Evet, ailenin yanında üniversite okursan kendini geliştiremezsin, bireysel bilinçlerin yerinde oturmaz, sosyoekonomik özgürlük bilinci de yerine tam oturmaz. Aile ile yaşamak ile çok farklı bir olay ailesiz yaşamak. Kesinlikle aile ile yaşamak insanı köreltir. Özgür olmak bir sosyal gerekliliktir. Ailen baskıcı ve sıkıcı insanlar ise direk kaç. Eskişehir, İstanbul, İzmir, Muğla, Bursa, Antalya, Kıbrıs hadi Ankara 'da olur buralar fena değil. Tavsiyem yurtdışına git. Hayatı öğrenin ve hayatı yaşayın. En güzel yaşlarında Türkiye'de saçma sapan bir unibeistede saçma sapan bir bölümde okumak sana hiçbir kazanç sağlamayacak. Üniveriste masrafların yerine bir dil okuluna yazılıp onun sayesinde pasaport çıkartıp bir ülkeye giriş yapman ile hayatın değişebilir. Orada kazanacağın paralar ile aile sana değil sen onlara bakarsın. Seni özlerler ve değerini anlarlar. Gerçek sevgilerini ortaya çıkartırlar. Orada kazanacağın paralar ile aileni de defalarca yanına getirebilirsin. Orada olduktan sonra Türkiye'ye de istediğin kadar gelebilirsin. Aile ile yaşamak tamamen hayata dair bir eksikliktir. Ailen kafa insanlar olur eğlenceli olurlar falan neyse ama yine de bence ayrı yaşamak ve özgür olmak aileye yük olmamak çok değerli. Aksi ileride çok sorun doğurur. Kimseye ihtiyacın yok. Özgür ve aydın bir geleceği sen yönlendirmelisin. Şehir dışı hayatını değiştirir, seni açar, bakış açını değiştirir. Hayatı görmek ve anlamak için, güzel bir gelecek için bunlar gerekli. Ailenin görevi çocukken bakmak ve eğitmektir. Yalnızca ailenden uzaklaşmak için bile saçma sapan bir bölüm yazabilirsin sonra da geleceğine kendin yön verirsin. Bir işte çalışmak ve sermaye sahibi olmak da seni yüceltecek ve güçlü hissettirecektir.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer mali sıkıntı çekeceksen kesinlikle olur. Öğrenci olarak geçinmek gerçekten çok zor. Asıl sorman gereken bu. Eğer ben çalışırım, okulu aksatmam diyorsan hiç düşünme bile. Ya da ailen mali desteği tam verebilecekse hiç düşünme.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence okunabilir yani güzel bir yöntem ama bence eğitim hayatı daha önemlidir yani sırf aileden uzaklaşmak için değil de daha çok başarılı olacağınızı düşünüyor ve çok çalışmak istiyorsanız o zaman gidilir. çünkü günümüzde çoğu kişi maalesef ailesi ile iyi anlaşamıyor bu yüzden de sorunlar yaşıyorlar ve şehir dışına çıkmak da aslında onlar için son çare olabiliyor.
20 Yorumla
+1 yılHayır inan bana ailen melek , çok toksik saygısız iğrenç insan demeye bin şahit isteyen rezil mahluklarla karşılasıyorsun. Ailen en güvenilir liman şu hayatta bunu deneyimlemeden bil kıymetlerini , inan bana kardeşim, ben çok daha fena şeyler yaşadım aile içinde ama anladım ki aile deyince akan sular durur. Anne baba ve kardeşler en büyük şansımız aslında. Allaha havale edip uzaklaştım şimdi hergünüme şükredip onlara bol bol sarılıp tedavi ediyorum kendimi ,
annem babam ve kardeşlerim en iyisini ister ve en iyisi her zaman benim için şükür33 Yorumla- +1 yıl
Dene tabi ruhsal olarak daha çok yıpranırsın en fazla
- +1 yıl
Bazen değerini bilmek için sıkı sıkıya bağlanmak için konfor alanımızdan çıkmamız gerekir
+1 yılBiz gençler farklı şehirde okumayı hep kurtuluş olarak görüyoruz ama kimine gerçekten ödül kimine de ceza oluyor. Sadece ailenden degil arkadaslarından da uzak kalıyorsun. Maddi durumunuz iyiyse iyi oluyor. Ama degilse gerçekten her anlamda kötü günler yaşıyorsun. ve 4 yıl boyunca ailenden uzak bir hayat geçirip her istedigini yapabilecegini sanıyorsan evet bunların bir kısmı dogru olsa da üni bitip tekrar aile evine döndügünde cok daha fazla baskı hissedersin onlarla yasamak cok daha zor gelecektir. Çünkü o rahatlıga alıstıgında tekrar eski baskıya dönmek zor oluyor. Ne olursa olsun karar senin bunları detaylıca düsün.
15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Kaldı ki daha önce üç staj yapmıştım. Ama ille 5 yıllık tecrübe istiyorlar en az.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü hayalperest dememin sebebi buydu. boş yapıyor kendisi
+1 yılSırf bu yüzden gittim hani konfor alanından çıkma muhabbeti var ya. Bir gittim altı tane dana ile aynı odada ölecektim yani hiç gerek yok. Psikolojim daha da bozulup geri geldim. Aileden ayrı kalmak değil de istemediğim insanlarla aynı ortamda bulunmak beni çok yıprattı -6 kilo ile eve geri döndüm
31 Yorumla
+1 yılİyi bir bölüm ve okul kazandıysan git ama onun dışında bok gibi bir okul ve şehire gideceksen hiç tavsiye etmem. Bende zamanında öyle yaptım sırf uzaklaşmak için ama okudum yer bok gibi bir yer olduğu için üniversite hayatını da doğru düzgün yaşayamadım boşu boşuna para harcandı yani iyi düşün derim.
30 Yorumla
+1 yılBen öyle yaptım ama sonuçta bagimlosin yine onlar para gönderiyor vs ve çok aç kaldım bunuda belirtyim gittiğin yerde iş imkani varsa kendini hem okuyup hem çalışabilirsin bu arada ne taafa gideceksin? Hangi şehirde ve bölüm nedir gereksiz z bölüm ise hiç bulaşma boşa masraf
30 YorumlaYaşadığın sıkıntılar ne bilmiyorum ama iyi dğşün derim çünkü belki de çok fazla dert edinip boşu boşuna büyük zahmete girebilirsin ona göre iyi karar ver (derdini bilseydim düzgün cevap verebilirdim)
Şahsi görüşüm bu ekonomide yapılmaz aile evi rahatlık getiriyor üşenirsin tabi diyenler olacak da durup dururken acı ve zorluk çekmenin ne anlamı var (çok çok güzel ve geleceği açık bölümde okumak gibi sebepler tabi ki hariç bunlara ölümüne girişeceksin)10 YorumlaBana devlet kyk yurdu çıkmıştı, o yüzden bi nevi rahattımda hala öğrenci ve parasızdım resmen ama hiç bir günden pişman değilim. Sahilde sabahladık zaten ana kampüsten bir sabah koşmadan geçemezdik bu yüzden, kısıtlayan yok gece yarısı yağmurda yurdun bahçesinde ıslanarak çorapla gezdik yağmur yağmasa o saate kadar agalarla muhabbet döner vesaire vesaire gitme şartların tamamsa kaç git uzaklarda ailen olmadan başka insanlarla vakit geçir güzel anılar biriktir çokta kasma zaten %95 amele olacağımız için geri gelmeyecek günleri gelmemiş günlere feda etme
10 Yorumla
+1 yılYa yurt ortami bence çok iyi kizlarla çok eğlendik üfff özledim ya Neyse arkadaşlarimi seviyorum ama okulumu sevmiyorum iyi bir egitimi olmadiği için buradaki üniversiteye geçiş yapmayi dusunuyorum şu an da zaten okul mokul yok hepimiz için hakkimizda hayirlisi olsun ama önemli olan iyi bir eğitim veren ünversiteye gitmek cidden bu çok önemli ilk başta zor oluyor evet ama sonradan alişiyorsun insanlarla geçimini sağlamayi öğrenmeni öneririm sana bu çok önemli cidden
10 Yorumla
+1 yılYani şöyle bence imkanın varsa neden olmasin ancak ailen ile arabi iyiymiş gibi tutup onlara istediğini verip paşalar gibi aile evinde hem çalışıp hem okuyabilirsin. Yapacağın her birikim 4 yıl sonrası için olur. Paran heba olmaz.
Her şey kendini geliştirmekte yatıyor...18 Yorumla- +1 yıl
Aranı iyi tutup*
- +1 yıl
Aile dinamigimde olup bitenleri asla bilemezsin bu bir. Ikincisi bizimkiler zamanında çok zorluk çekmiş ve maalesef başta annem olmak üzere bana bunun faturasıni çok odetti. Bu yüzden sosyal anksotete yaşadım ve hayatıma hasta ruhlu biri girdi depresyonu bile daha yeni atlatıyorum ve benim amacım sadece evimiz bizim değil anneannemlerim ve maalesef anneannem sonra babamın akrabaları olan komşular aynı apartmanda ve mahallede bu yüzden fazla gerginlik var. Benim amacım kazanıp çalışıp onlara ev almak mümkünse rahat bir hayat sağlamak ve bunu ancak kendi yeteneklerime uygun meslek gruplarında yapabilirim. Ve ailem bu konuda biraz iki yüzlü yıllardır hep sevdim değer verdim ama olmadi. Bu yüzden bir dönem ikna edip mecbur burada da okuyacağım için sadece üzerimdeki baskıyı azaltmaya çalışıyorum. Bende düne kadar lanet okurdum
- +1 yıl
Tek başıma olacağım derdim ancak gördüm ki bizimkiler zamanında hayatını iyi yonetememis ve hep bir ezilmislik var geçmişi affetmedim ama insanları da bosverdim. Sadece şu stres etkeninden kurtulsunlar. Sahip olmayı başta hakettikleri şeylere ulaşsinlar sonra da hayatlarinda sonra ben aradan çekileceğim zaten.
Yani özetle bu. Gidip de ilk fırsatta yallah demek değil. Inan bana ailemi çok sevdim saydım onların her dediğini sorgusuz sualsiz yaptığım için çok zorbaliga uğradım. Ve bunu anlamak çok zamanımı aldi. Toparlaniyorum daha isteklerimi yeni keşfediyorum ve inan bana evin içinde en ufak bir hareketinde laf carpilmasi hakaret edilmesinin sonucunda her gün üzüntülü hissetmekten açıkçası yoruldum.
Daha ailemle 2 gün önce konuştum bu konuyu. Böylesi inan daha iyi. - +1 yıl
Asıl aileni hayatında olmasını istemedigin için şehir dışında okuyup yurt ve diğer masrafları kendin calissan dahi ( ticari zekan becerin ya da bilgi biriminin yoksa) yine bir kısmını ödeyecekleri için asıl iki yuzlyluk bu olur.
- +1 yıl
Soru soran kız arkadaşın arani iyi tutuyormuş gibi yap lafını da kendi akıl sağlığı için soyledim. Zaten bir sürü gerçek ve yalan sorunlarimiz var hayatta. Ama ekonomik anlamda sıkıntili ise ve bunca zaman kendisini geliştirecek en ufak dahi bir şey yapmadiysa üzgünüm ama bulunduğu yerde kendini keşfedip öğrenip en kısa zamanda yatay geçişle ya da iş hayatında ya da ne yapmak istiyorsa onun için ayrılabilir. Gidipte insanlarin asgari ücretle yaşadığı bir devirde sanki sınırsız özgürlüğümüz varmış gibi ahkam kesmeyi bırakin.
Ayrıca üniversite kendini mesleki ve sosyal anlamda network amaçlı iletişim kurulacak bir alandır gidipte kafede her gün nargile keyfi yapmak değil. Özgürlük bu değil. Görevini yaptıktan sonra yaparsa ne âlâ ama hiç bir şey yapmayıp günün sonunda ama ben özgür değilim bir yere çıkamıyorum triplerine giriliyorsa kusura bakmayın ama haksizlar. - +1 yıl
Sen ne tatlı, düsünceli birisin...
- +1 yıl
Güzel yorum
Bu aileden uzaklaşmak nedir böyle arkadaş
Sizi yedirip içiren her kahrınızı çeken ailenizdi başka bir yerde büyümediniz veya başkası sizi büyütmedi yarın çocuk sahibi olduğunuz da ailelerinizin kıymetini anlayacaksınız ama umarım o zaman geç kalmış olmazsınız110 Yorumla- +1 yıl
Başka yediren içiren de olmayacak onu da düşünün 😂😂
- +1 yıl
Bilmeden konuşma kimisi ebeveyn değil adeta düşman gibi
- +1 yıl
@dogatpll kesin kazanır 😂 hepsi telefon manyağı olmuş kimsenin gözü kesmiyor mağarasından çıkmaya ne anlatıyorsun sen
- +1 yıl
hepsi aynı maalesef
- +1 yıl
@Mrtol1453 kahraman olmaya çalışma Anne baba ne olursa olsun onlara saygı duymak zorundayız onların sayesinde bugünlerdeyiz ben kendi ayaklarımın üzerinde durarak bir yerlere geldim ailemden sevgi merhamet hiç görmedim ama yine de onlar benim ailem annem babam asla saygıda kusur etmem ne kadar kötü olsalarda bilip bilmeden ahkam kesme orta yerde
+1 yılSeçeceğiniz üniversite ve bölüm bütün hayatınızı etkileyecek. Sorulması gereken ilk soru şu olmalı. Ben gerçekten bu mesleği mi yapmak istiyorum? Hayatınız boyunca gerçekten çok sevdiğiniz bir işi yaparsanız mutlu yorulursunuz ve günlük performansınız düşmez.
10 Yorumla
+1 yılÇoğu insan bu sebepten gidiyor baskıcı aileler çocukları asla rahat bırakmayan aileler var. Aileler çocuklarıyla iyi geçinmeye çalışsa kimse başka bir şehire gitmeyecek çünkü özellikle üniversite öğrencisiysen kendi evin her zaman daha rahat. Ama üniversiteye sadece bu sebepten gitme oku iyi bir yere gel iyi bir statün olsun geri aile evinde dönmek zorunda kalma kendi ayaklarının üstünde dur geleceğini de düşün.
10 Yorumla
+1 yılŞehir dışında üniversite okumak sadece aileden uzaklaşmak değildir. Hayata da hazırlar seni. Yeri gelir paranı idareli kullanırsın, yeri gelir bir makarnayla öğün geçiştirirsin. Yeri gelir aç kalırsın, yeri gelir arkadaşlarınla kalırsın. Hayatta tadabileceğiniz en güzel yıllarınızı ailenizin yanında kalarak heba etmeyin. Dayanacağınız maksimum 4 yıl. 4 yılın sonunda işsiz olarak zaten ailenizin yanına döneceksiniz merak etmeyin.
10 YorumlaBen öyle yapıp 11 saat uzaklıktaki bir yere gittim , biraz pişman oldum çünkü kısa tatillerde herkes evine giderken ben çok uzak zaten gidiş dönüş 1 günüm yolda olacak diye kalmak zorunda oluyordum. Üniversite kesinlikle şehir dışında okunmalı ama çok da uzaklaşma demek istiyorum...
10 Yorumlaİstanbul veya Ankara gibi bir yerde değilsen üniversite şehir dışında okunur zaten ailenden uzaklaşmak istiyorsun diye görüşlerde saydıranlar olmuş ama böyle düşünüyorsan mutlaka bir sebebi vardır umarım iyi yerlere gelirsin
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer büyük şehirden küçük bir şehre gidersen zorlanma olasılığın çok fazla. Ama çoğu insan üniversiteyi okuduğu şehri sever. Çünkü özgürlüğü ilk orada tatmıştır. Ama sırf 4 yıl rahat edeyim diye gidersen yani üniversitenin sonunda tekrar aile evine dönmek zorunda kalacağın bölüm seçersen o özgürlükten sonra bunalıma girme olasılığın daha fazla
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnemin yanından sırf bana ettigi eziyetler ve çenesi yüzünden çıkıp gittim. Babam yoktu. Ama yurda gidince çok zorlandım. İğrenç yemekler, sabah 11 de kalkarsan bitmiş kahvaltı, pis tuvalet ve banyo, odada horlayan.. Ki ben tek yaşayayıp yaşam alanım olmasına fazlasıyla alışmıştım. Yurt ortamı güzel mi güzel. Ancak benim gibi rahatına düşkünsen o kötü aileni arıyorsun. Daha doğrusu aileyi değil ev rahatlığını.
10 Yorumla
+1 yılİlk başlarda zorlanırsın ama alışınca sanki orada yıllardır yaşıyormuş gibi olursun ya aslında üniversiteyi aileden uzak şehirde okumak aslında sana da iyi geliyor gözün açılıyor yeni şeyler keşfediyorsun...
20 Yorumla
+1 yılZaten üniversite onun için okunur. Yoksa kimse alim olmuyor. Hayatı ve kendini tanıyorsun. Kim olmak istediğine karar veriyorsun. Ben bunu çok sonra anladım. Keşke yeniden o dönemlere dönsem demediğim gün yok gibi.
10 Yorumla
+1 yılİyi bir bölüm ve iyi vir üni tutturacaksan git tabi
12 Yorumla- +1 yıl
Ama İstanbul da yaşamıyorsan da gelme buraya hiç sevmezsin burayı 😄
- +1 yıl
İstanbul’da yaşıyorum.
+1 yılDışarıda okuyayım, evden uzaklaşayım diye üniversitesiye gidersin, pandemi çıkar, deprem olur evine dönüp uzaktan eğitime devam edersin 😆😆
41 YorumlaSakin yapma dinde en önemli kural anne babanın gönlünü hoş tutmak ben o hatayı yaptım ve Allah beni asla başarıya ulaştırmadi anne babasına hürmetkar olan kardeşim ise su an yukseklisans öğrencisi beni dinle sadece derslerini düşün bir de anne babanı
He yok benim için ıs güç mühüm değil eğlencesine geldim hayata diyardan o zaman bilemem20 Yorumla
+1 yılAileden uzaklaşmak için uzakta okumakmı? Şimdi küçüksün, ama İlerde bu fikrinden dolayı bile çok pişman olursun. Ailenin kıymetini hayattayken bil, hayat çok kısa. Unutma ki seni büyüten, bu yaşa getiren, seni gerçekten seven ailen. Sense onlardan uzaklaşmak istiyorsun.
20 YorumlaSırf ailenden uzaklaşmak için şehir dışında üniversite okumak doğru bir karar olmayabilir ama sen ben uyum sağlayabilir ve benim için de iyi olur diyorsan olabilir
23 YorumlaBir çok arkadaşım bana keşke ben de senşn gibi aileme yalın bir yerde okusaydım diyorlardı. En azından ara tatillerde yol parası bizi zorlamazdı diye uzak yerden gelen arkadaş püşmnadı.
10 YorumlaBence üniversite aileye yakın bir yerde okunmalı çünkü çok zorluklar yaşayanlar oluyor. Avantaj olarak sıklıkla aileni görebiliyorsun ve yemek, temizlik işlerin halloluyor.
10 Yorumla
+1 yılEğer gercekten istersen mecbur yaparsin.
Bende gitmek istiyorum.
Calisiyorum şu an hem işe gidiyorum hem üniversiteye hazirlaniyorum.
Aileyle yaşanmıyor bir sure sonra sıkıntılar basliyor.10 Yorumla
+1 yılAileden uzaklaşmak için okumadım ama Ankara'da üniversite okudum bana hala görüştüğüm ve çok sevdiğim arkadaşlıklar onca anı en önemlisi ise yakında evleneceğim insanı kazandırdı.
10 Yorumla
+1 yılAileden uzaklaşmak hedef alınarak değil de kendi ayakların üstünde durmaya ve yaşamaya alışmak açısından şehir dışında okumak daha mantıklı olanı.
20 Yorumla
+1 yıleğer iyi bir okul ya da bir bölüm ise belki ama, sırf aileden uzaklaşmak için başka bir şehire gitmek saçma. bunu söyleyeyim.
10 Yorumla
+1 yılNasıl bir aileye sahipsin bilmiyorum. Fakat; kira, mutfak, elektrik, giyim eğlence... giderleri çok çok fazla. Zorlanırsın.
10 Yorumla
+1 yılOkudum ama evde daha çok kaldım pandemi de bana vurdu depremin etkisi de hiç bir şey anlamadım kaçayım derken saha çok dibe battım 😅😅
10 Yorumla
+1 yılben oyle yaptim cok zorlandim diye biraktim okulu hayatim daha kotu oldu kisacasi yapamayacaksan gitme
10 Yorumla
+1 yılWalla ben öyle yaptım. En azından ufak bir ilgim olan bölüme gittim. Köy falandı ama iyi yerdi. Şimdi evdeyim, yine mutsuzum alskjdlkşsadas
10 YorumlaCogu kişi bunun icin gidiyor daha özgür olabilmek için fakat yine ailenin parası vs gitmiyormusun 😊 ya da insan yine özleyebilir
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılasla zorlanmazsın, hatta yaşasın özgürlük partisi ile başlayıp, pijama partisi şarap partisi diye uzar gider bu liste devam et sen
10 Yorumla
+1 yılZorlanıp zorlanmamak aslında ekonomik durumuna bağlı param varsa dünyanın öbür ucunda bile rahat edersin
10 YorumlaBende öyle yapmak istemiştim ama olmadı.😂 Tercihimde araya koyduğum en yakın şehirdeki okul çıktı. Her gün git gel yapıyordum.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 965 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversitenin kalitesi de çok önemli. Sırf aileden uzakta okumak için Ankara 'da su ürünleri okunmaz mesela
10 Yorumla
+1 yılOkunur düşünce yapin değişir kendini kesfedersin ve aile dirdiri cekmezsin en iyisi bu bence hhgfds
10 YorumlaHayır hatta puanım yaşadığım şehirde istediğim bölüme yetmedi ve bende ailemi bırakmak istemediğim için tercih yapmadım tekrar hazırlanıyorum
10 Yorumla
+1 yılParasız kalırsan zorlanırsın. Survivor gibi düşün.
20 YorumlaBende aynı şeyi düşünüyorum hatta yurtdışına çıkmak istiyorum ulaşamasınlar bana istiyorum 🤐
20 Yorumla
+1 yılOkunur tabi ama masrafın çok olur hesabını kitabını yap ona göre hareket et
20 Yorumla
+1 yılÇok mümkün, çünkü artık kimsenin kimseye tahammülü yok maalesef
10 Yorumla
+1 yılBazı arkadaşlar ailenin kıymetini ne zaman anlayacak acaba
10 Yorumla
+1 yılOkunur. Vallahi billahi okunur. Elimde olsa imkanım olsa uzak yol gemi stajımı yapacağım.
10 Yorumla
+1 yılYanlış yapıyorsun Yarın öbür gün öldükleri zaman artsın da bulamazsın
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılHayır hiç zorlanmazain ben şehir dışı seçtim pişman değilim keşke daha uzağa gitseydim
10 Yorumla Okunur hemde bal gibi okunur bende Polonya’da okumak istiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence öyle yapmalısın bak bu yaşıma geldim 22 yaşındayım halen kafama göre takılamıyorum tuvalete giderken bile hesap veriyorum bıkmış durumdayım ailemden ama onlara muhtaç oluyorsun bir ekstra dindar ailen varsa çok tehlikeli her b*kuna karışırlar
10 Yorumla
+1 yılEvet okunur. ayrica herkes yapıyor sen niye yapamayasin sen prenses misin
10 Yorumla
+1 yılHiç düşünmeden oku. Hayatımın hatasını yaptım kalmakla, sen yapma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim de aklımı kurcalayan bir kaç sorulardan birisi bu. Şehir dışında okumanın çok eksisi var işte maddi olarak söylüyorum. Şehir içinde daha iyi gidip gelirsin kafan rahat yemeğin yatağın hazır
10 YorumlaAğa saçma be aileden neden uzaklaşmak isterki insan
10 Yorumlabir çok kişi bu düşünceyle gidiyor ama emin ol pişmanlık. çok gördüm pişman olanı
10 Yorumla
+1 yılAa ben amxmsknxd yoo hic de zor olmuyo hatta yasadigin sehre gelmek bile istemiyosun
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEn iyi yolu. Zorlansan bile bir süre sonra adapte olursun
10 Yorumla Okunur ama gerekli finansmanı sağlayacağını göze almalısın.
10 Yorumla- Devamını Gör (160)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat