teori değil kural olsa bile değişebiliyor ama
Belli başlı kısımları değişebilir ancak genel çatı aynıdır. Matematik olmadan evreni anlamak mümkün değildir
Matematiğin her yerde olduğunu düşününce gereksiz demek çok cahilce olurdu. Bazı insanlar yapmak istemeyince gereksiz demek kolaylarına gidiyo tabi.
Matematik hayatın her yerinde ama farkında olmayanlar çok. Sadece sınavlardan geçmek için öğrenirler bizim ülkemizde. Gelecek nesillere de aynı şekilde aktarıyorlar ne yazıkki.
Matematiği anlamayan ya da anlamak istemeyenler gereksiz görür. Aslında herşeyin bir matematiği vardır.
Matematiği öğrenmek istesem bile öğrenemem. Çünkü kafam hiç almıyor. Zerre kadar anlamam ya şeyini.
Hayatımız matematik gereksiz olur mu hiç. Bugün bir dolma yaparken bile pirinçle suyun oranını ayarlamak bile matematiktir
Matematik doğanın dilidir. keşke matematikçi olsaydım.
Matematiği gereksiz görene rastlamadım. Matematik bilmek ihtiyaç.
Evren matematiktir. Tabi bu bazılarının anladığı gibi 2x2=4 konusu değil 😂
Benim mezuna kalma sebeplerimden birisi ileri fizik ve ileri matematik yapabilmek.
Matametiksiz olamazzz NOKTA
4 işlem yeter (sözelciyim ben)
Sınav için gerekli.
Hayatta da lazım oluyor
Gündelik sıradan yaşam için evet. Ancak kaliteli bir yaşam için temel matematik yetersiz kalıyor çağdaş düşünemiyorsun
Evet sayısalcılıkla pek alakası yok aslında. Evet temel işlemler için lazım olur. Mesela ben de ileri matematik bilmiyorum sayısalcı olmama rağmen.
Denerim 😅
Temel matematik gerekli.
Gerekli
gerekli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?