Sınav kaygısı için ne yapabilirim?

Merhaba, ben bu sene sınav öğrencisiyim. Muhtemelen girişimden bile anlamışsınızdır anlatacağım şeyi. Kaygı. Aslında çalışmadığımdan değil yaşadığım kaygı. Çevremdeki insanlar asıl sebebi. Sadece ben yaşamıyorumdur muhtemelen.

Kimseye anlatamadığımdan anonim olarak anlatmak en iyisi diye düşündüm.

Dışarıdan bakılınca aslında kötü bir durumda görünmüyorumdur tahminen. Sınav sonuçlarım asla kötü sonuçlar olmadılar, hiç kimseyi ama özellikle de hayal kırıklığına uğratmamak adına kendimi sadece derse adıyorum. Su içmek gibi bir şeye dönüştü benim için.

Fakat çevremdekiler asla böyle düşünmüyor. Onlarla galiba asla aynı fikirde olamayacağım. Şimdi size daha bir kaç saat önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.

Sabahın erken vakitlerinde, hatta gece vakitleri bile sayılabilir, kalkıp ders çalıştım. Sonra okula gittim, okuldan da dershaneye. Artık uykusuzluktan ölmek üzere olduğum için eve geldiğimde mola vaktim de biraz uyumak istedim. Daha yatağa uzanmadan annem odama girdi. Ne yaptığımı sordu, bende yorgun olduğumu uyumak istediğimi söyledim. Kızdı tabi, benden hiçbir şey olmayacağını, benim kendi yolumu çoktan seçtiğimi söyledi. Klasik aslında yaşadığım şeyler. Sadece her ne kadar bu zamana kadar takmamaya başarsam da artık her saniye düşünmekten kafayı yemek üzereyim.

Sizin tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum. Yardım edersiniz umarım.
Sınav kaygısı için ne yapabilirim?