Meta şirketi, mali hedeflerden dolayı binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bilmeyenler için Meta, Facebook'un yeni adı.

Meta şirketi, mali hedeflerden dolayı binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bilmeyenler için Meta, Facebook'un yeni adı.

haberlerde bu tarz bilgiler öne çıkar genelde ama bin kişi çıkartıyorsa 500 kişi de alıyordur. IT sirkülasyonun hızlı olduğu bir sektör normal böyle şeyler. birde pandemide çok hızlı büyümek için çok fazla adam alınıyor, getir de falan da aynı mevzular yaşandı. ihtiyaç fazlası adam alma ve hızlı büyüme çabasıyla bir şeyler hızlı çıkartılma aşamalarına getirilebiliyor. iş bitince de doğal olarak layoff'lar başlayabiliyor. bunlar normal şeyler. yabancısı olanlar için detaylandırma ihtiyacı hissettim. değilse ilk cümlede yeterdi olayın anlaşılmasına
bunlar proje bazlı işlerdi. yani eleman çıkartması yapmaları çok normal. web sitesi kuruldu düzen oturtuldu kendi kendine işler hale getirildi ve işleri bitti kovuluyorlar. zaten işe girerkende çıkarılacaklarını proje bitince biliyorlardı.
Cevap
18Cevap
Benim işim yok ama böyle durumlar var
Mali hedeflerini s*keyim diyen bir tek ben miyim? Bu kurumsal şirketler hep böyle zaten daha fazla zengin olmak için kendilerine emek veren çalışanları bir çırpıda silerler, dünyada gelir adaletsizliği çok büyük ve gün geçtikte daha da büyüyor
3 hafta önce 4 kişiyi çıkardı işten. Geçen hafta beni zorunlu senelik izne gönderecekleri 3 hafta sonradan yeni proje ile vazgeçildi 😅
Facebook'un yeni adı değil. Facebook'un sahibi olan şirket. Sadece ana şirketin adını değiştirdiler.
Sen bunun sebebinin mali hedefler olduğuna hakkaten inandın mı?
yapay zeka geliştikçe insan aklına olan ihtiyaç da azalıyor
Pandemife şişen IT sektörü patladı. Beklenen bir şeydi
ee cikartilanlar dunya kadar para alir 7 sulalerine yeter.
İsçi çalistirmak pişmanlıktır çalisan yok ama dava açan çok
Metaverse artacak diyorlardı bir şey olmadı
İşsizim maalesef
Bu işsizlik değişmeyecek dünyada
Yaşandı da beni etkilemedi
Biz çalıştıracak adam bulamıyoz
amerikalılar düşünsün bize ne...
Bizim iş yerinde böyle bir şey olması imkansız
Seni ilgilendiren tarafı var mı Meta şirketinin?
It sektörü balonu patladı sp500 düşer yakında
yaşanıyor
Dünya çapında bir kriz var. Kahrolsun Çin!
Hayır yaşanmıyor
Yasandi
hayır
Tuhhh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?