+1 yılaa aynı soruyu ben sorucaktım aslında nasıl anlatsam benim peder müteahhit b*k gibi para var adamda geçen sene liseyi bitirdim üniversiteyi kazandığın an istediğin arabayı alıcam demişti bir adama ev sattı çek karşılığında adam parayı ödeyemedi altındaki arabayı verdi mecburen benim istediğin arabadan daha iyi gerçi benimkisi honda s2000 tutkusuydu orası ayrı, ailemizde üniversite bitiren kimse yok karslı oldugumuzdan olsa gerek oldukca kalabalık bir aileyiz izmitte kafadan bir 100 kisi kadar varız babamda benim okumamı çok istiyor mimar ol inşaat mühendisi ol imza yetkin olsun elinde paranda var gücünde var yürüyüp gidersin yoksa benim gibi paralı bilgisiz götünün üstünde düşünmekten 5 dakika oturamayan biri olursun diyor birde dedigim gibi bizden okuyan kimsenin olmaması dahada cok istemesine sebep oldu galiba ehliyet aldım arabayı bana vermiyor karsıdaki fırıncıya kadar kullanmayan gezmeyen kimse kalmadı mahallede.. kafaya koymus öylede böylede okutucak beni ya kendin kazanırsın anahtarı alır gidersin aydan aya gelir faturalarını öder buzdolabını doldurur giderim diyor ya da özel maltepe üniversitesine gidersin yurtta kalırsın 5 kurus yollamam tercih senin, ben 13 yıldır laylaylom gidip geldim okula elimde 2 tercih var ya bu sene tamam pes diyip özel okula gitmek ya da 1 sene daha hazırlanıp dişimi sıkıp arabayı kapmak annem cok vakit kaybettin akranların 3. sınıftayken sen yeni başlayacaksın kesin kazanıcaksın diye birşeyde yok oku bitir kendin alırsın arabanı diyor diğer yandanda arabayı cok istiyorum 2011 kırmızı mercedes c180 benim için büyük bir dert oldu bu konuu
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHukuk :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kere bölüm senin hayatındır ve mutlu olmazsan bu işini çok etkileyecektir. O yüzden sizcelerle hareket edeceğine kendi fikirlerinle yol al derim ben sana. Ben derim sana hukuk ya da mekatronik mühendislik ama sen mutlu olabilir misin senin kafana uyar mı, seni yansıtır mı bilemem. O yüzden kimseyi dinleme ben neyde iyi olurum hangi meslek beni yansıtır ona göre düşün karar ver. Ayrıca özel üniversite okuyacağına devlet oku derim ben sana. Tabi yüzde yüz burslu kazanabileceksen özel üniversite tercih et derim. O zaman yurtdışı şartları, okul içinde bazı şartlar daha iyi olur sana. Şahsen ben yüzde yüz burslu kazanabilseydim istediğim bölümü özeli tercih ederdimde o da yüksek puan arıyor. Yirmi beş binlerde en az olabilmeliydim, o yüzden devletteyim. Konu dağıldı neyse dediğim gibi bir bölüm söylenir sana sen gidersin o bölüme iyide maaş alırsın ama mutlu olur musun burası meçhul. O yüzden kendi tercihine önem ver, beni hangi meslek yansıtır ona göre düşün karar ver.
22 Yorumla- +1 yıl
İşte ona da karar veremiyorum pilotaj okumak çok istedim ama renk körlüğü engel oldu onada iyi bir maaşı olsun iyi dediğim 5 bin aylık alabileceğim bir işim olsun yeter
+1 yılsunu söyleyeyim eger ki özel sektörde calısmak istiyosan ne okursan oku kendini çok geliştirmen lazım dilinden basla da tutumuna göre ha eğer yok bana devlet işi lazım dersen tıp ya da hukuk ama sen kalbini dinle benim bölümüm hakkında da secerken cok fazla olumsuz yorum gelmişti lakin su an co mutluyum önemli olan da bu ;)
02 Yorumla- +1 yıl
kimya mühendisliği okuyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
YKS2026 konusunda 2,2b cevap paylaştı. ne meslek istiyorsan onu yapacak bir bölüm oku.. Para da kazansan, çok iyi diye bir bölüm de okusan, mutlu olmadıktan sonra bir işe yaramaz
10 YorumlaMühendisler 10 bin lira alabiliyormuş. Özel sektörde tabii. Ortadoğu'da, Dubai'da falan, oradalardaki şirketlerde çalışabilirsin. 20 bin lira civarı alanı da var oralarda. Mesela Denizli'deki bir fabrikada mühendislik fakültesi mezunu yönetici 50 bin lira alıyormuş. Aynı zamanda profesör Denizli'de. Kendini geliştirirsen mühendislik süper bir fakülte. Hem iyi bir maaşın olur, hem de üst düzeylerde saygınlığın.
10 Yorumla
+1 yılTeknoloji mühendisi.. >#> www.kizlarsoruyor.com/.../q2124825-amator-bir-beste-yazari-sair-olarak-kimler-sarkimi-begenecek
00 Yorumlabeynine bağlı kardeş bazı arkadaşlar parasıyla gidiyor ama parayla beyin alınamıyor ki.. Kendini biliyorsun hangi bölümü yapabileceğini de bu soruyu burada sorman belki dünyanın en saçma şeyi. Allah yardımcın olsun şimdiden
22 Yorumla- +1 yıl
Maaşı iyi ve gelecekte kolay iş bulacağım bir bölüm okumak istiyorum kafamda 2 tercih var biri olmaz diğerinden de emin değilim
+1 yılkardeş makine mühendisliği oku abim bitirdi fabrikalardan parrça siparişi geliyo program yazıyo bu programına göre değişiyo 10bin ila 30bin tl arası maaşı oluyo rogram çizimi bittiği zaman makineye yüklüyor işi bu kadar tahmini 2 seneye kalmaz birlikte cnc makinesi alıcaz not: ben kimya mühendisiyim ve bilgisayar programcısıyım ve sakın kimya, fizik, elektirik mühendisliği okuma beklersin
00 Yorumla
+1 yılÖzel üniye verecegin parayla iş yeri açıp işletsen daha fazla para kazanmış olursun. O işyerinde boş zamanlarındada kitap okur kendini geliştirirsin. Bilimsel şeyler izleyerek bişeylerde öğrenebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılÖzel üniversite okuyacaksan mutlaka kendini yabancı dil üzerinde geliştirmelisin ki bir anlamı olsun özellikle Erasmus programına katılıp Yurtdışına çıkmanı tavsiye ederim hangi bölümü okursan oku elinde çok güzel referanslar ve diplomalar bulunacak ve sonunda kazanan sen olacaksın
20 Yorumla
+1 yılmimarlık psikoloji veya hukuk oku diğer bölümler için para verme aahhh ahhh girdiğim sene %50 burslu hukuk tutturuyordum parasızlığın gözü kör olsun okuyamadım işte.. imkanın varsa mis gibi oku bu bölümler havalıdır
00 YorumlaGüzel sanatlar oku git animasyon oku tiyatro okuyok benim yeteneğim yok diyosan psikoloji oku hukuk oku yok koca koca kitapları ezberleyemem diosan tip Ftr diş oku tabi bu 3 unu. Geçmesi çok zor haberin olsun normal kazananlar bile zorlanio
02 Yorumla
+1 yılTip hukuk mimarlık mühendislik senin hangi alanda başarılı oldugun önemli ben ozelde yari burslu hukuk okuyorum mesela geleceği olan meslek diye geldik bakalım ne olacak severek yaparsan her işte para var bence ona göre düşünüp seçim yapabilirsin😊
00 Yorumla
+1 yılHukuk- Tıp-mühendislik-mimarlık gibi alanlar seçemeyecek durumdaysan paramedik-att-odyometri bir araştır.
20 YorumlaMax; 230 240 alacaksan eğer yeteneğin olmasa bile zirve üniversitesinde iç mimarlık yetenek sınavına gir. Yedek olsan bile sıran gelir kayıt olursun. Yani yüksek mimarlık olmasa bunu dene derim.
00 Yorumlakolay para kazanacağım, maaşım yüksek olsun diyorsan inşaat mühendisi ol. proje çiz sat sermayen varsa al arsayı dik binayı en karlı kazanç.
04 Yorumla- +1 yıl
Onu düşündüm de araştırdımda amelelik yaparsın falan denildi
- +1 yıl
İnternet te araştırdım yahu
- +1 yıl
valla kardeşim benim inşaat mühendisi çalışan özelde de devlette de yığınla arkadaşım var hiç birisi de amelelik yapmıyor. tek yaptıklarının imza atmak ve şantiye alanında gezip kime ne yapması gerektiğini söylemek olduğunu söylüyorlar ki yerinde gidip görmüşlüğümde var kendim inşaat sektöründe çalışmadım ama ziyarete gittiğim arkadaşlarım oldu. eğer hiç ayakta gezmeyeceğim oturduğum yerden para kazanmalıyım dersen de yazılım bilgisayar mühendisliği oku. eğer kendini çok iyi geliştirirsen program yazar site yapar oradan da para kazanırsın hatta kendi bilişim şirketini bile kurabilirsin.
Arkadasim kusura bakma senin konuyla alakali degil ama burdakilere bir sorum olcak. Arkadaslar 11. sinif 2. donem acik liseye gecmeyi dusunuyorum fakat en az 2.5 sene de bitiyor diyorlar bu dogru mu? Derslerim gayet iyi krediyi ne kadar cabuk tamamlarsak mezun olmuyor muyum illa 2.5 sene mi olmasi lazim? Cok pardon soru sorma hakkim dolmustu ancak burdan sorabilirdim
02 YorumlaTıp okumalısın.. Tıp <3 ya da pilotluk da olabilir.. Bedensel uygunluğun varsa..
19 Yorumla- +1 yıl
Piloktuluk çok istedim ama renk körlüğü var
- +1 yıl
Aslında o olabilir maaşları da iyi ama ben dayanabilir miyim ona
- +1 yıl
Hem o çok uzun sürüyor be 7 yıl mı ne okul
- +1 yıl
Benim en fazla 4 yılım var iş başına geçmek istiyorum
+1 yılkesınlıkle muhendıslık asla ac kalmazsın ve her yerde ıs bulursun ınsaat muhendıslıgı vs makıne muhendıslıgı gıbı
10 Yorumlaİstanbul'da olduğunu varsayarak özyeğin üniversitesi pilotaj diyorum?
13 Yorumla- +1 yıl
Cıks Gaziantep'teyim
- +1 yıl
Aklımda bişey yok
+1 yılBen sahsen psikoloji, iç mimarlık veya mimarlık tercih ederdim mimarlık eglencelıdır psikolojiyse gunumuzde en cok kazandıran mesleklerden
00 Yorumla
+1 yılSenin düşüncen yok mu? Bunu senden iyi kimse bilemez. Otur sakince düşün neleri yapmak istersin vs. istemezsin.. Senin hayatın sonuçta!
09 Yorumla- +1 yıl
Sen ne istersin? ^^
- +1 yıl
ne istememi istersin?
- +1 yıl
Tanımadıgın kişiye nasıl sorular bunlar? ben sevgilimle birlikte olmak isterim seninde öyle olmanı isterim tabikide
- +1 yıl
Nasıl cevap bu tanımadığın kişiye? Bölüm olarak ne seçeyim konusundaki fikrini sordum sadece..
- +1 yıl
Makina müh. eger o olmazsa psikoloji oku derim
- +1 yıl
Eczacılık bölümüne ne dersin?
- +1 yıl
Bence güzel ilerde rahat edersin içten söylüyorum git bence ama birileri kıskanabilir eczacılıga gitmeni mi seni mi bilinmez..
- +1 yıl
Bu konuyu bir tartışalım dur konu açayım açayım kıskançlık nedir diye
- +1 yıl
Tamam
+1 yılBİLADER BEN BULGARİSTAN VARNA NİKOLA VAPTSAROV NAVAL ACADEMY DE UZAK YOL KAPTANLIGI OKUYORUM BUYUR GEL. BİZİM KAPTANLARIN ARASINA KATIL
00 YorumlaEger özelde okuyacaksan en yuksegini oku para veripte neden kiytirik bir bolum bitireyin mantikli ol biraz :))
00 YorumlaSeverek yaptigin her iste iyi bir yere gelip iyi bir maas alabilirsin. Oncelikle ne istedigine kadar ver sevmessen o meslek ne kadar iyi olursa olsun yapamazsin
00 Yorumla
+1 yılBende istıyorum ya saglık bolumnden ama tercıh edemıyorm blgsı olan varsa banada yarım etsın
010 Yorumla- +1 yıl
Benim sorumda soru sorma len :D
- +1 yıl
:) yorumlardan bizde faydalanalim dedık :)
- +1 yıl
Hakkı bulut abimizin cevabından faydalan :D
- +1 yıl
Yok sarmadı o cevap bni :)
- +1 yıl
Mağlesef benide :D
- +1 yıl
Dur günün sorusu yapayım :D
- +1 yıl
Ahahaha :)
- +1 yıl
Ne gülüyon be :D
- +1 yıl
Napımkı baska :D
- +1 yıl
Tamam tamam sus :D
+1 yılLisede ağırlıklı olarak hangi dersleri gördün öncelikle onu sorayım
01 Yorumla- +1 yıl
Bölüm eşit ağırlıktı
+1 yılmatematiğin yoksa özel üniversitede para verdiğin sürece tıp bile okursun..
10 YorumlaEn özel bölümü tercih et, "apış arası doktoru" madem ozel okuyorsun bir boka yarasın.
10 Yorumlakendin okumak için oku ; istenileni okumak için değil.
31 Yorumlababanın parasının yettıgı bolumu okuyacaksın pek tabııkı..
00 Yorumla
+1 yılparası olupta hangı bolumu okuyayım dıyenlerı de ızlemeye bayılıyorum.
00 Yorumla
+1 yılPilotaj oku mis gibi bölüm sonra thy'de 15.000 tl maaşla işe başlarsın valla bende özel üniversitede okuyabilseydim pilotaj okurdum kesinlikle
00 Yorumlaİllaki para vereceksen yüksek puanlı bişeyler oku tıp hukuk gibi
00 YorumlaTıp oku garanti 5000tl ile başlaıyosn işe :) yoksada mimarlık geldceği parlak iki meslek :)
00 Yorumla
+1 yılilerde sana para kazandıracak ve ilgi duyduğun herhangi bir bölüm olabilir
00 Yorumla
+1 yılhangi bölümü tercih etmelisin.
Acikcasi bilgisayarla alakali bölümler daima is yapar00 Yorumla
+1 yılAma bunun cevabi sana bagli hangi bolumde daha iyiysen ya da ne ilgini cekiyorsa onu olmalusin :))
10 Yorumla- YKS2026 konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılönce hangi bölüm istediğine karar ver sonra o bölümde memnun olabilecekmisin ona karar ve daha sonra o mesleği kendine yakıştır üniversite en kolayı her özel üniversitenin bölümde daha başarılı olarak dereceleri var ona bak bide
00 Yorumla
+1 yıltıp:) özellerde tıp çok daha kaliteli. sınıfta kalma da daha az oluyor
12 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle. zaten üniversitenin en önemli fakültesisin, ister istemez kaliteli oluyor. ayrıca özel üniversitelerin laboratuvar imkanları daha geniş. para sıkıntıları olmuyor. hastaneleri de özel, kaliteli yani. ayrıca çoğu profesör özel olarak getiriliyor. devlet üniversitelerinde değil profesör, asistanını zor bulursun. özellerde her türlü ulaşabilirsin. yani öneriyorum kısacası ;)
inşaat mühendisliği veya endüstri mühendisliği tavsiye ederim ama erkek için inşaat en güzeli..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldaha 10 ay var adam gibi otur çalış şimdiden başlamışsın özel üniye gitcem diye hedef belirle çalış ve kazan buralarda oyanlanma hadi koç başla çalışmaya.
00 Yorumla- YKS2026 konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılneye ilgin varsa onu oku okuyacağın bölümün derslerine de bakmayı unutma bazı bölümler çok zor oluyor çünü
00 Yorumla
+1 yılAraştır işte hangisi kafana yatarsa çok para kazanacağın iş yerine mutlu olup para kazanacağın bir işte çalış
00 YorumlaSevdigin bölümü oku bu çook önemli. Ben sevdigim bölümde okuyorum. Dersler sıkıcı gelmiyor bir kac ders dışında.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinşaat mühendisligi
iyi para kazanıyorlar devlette özelde çok alıyor
o kadar para veriyorsun iyi bir bölüm oku11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir arkadaşım özelde mimarlık okuyor 2 sınıfa geçti staj için mimarın yanına gitti görsen bir hava bir hava halbuki parayla okuyor ama zekası kıttı kafası almıyordu anlatılanı
parayla okuyan böyle işte
+1 yılSayısalcıysan tıp, eşit ağırlıkçıysan hukuk, sözelsen radyo televizyon oku.
12 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum sayisalciya eczacilikta olabilir
- +1 yıl
Aynen o da iyi bir bölüm.
+1 yılReklam okumani oneririm ama kesinlikle kendini buna adamalisin diye dusunuyorum ozellikle yaratici biriysen hem eglenirsin hemde guzel standartlara sahip olursun :) Yani umarim benim icinde bu olur :))
00 Yorumlatıppp başkaaa getırısı olan bı meslek zor bu devırde
00 YorumlaTıp diyeceğim ama ısrarla özel diye belirttiğine göre o kadar yüksek bir puan beklentin yok. Mimarlık diyeyim.
00 Yorumlaişletme oku ozelde cok ıs bulursun + ben ozel unıye karsıyım yarı para yarı zeka ya da hep parayla okunmaz zekayla okunur
10 Yorumla
+1 yılSağlık iyidir yapabilirsen çünkü insan olduğu sürece sağlık bitmez
00 YorumlaParan varsa tip oku, ama varsa mezun olucam derken iflas etmeyin
10 Yorumla
+1 yılsevdigin bir meslegi yap derim 40 yıl calısaaksın sonucda :)
00 YorumlaEger devlet gelmezse özelde Önümüzdeki yil psikoploji okuyacam güzel bölüm dusunebilirsin
00 YorumlaMühendislik seçç kesinlikle önleri çok açık gayette güzel bir meslek
00 YorumlaHukuk veya siyasal bilimler tercih edebirlisin canim..
00 Yorumlaiş getirecek bölüm olsun paran yanmasın kardeşim işletme muhasebe hiiiç tercih etme :)
00 Yorumla
+1 yılGeleceğin mesleği; computer engineering. Yapak zeka ve akıllı teknoloji yaşamın her alanına girecek.
00 Yorumla
+1 yılEkonomi oku bence :)) sayısalın iyiyse makine mühendisi ol ya da iş güvenliği uzmanı olursun
00 Yorumla- YKS2026 konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılHangi bölümü istiyorsa, onu oku derim. Ayrıca olabildiğince özel üniversiteden uzak dur. Son çare olsun senin için.
00 Yorumla
+1 yılparasını ailen ödeyecekse hukuk veya tıp seç ama bütçem uygun değil diyorsan, tam burslu işletme gibi bir şey seç, çift ana dalla diğer istediğin şeyleri okursun
00 YorumlaSağlık oku Boşta kalmazsın :) ama tabi istediğini oku bence :)
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat