İçeride ciddi bir baskı sisteminin olduğunu, mantığa dayanmayan pek çok şey yaptıklarından bahsediyorlar ama ayrılmiyolar da..
Maaşlar desen aylik 24 bin filan..
Kaç tane asker tanıdım sanaldan hepsi söve söve yapıyor.
İçeride ciddi bir baskı sisteminin olduğunu, mantığa dayanmayan pek çok şey yaptıklarından bahsediyorlar ama ayrılmiyolar da..
Maaşlar desen aylik 24 bin filan..
Kaç tane asker tanıdım sanaldan hepsi söve söve yapıyor.
Bazı meslekler vardır, parayla bile yapılmayacak cinsten.
Askerlikte öyle. Adam 24K para alıyor diyorsun. Ama görev yeri neresi? Van - Hakkari misal. Hayat desen yok, sürekli bir hiyararşi, sürekli bir stres ve gerginlik. Rica yok sürekli emir sistemi. Yani bir nevi kölelik.
Ayrıca genelleme yapmıyorum fakat, birçoğu bu mesleği yapma sebebi tamamen devlet güvencesi ve parası'ndan ötürü. Çünkü biliyor başka bir iş yapsa o kadar maaş alamayacağını.
Hepimiz yaptığımız işteki her olumsuzluğu konuşuyoruz. Ama alışık olduğumuz yaşam tarzını değiştirmek (yaşam tarzı ne kadar zor olursa olsun) hiçbirimize kolay gelmez. Onlar da bu sebepten sövüyorlardir ama baglandiklari için kopmak da zor geliyordur🤷♀️
Cevap
7Cevap
Çünki askerlikte her şey emir bu yüzden sevmiyorlar geneli biz insanoğlu emir almayı sevmiyen bir şeyiz sana sabah emir verseler hoşuna gider mi
Çoğu parası için yapıyor çünkü. Mantığın bittiği yerde askerlik başlar diye boşuna söylememişler. Yüzde altmışı falan maaş için yapıyordur yani
Bir askeri anca bir asker anlar yaşayan anlar askerlik stresli bir meslektir ben nöbet tutarken dağ başında acaba bir yerden kafama kurşun gelir mi diye hep etrafa bakardım zor bir meslek ama severek de yaptım şimdi olsa yine yaparım
Soruyu muhatabına sormak yerine buraya sormak... Ne insanlar var
aynen öyle yapma kardeşim beğenmiyorsan aw
Laf öyle icraate gelince bırakmazlar
benım o
24 bin cok mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?