Merhaba, ben bu sene sınav öğrencisiyim. Muhtemelen girişimden bile anlamışsınızdır anlatacağım şeyi. Kaygı. Aslında çalışmadığımdan değil yaşadığım kaygı. Çevremdeki insanlar asıl sebebi. Sadece ben yaşamıyorumdur muhtemelen.
Kimseye anlatamadığımdan anonim olarak anlatmak en iyisi diye düşündüm.
Dışarıdan bakılınca aslında kötü bir durumda görünmüyorumdur tahminen. Sınav sonuçlarım asla kötü sonuçlar olmadılar, hiç kimseyi ama özellikle de hayal kırıklığına uğratmamak adına kendimi sadece derse adıyorum. Su içmek gibi bir şeye dönüştü benim için.
Fakat çevremdekiler asla böyle düşünmüyor. Onlarla galiba asla aynı fikirde olamayacağım. Şimdi size daha bir kaç saat önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.
Sabahın erken vakitlerinde, hatta gece vakitleri bile sayılabilir, kalkıp ders çalıştım. Sonra okula gittim, okuldan da dershaneye. Artık uykusuzluktan ölmek üzere olduğum için eve geldiğimde mola vaktim de biraz uyumak istedim. Daha yatağa uzanmadan annem odama girdi. Ne yaptığımı sordu, bende yorgun olduğumu uyumak istediğimi söyledim. Kızdı tabi, benden hiçbir şey olmayacağını, benim kendi yolumu çoktan seçtiğimi söyledi. Klasik aslında yaşadığım şeyler. Sadece her ne kadar bu zamana kadar takmamaya başarsam da artık her saniye düşünmekten kafayı yemek üzereyim.
Sizin tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum. Yardım edersiniz umarım.
Kimseye anlatamadığımdan anonim olarak anlatmak en iyisi diye düşündüm.
Dışarıdan bakılınca aslında kötü bir durumda görünmüyorumdur tahminen. Sınav sonuçlarım asla kötü sonuçlar olmadılar, hiç kimseyi ama özellikle de hayal kırıklığına uğratmamak adına kendimi sadece derse adıyorum. Su içmek gibi bir şeye dönüştü benim için.
Fakat çevremdekiler asla böyle düşünmüyor. Onlarla galiba asla aynı fikirde olamayacağım. Şimdi size daha bir kaç saat önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.
Sabahın erken vakitlerinde, hatta gece vakitleri bile sayılabilir, kalkıp ders çalıştım. Sonra okula gittim, okuldan da dershaneye. Artık uykusuzluktan ölmek üzere olduğum için eve geldiğimde mola vaktim de biraz uyumak istedim. Daha yatağa uzanmadan annem odama girdi. Ne yaptığımı sordu, bende yorgun olduğumu uyumak istediğimi söyledim. Kızdı tabi, benden hiçbir şey olmayacağını, benim kendi yolumu çoktan seçtiğimi söyledi. Klasik aslında yaşadığım şeyler. Sadece her ne kadar bu zamana kadar takmamaya başarsam da artık her saniye düşünmekten kafayı yemek üzereyim.
Sizin tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum. Yardım edersiniz umarım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Detayları okudum sınav kaygısı her bireyin yaşadığı belirli dönem içerisinde de bu kaygıyı atlatacağı bir süreçtir. Fakat annenizin yapması gereken sizinle daha sakin ve motive edici, yapıcı bir yanı ile yaklaşması gerekirdi. Böyle yaparak aslında sizi kaygıya daha da çok içselleştirmiş oluyor. Temelinde ailenin ve çevrenin size yaptığı baskıdan dolayı bu kaygı oluşmuş. Belki de size daha sakin ve anlayışlı yaklaşım olsaydı, bu psikoloji içine girmezdiniz.
Benim size tavsiyem; kulağınızı dışarıda ki insanlara tamamen kapatın ve ne istediğiniz, hedefiniz ne ise sadece onu düşünün, ona odaklanın siz birine kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz. Herkesin algısı, zihni, düşünceleri veya derse karşı anlama süresi farklıdır. Hepimiz aynı değiliz ve sizin eksiğiniz belki bende fazladır. Veya benim eksiğim sizde fazlası vardır. Her derste, her sınavda, mesleki hayatta bile dahi olmak üzere başarılara koşmak zorunda değiliz. Biz sadece yapılabilir seviyeye getirmek zorundayız. Hayatta kazanmak kadar, kaybetmekte vardır.
Aileniz, çevreniz ve siz konusunda bir eleştiri yapmak istemem çünkü haddime değil. Herkes kendi içinde illa ki sizin iyiliğiniz için düşünceler bulunduruyor ve aile olarak onlarda bu endişeyi, heyecanı yaşıyor olabilirler. Kaygıyı düzeltmek önce sizin elinizde olan bir şeydir. Siz kendinizi dışarıda ki sözlere kapatıp, sadece ders odaklı giderseniz emin olun kaygıya dair hiç bir kelime zihninizde bile olmayacak. Ama siz çevreyi dinleyerek, onların sözlerini dikkate alarak kaygının sizinle hep geldiğini fark edeceksiniz.
Eğer bu kaygı problemini kendiniz bile dahi çözemiyorsanız, uzman tarafından destek alabilirsiniz. Sizden tek ricam şu; sınavınız için mücadele verin. Önce kendiniz ve geleceğiniz için olsun, dışarıdan birileri için olmasın..
Dışarıya kulaklarını kapatmalısın. Sen kendine güveniyorsan gerisi gelir Zaten. Deneme çözerken sınavdaymış gibi düşün hazırlık yap.