25 yaşında tıp kazanıp okumak sonrası için iyi mi?
32 de pratisyen doktor olunur.
Sizce iyi mi?
Tıp okumaya değer mi?
32 de pratisyen doktor olunur.
Sizce iyi mi?
Tıp okumaya değer mi?
25 yaşında tıp okumaya başlamak, bazı zorluklarla karşılaşmanıza neden olabilir. Ancak, bu tamamen kişisel tercihinize ve önceliklerinize bağlıdır. dikkate almanız gereken bazı faktörler:
Eğitim süresi: Tıp fakültelerinde eğitim süresi genellikle 6 yıldır. Bu, 25 yaşında başlayan bir öğrencinin mezun olana kadar 30 yaşına kadar eğitim alacağı anlamına gelir. Bu süre boyunca okulda olmak, diğer yaş gruplarındaki insanlarla kıyaslandığında daha uzun bir süre olabilir.
Yaş: Tıp fakültesinde öğrenciler genellikle 18-19 yaşlarında başlarlar. Bu nedenle, 25 yaşında okula başlayan bir öğrenci diğer öğrencilerden biraz daha yaşlı olacaktır. Bu, sosyal olarak farklı zorluklarla karşılaşmanıza neden olabilir.
Kişisel öncelikler: Tıp okumak, yoğun bir programdır ve okulda çok zaman harcamanız gerekebilir. Ayrıca, tıp okurken staj yapmak ve uzun çalışma saatleri nedeniyle sosyal hayatınızda da kısıtlamalar olabilir. Bu nedenle, kişisel önceliklerinize ve hayat tarzınıza uygun olup olmadığını düşünmeniz önemlidir.
Kariyer hedefleri: Tıp okumanın, özellikle de tıp doktoru olarak çalışmanın belirli bir yaş sınırı yoktur. Ancak, bazı öğrenciler tıp okumak için geç yaşta karar verirler, bu da kariyerlerinin başlangıcında daha yaşlı olacakları anlamına gelir.
Özetle, 25 yaşında tıp okumaya başlamak biraz daha zorlu olabilir ancak kesinlikle mümkündür. Karar vermeden önce, kişisel önceliklerinizi, hayat tarzınızı ve kariyer hedeflerinizi dikkate almanız önerilir.
En güzel cevap
Teşekkür ederim
Valla bizim sınıfta bir abi 32 yaşında başladı. Şimdi mezun, iyi dereceyle de bitirdi. Uzmanlığa hazırlanıyor. 38 yaşında başlayan bir öğretmen de vardı bizde. Çoktan mezun olmuş cerrahide uzmanlaşıyor. İnsan herşeyi yapar istedikten sonra 😁
Bence oku, yaşın geç değil ki. Eğer kazanırsan hayatının en güzel kararını vermiş olursun, kaybedersen o kazanç için girdiğin riske değdiği için üzülmezsin, dene
Haklısın çok riski var ama
Güzel meslek ve önü açık türkiyede en prestijli olanı
Okumak istiyorum
Sonucunda pişmanlık duyacagim bi durum cikarmi hayata geç kalirmiyim vb. Düşüncelerim var sadece
Bende oye düşünüyorum da çevre dekiler geç kaldn zorlanirsin falan diyor kafamı karıştırıyorlar
Seneye
Basladım bile temelim iyi degil ama bakicam artik olana kadar dönmek yok
Evet öyle yapıcam
Evden calisiyorum youtube den yardm alarak
Dershaneye gidemem mecburen evden oluyor
İşede gitmem gerekiyor mecbur iş çıkışı evde calisicam ondan baska bide izin gunum var o zaman calisicam oyle olucak
Aksam 8 den sonra calisicam ders
Tamam akşam 8'den sonra 2 saat ders çalış ve sonra uyu. Uyku öncesi öğrenilen bilgiler çok daha kalıcı olur, izin gününde de rahatça calisirsin.
Cumartesi ve Pazar günlerini kendine tatil yap, hem kendini sıkmazsin hem de sosyal hayatina cok fazla olumsuz etkide bulunmamış olursun
Aynen öyle yapıcam.
İllaki bi ara vermek şart zaten yoksa çorba oluyor yorgunluktan girmiyor kafaya.
Haftada 1 gün ara versem derslere yeter zaten.
Hergün iş çıkışı calisicam inşallah hayirlisiyla olucak
Doğru haklısın
Teşekkür ederim
İyi geceler 🙏🏻🙏🏻
Cevap
4Cevap
25 yaş olur mu diyor. sen bilmiyorsun sanırım bu öğrenci affından sonra 60 yaşındaki insanlar bile öğrenciliğe geri döndü. onlar böyle bir soru sormuyor. ve tıpın ve sağlık alanlarının her zmn iş olanağı var. türkiyede en prestijli meslek
Yaşı yok biliyorum
Benim hayatımı etkiler mi diye sormak istedim aslinda. 30 lu yaşlarda yeni mezun doktor olunucak
daha iyi bir fikrin var mı. mesela ne olursan zamanında yapmış olursun. bence olur uzmanlık akademisyenlik düşünmüyorsan nolacak ki
başka fikrim yok okuyacaksam bittigi gibi calismam vepara kazanmam lazim o yuzden en guzeli bu alan. Pratisyen olsam yeter zaten yeterki oraya kadar geleyim ben istekliyim bu alanda. Sadece yaştan dolayı hayatı kacirirmiyim dusuncesi var aklimda. Ama o da pek zorlamiyor kafamı.
kaçırmazsın zaten biliyorsundur intörn öğreciyken kısmi maaş alıyorsun. hatta yanlış bilmiyorsam staj yapanlar için de var artık. iki seçenek arasında değilsin zaten tek seçenekmiş
Okumazsam zaten çok guzel bi hayatim olmiycak
Geleceğim için en iyisi bu
Teşekkür ederim fikrin için🙏🏻
rica ederim. başarılar
Eğer kaldırabileceğini düşünüyorsan değer ama unutma hem kazanması zor hem okuması.
Hem psikolojisi ile mücadele etmesi (yeni mezunlar 24-25 yaşında)
Bakın yaş'ı problem yapmayın. Okumak istiyorsanız gerçekten başarılı da olursunuz.
Ben de 25 yaşında okumaya başlamıştım.
Ne okudunuz
İç mimarlık okudum.
Anladım
Okumak istiyorum ama hep bi geç kalmislik hissi geliyor
Sanki ben okurken hayati kaciricam veya kotu bişeyler olucak ben okumaya calisirken elimden bişey gelmiycek gibi
Şeyler
Eğer seviyorsanız, ilgi alanınız o yöndeyse evet, neden olmasın
İyi bence
Bence değer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?