Merhabalar ben sınıf öğretmenliği mezunuyum askerden yeni geldim kpss başlayacam. Aile baskısı ile bu bölümü okudum lakin bir yanım hep bilgisayar ya da yazılım mühendisliği istiyordu ki o zaman bizim lisede fen grubu hocalari berbattı ve eşit ağırlama yöneldim. Pdr veya psikoloji istedim olmadı. Bir arkadaşımdan duydum özelde pc mühendisi ortalama 30k + falan alıyormus ben atansam bana verecekleri max 15 ve mezraya atanacam. Nasıl bir şey yapabilirim tekrardan okuma olmaz babam emekli olacak ve okutamaz, atanmam gerek. Acaba bir yandan öğretmenlik bir yandan alaylı yazılımcı olarak iş yapsam olur mu nasıl bir şey önerirsiniz?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bende öğretmen olmak isterdim arkadaşım öğlen geliyor uyuyor ogelden sonra boş 15 tatil var yaz tatili var oh. Yazılım için uni okumana gerek yok yeteneğin varsa olursun. Btk dan da yazılımla ilgili çok kurs var ücretsiz
Teşekkür ederim diplomasız adam hesabına koymazlar :(
Maddi olarak mutlu olmak zor yani maaşı az ve mezrada çalışmak il dışı atamamak vs zor
her şey diploma değil sertifika da iş görüyor ve zor diyerek blokaj koyuyorsun önüne yapma
Haklısın 😒
Alaylı yazılımci olmak ne kadar avantajlı acaba
Öğretmenlik çok rahat. Ve kutsal
Tabi içinde kalmasın diye İnternetten üzerinden kendini geliştir. Bir yandan da KPSS çalış.
Sınıf öğretmenliği çok rahat değil çalışma şartları çok zor ınternetten kendimi geliştirmeyi düşünüyorum başka çarem yok
Umarım istediğin yere gelirsin. Ama cidden internet bir veli nimet
İnternet sayesinde bilgisayar notebook ve anakartlarinin tamiri ni öğrendim berberlik öğrendim devre okumayı öğrendim vs vs kesinlikle katılıyorum ama benim amacım maddi olarak pc den ekmek yemek :(
Afferin sana boş durmamışsın. İstediğin şeyde ulaşabilirsin yeter ki heves olsun
Evet ama işte içimdeki uhte büyüdü büyüdü keşke sadece o meslekte yetisseydim mezraya atansam askerin uğramadığı yerlere nasıl çalışacam
Umarım istediğin yere gelirsin
İnşallah cümlemiz ama bu ülkede zor
Her şekilde yazılım mühendisi. Beyin tabi yoran bir meslek. Sürekli bilgisayar başındasın. Kuzenim kıdemli yazılım mühendisi. 58 bin lira maaş alıyor. Evde elinde kahvesi, altında pijamalariyla koltuğunda rahat rahat çalışıyor. Beni de hazırlamak istedi. Ama işte olmayınca olmuyor. Keşke bunu yapabilecek kapasistem olsaydı. 1 saniye durmaz yazılım okurdum. İki yıllıklara bakıyorum ben de. Eczane teknisyeni ya da ağız ve diş sağlığı.. Asla bırakma peşini yazılım oku
58 k süper yani ama. İşte diploma yok alaylı yazılımciyi kaile alırlar mı bilmiyorum, ben öğretmen olunca mezrada allahin unuttu yerde 15 k max geçim derdine düşecem
Keske kuzeninizle sohbet etme imkanım olsa aklımdaki soru işaretlerini gidermek isterdim
Bu akşam nişanı vardı :) Şehir dışında kendisi eğitmen aynı zaman da yazılım üzerine ama dur bakalım geldiğinde sorarım
Asıl mesleği başka ekstradan mi yazılımla uğraşıyor?
Hayır. Bilişim meslekten mezun oldu. Çok çalıştı. Düz yazılım mühendisliği okudu. Mezun oldu kendini baya geliştirdi 4 - 5 yıl içinde. Şimdi 2 işte çalışıyor. Birinde 40 birinden 18 alıyor. Ayriyetten yazılım üzerine eğitmen. Seminer falan olduğunda gidiyor. Beni de istedi çok hazırlamayı. Ama matematik yapamıyorum ben. Bilgisayar programcılığı okuyup yazılım üzerine kendini de geliştirip yazılımcı olabilirsin ayrıca. Bütün yazılım mühendisleri üniversite mezunu değil ki. Lise mezunu olup yazılımcı olanda çok var. Tabi kurs vs gibi yerlerde eğitim alıp
Kuzeninizle görüşme imkanım var mı acaba Bana bir yol göstermesi açısından :) telefonda falan konuşsak
Ama onun haberi olmadan veremem ki istersen özelden bana sorularını ilet ona sorup sana cevaplarını atayım
Dm niz kapalı bahar hanim
Mutlaka izni olmadan veremezsiniz ama Skype instagram gibi platformlarda sesli olarak konuşsam bana çok iyi olur
Yazdım mesaj
Cevap yok sanırım